Szerencsejáték Szabályozás

Előző téma - Következő téma

0 Felhasználó és 1 vendég van a témában


Idézetet írta: Wonder68 Dátum október 02, 2012, 15:25:59
Felesleges VPN-re előfizetni ,mert nem IP alapján fog blokkolni az iroda hanem ,reg. szerint...
Esetleg: VPN+new ID + new Country

Akkor a kedvemért próbálj meg egy amerikai IP címmel létrehozni egy magyar regisztrációjú Betfaires számlát (vagy belépni vele a meglévő számlára), aztán írd meg hogy sikerült-e. Amúgy pedig hogy képzeled a szituációt, a fityisz majd kapcsolatba lép egyenként az összes irodával, hogy tiltsák ki a Magyarországról játszani kívánókat?

Idézetet írta: kondorr Dátum október 02, 2012, 17:55:37
"ők csak kihasználják a jétékgépfüggő embereket"
Az uzsorás "csak" kihasználja más gyengeségét és nyomorúságát, az árverési hiéna úgyszintén, a drogdíler pedig "csak kihasználja" a függő függőségét.
Szánalmat nem tudok érezni egyetlen olyan esetben sem, amikor esetlegesen olyan emberek további vagyonszerzését korlátozzák, akik elesett vagy épp akaratgyenge, vagy éppenséggel szenvedélybetegek kihasználásával gazdagodnak.
Drogárusítás is tiltva van, de ha nem lenne értelemszerűen hússzor ennyi drogos lenne.
Örülök hogy ezt is végre betiltották,jóval korábban meg kellett volna tenni.

Igen így a hülyegyerekek nem hónapok/évek alatt ölik meg magukat drogokkal hanem elég ehhez már 1 éjszaka is a diszkóban a higitóból meg mit tudom én miből kevert koktélokkal.  Nem olyan egyszerű ez az egész, mint ahogy azt gondolod. Összetett dolgok ezek nem lehet egyértelműen eldönteni, hogy ez vagy az a jobb-e. De hogy meg fognak szaporodni a -nyeremény miatt megkéselték - hírek a híradóban abban biztos vagyok. Tudom a híradót sem nézi senki :)

Én egy egészen apolitikus alkat vagyok, tehát nem is arról a síkról közelítem meg, hanem tapasztalatiról. A "nyerőgépipar dolgozóiról" nekem is megvan a véleményem, de tegyünk különbséget, mondjuk az 1000-2000 géptulajdonos és az általuk alkalmazott nem kevés ember között (karbantartók, üzletkötők stb.) A tulajok valószínűleg nem fognak sorban állni, hogy regisztráljanak álláskeresőnek, míg az alkalmazottak igen - tehát adózó állampolgárokból segélyezettek lesznek - ergo nettó ráfizetés az állam részéről, mert minden ellenkező híresztelés és hurrájelentés dacára, igen nehéz manapság munkát találni. A tulajok egész más irányban fognak valószínűleg elindulni: feketén fogják majd üzemeltetni a gépeket (nézz meg 1-2 filmet a harmincas évek USA-járól, ahol a kocsma mögött volt elzárt rész is, ahol nyugodtan iszogattak + verték a blattot). Kb. ez lesz itt is. A zugnyerőgépszalonokban pedig az "alkalmazottak" valószínűleg abból a körből fognak kikerülni, akik eddig is a feketegazdaságot erősítették, ugyanis egészen másféle kvalitásokra lesz szükség, mint pld. egy műszerész karbantartóé volt. Olyan falvakban, kisvárosokban pedig, ahol a rendfenntartók jelenléte eddig sem volt túlzott, teljes nyugalomban űzhetik is ezt a tevékenységet (traffipaxozás közben igen nehéz zugtermeket ellenőrizni...)

Ez az én egyéni véleményem, remélem nem ez fog bekövetkezni, de nagyon sanszos egy hasonló forgatókönyv. És ez egyáltalán nem a politikán múlik, hanem a kereslet-kínálaton: ha valamire van igény, azt ki is fogják szolgálni, bármi áron, bármi tiltás ellenére.

misk@ jól köpi a szót! Csak annyit fűznék hozzá, hogy ha eltűnnek a nyerőgépek, a kurvák száma exponenciális növekedésnek indul. Majd figyeljétek! A pénzt "valamibe" dobni kell...

Legalábbis én így fogom kompenzálni azt a havi 24 milliós kiesést, amit most elvett tőlem az állam.  ;D


Idézetet írta: kondorr Dátum október 02, 2012, 17:55:37
Drogárusítás is tiltva van, de ha nem lenne értelemszerűen hússzor ennyi drogos lenne.
Örülök hogy ezt is végre betiltották,jóval korábban meg kellett volna tenni.

Ott a pont: drogárusítás is tiltva van, mégis elég jelentős belőle a fogyasztás. Felteszem a kérdést: ha betiltják a nyerőgépeket, akkor szerinted a függők csak úgy hagyják ezt? Válaszolok helyetted: nem, hanem majd illegálisan fogják csinálni.
A problémát mentálhigiénés alapon kellene inkább kezelni a gyökereinél, nem pedig csak felületileg az egyszerű tiltással. Azt kellene felfogni, hogy a magyar társadalom még gyerek, lásd: alkoholizmus, válások, családon belüli erőszak stb. igen magas száma. Ha majd a társadalom is felnő, akkor a deviáns viselkedés aránya is csökkenni fog, de ezt tiltással nem lehet kezelni. Akkor már inkább tiltsák be az alkoholizmust, az asszony- és gyerekverést (hozzáteszem ezzel sem mennének semmire, mert mindig lesznek olyan köcsögök, akik nap, mint nap leküldik a 3-4 liter kocsisbort, majd hazaballagnak és szétverik a családot).
Szóval ez csak egy felületi kezelést.
Vagy még jobb példa: ha szerinted betiltják a hajléktalanságot, megszűnik maga a probléma (tavaly betiltották Józsefvárosban, nézd meg az eredményét: van még szerinted hajléktalan a VIII. kerületben?)

Akkor most fillérekért lehet venni nyerőgépeket?
Gyorsan veszek vagy kettőt a nappalimba ,néha megengedem majd a szomszédnak is hogy játszon rajta  :beerchug: :beerchug:

De lehet kötelező beszolgáltatás lesz ,mint az 50-es években  :crazy: :crazy: :crazy:
Ez már ismerős politika :noway:

Pertársaságot alapítanak a Magyar Szerencsejáték Szövetség (MSZSZ) tagjai - írta Schreiber István, a szervezet elnöke keddi közleményében.
Az elnök annak kapcsán közölte ezt, hogy a parlament keddi döntésével megtiltotta a játéktermek és az elektronikus kaszinók üzemeltetését, pénznyerő gépek így csak játékkaszinókban működtethetők a jövőben.

http://mandiner.hu/cikk/20121002_pertarsasagot_alapitanak_a_szerencsejatek_szovetseg_tagjai

még egy friss hír  :)

Orbán Józsi Bécsbe jár majd nyerőgépezni
Nem titok, hogy több magyar híresség is van, akik szeretnek vagy szerettek nyerőgépekkel játszani. Az Aktív utánajárt, mit is gondolnak az új törvényi szabályozásról. MC Hawer, akinek még az alkohollal is meggyűlt a baja, elmondta, ő bizony egy lakás árát verte el és örül annak, hogy betiltják ezeket a játékautomatákat, hiszen annyi család életét tették tönkre. Orbán Józsi pedig kifejtette, barátaival ezután Bécsbe vagy Szlovákiába fog járni. Az addiktológus szerint önmagában egy törvénnyel nem lehet küzdeni a szenvedélybetegségek ellen, csak a feketepiacnak kedvez mindez.


Idézetet írta: oakland23 Dátum október 02, 2012, 18:17:39
ha eltűnnek a nyerőgépek, a kurvák száma exponenciális növekedésnek indul. Majd figyeljétek! A pénzt "valamibe" dobni kell...
Ezen de nevettem ;D ;D ;D ;D

Idézetet írta: kondorr Dátum október 02, 2012, 16:48:28
hu de sajnálom a "nyerőgépipar" dolgozóit. Csupa jóravaló becsületes tisztességes ember.
Sokat is tudnak bizonyára a jogálamiságról, hisz rendkívül művelt, értelmes olvasott emberek. :)
Nyílván uszítják majd őket a libsik, jönnek majd az olcsó "nincs demokrácia és jogállam" később meg a tovatűnt sajtószabadságról értekeznek majd, de valahogy nem szakad meg a szívem.

Gratulálok, ez kellően tapló hozzászólás volt...
Tudod, nem csak milliomos vállalkozók éltek ebből az iparágból, hanem olyan hétköznapi emberek is, mint Te vagy Én, ők most egyik napról a másikra utcára kerülnek. Haverom például raktárosként dolgozott az egyik ilyen cégnél, kirúgták, most az asszony közalkalmazott fizetéséből élnek a 3 gyerekkel együtt. Jóravaló, becsületes ember, az az igazi "jóember"-típus. Lehet is libsizni, de a fideszes haverjaid akkor is patkány módra jártak el. :noway:


Idézetet írta: Jimbo75 Dátum október 03, 2012, 11:01:43
Lehet is libsizni, de a fideszes haverjaid akkor is patkány módra jártak el. :noway:
Azért a hasonló dumákat kerüljétek, nem erre a fórumra valóak. Köszönjük.

És az milyen, hogy amíg a Vidi alá ostorral hajtják a szponzorokat, a Loki alól kihúzzák az egyetlen stabil bevételi forrást...  ;D  ;D  ;D

Az NB2-be még stadion se kell, ott a hiányzó pénzből tízmilliárd...