Női Kézilabda VB 2023

Előző téma - Következő téma

0 Felhasználó és 1 vendég van a témában


november 21, 2023, 19:21:34, SPF Infó
Női Kézilabda VB 2023



Rendező: Norvégia/Dánia/Svédország
Időpont: 2023. november 29. - 2023. december 17.
Címvédő: Norvégia
Hivatalos weboldal

A magyar válogatott csoportjának mérkőzései:

B-CSOPORT

2023. 11.30. 18:00 Montenegró–Kamerun    
2023. 11.30. 20:30 MAGYARORSZÁG–Paraguay
   
2023. 12.02. 18:00 Paraguay–Montenegró    
2023. 12.02. 20:30 MAGYARORSZÁG–Kamerun    

2023. 12.04. 18:00 Kamerun–Paraguay    
2023. 12.04. 20:30 Montenegró–MAGYARORSZÁG

#1 november 21, 2023, 19:29:45, SPF Infó
Janurik és Faluvégi is lemarad a tornáról

Janurik Kinga és Faluvégi Dorottya sem lesz tagja a magyar női kézilabda-válogatottnak a november 30-án kezdődő olimpiai kvalifikációs világbajnokságon.

A magyar szövetség csütörtökön a honlapján tette közzé a dán-norvég-svéd közös rendezésű tornára készülő játékosok névsorát. Golovin Vlagyimir szövetségi kapitány - az októberben kihirdetett 34 fős névsorhoz képest - nem számíthat a súlyos térdsérülés után gyógyuló Szikora Melindára, a német Bietigheim kapusára, továbbá Janurik Kingára, a Ferencváros kapusára és Faluvégi Dorottyára, a Bietigheim jobbszélsőjére.
   
Kimaradt továbbá Háfra Noémi, Kácsor Gréta és meglepetésre a Bajnokok Ligája-résztvevő Rapid Bucuresti-ben remeklő Korsós Dorina is.
   
Az már korábban eldőlt, hogy Tomori Zsuzsanna, Planéta Szimonetta, Kisfaludy Anett, Fodor Csenge, valamint a térdműtét után gyógyuló Szöllősi-Zácsik Szandra nem szerepel a tornán, ők a bő keretbe sem kerültek be.
   
Ott lesz viszont a kétszeres válogatott Simon Petra, a Ferencváros irányítója.
   
"Sajnos Janurik Kinga sérülése nem jött rendbe, nem lehet ott a vb-n" - idézi a magyar szövetség honlapja Golovin Vlagyimirt. "Rossz hír, hogy Faluvégi Dorottya sem tarthat velünk, a térdének állapota kluborvosa és Lohner Balázs keretorvos szerint sem terhelhető olyan módon, hogy sérülésveszély nélkül játsszon. Természetesen a munkát megkezdő 18 kerettaggal és a stábbal együtt mindent megteszünk, hogy sikeresen szerepeljünk, hiszen mindenkinek az a vágya, hogy ott lehessünk az olimpiai selejtezőn, majd a párizsi olimpián."
   
A csapat hétfőn kezdte meg a felkészülést Telkiben, majd jövő szombaton és vasárnap Hollandiában két felkészülési mérkőzést játszik. A vb-n Helsingborgban Paraguayjal, Kamerunnal és Montenegróval találkozik a csoportkörben. Az első három helyezett jut a középdöntőbe, ahol a Svédország, Horvátország, Kína, Szenegál kvartett három továbbjutójával találkozhatnak a magyarok Göteborgban. Onnan az első két csapat kerül a negyeddöntőbe.
   
A vb-aranyérmes kijut a jövő nyári párizsi olimpiára (francia siker esetén döntőbeli ellenfele kvalifikál), a következő hat válogatott pedig - amelynek nincs selejtezős helye vagy kvótája - részt vehet az áprilisi selejtezőtornák egyikén.

A magyar női válogatott szűkített vb-kerete:
   
kapusok:

Bíró Blanka (Ferencváros), Bukovszky Anna (Vác), Szemerey Zsófia (Mosonmagyaróvár)
   
jobbszélsők:

Győri-Lukács Viktória (Győr), Töpfner Alexandra (Debrecen)
   
jobbátlövők:

Albek Anna (Mosonmagyaróvár), Klujber Katrin (Ferencváros), Papp Nikoletta (Gloria Buzau, román)
   
irányítók:

Debreczeni-Klivinyi Kinga (Budaörs), Simon Petra (Ferencváros), Vámos Petra (Debrecen)
   
beállók:

Bordás Réka (Ferencváros/Vác), Füzi-Tóvizi Petra (Debrecen), Pásztor Noémi (Mosonmagyaróvár)
   
balátlövők:

Juhász Gréta (Kisvárda), Kuczora Csenge (Vác)
   
balszélsők:

Márton Gréta (Ferencváros), Szöllősi-Schatzl Nadine (Győr)

tartalékok:

Grosch Vivien (Debrecen), Kovács Anett (Ferencváros), Farkas Johanna (Dunaújváros), Kajdon Blanka (Molde HK, norvég), Pál Tamara (Gloria Buzau, román), Faragó Luca (Mosonmagyaróvár), Helembai Fanny (Vác), Háfra Noémi (Buducnost Podgorica, montenegrói), Kácsor Gréta (Debrecen), Kukely Anna (Ferencváros), Hársfalvi Júlia (Ferencváros), Korsós Dorina (Rapid Bucuresti, román), Petrus Mirtill (Debrecen)

forrás: MTI

#2 november 21, 2023, 19:29:33, SPF Infó
Ilyés Ferenc: cél az első nyolcba kerülés

Az első nyolc közé kerülés a magyar válogatott célja a jövő szerdán rajtoló olimpiai kvalifikációs női kézilabda-világbajnokságon Ilyés Ferenc, a magyar szövetség (MKSZ) elnöke szerint.


A csapat felkészülésének otthont adó Telkiben tartott keddi sajtótájékoztatón a sportvezető hangsúlyozta: áprilisi beiktatása óta az első világverseny lesz, így ugyanolyan izgatottan várja, mint a szurkolók, a játékosok vagy a szakmai stáb tagjai, ugyanakkor nagyon bízik a lányokban és várja, hogyan alakulnak az eredmények.
   
Saját tapasztalatból tudja, milyen olimpiai kvalifikációs vb-n részt venni, a 2011-es svédországi tornára ők is úgy hangolódtak, hogy tudták, melyek lesznek a kulcsfontosságú meccsek.
   
"A Montenegró ellen megkezdett szép magyar sporthagyományt kellene folytatniuk a lányoknak, majd a januári Európa-bajnokságon a fiúknak is" - utalt a férfi labdarúgó-válogatott vasárnapi, hazai Eb-selejtezős sikerére az MKSZ első embere. Ilyés bejelentette: az elnökség döntése alapján a célkitűzés az olimpiai kvalifikációs helyek valamelyikének megszerzése, azaz az első nyolc közé kerülés.
   
"A feltételek adottak voltak a jó felkészüléshez, bízom benne, hogy eredményesek leszünk, és úgy tudunk nekivágni a világbajnokságnak, hogy nem lesznek további sérültek, betegek, és a lányok teljes erőbedobással esnek neki az ellenfeleknek" - bizakodott.
   
Golovin Vlagyimir szövetségi kapitány kiemelte: már régóta készülnek a vb-re, a sorsolás után megvizsgálták az ellenfeleket és olyan ágra kerültek, hogy reális az elnökség által kitűzött célok elérése. Hangsúlyozta ugyanakkor, hogy az ellenfelek ugyanígy gondolják.
   
"Vannak olyan kiemelt mérkőzések, amelyeken különösen fontos jól teljesíteni. A szakmai stáb és a lányok is tudják, mi a célunk, közösen fogjuk ezt megoldani" - fogalmazott a szövetségi kapitány.
   
A vb-n Helsingborgban Paraguayjal, Kamerunnal és Montenegróval találkozik a magyar együttes a csoportkörben. Az első három helyezett jut a középdöntőbe, ahol a Svédország, Horvátország, Kína, Szenegál kvartett három továbbjutójával játszhatnak a magyarok Göteborgban. Onnan az első két csapat kerül a negyeddöntőbe. Amint Golovin Vlagyimir elmondta, a dél-amerikai és az afrikai ellenfél más kézilabdakultúrát képvisel. Szombaton és vasárnap Hollandiában két felkészülési mérkőzést vív a nemzeti csapat, ezen az összesen négy találkozón fel lehet készülni a Montenegró elleni kulcsmérkőzésre, ahol az előzetes várakozások alapján nagyon fontos a győzelem, ráadásul plusz önbizalmat tud adni a jó kezdés.
   
A középdöntőben - immár új helyszínen - következik a másik fontos összecsapás, a montenegróiakhoz hasonlóak kemény védelemmel rendelkező horvátok ellen, ezt a mérkőzést is hozni kell a biztos nyolcba kerüléshez. A svéd válogatott hazai pályán minden bizonnyal dobogón akar végezni, amint a szövetségi kapitány felidézte, kontinensviadalon már találkoztak a skandinávokkal. Reményei szerint most jobban tudnak majd játszani, mint akkor, így méltó ellenfelei lesznek a házigazdáknak is.
   
Az MTI kérdésére elmondta: a németek elleni felkészülési mérkőzés első 15 percében nem sikerült megvalósítaniuk a megbeszélteket.
   
"Nagyon fontos lesz a világversenyen, hogy amit előre eltervezünk, azt precízen végre kell hajtani. A németek ellen volt három olyan hiba, ami bármilyen mérkőzésen végzetes lehet. A hollandok elleni két meccsen a hibák számának csökkentése, a védelem megerősítése lesz a cél" - fejtette ki.
   
A stabil védekezés mellett megemlítette a könnyű gólok, lerohanások fontosságát, amely területen szintén szeretnének előrelépni. Rámutatott ugyanakkor: a holland válogatott a türelmes, labdajárató kézilabdát játszó montenegróiaknál sokkal gyorsabb játékstílusú.
   
A vb-aranyérmes kijut a jövő nyári párizsi olimpiára (francia siker esetén döntőbeli ellenfele kvalifikál), a következő hat válogatott pedig - amelynek nincs selejtezős helye vagy kvótája - részt vehet az áprilisi selejtezőtornák egyikén.

forrás: MTI

Böde-Bíró: a jó védekezés az alapja mindennek

A jó védekezés az alapja mindennek Böde-Bíró Blanka, a jövő szerdán rajtoló olimpiai kvalifikációs női kézilabda-világbajnokságra készülő magyar válogatott csapatkapitánya szerint.


A csapat felkészülésének otthont adó Telkiben tartott keddi sajtótájékoztatón a Ferencváros kapusa kiemelte: noha hallottak a montenegrói csapat körüli sajtóhírekről, nekik a végleges keret ellen kell majd felkészülniük, addig értesülésekkel nem, csak saját magukkal kell foglalkozniuk.
   
"A pályafutásom során mindig bizonyosodott, hogy a védekezés az alapja mindennek, úgy lehet jó eredményeket elérni, ha a védekezésünk jó. Annyit beszéltünk már arról, hogy melyek ennek a világbajnokságnak a kulcsai, és milyen fontos az olimpiai kvalifikáció szempontjából, hogy remélem, ez a pályán is látszani fog és egységes csapatként tudni kifutni" - szögezte le.
   
Az MTI kérdésére elmondta: a Ferencvárosban a legutóbbi találkozókon mutatott teljesítményét tovább akarja vinni a válogatotthoz és a lehető legjobban segíteni a csapatot.
   
Klubtársa, a jobbátlövő Klujber Katrin is hangsúlyozta: az, hogy az FTC-vel a rossz Bajnokok Ligája-idénykezdet után "felfelé megyünk a gödörből", fontos volt a nemzeti csapat szempontjából is, hiszen így magabiztosan és nem csüggedve érkeztek a nemzeti csapathoz.
   
"A klubban összeállt a csapat és az eredmény, úgy jöttünk a válogatotthoz, hogy jó kedvünk van és pozitívan állunk a meccsekhez" - fűzte hozzá.
   
Az irányító Vámos Petra kiemelte, a Debrecennél két hónap elteltével érzik a BL-szereplés pozitív hatásait, mivel csapattá értek és felnőttek a feladathoz, bizonyították, hogy bravúrgyőzelmekre is képesek.
   
"Az elmúlt világversenyek előtt kellett két-három mérkőzés a tempó felvételéhez és a válogatotthoz szükséges teljesítmény eléréséhez. Rendszeresen a világ legjobbjaival mérkőzünk meg mi is, bízom benne, hogy a formát át tudjuk menteni ide is" - közölte.
   
A nemzeti csapat szombaton és vasárnap Hollandiában két felkészülési mérkőzést játszik. A vb-n Helsingborgban Paraguayjal, Kamerunnal és Montenegróval találkozik a csoportkörben. Az első három helyezett jut a középdöntőbe, ahol a Svédország, Horvátország, Kína, Szenegál kvartett három továbbjutójával találkozhatnak a magyarok Göteborgban. Onnan az első két csapat kerül a negyeddöntőbe.
   
A vb-aranyérmes kijut a jövő nyári párizsi olimpiára (francia siker esetén döntőbeli ellenfele kvalifikál), a következő hat válogatott pedig - amelynek nincs selejtezős helye vagy kvótája - részt vehet az áprilisi selejtezőtornák egyikén.

forrás: MTI

Idézetet írta: SPF Infó Dátum november 21, 2023, 19:07:55
Női Kézilabda VB 2023

Rendező: Norvégia/Dánia/Svédország


Ezek most komolyan nem tudták eldönteni, hogy hol legyen ez a vb? Kő-papír-olló nem működött?  ;)

Nagy divat ez a társrendezés. Nem az első eset, és nem is az utolsó, következő Eb-t pl. elvileg Magyarország, Ausztria és Svájc rendezi.

A keretet elnézve pedig sok elvárásom nincs, azért Paraguay-t verjük meg, aztán a többi meccsen szerintem minden benne van.

Hollandia szorzója TippmixPrón 1.10 ellenünk felk. meccsen. Az kemény :D Még egy szintén pocsék 1.20-at sem érünk  ;D


Malesteinék szeme megcsillan, amikor úgy foghatnak 7.00-es szorzót, hogy még cdsak vb pontba sem kerül  ::) (Vagy tényleg helyre tesznek, mindjárt kiderül)



dunaworld adja tv-ben, bezzeg élő fogadás sehol  grrr

Nehéz dönteni, hogy a képminőség a rosszabb, vagy a csapatunk  ;D Mondjuk önmagukhoz képest a hollandok is igencsak vakon vannak egyelőre. (Így utólag jobb is, hogy nem találtam élő fogadást, egy 5-10 ezer Ft már repült volna tutira, mert ebből közel 60 gól aligha lesz már)

sima edzőmeccsen úgy megvannak halva a játékosok, tiszta vicc  :D

Itt a norvég keret:

01 Marie Davidsen, CSM Bucuresti
12 Silje Solberg-Østhassel, Györi Audi ETO
32 Olivia Lykke Nygaard, Storhamar
16 Katrine Lunde, Våg Håndball Elite
07 Stine Ruscetta Skogrand, Ikast Håndbold
09 Nora Mørk, Team Esbjerg
10 Stine Bredal Oftedal, Györi Audi ETO
14 Kristine Breistøl, Team Esbjerg
21 Ingvild Bakkerud, Ikast Håndbold
22 Kristina Sirum Novak, Sola HK
25 Henny Ella Reistad, Team Esbjerg
30 Maja Furu Sæteren, Larvik HK
33 Thale Rushfeldt Deila, Odense Håndbold
23 Camilla Herrem, Sola HK
24 Sanna Solberg-Isaksen, Team Esbjerg
26 Emilie Margrethe Hovden, Györi Audi ETO
06 Maren Aardahl, Odense Håndbold
13 Kari Brattset Dale, Györi Audi ETO
15 Vilde Mortensen Ingstad, CSM Bucuresti