Szerencsejáték Szabályozás

Előző téma - Következő téma

0 Felhasználó és 4 vendég van a témában


Azért az is megérne egy tanulmányt, hogy mi alapján választják ki a napi aktuális tiltásra kerülő irodát.

E-mailt váltottam a netszolgáltatómmal, de ők még csak nem is hallottak erről az egészről, sőt kértek, hogy küldjem már el nekik a linket, ahol ezek a hirdetmények megtalálhatók  :D

Ne keress benne logikát, nekik az a lényeg hogy magyar felületű legyen és jó nagy bónusza legyen  ;D
Lassan elkezdhetnénk fogadni melyik nap melyiket dobják fel.

Idézetet írta: dynand Dátum június 26, 2014, 16:56:35
E-mailt váltottam a netszolgáltatómmal, de ők még csak nem is hallottak erről az egészről, sőt kértek, hogy küldjem már el nekik a linket, ahol ezek a hirdetmények megtalálhatók  :D

Itt valamivel talán több fogalma van a cikk írónak mint máshol.
http://www.napigazdasag.hu/cikk/16134/


Meg nem erősített infók szerint ;D :D

Idézetet írta: Gake Dátum június 26, 2014, 16:27:26
Nem is a határozatról beszélt és én nem arról írtam, hanem a hirdetményről. A hirdetményben szereplő formai hibákat sorolta fel ezek nélkül egy hirdetmény nem tekinthető hivatalosnak, jogszerűnek, hiba hivatkozik bármilyen számon iktatott határozatra. Lehet, hogy nem fogalmaztam világosan :'(? Vagy Te nem értetted... ;)

Vagy csak fogalma sincs az egészről az ügyvéd barátodnak. :)

1991. évi XXXIV. törvény a szerencsejáték szervezéséről

36/G.§ (3) Az elektronikus adat ideiglenes hozzáférhetetlenné tételét elrendelő határozatot az állami adóhatóság hirdetményi úton közli. A hirdetményt 15 napig kell az állami adóhatóság honlapján közzétenni.
(4) A (3) bekezdés szerinti hirdetmény tartalmazza:
a) az ügy tárgyát és rövid ismertetését,
b) az elektronikus adat ideiglenes hozzáférhetetlenné tételéhez szükséges adatokat,
c) a tájékoztatást arról, hogy az érintettek hol és mikor tekinthetnek be az ügy irataiba.


Lehet bármit magyarázni, a jogszabályban le van írva, hogy mit kell tartalmaznia a hirdetményeknek, és annak eleget is tesznek.



Korabban azt irtam, h valahol olvastam. Nem azt irtam, h megerositett informaciokat olvastam, csak annyit, h olvastam.
Megertitek ti ezt igaz?

Mára eljutottam odáig, hogy le..rom, hogy mit blokkolnak, az lenne a legjobb, ha egymást blokkolnák egy baseballütővel.

Eddig a 'nagy magyar irodákból' a bwin és a bet365 még szabadlábon; hátha az ő nevüket nem a blokkolt honlapoknál találjuk majd, hanem az engedélyek menünél.

Addig is jelentsük fel a Lovi Kft.-t :D



Idézetet írta: Gake Dátum június 26, 2014, 16:27:26
Nem is a határozatról beszélt és én nem arról írtam, hanem a hirdetményről. A hirdetményben szereplő formai hibákat sorolta fel ezek nélkül egy hirdetmény nem tekinthető hivatalosnak, jogszerűnek, hiba hivatkozik bármilyen számon iktatott határozatra. Lehet, hogy nem fogalmaztam világosan :'(? Vagy Te nem értetted... ;)

Amiket hiányoltok a barátoddal a hirdetményből (hatály, pecsét, aláírás, jogorvoslat, stb.), azoknak a határozatban van a helyük, ez az elsődleges dokumentuma az adott ügynek. A hirdetményekre nincsenek univerzális formai előírások, ez mindig egyedi. Tigris kolléga bemásolta a törvényből, hogy miket kell tartalmaznia, azokat tartalmazza is. Így már vili? Azért még beszúrnám ide a 36/J. §-t is:

36/J. § Az állami adóhatóság a jogkövető magatartás elősegítése és a játékosok tájékoztatása érdekében honlapján az ezen alcím szerinti intézkedés végrehajtásának időtartama alatt közzéteszi a jogerős ideiglenes hozzáférhetetlenné tétel elrendelésével érintett honlap elnevezését.

Vagyis ezek a hirdetmények csak egy plusz (másodlagos) információforrások, 15 nap elteltével le is veszik őket. Az elsődleges az maga a határozat, ezt megküldik a KEHTA rendszeren keresztül az elektronikus hírközlési szolgáltatóknak. Ez gondolom hasonlóan elven működik, mint az Ügyfélkapu: a regisztrációval rendelkezők kapnak egy üzenetet a tárhelyükre, hogy a NAV-tól valami érkezett.

Elméletileg úgy lenne korrekt, de ezek nem képesek egy komplett keretet kidolgozni évek alatt, szóval mire számithatunk? :) Szoptatásra. Bár az alacsonyabb árakkal már lenne jelentkező szerintem.

Az Európai Unió Bíróságának döntése szerint az olyan nemzeti online szerencsejáték szabályozások, amelyek a minél magasabb állami bevételt célozzák és nem a játékosok védelmét, figyelmen kívül hagyhatók EU-licenccel rendelkező szolgáltatók számára.

Az Európai Unió Bíróságának döntése értelmében - amit az osztrák szerencsejáték-törvénnyel kapcsolatban hoztak - nehezebbé válik a tagországok számára olyan online szerencsejáték szabályozást hozni, ami korlátozza a piaci versenyt. Legalábbis azon szolgáltatók esetében, amelyek már licencet kaptak valamelyik EU tagországban.



A Pfleger-ügyben hozott döntés az osztrák szerencsejáték-szabályozás legitimitására koncentrál az Európai Unióról szóló szerződés 56. cikkelyét alapul véve. Az ítélet nagyban tükrözi a brit főügyész, Eleanor Sharpston tavaly novemberben megjelent véleményét. A végleges döntést következőképp fogalmazták meg:

"Az Európai Unióról szóló szerződés 56. cikkelye megelőzi a nemzeti törvénykezést az olyan esetekben, mint amilyen a jelenlegi ügy is, ahol a szóban forgó rendelkezés nem a játékosok védelmét tartja szem előtt, illetve nem harcol a szerencsejátékkal kapcsolatos bűnözés ellen."

A döntés szerint az olyan nemzeti online szerencsejáték szabályozások, amelyek a minél magasabb állami bevételt célozzák és nem a játékosok védelmét, figyelmen kívül hagyhatók EU-licenccel rendelkező szolgáltatók számára, mert az ilyen törvénykezés a szolgáltatás szabadságának korlátozása.

A kormányoknak indokolniuk kell szabályozásaikat

A bíróság megerősítette, hogy a tagországoknak igazolniuk kell, amikor előterjesztik szabályozásukat, hogy nem sértik a "szolgáltatás szabadságát", illetve meg kell győzniük a bíróságot, hogy az intézkedéseik "megfelelnek az arányosság elvén alapuló követelményeknek".

A brit kormány például azzal érvel, hogy a majd idén decemberben bevezetésre kerülő új szabályozásuk nem mond ellent az EU-szerződéseknek, mivel célja a fogyasztók védelmének erősítése. A mostani döntéssel viszont már nem csak azt kell bebizonyítaniuk, hogy ez a törvény valódi célja, hanem azt is, hogy a szabályozás eszközei nem túlzóak.

Az EUB egyetértett Eleanor Sharpston véleményével, hogy "az állami adóbevételek növelése önmagában" nem megfelelő indok és "nem egyeztethető össze az Európai Unió jogszabályaival". Emellett hangsúlyozták, a szolgáltatóknak nem kell betartaniuk a szerződéseknek ellentmondó törvényeket.

A felsorolt érvek természetesen kapaszkodót jelentenek azon szolgáltatók számára is, amelyek úgy érvelnek, a "szürke" piacokon folytatott tevékenységük legális, mivel egy másik EU országban már rendelkeznek licenccel.

A bíróság szerint ott, "ahol korlátozó rendszert léptettek életbe a szerencsejátékokra vonatkozóan, és ez a rendszer ellentmond a Szerződés 56. cikkelyének", a szabályok áthágása nem vonhatja maga után a szolgáltató megbüntetését.

Az EGBA üdvözli a döntést

Az Európai Játék- és Fogadószövetség (EGBA), melynek a legtöbb nagy szolgáltató tagja, szinte azonnal reagált az ítéletre.

"Üdvözöljük az Európai Unió Bíróságának döntését, mely megerősíti, hogy az osztrák szerencsejáték-törvény sérti az uniós jogot. A mai döntés még hangsúlyosabbá teszi azt a követelményt, hogy a tagállamok szabályozásai egységesek legyenek" – mondta Maarten Haijer főtitkár.

A következő döntés még fontosabb lehet

Egy másik, jelenleg is az EUB előtt levő ügy - szintén Ausztriából - még komolyabb problémákat vethet fel. Az ügyben egy játékos érintett, aki 1 millió dollárt veszített ruletten két, osztrák licenccel nem rendelkező oldalon. A termek engedélyeit egy másik EU-tagországban, Máltán adták ki.

A játékos szerint, mivel az oldalak nem felelnek meg az osztrák szerencsejáték-törvénynek, illegálisan működtek, erre alapozva visszaköveteli elvesztett pénzét - illetve legalább azt a részét, amit a munkáltatójától sikkasztott, de ahogy mondani szokás, ez már egy másik történet...

Az ügyben hozandó döntéshez mindenképp szükséges annak tisztázása, hogy vajon a szolgáltatók legálisan üzemelnek-e olyan EU-országban, ahol nem rendelkeznek licenccel.