Választások 2014 (Magyarország)

Előző téma - Következő téma

0 Felhasználó és 1 vendég van a témában


Házi közvéleménykutatás: Kire szavazol holnap?

Fidesz
9 (17%)
Jobbik
15 (28.3%)
Összefogás/Mszp,Dk,Liberális stb./
10 (18.9%)
Lmp
4 (7.5%)
Egyéb
2 (3.8%)
El se megyek. Minek?
13 (24.5%)

Összes szavazó: 52

Idézetet írta: meazza1983 Dátum április 03, 2014, 09:35:17
Az általad említett médiának még azt se igen hiszem el amit kérdeznek  ;D ;D

Akkor nézz m1 híradót, ott ilyesmiről nincs szó. Az, hogy lényegében csak az ATV ad hírt egy sajtótájékoztatóról, az nem a sajtótájékoztató tartalmát minősíti, hanem a többi médiumot.
Tudod, pont ez volt az a csatorna, amely a Békemenetet és az Összefogás nagygyűlését is élőben, vágatlanul közvetítette! Szóval ez neked nem való, nézd csak a Fidesz-tv-t, nehogy összezavarodj!  :)

De arra is van lehetőséged, hogy utánanézel, hogyan alakult az említett településeken a választói névjegyzék változása, majd itt bebizonyítod, hogy az ATV-n Karácsony Gergelyék valótlanságot állítottak. Viszont addig kérlek, ne fárassz!  Köszi!  ;)

Medián már mért is 2%-ot az Együtt2014 nevezetű csodapártnak. Látjátok, így kell pár hónap alatt pártot csinálni. ;D

Idézetet írta: psychocska Dátum április 03, 2014, 17:59:09
Medián már mért is 2%-ot az Együtt2014 nevezetű csodapártnak. Látjátok, így kell pár hónap alatt pártot csinálni. ;D

És így kell lopni a közösből, miközben becsapod a választókat!  :)
Örüljünk együtt!

Idézetet írta: TiB Dátum április 03, 2014, 18:07:45
Az a párt a fogyasztóvédelemnél elbukna, mint a régi Abibos cipők, de egy ország sorsára történő szavazásnál simán ott lehet a listán ;D Ez Magyarország! :beerchug: :great:


ez odabasz   neki

Idézetet írta: Knapp Dátum április 03, 2014, 18:19:01
És így kell lopni a közösből, miközben becsapod a választókat!  :)
Örüljünk együtt!

Sírnom kéne? Ezen csak nevetni lehet. Csak azt sajnálom, hogy nem hoztam össze egy pártot magam is. :(

Idézetet írta: psychocska Dátum április 03, 2014, 17:59:09
Medián már mért is 2%-ot az Együtt2014 nevezetű csodapártnak. Látjátok, így kell pár hónap alatt pártot csinálni. ;D
Hol olvastad hogy 2%-on állnak mert én nem találom a cikket sehol a neten  :o :o
Viszont a Mediánt egyáltalán nem lehet kormányközeliséggel vádolni szóval szerintem nem kell arra gondolni hogy ez nem lenne hiteles adat,hanem a választók félrevezetése,szerintem nem erről van szó hanem ezek szerint szimpatikus az emberek egy részének ez a párt.

Vasárnaptól érezhető javulást várok a jövedelmi helyzetemben!
Mivel nem fogok ennyi időt elcseszni politizálásra...   ;D

Idézetet írta: meazza1983 Dátum április 04, 2014, 09:58:41
Hol olvastad hogy 2%-on állnak mert én nem találom a cikket sehol a neten  :o :o
Viszont a Mediánt egyáltalán nem lehet kormányközeliséggel vádolni szóval szerintem nem kell arra gondolni hogy ez nem lenne hiteles adat,hanem a választók félrevezetése,szerintem nem erről van szó hanem ezek szerint szimpatikus az emberek egy részének ez a párt.
A Medián konkrétan az a közvélemény kutató intézet, mely Bajnaihoz elég közel áll.. :)
Ez a 2% nekem se tiszta, az rémlik csak, hogy ők mértek először náluk csökkenést, de ez még anno a megalakulásuknál volt.

Lehet majd valahol fogadni a választásokra? :D Korábban más irodákban láttam más országok választásaira kínálatot, talán beten.

Miért fogok vasárnap a baloldalra szavazni,pedig sohasem tettem ilyet esküszöm és őket sem becsülöm semmire?
Csak!



#387 április 04, 2014, 23:02:21, csabax
Három dolog, amiért nem szavazok a Fideszre. Rengeteg egyéb más ok is van, de csak három - engem közvetlenül érintő - okot emelek ki.

1. Magánnyugdíj lenyúlása.
Az egyik napon még x millió forint megtakarításom volt a nyugdíjas éveimre, de sajnos a másik napon már 0 (nulla) forint megtakarításom volt. Ezt az x millió forintot a Fidesz által vezetett magyar kormány vette el tőlem. Elvette azt a x millió forint megtakarítást, amelyért verejtékes munkával güriztem hosszú évekig, s amelyet a nyugdíjas éveimre gyűjtöttem. Azzal az indokkal nyúlta le az x millió forintomat, hogy én rossz gazdája vagyok a saját pénzemnek, viszont ő (azaz Magyarország kormánya, jelen esetben a Fidesz) jobban kezeli. Az a helyzet, hogy rosszul viselem, ha elveszik a megtakarított pénzemet, ráadásul székely ember vagyok, aki konok, kitartó és nem felejt, így tehát soha, semmikor és sehogyan nem bocsátom meg a Fidesznek, hogy lenyúlta a nyugdíjas éveimre megtakarított x millió forintot.

2. Megszűnt a társadalombiztosítás.
A Fidesz volt az a párt, amelyik törölte a társadalombiztosítást az új Alaptörvényből (régebbi neve: Alkotmány). Jelenleg nincs társadalombiztosítás Magyarországon. Megszűnt. A félreértések elkerülése miatt leírom: most is fizet TB-t a magyarországi lakhellyel rendelkező állampolgár, ám ezt már nem járulék vagy díj formájában teszi, hanem adóként fizeti. Az a különbség a kettő között, hogy amíg a társadalombiztosítási járulék fizetésekor keletkezett ellátási jogosultság, addig a most már adó formájában behajtott pénz után nincs ellátási kötelezettség. Tehát adott esetben - valamikor az elkövetkező években, amikor már nyugdíjas leszek - olyan helyzetbe kerülhetek, hogy nem fizet nyugdíjat a magyar állam. Akkor hiába hőbörgök majd, hogy több mint 40 évet dolgoztam, s ez idő alatt minden hónapban tisztességesen fizettem TB-t, mert széttárt kar lesz a válasz, s az, hogy ,,bocsi, nincs pénz, elfogyott, és mivel nincs ellátási kötelezettsége az államnak, ezután már nem folyósítjuk a nyugdíjat". Sorstársaimhoz hasonlóan (3-4 millió ember) én is elkönyvelhetem majd, hogy hiába fizettem évtizedeken át a TB-t, mert mostantól nem kapok nyugdíjat. Azaz nincs semmi bevételem. A megélhetéshez szükséges bevételem egyenlő nulla forinttal. És mivel a megtakarításomat is lenyúlták, már a magánnyugdíjpénztárban összegyűjtött pénzre sem számíthatok.

3. A Fidesz szereti és védelmezi a kommunistákat.
Négy éven keresztül kétharmados többsége volt a Fidesznek. Olyan törvényt fogadtak el a fideszes képviselők, amilyet akartak. Ez a 4 év alatt a Fidesz által irányított magyar kormány sokszor bizonyította, hogy néhány nap alatt képes új törvényt alkotni és elfogadtatni. Orbán Viktor miniszterelnök, a Fidesz elnöke azt mondta, hogy ne azt figyeljük, amit mond, hanem azt, amit tesz. Így tettem. Orbán Viktor és a Fidesz 2010 óta minden törvényt megszavazott, és - bár kétharmados többsége volt és olyan törvényt alkotott, amilyent akart - csak egyetlen egy törvényt nem bírt összehozni: a kommunista ügynökökről szóló törvényt. Orbán Viktor és a Fidesz szereti és védelmezi a kommunistákat.

Amikor azon akarok mosolyogni, hogy a lelkes és magabiztos Fidesz-rajongó miként válik pillanatok alatt hebegő-habogó emberré, akkor a következő párbeszéd következik. Olyankor nagy a kontraszt, amikor az illető fideszes elvtárs már legalább 10-15 perce lelkesen meséli, hogy milyen szép és jó minden, amióta a Fidesz kormányozza Magyarországot. (Természetesen nem minden szembejövő Fidesz-hívővel játszom el ezt, hanem csak azokkal, akik már legalább 10-20 éve ismernek, és tudják, hogy két évtizedet éltem kommunista diktatúrában - Ceausescu Romániája -, és azt is tudják rólam, hogy akkor is utáltam a komcsikat, és jelenleg is utálom a komcsikat. Érdekesség: manapság például azok, akik nem ismernek, és azt hallják, hogy kritizálom a Fideszt, azonnal és semmilyen egyéb információ nélkül ,,komcsinak" neveznek. Csak azért, mert nem bólogatok az általuk körberajongott fideszeseknek.)   :)

Szóval ilyen párbeszéd csinál pillanatok alatt hebegő-habogó embert a lelkes fideszesből:

- Kétharmados többsége van a Fidesznek?
- Igen.
- Tényleg már 4 éve van kétharmados többsége a Fidesznek?
- Igen.
- Ez azt jelenti, hogy olyan törvényeket alkot a magyar parlament, amilyeneket akar a Fidesz?
- Igen.
- Hm, 4 év, hosszú idő.
- Igen.
- Előfordult olyan, hogy a magyar parlament egyik napról a másikra elfogadott egy – a Fidesz által előterjesztett - törvényjavaslatot?
- Igen.
- Szóval: 4 év óta irányítja a magyar kormányt a Fidesz, kétharmados fideszes többség van a parlamentben, s nem csak olyan törvényjavaslatokat fogadnak el a fideszesek, amilyet akarnak, hanem az is megtörtént, hogy sietősen, egyik napról a másikra alkottak törvényt.
- Igen.
- Ha ez így igaz, akkor miért nincs még az egykori kommunista ügynökökről szóló törvény Magyarországon? A fentiek alapján kijelenthető, hogy a Fidesz szereti és védelmezi a kommunistákat?
- Ööö... ööö... ööö...
:beerchug:

Szerintem még legalább újabb 4 évig a Fidesz lesz hatalmon. Ezt milyen oddszal kínálják? (ha egyáltalán lehet rá fogadni)

Miért is lett 2/3-d???? Mert a bal oldal valamit olyan jól csinált..

Szerintem maradjunk annyiban, hogy egyik kutya másik eb..Aki azt hiszi, hogy nem a Fidesszel majd jobb lesz, az abba az 50%ba tartozik aki köztudottan hülye (South Park)