Szerencsejáték Szabályozás

Előző téma - Következő téma

0 Felhasználó és 2 vendég van a témában


Szerintem nem baj, ha ott vannak a törvényhelyek, mert rá lehet keresni az igazán perverzeknek!

Mondjuk pont abból éltem 10 éven keresztül, hogy a jogászok (és a közgazdászok) nem feltétlenül közérthető módon fogalmaznak (hiába precízek), így általában szükség van magyar-magyar tolmácsra a megértésükhöz...

Ma még bárki véleményezheti az online kaszinók vhr-jét

Kevesen tudják, de egy 2010-es törvény szerint a kormány honlapján megjelent törvénytervezetek társadalmi egyeztetés címszóval bárki által véleményezhető. Jelen esetben csütörtökig várják a véleményeket.

November 29.-én készült el az online szerencsejáték működéséhez szükséges végrehajtási rendelet tervezete, melyet nyár óta várunk. A törvényi szabályozási folyamat ennél jóval korábban, 2011-ben kezdődött, amikor Rogán Antal a magyar jogalkotásban bevezette a távszerencsejáték fogalmát.

A tervezet jelenleg a kormány társadalmi egyeztetést lehetővé tevő oldalán található, azt bárki december 5-éig elektronikus úton véleményezheti.
Az e-mailbe bele kell írni a véleményező nevét, a névtelenül beérkezett véleményeket azok figyelembe vétele nélkül törlik. A szabályos véleményezésekről visszaigazolást küldenek, és nyilvántartásba is veszik.
A miniszternek egyedi válaszadási kötelezettsége nincsen, de mérlegeli a beérkezett véleményeket és azokról, valamint az elutasított vélemények esetében az elutasítás indokairól tipizált összefoglalót készít, amelyet a honlapon a véleményezők listájával együtt közzétesz, és azt a a törvényjavaslatot tárgyaló országgyűlési bizottság kérésére a bizottság részére hozzáférhetővé teszi.

Jelen esetben a tervezettel kapcsolatos észrevételeket a [email protected] e-mail címre várják december 5-ig.

(forrás: Fortunaweb/Ma még bárki véleményezheti az online kaszinók vhr-jét)

Írj levelet a Mikulásnak! ;D

Itt találjátok a tervezetet (csatolva):

Szigo itt nehéz fába vágta a fejszéjét.Magyar -Magyarra kellene fordítani a törvény  szövegét. A legeslegelejét már megtette.

Ha elfogadja a parlament, megnézem alaposabban. Addig nem akarom olvasni, míg a végleges szöveg meg nincs.

Próbáltam felmérni a létező legrosszabb esetet. Mégpedig azt hogy csak a tippmixpro marad kis hazánkban.
Szerintem aki hoz egy +3-4%ROI közti hozamot annak még a pro-n is megéri játszani, mert legtöbb esetben az alacsonyabb oddsok csak 5-6% -al alacsonyabban mint az oddsportalos átlag. Viszont ez döntően egy -0.5%-nyi ROI%-ot eredményez.
A nagyobb baj a kínálat és különböző részpiacok hiányából fakad/hat.Meg az élő fogadás. Bár nézegettem ott is mindenféle sportág játszik. Mellesleg valamelyik irodának biztos megéri a magyar piac(elég ha csak a bet365marad)
Romániában ilyen téren mi a helyzet, ott mikor tárgyal a kormány mikor van ez ott napirendi ponton?
Hát szar, de lehetne még szarabb is

Idézetet írta: Szigo Dátum december 05, 2013, 19:44:06
Ha elfogadja a parlament, megnézem alaposabban. Addig nem akarom olvasni, míg a végleges szöveg meg nincs.

A rendeletet? Azt nehezen fogják ők, mert nem az országgyűlés alkotja a rendeleteket...


Idézetet írta: Tigris Dátum december 07, 2013, 14:26:48
A rendeletet? Azt nehezen fogják ők, mert nem az országgyűlés alkotja a rendeleteket...

Igaz!

Valaki nem tudja véletlenül, hogy a bolgároknál VPN szolgáltatással továbbra is elérhetőek az oldalak a blokkolások ellenére is?

Az online szerencsejáték szolgáltatók sokat bírálták a jelenlegi rendszert, véleményük szerint a jelenlegi körülmények közt csak veszteségesen lehet működni, így tartózkodtak a bolgár piacon való regisztrációtól. Emiatt a bolgár hatóságok létrehoztak egy feketelistát, mely azokat a szerencsejáték oldalakat tartalmazza, melyeket egy bírósági határozat szerint minden internetszolgáltató köteles blokkolni. A listára, mely jelenleg már közel 100 weboldal címét tartalmazza, szinte az összes nagy nemzetközi szolgáltató is felkerült, így a William Hill, a PokerStars, a Full Tilt Poker, a PartyPoker, a Bet365, a 888, a Betfair, a Ladbrokes, a Betfred, a Sportingbet, a Bet-At-Home és az Unibet is.
Ez a lépés azonban nem hozta meg a várt bejegyzési kérelem hullámot (pláne mivel a regisztrációt szabályzó rendeletek meg sem jelentek), és hatékonysága egyébként is megkérdőjelezhető, hiszen az ilyen jellegű korlátozások viszonylag könnyűszerrel megkerülhetőek.

Idézetet írta: mezrajaed Dátum december 11, 2013, 12:44:37
Valaki nem tudja véletlenül, hogy a bolgároknál VPN szolgáltatással továbbra is elérhetőek az oldalak a blokkolások ellenére is?

Bulgáriában nincs blokkolás, a fent leírtak miatt.

Az a baj a jelenlegi helyzettel (többek között), hogy tippje sincs az embernek (a jogászoknak sem), hogy mi lesz. Egy biztos, hogy annyival más a helyzet mint eddig, hogy jan 1-től megvan minden törvényi háttér, ami lehetővé teszi a blokkolást. Több iroda azt állítja (pl. Unibet, Bet365 stb), hogy mivel EU-ra érvényes engedélyük van, a magyar helyzettől függetlenül nem fogják beszüntetni a szolgáltatást magyar ügyfeleknek, ez viszont tudjuk jól, hogy reklám szöveg. A VPN viszont kényes kérdés, mert ekkor eltérő ország ipjéről lép be az ember folyamatosan, és ez a legtöbb irodánál blokkolást eredményez (személyes tapasztalat a Willhill és a Paddy Power...). A másik fontos szempont, hogy innentől kezdve félni kell a nagy nyereményektől - ugyanis szinte minden iroda szabályzatában benne van, hogy amennyiben olyan országból fogad valaki, ahol nem törvényes ez, a nyereményt elkobozhatják....Attól félek csak akkor lépünk előrébb, ha EU egészére vonatkozó egységes szerencsejáték szabályozás lesz, ami meg még hosszú idő....

VPN-ben van Magyar IP Címet adó előfizetés!

"Szerintem aki hoz egy +3-4%ROI közti hozamot annak még a pro-n is megéri játszani, mert legtöbb esetben az alacsonyabb oddsok csak 5-6% -al alacsonyabban mint az oddsportalos átlag."

Aki meg a Betfairen tradel az dögöljön meg? :D Asszem igen hamar román állampolgár leszek...