Szerencsejáték Szabályozás

Előző téma - Következő téma

0 Felhasználó és 1 vendég van a témában



Origos cikk végén az utolsó mondat

"Korábbi cikkünkben egy iparági bennfentes úgy nyilatkozott, az állami oldal elindulása után várható, hogy a teljes sportfogadás  terén megnyitja a piacot a kormány."

Szerintem a Német példát fogják követni mert kell ugye a pénz a purdékra mert ezek ezután sem fognak dolgozni a 30 milliárdot meg nem hagyhatják szaladni igy kézen fekvő hogy az irodáknak kell
licensz dijat fizetni a bevételeik után .Na már most németországban ez van de innen is patantak meg
fogadó irodák a törvény behozatalának hirére hát még magyarországról hány iroda fogja úgy gondolni
hogy nem éri meg neki itt maradni,hiszen a sportfogadókkal nem fognak adót fizetetni hiszen magyarországon élünk az adó fizetési morált jól ismerik a politikusaink másrészt a szarRt- t biztos
megkérdezték már hogy szerintük hány százaléka nyer az ügyfeleknek tippmixen. Teszem fel kevesebb
mint a 10% nyer tartósan igy egyböl lejön hogy igen veszteséges lenne ha csak a kivet nyeremény
után fizetne adót a játékos igy szerintem amikor kihozzák a törvényt a politikusaink akkor még talán tényleg jól is sülhet el a dolog( persze ha nem baltázák el ezt a törvényt is :bash:) mint ahogyan
anyiszor már bizonyitották szakértelmüket. 

Idézetet írta: whitedragon Dátum október 01, 2012, 12:46:40
Ez a "leállítják az összes oldalt az Eu-s székhelyű irodákra is vonatkozna?  :crazy:

Azért tök jó, hogy megszabják, ki mire költi a SAJÁT pénzét :great:
"Lázár szerint a kormány fontosnak tartja, hogy a szegények ne a szerencsejátékra költsék a pénzüket"

Pontosan, amit szabad azt pedig csak drágán. Nekem egyébként is már elegem van ebből a védjünk meg mindenkit a saját hülyeségétől.(persze azt értem, hogy Lázár mint mindenki így keres kibúvót a valódi indok helyett), de hadd legyen már világ a világ, vannak sikeresek és sikertelenek, ez így müködik, se az Eu se senki ne akarja eldönteni, hogy ki mit tesz az életében és melyik utat választja.

Azt, hogy be akarják tiltani a nyerőgépeket nem kommentálnám, de én félek, hogy sportfogadós jogszabályt is baltával fogják kifaragni majd sebész szike helyett, mint az eddigi összes kétharmadost is. Így nem, hogy 30 milliárdot nem szednek majd be, hanem majd a töketlenségük, korrupciós hajlamuk és az operatív költségek miatt még majd jó negatívban is lesznek.  :segg:

Lehet, hogy ezt a gumiszobában kellett volna   ???

Ebben csak az a vicc, hogy a lassan egy éve meglévő törvényt egy hétfő reggel felébredve rögtön módositani kell... Itt valami bűzlik, de nem kicsit. Vagy nagyon kitaláltak valamit, vagy valaki, aki ebben az üzletben érdekelt volt, beleköpött a levesükbe, vagy legalábbis nem akart kötélnek állni úgy ahogy ők szerették volna.  :crazy: Szerintem.

Idézetet írta: Lacapi Dátum október 01, 2012, 20:23:53
Ebben csak az a vicc, hogy a lassan egy éve meglévő törvényt egy hétfő reggel felébredve rögtön módositani kell... Itt valami bűzlik, de nem kicsit. Vagy nagyon kitaláltak valamit, vagy valaki, aki ebben az üzletben érdekelt volt, beleköpött a levesükbe, vagy legalábbis nem akart kötélnek állni úgy ahogy ők szerették volna.  :crazy: Szerintem.

Ez 99,999%-ban biztos, túl egyből, túl gyorsan akarnak valamit.

Szerintem is történt valami hétvégén.

Orbán sétált a rakparton, várva a Vidi meccset, s az egyik kocsmából kikiáltott Lakatos Nintendo, hogy: "Hé, Gézukám, van egy húszasod? Ma nyerő napom van!"  ;D


Idézetet írta: oakland23 Dátum október 02, 2012, 10:26:18
kivételes sürgős eljárásban ...

http://www.fortunaweb.hu/Elfogadtak_a_szerencsejatek_torveny_modosito_javaslatat395

Szerencsére az online fogadásról egy szót sem szóltak. Remélem elhúzódik még pár hónapot mire letiltják az irodákat/vagy nem tiltják. Bár amekkora többséggel fogadták el a félkarú betiltását, nem csodálkoznék ha monopolhelyzetet akarnának kialakítani.

Idézetet írta: nasgur Dátum október 02, 2012, 10:29:54
Bár amekkora többséggel fogadták el a félkarú betiltását, nem csodálkoznék ha monopolhelyzetet akarnának kialakítani.

Mindent ekkora többséggel fogadnak el, mert a birka magyar nép kétharmadot szavazott nekik.
Szóval itt nincs összefüggés. Ha akarják a monopolhelyzetet, úgyis az lesz.

http://index.hu/gazdasag/magyar/2012/10/02/megszavaztak_a_nyerogepek_betiltasat/

"A kieső bevételről korábban Lázár azt mondta, hogy a Navracsics Tibor vezette KIM feladata lesz egy olyan törvényi szabályozás mielőbbi kidolgozása, ami alapján a hiányzó költségvetési bevételt ráterhelhetik az online szerencsejátékokra. Eddig éves szinten 30 milliárd forint bevétele volt az államkasszának a nyerőgépekből, ezt az összeget fedeznie kellene az új bevételi forrásoknak.

Szóval még csak tervezgetik mi legyen. Addig még van időnk rommá nyerni magunkat:P

Egy évvel ezelőtt is pontosan ez volt, hogy majd tervezik hogy x milliárd bevétel lesz az online irodáktól... egy év múlva is pontosan ugyanitt fogunk állni, hogy majd tervezik, én meg majd beidézem a saját kommentemet :)

Na elfogadták a módosítást így nem lesz több kockás a kocsmákban. Azért ezzel durván hazavágtak egy csomó embert, erre az okosok szerintem marhára nem gondoltak. Na és akkor most kérdés, honnan akarják pótolni a hiányzó 30 milliárdot, remélem nem állt elő valamelyik "zseni" azzal, hogy blokkolunk mindent és majd mindenki tippmixezni fog és az mekkora bevétel növekedés lesz, vagy a másik verzió, hogy engednek mindenkit csak olyan magas adót határoznak meg, hogy egyetlen iroda sem fogja bevállalni inkább kidob minket.

Idézetet írta: dzoli Dátum október 02, 2012, 11:38:12
Egy évvel ezelőtt is pontosan ez volt, hogy majd tervezik hogy x milliárd bevétel lesz az online irodáktól... egy év múlva is pontosan ugyanitt fogunk állni, hogy majd tervezik, én meg majd beidézem a saját kommentemet :)

Bár neked lenne igazad, de félek, ez már nem így lesz. A nyugatabbi kollégák - pl. belgák, olaszok - is megoldották a korlátozást, fideszék is megoldják. Belgiumban most indult az állami betfirst.be, példa tehát van, és fogják is követni.

Idézetet írta: Wezli Dátum október 02, 2012, 11:51:15
Na elfogadták a módosítást így nem lesz több kockás a kocsmákban. Azért ezzel durván hazavágtak egy csomó embert, erre az okosok szerintem marhára nem gondoltak.

A nyerőgép betiltással viszont akkor is egyet tudok érteni, ha ez 30000 embernek fáj. Személyesen ismerek sajnos olyan családokat, akiket eddig tett tönkre, és ők biztos nem 30000 -en vannak... Tudom, lehet beszélni önkontrollról, meg betegségről, függőségről, de egy munkanélküliségtől sújtott térségben, ahol még ha akarsz sem mindig tudsz dolgozni, nagy a kisértés egyeseknek a könnyű pénzre. És amikor az egyik hónapban már nincs miből befizetni a villanyszámlát, akkor a következőben méginkább megpróbálják a gépet, és ez innen már csak generálja magát. És ez nem is a segélyből élőkről szólt eddig, az egy másik tészta, de ők se a gépbe dobálják már az adónkat, néhány üzemeltető meggazdagodására. Lehet az érveimmel vitatkozni, de én így gondolom.