Szerencsejáték Szabályozás

Előző téma - Következő téma

0 Felhasználó és 2 vendég van a témában


Nem attól tartok, hogy nem adják vissza a pénzünket, inkább arra látok esélyt, hogy ha átmenet nélkül bevezetik a blokkolást - mint ahogyan a játékgépeket pár nap alatt ellehetetlenítették - akkor itthonról nem férünk majd hozzá a számláinkhoz.

Persze az lenne a normális, ha lenne vagy fél éve az irodáknak a számolgatásra és a felkészülésre, ez alatt a türelmi idő alatt meg illene meghagyni a jelenlegi állapotokat, de ugye nem minden döntéshozónk és végrehajtónk a bölcs döntéseiről híres...

Idézetet írta: Knapp Dátum április 25, 2013, 22:14:06
de ugye nem minden döntéshozónk és végrehajtónk a bölcs döntéseiről híres...

eddig egyik sem...

Idézetet írta: TiB Dátum április 25, 2013, 21:43:41
Május 14-től állítólag aki kimondja, hogy bet365, két év felfüggesztett kap.

:D:D Ezen besírtam.

Idézetet írta: Sound Dátum április 23, 2013, 22:54:00
Utánna olvastam ennek a bwin kivonulásnak. Azt írják, hogy április 30 után nem fogadnak újabb regisztrálókat 18 országból, köztük Magyarországról sem, de aki regisztrált és használja az oldalt az játszhat tovább! Nincs határidő, hogy mikor szüntetik meg a magyar felhasználók számláit stb...
Valakinek erről konkrét infója esetleg?

Pont ezért is írtam, hogy a bwin kivonulása nem összeköthető ezzel a törvénnyel. Ez csak a saját belső politikájuk.

A régi kliensek maradnak, játszhatnak stb., csak már nincs szükségük újra.

Idézetet írta: rimon11 Dátum április 25, 2013, 21:09:46
ncis88

Az a hülye aki nem óvatos!

Feleslegesen azért ne keltsük a feszültséget.

Idézetet írta: Milan Dátum április 26, 2013, 14:29:54
Pont ezért is írtam, hogy a bwin kivonulása nem összeköthető ezzel a törvénnyel. Ez csak a saját belső politikájuk.

A régi kliensek maradnak, játszhatnak stb., csak már nincs szükségük újra.

Még jól is kijöhetünk belőle, ha őket ezért elfelejtik majd blokkolni.  :)

Egyébként mindegy, mi a kivonulás oka, a végeredmény ugyanaz: eggyel kevesebb iroda, amely lát fantáziát a magyar piacban, így csökken azoknak a lehetséges bukiknak a száma, amelyek hajlandóak lehetnek pénzt is áldozni a magyarországi legális működésre.
És ha egy évvel ezelőtt fogadtunk volna rá, hogy kinek éri majd meg, azaz ki lehet hajlandó licencet venni, akkor azért a bwin esélyes volt erre.
(persze lehet, hogy csak az én logikám szerint, de ha már a bwin sem, akkor mégis ki?!)

Jó kérdés, hogy ki de ha teszem azt mindenki elmegy akkor az az 1 vagy 2  aki mégis bevállalja egész jól járhat. Én egyébként  Sportingbet és 365 közül tippelnék valamelyikre amelyik talán maradhat, persze ki tudja a vége lehet az lesz ,hogy nem marad más csak a TXPRO.

Szerintem mindegyik kivonul. Az ok nagyon egyszerű: olyan országban, ahol nincs jogbiztonság, nem érdemes vállalkozást működtetni. Ha mégis marad valamelyik, elfogadja, hogy innentől kezdve fejőstehén lesz. Ám ahogy elnézem a dolgokat, egyáltalán nem cél, hogy bárki is maradjon.

Idézetet írta: Wezli Dátum április 26, 2013, 18:09:18
Jó kérdés, hogy ki de ha teszem azt mindenki elmegy akkor az az 1 vagy 2  aki mégis bevállalja egész jól járhat. Én egyébként  Sportingbet és 365 közül tippelnék valamelyikre amelyik talán maradhat, persze ki tudja a vége lehet az lesz ,hogy nem marad más csak a TXPRO.

Ha valamelyik iroda marad, akkor nagyon brutális tét korlátozások, lófing oddsok stb lesznek ott sztem. A szokásos elvárt profit mellé még ki kell termelniük a licensz + adó stb díjat is, és kétlem hogy ennyit buknának a magyarok. Alapból kevés pénze van az átlag magyar embernek, így óvatosabb is, mint pl egy német vagy angol fogadó. Legalábbis én így vagyok vele.

Nehogy azt hidd, a játékosok többsége masszív bukó és van egy részük akik bizony komoly összegekkel dobálóznak. Én is ismerek ilyet akinek a 40e-s tét olyan, mint másnak az 1000-es, volt olyan, hogy már mondtuk neki ,hogy ne fogadjál tovább de nem, már több milliós bukóban van, persze nyilván ez csak az egyik véglet de akkor is érdekes.

Idézetet írta: Wezli Dátum április 26, 2013, 20:21:32
Nehogy azt hidd, a játékosok többsége masszív bukó és van egy részük akik bizony komoly összegekkel dobálóznak. Én is ismerek ilyet akinek a 40e-s tét olyan, mint másnak az 1000-es, volt olyan, hogy már mondtuk neki ,hogy ne fogadjál tovább de nem, már több milliós bukóban van, persze nyilván ez csak az egyik véglet de akkor is érdekes.

Ebben igazad van, a játékosok többsége veszteséges, ugyanakkor a nyereséges játékosok jelentős része több számlával játszik.
Lehet, hogy az ismerősöd több millió bukóban van, de hogy megérje kifizetni a licencet és az egyéb díjakat, ahhoz több száz ilyen játékos kell, ráadásul nekik rendszeresen ugyanannál az irodánál kéne játszaniuk!
(és ugye a nyereséges játékosok és a "multizók" is megmaradnak)

Ha egy irodánál 1 év alatt 1 milliárdnyi tétet tesznek fel a magyar fogadók és összesen 200 000 milliót buknak, akkor az irodának ezek a költségei:
100 millió koncessziós díj
40 millió játékadó (a 200 millió 20%-a)
25 millió felügyeleti díj (az 1 milliárd 2,5%-a)

Összesen marad 35 millió a 200-ból.
Ráadásul a játékadót kéthetente kell megfizetni, nem tudom, mi van akkor, ha egy iroda az adott két hétben veszített a magyar ügyfelein, leírhatja-e a veszteségét a következő játékadóból.
Ha nem, akkor a fenti 35 milliónyi haszon tovább csökken.






Idézetet írta: TiB Dátum április 26, 2013, 20:59:49
Egyetértek Wezlivel, meglepődnénk ha tudnánk hogy mennyit is bukunk valójában. A magyar ember mindig túl okos, szerintem aki picit profibbnak tartja magát simán mínuszban lehet. Ne vegye senki magára, csak mondom hogy szerintem van egy ilyen réteg is. Na meg nem feltétlenül kell ám bukni ahhoz, hogy pl az irodánál fél éve heverő, virtuàlisan növekvő csökkenő pénzedből gazdálkodni lehessen.

Aki profinak tartja magát, annak vezetnie kell a bevételeit és a kiadásait.  :)
Persze nem kell mutogatni, lehet csak a nyertes szelvényekkel dicsekedni, de magunkat nem szabad becsapni!
(nekem két évre visszamenőleg minden napra megvan excelben, hogyan álltak az egyenlegeim irodánkénti bontásban, illetve mennyi volt összesítve a napi/havi profitom az adott időszakokban.
A táblázat legalsó sora pedig mutatja az elmúlt 2 év teljes hasznát.  :)
Ráadásul még nyomott árfolyamokkal is dolgozom, most pl. 285-ös euróval és 220-as dollárral tartom nyilván a deviza egyenlegeimet. Inkább örülök majd a kis plusznak kiutalásnál, mint hogy túlbecsüljem a vagyonkámat.)

Idézetet írta: TiB Dátum április 26, 2013, 21:31:31
Csepp vagy a tengerben. Őszintén kérdezem, értetted mire gondolok, és minimálisan egyetértesz? Csak egy igen, vagy nem kérlek, nem kell a szokásos kifejtős. :)

Abszolút egyetértek!  :)
Nem cáfolni akartalak, csak kiegészíteni.  :D

És azért vagyok néha kifejtős, mert pár évvel ezelőtt én is fényeztem magam, hogy milyen jó vagyok, mert igyekeztem a vesztes tippmix szelvényeimet elfelejteni, a nyerteseket meg spontán a tárcámban felejteni, mert bármikor szükség lehetett rá, hogy megmutassam valakinek!  :D
Aztán elkezdtem vezetni, hogy mibe is kerül ez nekem...
Szóval lehet változtatni! Hallelujah!
Csak ezért pofázok ennyit.  :)

Azért a milliókat bukó magyar játékosoknak is vannak időnként nyertes tippjeik és a nagy összegek miatt ők is könnyen megkaphatják a korlátot, onnantól meg már nem az adott iroda profitját növelik tovább.
De az biztos, hogy a pénzt szóró játékosok és a tőkéjüket sokszor megforgató profik is növelik a forgalmat, ami meg - ha jól értem - a felügyeleti díj mértékét növeli.
Tehát ha én megforgatok egy hónapban 10 milliót, kihozom nullszaldóra, akkor is fizet utána az iroda 25 000 ft felügyeleti díjat.  :)

Ahh... Megint kifejtős lett...


Komoly nagyságrendbeli tévedésben vagytok a bukott összeget illetően.
A magyar piac nagyon nagy, ráadásul az emberek 90%-a birka, és 4-es 5-ös vagy nagyobb kötésben játszik, csemege a fogadóirodáknak. (Nem bántás annak, aki így játszik, ezek tények, nem kell befordulni)

Egyébként, hogy sok vagy kevés az évi 100 milka, annak eldöntésére egy adat: amikor a Tobet betámadta az országot a reklámmal, 50+ millió ment el csak a reklámokra fél év alatt.

Nem a 100 milka a sok, azt nem engedik szívesen, hogy belássanak a hatóságok a szerverekbe.