Szerencsejáték Szabályozás

Előző téma - Következő téma

0 Felhasználó és 3 vendég van a témában


Így van.Az irodák már tavaly kijelentették hogy az utolsó pillanatig reklámoznak.

Akkor nincs mit tenni, csak annyit amennyit eddig. Várakozunk.

Tegyük fel, hogy blokkolják a betfairt, de a betfair nem teszi ki a magyarokat. Oké, vpn, tükörszerver, minden anyám kínja.
De mindezt egy Geeks Toy-al is meglehet valósítani?
Ha meg is állapodik a kormány a betfairrel, az alap commission mondjuk 5-ről 20%-ra nő, így mi lesz azokkal, akik premium charge-ot fizetnek?  >:(

Hát ezekhez sajnos nem értek,ezért vagyok bajban.

Nagyon sok kérdés van.

Az egyik legfontosabb, hogy egyáltalán hazai oldalról meg akarnak-e állapodni bármilyen sportfogadás engedélyezésében, vagy szimplán csak a kaszinó stb...-re adnak lehetőséget, és a sportfogadást meg úgy-ahogy van, tiltják és üldözik, hogy helyet és ügyfélkört csináljanak az új játékuknak (sokan ezt tartják a legvalószínűbb forgatókönyvnek az eddigi törvényi háttérből).

HA meg akarnak állapodni sportfogadás terén, korántsem biztos, hogy a Betfair (pontosan a speciális struktúrája miatt többek között) itt szeretne a piacon maradni.
HA mégis marad a Betfair, kizártnak tartom, hogy az 5% megváltozzon, ekkor az iroda lenyeli az adót a nyereség terhére.
Pontosan emiatt viszont nagyon kétlem, hogy a BWIN és a Sportingbet kivételével bárki is maradna. (Bet365?!)
Az angol irodák közül sokan (Ladbrokes, Pinny, Boylesports) főleg a brit ügyfélkörre koncentrálnak, erről az oldalról villámgyors kivonulás várható. Talán csak a Willhill gondolkozik el a dolgon egy kicsit....
...azaz itt megint érdekes kérdés, hogy melyik irodák tiltják ki a magyarokat, és melyek engedik tovább játszani a magyarokat tiltás után is, illetve lesz-e EU irányába várható próbálkozás/tiltakozás a tiltás ellen.

Ezzel kapcsolatban az a tippem, ha a sportfogadást ellehetetlenítik megállapodásra esély nélkül, akkor ezt a részét az EU nem fogja hagyni.....azonban más kérdésbe nem hiszem, hogy nagyon beleszólnának, kár, hogy Közösségi szinten a szerencsejáték szabályozása ennyire kezdetleges.

Sok jel van, amit ha az ember követ, egyes irodák hozzáállását a kérdéshez kitalálhatja.
Pl. - Expekt megszüntette a magyar nyelvű supportot
    - Unibet reakciója a spanyol helyzetre
    - Betclic anyagi helyzetéről szóló hírek

Én nagyon remélem, hogy szeptember 20-a körül NEM leszünk okosabbak, és még jó ideig marad a jelenlegi helyzet

A bwin.party – mely legnagyobb mértékben a német piacról szerzi bevételeit -  nemrég bejelentette a befektetőinek, hogy megfizeti az új német forgalmi adót

Kivonul a William Hill a német sportfogadási piacról

Az új német tartományok közötti Szerencsejáték Egyezmény (melyet a 16 német tartomány egyetlen kivétellel elfogadott) július 1-től megszüntette az online sportfogadás eddigi állami monopóliumát, és korlátozott számú (maximum 20) liszenszet biztosít a magánszolgáltatók számára. A liszensszel rendelkező vállalatoknak a sportfogadási forgalom 5 százalékát kell adóként befizetniük. Az új jogszabály értelmében tilos az online póker és kaszinójátékok szolgáltatása .

Emiatt bucsút int a William Hill a német sportfogadóknak  a cikk szerint az egyetlen különc tartományban  müködik majd a betfair
ott 20 % adót fog fizetni a licensz jogért .Cipruson hoztak egy törvényt az online  mely szerint :Ciprus betiltotta az online kaszinót, pókert és fogadási tőzsdét  .Rendörség is felépett a tilltott szerencsejáték forgalmazó ottani irodák ellen egyett
kivéve a görög OPAP ra nem vonatkozik ez a törvény .  Szerintem ha a német piacon nem tökölnek az irodák ,hogy lelépjenek
akkor itt a pici hazánkban  nem kérdéses ,hogy mi lesz . Visszont a Németek FELSZÁMOLTÁK AZ EDDIGI ÁLLAMI SPORTFOGADÁSI
MONOPOLIUMOT. A Magyar állam meg most szeretne bevezetni monopoliumot? A két ország között már itt is fényévnyi távolság
van nem csak másban. A lényeg  itt a pénz fog beszélni mi sportfogadok mi meg max ugathatunk az eu meg le sem sajnálja
a magyar piacot máshol sem szólt bele történésekbe.

Az unió biztos nem szól bele szerintem.
A kormány mostani állami monopóliumokat visszahozó politikája érdekesen idejétmúlt.
(ugye kezdték az étkezési jegyekkel,ahol még megvan a konkurencia,de lassan ellehetetlenitik a helyzetüket,majd megadóztatják a mobil szolgáltatást,és hozzák az állami szolgáltatót,de mindez nem érdekelt,még jót nevettem pl. a franciák reakcióján-sodexo- . A sportfogadás viszont érzékenyen éríntene)
Abban is fonákság van hogy pont a máshol visszaszorított kaszinó,lóverseny kap szabad utat,a "szolidabb" sportfogadás meg korlátozva lesz.
Az is érdekes lehet hogy 2 év múlva megint választás.Gyanús hogy a mostani kormány bukik, és az új kormány szokás szerint ledózerol minden elöző kormány által hozott rendelkezést..
Kérdés ebbe belenyúlnak-e?
Lehet ők majd úgy látják: érdemes beengedni őket egy minimálisabb adóval is,amit lazán kifizet majd mindenki gondolkozás nélkül.
Most még felesleges agyalni,és ha lesz is változás,úgy érzem nem végleges! Köztes megoldást meg találunk!
Ha más nem két évig tippmix meg frász tudja hogy nevezik majd az online irodájukat!

Egyből csak nem fogják tudni tiltani. Németországban a szabályozás előtt elméletileg tiltva volt és illegális, mégis lehetett játszani nyugodtan. A legtöbb irodta fogadta az ügyfeleket.

Blokkolják csak nyugodtan az összes irodát.. majd megmutatjuk mi a magyarok istene, mikor havonta kérni fogjuk az 500.000res kifizetéseket:P

Idézetet írta: nasgur Dátum augusztus 17, 2012, 09:40:53
Blokkolják csak nyugodtan az összes irodát.. majd megmutatjuk mi a magyarok istene, mikor havonta kérni fogjuk az 500.000res kifizetéseket:P
Ja lehet páran kifejezetten jobban járunk ha nem tudunk szingapúri,maláj,kolumbiai,norvég 4.osztályú stb. meccsekre élőben fogadni!  ;D
Az ismert top bajnokságok meccseire meg olyan jól tippelünk majd hogy államcsőd lesz a vége!  ;D

Idézetet írta: laudrup Dátum augusztus 17, 2012, 11:14:48
Ja lehet páran kifejezetten jobban járunk ha nem tudunk szingapúri,maláj,kolumbiai,norvég 4.osztályú stb. meccsekre élőben fogadni!  ;D
Az ismert top bajnokságok meccseire meg olyan jól tippelünk majd hogy államcsőd lesz a vége!  ;D

Hát 3 esélyes fogadásba minden képen halott dolgok ezek az ismeretlen bajnokságok.
Viszont hiányolnám a  jó kis félidő 4-1 vége 7-2 es noname ismeretlen meccseket amiket végig lehet overezni:)

Én sporttőzsdén fogadok, engem a hagyományos fogadóirodák nem érdekelnek. Ha Mo-n nem lehet majd a Betfairen fogadni, akkor nekem a tiltás gyakorlatilag véget vet honi sportfogadásaimnak. Ezért írtam korábban is, hogy marad Anglia. Ott úgysem tiltják be.

Hát igen érdekes amiket írtok.Jó lenne elnyerni egy csomó pénzt  az államtól de tudjátok hogy a hagyományosan működő irodáknál ez csak elvileg lehetséges mert majd le fognak szabályozni max 500 forintra.(én ezért szeretem a betfairt jobb lenne ha a többi is hasonló elven működne de azok csak bohóckodni valók komoly sportfogadásra nem)És ha csak egy iroda marad akkor a korlátozás után hol fog játszani az ember???Én ettől félek a legjobban.,ezért jó a betfair.Inkább hagyták volna aztán róttak ki valami új adót rájuk vagy ránk.
A kormányváltásban egyáltalán nem bízok mert ugyan sokan szidják a mostanit de ki lenne helyettük?Jelenleg nincs komolyabb vetélytárs.Max. nyilván nem lesz kétharmad.Azért Én is bbízom benne ha blokkolnak is lesz még változás 1-2 évet meg eltippmixelünk .(vagy mi lesz az új neve)
Én azért vagyok szinte biztos a blokkolásban mert olvastam egy cikket hogy milyen sokba kerül az új iroda és nagyon sok ügyfél kell hogy megtérüljön.Józan paraszti ésszel gondolkodva ha megmaradnának a külföldiek vajon hány ügyfele lenne a Magyarnak?Hamarosan többet tudunk.

Na én elöbb megkérdeztem élö chaten a sportingbetet hogy miujsag lesz elöreláthatólag és ezt irta Attila:
Gabi: A Szeptem 17.én induló magyar onnline tippmix iroda milyen hatással lesz elöreláthatólag önökre? Utána is játszhatnak önöknél magyar ügyfelek? Vagy a SportingBet kivonul a magyar piacról?

Attila: A Sportingbet semmi képpen nem tervez kivonulni a magyar piacról és mindent megtesz, hogy a hatóségokkal együttműködve, tovább folytassa afogadás kínálatot.


Ez azért csak biztatóan hangzik nem?:D Megkérdeztem a bet365-öt is de ott azt irták hogy nincs információjuk arról hogy hogy lesz..

Szinte mindenki ezt írja,Ők sem tudnak semmit hogy mi lesz.A betfair ezt írta:A betfair igyekszik egy a Magyar kormánnyal közösen mindkét fél számára ideális megoldást találni.