Szerencsejáték Szabályozás

Előző téma - Következő téma

0 Felhasználó és 3 vendég van a témában


Én azt mondom ne pánikoljatok, nem lesz teljes tiltás. Amúgy is 2013-tól büntetnének, addig meg bevállalják az irodák.


Idézetet írta: leroi Dátum szeptember 28, 2011, 20:13:38
OFF
Mit gondolsz, én mit éreztem, amikor a nyugdíjra kuporgatott pénzem egyszercsak huss...
ON

Én bátor voltam, nem adtam nekik oda  :police:

Gondolod így jobban jársz?  Szerintem ebben az esetben nem volt jó megoldás.
De bátraké a szerencse!  :ok:

Szerintem meg ez volt a jó megoldás, így legalább megmaradt az esélyem, hogy megfelelő nyugdíjam legyen (halkan jegyzem meg, ha egy ilyet Európa nyugatibb felén játszik el egy éppen regnáló kormány, olyan tömegtüntetések lettek volna, amit még nem látott a világ). Az EU valószínűleg diszkrimináció miatt elkaszálja a törvényt pár év múlva, tehát az akkori kormány majd szépen visszaadja az állami nyugdíjjogosultságot. Tudnék még írni erről egy pár sort, de ez nem ennek a topiknak a témája.

Idézetet írta: gigazo Dátum szeptember 29, 2011, 08:38:52
Gondolod így jobban jársz?  Szerintem ebben az esetben nem volt jó megoldás.
De bátraké a szerencse!  :ok:

Mindenképpen jobban járt. Ha ő nem akkor legalább a kedvezményezettek, akik örökölhetik és akiket nyilván nem véletlenül választ az ember.

Egy kis adalék a Szerencsejáték Zrt. "kiadásairól"

http://atlatszo.hu/2011/09/12/holdudvartartas-ketharmaddal-simicskaekat-uldozi-a-szerencse/

Minden filléredre fillérre szüksége van az államnak (?) (bárki is legyen éppen hatalmon)
Az online fogadásból nem lenne valami sok adó, és az sem az államkasszába kerülne, hanem az aktuális politikai "elit" valamelyik házi kifizetőhelyéhez. Te vagy az aki gürcöl, statisztikákat elemez, naponta órákat néz meccseket, cikkeket, fórumokat olvas, és kockáztatja a saját pénzét, az aktuális hatalom meg csak annyit mond einstand, mindezt az ország érdekére hivatkozva úgy, hogy ebből az ország valószínüleg nem fog látni semmit. Jó esély van arra is, hogy felállítanak egy (vagy több) hivatalt az online játékok felügyeletére, ahol nem mondom meg kiknek a rokonai , barátai, volt osztálytársai , házi kedvencei... , fognak jó pénzért öööö... "tevékenykedni" (pár milliárdos éves költségvetéssel), és akkor már lehet hogy ez az egész veszteséges.

(érdemes megnézni, hogy mennyi a Szerencsejáték Zrt. éves nyeresége, és hogy mennyit fizet ki "politikaközeli" cégeknek)

Idézetet írta: vmlinuz Dátum szeptember 29, 2011, 07:48:18
Én azt mondom ne pánikoljatok, nem lesz teljes tiltás. Amúgy is 2013-tól büntetnének, addig meg bevállalják az irodák.
Az a kérdés mit vállalnak be az irodák,ha a sportfogadó irodák be sem vállalhatják.

Ha tényleg kiveszik a sportfogadást(tudom ez még nem lefutott), akkor majd lóversenyen meg pókeren nyerünk. :great:
Én azért se fogok tippmixen játszani.

Két hülye kérdésem is van: elérhető lesz pl.a Betfair, de csak póker és lóverseny részlege vagy az egész oldal megy a levesbe? Ez függ az irodáktól is, hogy megéri nekik így maradni?


Idézetet írta: Milan Dátum szeptember 29, 2011, 12:08:25
Nem tudom ha valaki már bemásolta, de itt egy érdekes írás ezzel kapcsolatban:

http://onlinemarketing.blog.hu/2011/09/26/nyeretlen_keteves

Jó cikk.  Hamarosan igényelek egy mb vagy neteller mastercardot:)

Én jelenleg ezt a kiadványt úgy értelmezem, hogy a táv szerencsejáték fogalomba beletartozik a a sportfogadás és a kaszinó.

Ami magánügybe való teljes beavatkozás, és ellenkezik a személyes adatok védelmével, az a következő:

"A távszerencsejáték-szervezőknek a szervert, amiről a fogadásokat végzik, az Európai Gazdasági Térség területén kell elhelyezniük, de a hazai elemet tartalmazó adatok tárolására Magyarországon is kötelesek lesznek adattároló berendezést fenntartani. Utóbbin az ügyfelek regisztrációjára, a játékosi számla finanszírozásának részleteire, egyenlegének alakulására, a játékmenetre és a tranzakciókra vonatkozó adatokat kell majd tárolniuk. A szerverhez és a magyarországi adattárolóhoz az adóhatóságnak akadálymentes hozzáférést kell majd biztosítani, illetve meg kell őrizni az adatokat az elévülésig."

Magánügy a játékosszámla finanszírozása,az egyenleg alakulása, a játékmenet, és a tranzakciók.


Ha pozitív a játékmenet, és ŐK ezt látják, ugyanazt meg fogják csinálni, amit Te évek munkája alatt kikísérleteztél! Magyarul ingyen jut profitáló információkhoz...

Ez egyszerűen fogalmazva: egy nyereséges cég adataihoz hozzáférni, ez GAZDASÁGI KÉMKEDÉS!!!

Idézetet írta: Chessmaster Dátum szeptember 29, 2011, 19:45:08

Ez egyszerűen fogalmazva: egy nyereséges cég adataihoz hozzáférni, ez GAZDASÁGI KÉMKEDÉS!!!

OFF

Ne legyél már ennyire naiv, eddig is hozzáfért az adóhatóság a nyereséges/veszteséges céged akármilyen adataihoz, hiszen minden nyomorult fillér kifizetését vagy bevételezését le kell papíroznod, és azt át kell adnod a NAVnak, adott esetben öt évre visszamenőleg. Tudhatták, hogy pl. az ügyvéd úr, vagy a tanácsadó cég mennyit is akasztott le a BKV-tól, vagy a Budapest Airporttól...sőt, te mint magánszemély is fillérre pontosan nyomon követhető vagy, hiszen az adószámod alapján csak egy kattintás megnézni hogy te kitől, milyen pénzt vettél fel és az után mennyit adóztál (persze csak a számlás/papíros pénzekről van szó, pl. svarc melókról értelemszerűen nincs...)

Na most megérett bennem az, hogy hozzászóljak ehhez a témához részben az újabb sikertelen állásinterjú, részben a teljes ellehetetlenedés keserűsége is beszél belőlem, de alapvetően nem siránkozni akarok.

Tehát először is nézzük meg az internetes sportfogadást, mint piacot. Lokális, helyi, akár még országos nagyságrendre lebontani hatalmas baromság. Ez egy (az internetből) adódóan globális piac, olyan cégekkel, akik messze a bejelentett országuktól távol is szolgáltatnak, szóval ezzel a problémával nem az országoknak kellene foglalkozni. Volna is ide egy javaslatom (EU-s képviselők figyelmébe ajánlom  ;)) az irodák nyereségére egy kb. 5-10%-os (szerintem ennyi még megfizethető és nem olyan magas, hogy az irodák a törvényhozók képébe röhögjenek és azért mégis több, mint a mostani semmi) adót kivetni az EU területén és azt a tagországok között szétosztani az egyik (egyszerűbb) javaslatom szerint a népesség szerint (részben, viszonylag igazságosan ez azért lefedné a dolgokat), a másik (bonyolultabb) az irodáknál regisztrált emberek szerint. Igazából a jogi háttérrel nem akarok foglalkozni, arra elméletileg meg lennének az emberek, ez csak egy kb 3 perces gondolatmenet eredménye.

Na de akkor térjünk ki szeretett országunk megválasztott atyáinak hajmeresztő ad hoc döntésére. Bevétel kell az országnak, mert sz*rban vagyunk tudja ezt mindenki, de miért nem lehet egy kicsikét legalább gondolkodni.... Elméletileg végzett közgazdászok, jogászok ülnek a Parlamentbe. Én egy gazdálkodási mérnök végzettséggel emlékszek egy bizonyos ár/kereslet görbére (azt már meg nem tudom mondani, hogy ez a makró vagy a mikró ökonómia része, ha tippelnem kellene inkább az utóbbi, de soha nem voltam egy eminens diák, akivel példálózzanak  :D, de ez igazából mindegy is). Ami azt hivatott (borzasztóan leegyszerűsítve) szemléltetni, hogy ha emeljük az árakat, akkor azzal egy bizonyos árszint felett nem nő a bevétel (mint ahogy ezt sok idi*ta kitalálja), sőt csökkenni fog. Ahonnan nem nő tovább a bevételünk az az optimális pont, ezt már mi fényévekkel elhagytuk (gondoljunk csak a benzin ÁFA kulcsának emelésére úgy bukott meg mint a pinty, ha jól tudom még kevesebb is lett a bevétele az államnak belőle). Mondanom sem kell, hogy a várt magasabb adóbevételekből lósz*r nem lesz és több kárt csinálnak, mint hasznot vendéglátó helyek fognak bezárni, vagy csökkentett létszámú alkalmazottak lesznek ergo bevételkiesés. Szóval nem a bevételeket kellene növelni, hanem a kiadásokat csökkenteni. Egy pár gyors példa: a gyakorlatom alatt volt szerencsém látni (egy részét legalábbis) mennyi pénzt oszt ki az állam (önkormányzat) hátrányos helyzet címén (majdnem dobtam egy hátast, hogy ilyen 120 környéki összegek jöttek ki átlagba /engem meg elhajtanak az interjúkról, ha 100-at kérek nettóba/), plusz hány meg hány gyereknek jár az ingyenes étkezés (alanyi jogon még igényelni se kell, akinek legalább 3 gyereke van, az mindegy, hogy apu Audi A8-assal furikázik), plusz olyan végzett egyetemistát is ismerek (természetesen állami pénzen), aki bukott középiskola 3-ban...., plusz ahova jártam fősulira majdnem több tanszék volt mint tanár (biztos véletlen) és ez csak 1-2 kiragadott példa (mivel nem akarok erről oldalakat írni), abból amit eddig tapasztaltam, szóval volna itt honnan elvonni forrásokat, viszont ezzel egy kicsit elkanyarodtam az eredeti témától.

Szóval adó, úgy gondolom, hogy aki valóban nyereséges a sportfogadásban annak (igaz fájna), de egy bizonyos mennyiséget lehetne adózni a profitból. Viszont olyan horribilis százalékát mint amit most van (ha jól tudom ilyen 50-60%-ot kellene a teljes bevételből adózni) egyszerűen nem lehet. Akkor mégis mekkorát? Aki nyereséges és hosszútávon tudja ezt tartani az valamilyen szinten befektetésként kezeli ezt az összeget, amit az irodáknak befizet. Nyilvánvalóan egy kockázatos befektetés, de van ilyen legális hasonló kockázattal rendelkező befektetési forma is. Elárulom a titkot, a részvényekre gondolok, ami még az agyon bundázott élsportnál semmivel sem spekulatívabb dolog. Az itt elért árfolyamnyereség 20%-át kell adó formájában befizetni (amúgy az el se hangzott, hogy ezt esetleg emelnék, nyilván csípné a homlokarcú Szíjjártó szemét, ha az ő bevételeit faragnák meg inkább emelkedjen a kenyér). Miért nem lehetne ezt a sportfogadás, póker és egyéb netes szerencsejátékokra is bevezetni (mondjuk azoknál, akik elérik a mindenkori járulékmentes jövedelem felső határát ez 25e Ft/hó körül van) és akkor talán többen bevallanák az innen szerzett pénzt? (Költői kérdés volt, nyilván az SzRT érdekeit ez maximálisan sértené.)

Végezetül, ha tényleg megvalósul és úgy ahogy azt eltervezték odafent, akkor sok embert fosztanának meg kisebb (nagyobb) bevételi forrástól, szórakozástól, hogy egy kicsit kitörjön a hétköznapok szürke posványából és hétvégén úgy üljön a Tv elé, hogy egy izgalmas 90 percet szerezzen magának.

Huhu majdnem elfelejtettem valamit az nso-n (az objektivitás médiája  :D) olvastam, hogy az SzRT-nél azért nem lehet ilyen szögletekre, lapokra, bedobásokra fogadni, mert az okot ad arra, hogy bundázzanak. Sok ökörséget hallottam már, de ekkorát még soha. Ha így is lenne, hogy ezeket a kimeneteleket bundázzák meg (bár csak így lenne és a végeredmények tiszták lennének) nem hiszem, hogy az irodákon kívül ez másnak veszteséget okozna. Meg képzeljük el egy pillanatra, hogy a Barca-Real meccsen over 51,5 bedobást kell teljesíteni és 93. percben C. Ronaldo egyedül lép ki és ekkor döbben rá, hogy még csak 51 bedobás volt a meccsen és kivágja a labdát a p*csába. Ugye milyen reális kép.  ;D

Üdv mindenkinek!

Új vagyok itt a fórumon, lenne egy felvetésem. A Betfair jogilag mennyire számít fogadóirodának? Mert szerintem semennyire. Ha a Magyar Állam a tippmix kivételével betiltja az online sportfogadást ám legyen. De betilthatja-e a fogadási tőzsdéket? A fogadási tőzsdék (Betfair, Betdaq) ugyanis olyan szolgáltatást nyújtanak amit az SZRt. nem, tehát a fogadási tőzsdék tiltásával az állam korlátozná a szolgáltatások szabad hozzáféréséhez való jogom. Én a Betfair-en és a Betdaq-n akarok fogadni és ott is fogok. Ha ehhez Londonba kell költöznöm, akkor Londonba költözök.