csabax tippek

Előző téma - Következő téma

0 Felhasználó és 27 vendég van a témában


#4575 augusztus 17, 2013, 18:02:58, csabax
Arsenal - Aston Villa

Tipp: Arsenal 2,5 gól fölött
Odds: 2.25
Fogadóiroda: bet365
Tét: 10


Semmi új nincs a nap alatt. Minden úgy történt, ahogy az utóbbi angol bajnoki rajtok előtt mindig. Arsene Wenger ismét híres játékos(ok) leigazolását ígérte, végül pedig talált egy fiatal labdarúgót. Az Arsenal-tulajoknak ez nyilván jó húzás, hiszen ezúttal is pozitív lett a mérleg, ám az ,,ágyúsok" drukkereinek megint azzal kell szembesülniük, hogy felrakták őket a körhintára.

Az Arsenal-Aston Villa mérkőzés hiányzói: Diaby, Vermaelen és Arteta, illetve N'Zogbia, Sylla és Herd. A hazaiaknál Sagna, Ramsey, Monreal, Miyaichi és Sanogo játéka kérdéses, de hiteltelennek gondolom a listát, ugyanis nem tudom, hogy kitől származnak a hírek. Ha Wengertől, akkor számomra annyira igaz a lista, mint amennyire az volt Wenger ígérete az igazolásoktól. (Egyre nehezebb elhinnem, hogy néhány évvel korábban ugyanezzel az edzővel veretlenül nyert angol bajnokságot az Arsenal.)

A londoniak néhány játékosa országa válogatottjánál volt hétközben (Walcott, Cazorla, Mertesacker, Podolski), de nem hiszen, hogy ez negatív irányban fogja befolyásolni a játékosok teljesítményét. Nyilván mindhárom hazai hiányzó fontos láncszeme a gépezetnek, s bármennyire is furcsának tartom Wenger mester utóbbi évekbeli nyári ténykedését, az Arsenal mindig rácáfol a vele kapcsolatos pesszimizmusomra. Nagy a valószínűsége annak, hogy most is ezt fogja tenni.

A vendégcsapat Bent nélkül fog játszani, ám az érkező Tonev és Okore talán feledtetni tudja őt. Benteke játszani fog, Weimann és Agbonlahor úgyszintén.  Elképzelhető a gól a Villától, ám az a nagy kérdés, hogy mennyit fog kapni? Nekem gyengének tűnik a birminghami védelem. Luna friss igazolás, s nem vagyok biztos abban, hogy beilleszkedett. A Baker-Vlaar páros nem igazán megnyugtató a védelem közepén, s egyelőre csak a jobbhátvéd Lowton tűnik elfogadható megoldásnak.

Nem bízok a vendégek hátsó alakzatában, de mégsem hazai hendikepes győzelemre, hanem gólokra fogadok. A londoni csapat sokszor cáfolt rám az utóbbi években, s elvárom, hogy ezúttal is ezt tegye: ne 2-0-ra nyerjen, hanem 3-0-ra vagy 3-1-re. A londoni szurkolóknak ígért igazolás(ok) elmaradását jó játékkal kell pótolnia Wengernek. Úthengerre számítok. Menniük kell a hazaiaknak és gólokat kell szerezniük, mert ha nem teszik, akkor nagyon sokan fognak röhögni a menedzserükön. És természetesen rajtuk. Nem biztos, hogy céltáblává akarnak válni.

Tipp: Arsenal 2,5 gól fölött.


1-3. Ismét rám cáfolt az Arsenal. Nem baj, mert ez nagyon kellemes élmény volt. Csak így tovább, Wenger!  :)

#4576 augusztus 17, 2013, 18:00:49, csabax
VfB Stuttgart - Bayer Leverkusen

Tipp: Bayer Leverkusen
Odds: 2.15
Fogadóiroda: Sportingbet
Tét: 10


Emir Spahic lehet a gyógyszergyári csapat nagy igazolása. Gondolom én. A bosnyákok válogatott védője a Sevilla csapatában sem játszott rosszul, ám úgy vélem, hogy a német foci a spanyolnál is jobban fekszik neki. Majd meglátjuk.

Hiányzók: Tasci, Niedermeier, Audel, Didavi és Rojas, illetve Kohr és Lomb. Nálam Tasci és Niedermeier jelentősebb hiányzó, a többiek szóra sem érdemesek. Mindkét játékos hazai, ez pedig növeli az amúgy is erősebbnek tűnő Bayer győzelmi esélyeit. Nem jó ómen a VfB Stuttgart számára.

Nem nevezném gyengének a hazai csapatot, mégis olyan érzésem van, hogy asszisztálni fog a leverkuseni győzelemhez. Ibisevic valószínűleg kezdő lesz, s ha Bruno Labbadia edző nem kétcsatáros játékkal küldi harcba tanítványait, akkor Abdellaoue számára bizony csak a kispadon jut hely. Várható, hogy a hazaiak feledtetni próbálják az előző fordulóbeli mainzi kudarcot (Ibisevic mellett Harnik és Gentner is eredményes lehet), de várható, hogy a Stuttgartnak nem lesz egyszerű dolga a Leverkusennel. Annyira nem, hogy ugyan győzni szeretne, de a vereséggel is - mint nagyon reális lehetőséggel - számolnia kell.

A Bayer Leverkusen védelme eddig sem volt gyenge, de a bosnyák légióssal megerősítve végképp nem lesz annak nevezhető. Kérdés, hogy Spahic mennyire szokott össze az új társakkal. Leno kapus a jó Bundesliga-hálóőrök közé sorolható, Toprak nem számít rossz védőnek, Boenisch sem, Donati sem. Reinartz jól segít be nekik a középpályáról, de Lars Bender sem félénk típus, Gonzalo Castro pedig az a játékos, akire támaszkodhatnak a csatárok. És ott, ahol Kießling a középcsatár, számítani lehet a gólokra. 

Mit várok a VfB Stuttgart-Bayer Leverkusen mérkőzéstől? Egyértelmű, hogy a hazaiak feledtetni próbálják a mainzi kudarcot. Mainzban az is kiderült, hogy a Stuttgart védelme nagyon sebezhető. Szóval menni kell előre, de arra is nagyon kell figyelni, hogy Sam és Kießling ne ficánkoljon túl sokat. Nem csak figyelni kell rájuk, hanem nagyon kell ügyelni, nehogy túlzottan magukra maradjanak. A hazaiak nem koncentrálhatnak csak a támadásokra. A Bayer nyilván a kezdő sípszótól kezdve megpróbálja majd uralni a játékot és rákényszeríteni akaratát a Stuttgartra. És legfőképpen nagyon bízhat gyors és pontos csatáraiban. A hendikepes vendéggyőzelem sem elképzelhetlen, ám maradok az egyszerűbb változatnál: győzni fog a jobb. Azaz a vendégcsapat.

Tipp: Bayer Leverkusen.


0-1

#4577 augusztus 17, 2013, 18:00:24, csabax
Eintracht Frankfurt - Bayern München

Tipp: Bayern München hendikep -1 gól
Odds: 1.72
Fogadóiroda: bet365
Tét: 10


Mint nyúlnak a farzseb, olyan magas a német élvonal az Eintrachtnak. Legalábbis az előző forduló alapján annak tűnik. Mi történt? Újonccsapat otthonában kezdett a frankfurti együttes, s a másodosztályból frissen feljutott Hertha BSC úgy elverte 6-1-re, hogy a fal adta a másikat.

Mit csinál most hazai pályán az Eintracht? Ezen a hétvégén, amikor a Bundesliga és a Bajnokok Ligája címvédője, Európa pillanatnyilag legjobb csapata, azaz a Bayern München lép a Commerzbank Arena gyepére? Nekimegy a bajoroknak, mint viccbeli ló a falnak? Örül a döntetlennek, mint majom a szerszámának? Esetleg hazai pályán is úgy fog égni, mint Berlinben?

Egy biztos, lesznek hiányzók: Kittel, Stendera és Zambrano, illetve Badstuber és Höjbjerg. Bevallom, utóbbinál átnéztem a Bayern keretét, hogy odavalósi-e a csávó, s kiderült, hogy igen, odavalósi, s csak annyi a helyzet, hogy én nem hallottam róla. Egy 18 éves dán fiatalemberről van szó. Minden bizonnyal nem a véletlen műve, hogy a Bayern München felnőtt keretének a tagja, ám úgy vélem, hogy miatta sem Ribery, sem Schweinsteiger, sem Robben nem fogja álmatlanul átmalmozni az éjszakákat. (A hazaiak Kitteljéről a kerékpározás jutott eszembe.)

Armin Veh edző abból főz, amije van. Trapp kapust nyilván a kezdőbe jelöli, Oczipka is pályán lesz, Schwegler, Aigner, Inui és Joselu úgyszintén, mindenki összeszorítja a fogát, és jöjjön, aminek jönnie kell. Az ellenfélnél Götze továbbra sem teljesen egészséges (a győriek megtapasztalták, hogy milyen ilyenkor), viszont elképzelhető, hogy Thiago Alcantara bemutatkozik a német élvonalban. Valószínűleg a kispadon kezd, hiszen hétközben a spanyol válogatottal volt Dél-Amerikában, s bizony Ecuador nem itt található a szomszédban.

Próbálok én valamit kecsegtetőt találni a hazaiak számára, de hiába, hiszen minden jel a vendégek győzelmére utal. A müncheniek veretlenségi sorozata még nem tart 20-nál, de nagyon a közelben van. A két csapat egymás elleni mérkőzései szintén nyomasztó Bayern-fölényről árulkodnak. Az Eintracht védelme gyenge és bakizásra hajlamos, a Bayern támadósora erős és meglehetősen hatékony. Végtelenségig sorolhatnám tovább a dolgokat, de szerintem elégséges annyit tudni, hogy egyáltalán nincs egy súlycsoportban a két csapat.

Reális és teljesen elképzelhető a kiütéses bajor győzelem, hiszen a Bayern annyi gólt fog szerezni, amennyit akar, de mégis olyan érzésem van, hogy ne fogadjak a gólokra, hanem bőven elég lesz, ha a Bayern minimális hendikepes győzelmére voksolok. Így is teszek.

Tipp: Bayern München hendikep -1 gól.


0-1. Ez a Bayern kísértetiesen hasonlított Guardiola Barcelonájára. Arra, amelyik eldugta a labdát és ölte a focit.

#4578 augusztus 17, 2013, 17:57:53, csabax
FC Liverpool - Stoke City

Tipp: FC Liverpool 1,5 gól fölött
Odds: 1.50
Fogadóiroda: bet365
Tét: 10


Luis Suarez továbbra sem játszhat (hat meccs van még hátra az eltiltásból), ám bármekkora sztár is lehet ő, én abszolút nem hiányolom. Nélküle is tud gólokat szerezni a Mersey-parti csapat, ezt már többször is bizonyította. Sturridge ott lesz a csatársorban, a brazil Coutinho sem fog hiányozni, és minden bizonnyal az új szerzemény Iago Aspas is góllal akarja emlékezetessé tenni az Anfielden való bemutatkozását.

Mielőtt elmerülnék a részletekben, gyorsan leírom a hiányzókat. Nincsenek sokan: az előbb említett Suarez a hazaiaknál, valamint Shea a vendégeknél. Agger és Skrtel játéka is bizonytalan egyelőre. Előbbi valószínűleg játszani fog, utóbbi viszont nem biztos, hogy tiszteletét teszi a liverpooli gyepen.

Számomra kesernyés-örvendetes változás történt a hazaiak kapujában: távozott Reina (emberileg bírtam a csávót, de túl sok potyagólt kapott az utóbbi időben) és jött Mignolet. Igazából annak örültem volna, ha a már évek óta a Liverpoolnál játszó Gulácsi Pétert választják első számú kapusnak. Nem bíztak benne a liverpooli vezetők, így megértem, hogy eligazolt Salzburgba. (Én sem maradnék olyan helyen, ahol éveken át jó teljesítményt nyújtottam, de amikor előtérbe kerülnék, kibabrálnak velem). Gulácsi távozása után sem marad magyar játékos nélkül a Pool, ugyanis Adorján Krisztián az utánpótlás gárdából felkerült a felnőtt csapat keretébe.

Agger játéka bizonytalannak van jelezve, ám én számolok azzal, hogy játszani fog, míg Skrtel helyén Kolo Toure mutatkozik be a védelem tengelyében. Lucas Leiva felépülésével a középpálya egyáltalán nem tűnik rossznak. Nem csak Leiva, hanem Allen és Gerrard is nagyon alkalmas a Rodgers-féle sokpasszos játékra. Ha ez a három játékos között jó lesz együttműködés, akkor BL-részvételre feljogosító helyezés sem elképzelhetetlen a vörösöktől.

Iparkodnia kell Suareznek, s megértem, hogy miért akar eligazolni, ugyanis korántsem biztos a helye egy olyan csapatban, ahol eltiltása alatt Luis Alberto vagy Borini is bejátszhatja magát a kezdőbe. A már említett Iago Aspasról ezúttal nem is beszélek...

És mi a helyzet a Stoke háza táján? Bunkerfocit játszott eddig is a csapat, szerintem ezután sem fog mást játszani. Nagyon valószínű, hogy az Anfielden beáll 1-4-5-1-be, s előretolja a langaléta Crouch-ot, hátha fejel egy gólt a csávó, vagy sikeresen botlik bele a labdába. Erősítésként érkezett a holland Pieters (őt a Poolnál is szívesen látnám), de jobbára csak gyengült a csapat. Többek között Sidibe, Upson, Whitehead és Delap is eligazolt, Owen pedig visszavonult.

Mi várható? A vendégcsapat beáll védekezni és bízik a szerencséjében. Remélem, hogy a Liverpool nem úgy fog játszani, mint tette azt az utóbbi években, hanem végre beérik Rodgers munkája, és egymás után kettőnél többet tudnak majd passzolni a játékosok. Én nagyon bízok a csapatban, mondjuk ez nem meglepő, hiszen kedvenc csapatomról van szó.  Sportfogadásnál hiába van szó kedvencekről, mert úgysem fogadok arra, hogy alaposan elverik az ellenfelüket. Persze ez sem elképzelhetetlen, ám mivel az utóbbi időben nagyon kiszámíthatatlan a Pool, csak arra tippelek, hogy egy gólnál többet szerez hazai pályán. Ildomos több gólt szereznie, hiszen nem lehet tudni, hogy a kétméteres Crouch fejéről merre fog pattanni a labda. Mondjuk egy Stoke-szögletnél, amikor mindössze négy méterre lesz Mignolet kapujától.

Tipp: FC Liverpool 1,5 gól fölött.


1-0

#4579 augusztus 17, 2013, 20:26:54, csabax
Borussia Mönchengladbach - Hannover

Tipp: mindkét csapat szerez gólt
Odds: 1.66
Fogadóiroda: bet365
Tét: 10


Nem fog hiányozni senki a hazai csapatból, s a vendégektől is mindössze egy játékos hagyja ki a meccset, egy cserejátékos, a védő Florian Ballas, vagyis ha gyenge teljesítmény lesz valamelyik csapatnál, akkor nem lehet a kimaradókra mázolni a fiaskót. Mégis némi hátrányból indul a Hannover, hiszen Cherundolo és Ya Konan még nincs százszázalékos állapotban, s valószínűleg mindketten kihagyják a Borussia Parkban való vendégszereplést. (Ha mégis játszani fognak, de erre tényleg kevés az esély, akkor minden bizonnyal cserék lesznek.)

A Borussia Mönchengladbach jól teljesített a Bayern München elleni bajnoki rajton. Ugyan vereséget szenvedett, ám ennek ellenére jónak tartom a csapat produkcióját.  Ezúttal nem egy Bayern-szintű csapat ellen kell helytállnia, ráadásul hazai pályán nyerheti meg idénybeli első Bundesliga-meccsét. A kapuban nincs változás, ter Stegen fog állni a gólvonalon, s a védelemben is mindössze azon gondolkodhat Lucien Favre edző, hogy a baloldalon Daems vagy Wendt legyen a preferált játékos. Elöl a Raffael, Kruse, de Jong trióból egy játékos nem lesz kezdő, ám kerülhet olyan helyzetbe a csapat, hogy mindhárom csatárra szükség lesz a pályán.

Ha a Hannover úgy fog játszani, mint oly sokszor az előző szezonban, akkor garantáltan sok gólt láthatnak a nézők. Sőt, a gólzápor amiatt is valószínűsíthető, hogy a vendégek védelmében Marcelo szerepel Schulz helyén. Persze, nem ez az egy játékos miatt gondolom ezt, gyakran amúgy is átjáróház a vendégek védelme, bármelyik játékos is legyen a soraiban. Viszont nem csak kapni tud gólt a Hannover, hanem szerezni is. Olykor nem is keveset, hiszen Bittencourt és Huszti általában jól támogatja az oldalakról a Hannover-csatárt, legyen az Diouf, Ya Konan, avagy akárki más.

Mi várható a Borussia Mönchengladbach-Hannover mérkőzésen? Gólváltás, legalábbis szerintem. Arra fogadok, hogy mindkét csapat szerez gólt. A hazaiak jól szervezettek és támadó szellemű futballt játszanak. Minden bizonnyal győzelmet akarnak ünnepelni, ez viszont gólszerzés nélkül nem lehetséges. Van egy olyan érzésem, hogy Kruse lesz a hazaiak egyik gólszerzője. Igen, az egyik, nem írtam el. Ugyanis szerintem legalább két gólt fog szerezni a Borussia Mönchengladbach. Egyetlen szerzett góllal nem fog nyerni, mert a Hannover is betalál. Ki lesz a hannoveri gólszerző? Huszti. Vagy Huszti gólpasszát értékesíti Diouf. Döntetlenszagú a mérkőzés, de úgy vélem, hogy a gólváltás után még egyszer betalál a hazai csapat és 2-1-es győzelmet arat.

Tipp: mindkét csapat szerez gólt.


3-0

#4580 augusztus 18, 2013, 18:53:06, csabax
Chelsea - Hull City

Tipp: Chelsea hendikep -2 gól
Odds: 2.50
Fogadóiroda: Sportingbet
Tét: 10


Régi-új csapata élén ismét angol élvonalbeli bajnokin ünnepelhet győzelmet a londoniak portugál trénere. José Mourinho gyakran felkavarja maga körül a pocsolyát. Angliába érkezése előtt is már sokszor megtette, de a szigetországban sem hagyja lanyhulni a feléje irányuló figyelmet. Legutóbb például azt bírta mondani, hogy a ManUnited nem azért lett bajnok, mert nagyon jó csapat, hanem azért, mert túl gyengék voltak az ellenfelei.

Várható, hogy csapatában is kavar néhányat. Például Torres tudtára adja, hogy iparkodjon, mert különben repülni fog, s ezt úgy adja a spanyol csatár tudomására, hogy kispadra ülteti, helyette pedig valaki mást jelöl a kezdőcsapatba. Az sem kizárt, hogy Schürrle játszani fog, elvégre nem azért fizettek érte 22 millió eurót, hogy a kispadon csücsüljön. Schürrle szerepeltetése azért is esélyes, mert Juan Mata játéka kérdéses, s ha a spanyol játékos nem jön helyre meccskezdésig, valószínűleg a német focista lép pályára helyette. A védő David Luiz játéka sem biztos, ez pedig azt jelenti, hogy a Terry-Cahill duó szerepelhet a londoni védelem közepén.

Az újonc vendégeknél a középpályás Quinn neve szerepel a maródiak listáján. Ez nem jelent különösebb gondot, mert így biztos, hogy játszani fog a Tottenham csapatától igazolt Huddlestone. Az is lehet, hogy ő amúgy is játszott volna, de az ír játékos hiánya miatt nem kérdéses a szerepeltetése. Más újonnan érkezett focista szerepeltetése is várható (Figueroa, Davies, Elmohamady, McGregor, Sagbo).

Mourinho új angliai korszakának nyitányán hazai győzelmet várok. És ha már bemutatkozásról van szó, akkor akár erődemonstáció is lehet a győzelem. Erősített ugyan nyáron a Hull, de ha a Chelsea több góllal akar győzni, akkor nagyon nagy a valószínűsége annak, hogy több góllal fog győzni. Most még a bajnokság elején járunk, ilyenkor minden szép és jó, gyenge az ellenfél, s a hazaiak trénerének sem volt ideje balhézni, azaz minden körülmény adott, hogy hendikepes győzelmet arasson a Chelsea. Nem árt könnyedén győznie, mert Mourinho beszólása után a ManUnited idegenben mutatta meg, hogy erőlködés nélkül tud négy gólt szerezni. Ha a londoni játékosok nem akarják, hogy rögtön az első fordulóban nagyot koppanjon a mesterük, akkor a riváliséhoz hasonló teljesítménnyel kell előrukkolniuk. Szerintem fognak.

Tipp: Chelsea hendikep -2 gól.


2-0

#4581 augusztus 18, 2013, 20:57:00, csabax
Borussia Dortmund - Eintracht Braunschweig

Tipp: Borussia Dortmund 3,5 gól fölött
Odds: 2.50
Fogadóiroda: bet365
Tét: 10


Guardiola Bayernje szombaton megmutatta, hogy miért nem kedvelik sokan a spanyol tréner csapatait: könnyedén elvette a frankfurtiaktól a labdát, majd össze-vissza passzolgatott és ölte a focit. Semmi lendület, semmi dinamika, remélem, hogy Heynckes nem látta utódja csapatának produkcióját. Egy biztos, Barcelonában megkönnyebbültek néhányan, mert most úgy tűnik, hogy nem fognak hét gólt kapni a müncheniektől, ha ismét összekerülnek velük. És mi köze van mindennek a Dortmund- Braunschweig mérkőzéshez? Annyi, hogy Jürgen Klopp csapata megmutathatja, hogy továbbra is van lendület a német futballban. No és azt is, hogy nem érdemes úgy hajlongani, ahogy egy spanyol edző akarja.

Weidenfeller visszatér a hazaiak kapujába, s ezzel egyre csökken a megszokott (standard) dortmundi kezdőcsapatból hiányzók száma. Már csak a jobbhátvéd Piszczek hiányzik a csapatból, s bizony csak 1.00-ás szorzóval ajánlom azt a verziót, miszerint Großkreutz fog szerepelni a posztján. Aubameyang letette névjegyét az előző fordulóban (ha volna a Bundesligának ajtaja, akkor azt írnám, hogy a gaboni csatár berúgta az ajtót), s attól tartok, hogy ha a másik új szerzemény, Mkhitaryan bemutatkozása is hasonló lesz, akkor van félnivalója az ellenfélnek. Nem tudom, hogy az Eintracht Braunschweig avagy más csapat ellen kerül sor az örmény focista szerepeltetésére, de ha az újonc lesz a kiválasztott, akkor már most részvétet nyilvánítok.

Úgy hírlik, hogy Gündogan kisebb sérüléssel tért vissza válogatottbeli kötelezettségéről, így elképzelhető, hogy Sahin fog helyette játszani. A vendégeknél is akadnak problémák: Henn, Dogan és Kumbela kihagyja a mérkőzést. Dogan helyén valószínűleg Correira fog játszani. Az már egy másik dolog, hogy a fiatal védő mennyire sikeresen fogja pótolni a tapasztalt védőt az újonccsapat védelmének kellős közepén. Akkor, amikor egy BL-döntős csapat az ellenfél.

Számomra egyértelmű, hogy a dortmundi csapat hazai bemutatkozásán Borussia-gólokra érdemes tippelnem. Annak tudatában meg pláne hazai gólokra érdemes tippelnem, hogy a vendégek védelmének tengelyében egy cserejátékos fog szerepelni a tapasztalt, ám sérült védő helyén. Aubameyang érkezésével az eddiginél is lendületesebb lett a Borussia játéka. Hangsúlyozom, még lendületesebb, mert eddig sem lehetett panaszkodni emiatt. Hazai mérkőzés, új idény nyitánya a saját szurkolók előtt, verhető ellenfél - ezt mind ok a Borussia Dortmund iskolajátékára. No és meg kell mutatni, hogy miről szól a német foci. Érdemes borsot törni a rivális orra alá. Kedvetlen és minősíthetetlen játékával a Bayern nagyon magasra feldobta a labdát. Le kell csapni. Nem kicsit.

Tipp: Borussia Dortmund 3,5 gól fölött.


2-1. Nem értem ezeket a német csapatokat. Tegnap a Bayern szórakozott, ma a Dortmund. Úgy tűnik, hogy ezek nem a BL előtt, hanem a BL közben - kettős terhelés alatt - játszanak majd jól.

#4582 augusztus 18, 2013, 20:54:38, csabax
FC Barcelona - Levante

Tipp: FC Barcelona hendikep -3 gól
Odds: 2.50
Fogadóiroda: Sportingbet
Tét: 10


Tito helyett Tata, marad-e a tiki-taka? Röviden talán így lehet összefoglalni a katalán csapatnál nyáron lezajlott történéseket, ám ez így, ebben a formában csak féligazság, hiszen az edzőváltáson kívül egyéb fontos változás is volt a Barcelonánál. Egyértelműen Neymar érkezése kívánkozik az első helyre, hiszen mégiscsak a piacról jelenleg beszerezhető legjobb labdarúgóról van szó.

Már nem Tito Vilanova, hanem Gerardo ,,Tata" Martino a Barcelona edzője. (Vilanova rákbetegsége sajnos kiújult, ismét New Yorkba utazik kemoterápiás kezelésekre, így tehát nem a spanyol focipályákon fog küzdeni a sikerért, hanem a kórházban fog küzdeni az életéért. Jobbulás, gyógyulást és minden jót kívánok neki!)

A katalán csapat védelmében nincs változás, továbbra is ez a csapatrész számít a gyenge pontnak. Victor Valdes soha nem volt az a kapus, akiről a megbízhatóság szobrát mintázni lehetett volna. Most sem az. A középhátvéd Puyol többet sérült, mint egészséges. Például a Levante ellen sem fog játszani (Mascherano helyettesíti). Próbálkozott a Barca középső védőt igazolni, de sem Thiago Silva, sem David Luiz, sem pedig más játékos nem érkezett a csapatkapitány pótlására. Mivel Fabregas sérült, a középpályán minden bizonnyal a Xavi, Iniesta, Busquets trió fog szerepelni. Elöl szívás van. És mivel David Villa eligazolt Barcelonából, Tello az első számú kedvezményezett. Szerencsétlen csávó már majdnem beverekedte magát a Barca kezdőcsapatába, egyre több játéklehetőséghez jutott, most viszont olyan vetélytársat kapott, akivel nem veheti fel a versenyt (vagyis de, igen, megpróbálhat versenyezni Neymarral, de korántsem biztos, hogy ő fog győzni). Mivel a csatársorban Messi és Neymar helye biztosnak nevezhető, marad még egy kiadó poszt (jobbszélső), s erre a helyre pályázik - többek között - Pedro és Alexis Sanchez is.

Mi a helyzet a vendégeknél? Ballesteros és Juanlu befejezte pályafutását, eligazolt Munua, Barkero, Michel és még sokan mások, érkezett Ivanschitz (Mainz), Nong (Mons) és még néhány játékos, s nagyon úgy tűnik, hogy az amúgy sem erős Levante tovább gyengült. A tréner is új, Joaquin Caparros, s ez lesz az első mérkőzése február óta. Azóta, hogy kirúgta a Mallorca.

A katalán csapat nem szokott otthon pontokat veszíteni. (Néha előfordul ilyesmi, de ez nem jellemző a Barcelonára.) Tavaly például 18 győzelmet és 1 döntetlent hozott össze a Nou Camp gyepén és általában 3-4 góllal bizonyult jobbnak ellenfeleinél. A Levante szerencsés időpontban látogatott Barcelonába, hiszen akkor a katalán csapat már bajnok volt és a Bayern elleni BL-elődöntőre koncentrált, így a valenciai kiscsapat megúszta egy kapott góllal a kirándulást.

Jelenleg viszont az a helyzet, hogy a Barcának erősen kell kezdenie a bajnokságot, mert a rivális Real Madrid nagyon jól erősített és kettejük versenyfutásában várhatóan nem csak a szerzett pontok fognak számítani, hanem a gólkülönbség is. Már csak ezért is hazai gólokra fogadok.  No és azért is, mert ez a mérkőzés lesz Gerardo Martino edző, valamint Neymar spanyol bajnoki premierje. Ezt pedig gólokkal illik emlékezetessé tenni.

Tipp: FC Barcelona hendikep -3 gól.

Update: Kiegészítem az anyagot, mert az utolsó bekezdésnél félreérthető lehet: hazai gólok alatt a Barcelona hendikepes győzelmét értem.


7-0

#4583 augusztus 19, 2013, 12:11:31, csabax
Real Madrid - Betis

Tipp: Real Madrid 3,5 gól fölött
Odds: 2.25
Fogadóiroda: bet365
Tét: 10


Mourinho hatalmas egója bajnoki cím helyett veszekedéseket és botrányokat eredményezett az előző idényben. Ebben a szezonban megtekinthetjük, hogy nélküle milyen a csapat és mire képes az edzőcsere utáni Real Madrid. Ancelotti nem az a tréner, aki fejjel megy a falnak.

Eddig is nagyon erős kerettel rendelkezett a fővárosi együttes, ám jelenleg a tavalyinál is erősebb. (A Barcelona szintén erősödött, s mivel a többi élvonalbeli gárda gyengült, kijelenthető, hogy a bajnoki címért való versenyfutásban eddig is nagyon kétcsapatos Primera Divisionban annyi változás történt, hogy ezután kizárólag a Real Madrid és a Barcelona fog küzdeni az aranyéremért.) A Xabi Alonso-Özil-Isco tengely nagyon erősnek tűnik, s talán hosszú évek után az is elmondható lesz, hogy a Real középpályája erősebb, mint a Barca középső alakzata.

Lényeges változás, hogy Iker Casillas visszakerül a kapuba. Ancelotti nem fogja padoztatni a csapatkapitányt. Mivel Varane továbbra is sérült, Pepe lesz Sergio Ramos társa, míg a védelem két oldalán Arbeloa és Marcelo fog zakatolni. A középpályásokat már említettem, de érdemes hozzáfűzni, hogy Khedira és Modric is a madridi csapat tagja, akárcsak a 30 millió eurós Illarramendi. Azzal számolok, hogy Higuain távozása után Cristiano Ronaldo csatárposzton fog szerepelni, Benzema mellett vagy a francia helyén.

Ruben Castro, Vilarchao és Juan Carlos hiányzik a Betisből. Lesz még valaki, aki nagyon fog hiányozni, de rá már nem számíthatnak Dél-Spanyolországban, ugyanis eligazolt: Benat. Ez az andalúz csapat már nem az, amelyik az előző bajnokságban olykor tetszetősen játszott. A két legfontosabb játékos kiesett: Benat eligazolt, s a fővárosiak elleni meccsen Ruben Castro sem fog játszani. Mivel esetében a Betis utóbbi három idényének házi gólkirályáról van szó, igencsak érzékeny a veszteség. Az Espanyoltól érkezett Verdu próbálja pótolni.

Mire számítok? Új edző mutatkozik be Madridban, s mivel Mourinho távozásával lekerült a nyomás a játékosokról, felszabadultan játszhat a csapat. Szükség is van erre, hiszen nem csak a pontok, hanem a gólok is számítanak majd a Barcelonával való bajnoki versenyfutásban. Benzema külön is fellélegezhet, hiszen vetélytársa eligazolt Nápolyba. Madridi örömfocit várok. Nem csak azért, mert a Betis gyengült és legfontosabb gólszerzője nélkül fog játszani, hanem azért is - és főleg amiatt -, hogy a hazaiakról lekerült az előző tréner nyomása és már nem kell stresszelniük, hanem csak focizniuk. Azzal foglalkozhatnak, amit nagyon magas szinten tudnak.

Tipp: Real Madrid 3,5 gól fölött.


2-1


#4585 augusztus 19, 2013, 22:46:00, csabax
Manchester City - Newcastle United Hendikep 0:1 Manchester City 1.72  :great:
Galatasaray - Gaziantepspor Hendikep 0:1 Galatasaray 1.72   :noway:
   
Össznyereményszorzó 2.96

#4586 augusztus 19, 2013, 22:46:21, csabax
Galatasaray - Gaziantepspor Az 1. csapat nyer és a mérkőzésen több mint 2,5 gól születik 1.80   :great:
Manchester City - Newcastle United Az 1. csapat nyer és a mérkőzésen több mint 2,5 gól születik 1.75   :great:
   
Össznyereményszorzó 3.15

#4587 augusztus 19, 2013, 22:46:37, csabax
Galatasaray - Gaziantepspor Galatasaray 1.25   :great:
Manchester City - Newcastle United Manchester City 1.26   :great:
   
Össznyereményszorzó 1.58

#4588 augusztus 19, 2013, 22:46:55, csabax
Galatasaray - Gaziantepspor Galatasaray 1.25  :great:

#4589 augusztus 19, 2013, 22:47:13, csabax
Manchester City - Newcastle United Manchester City 1.26  :great: