Szerencsejáték Szabályozás

Előző téma - Következő téma

0 Felhasználó és 4 vendég van a témában


Kérdezte valaki itt, hogy akkor a szerencsejátékfelügyelet védelmi szerepet is befog e tölteni, ha a kifizetéssel gond lenne például.

Az szf.hu Távszerencsejáték GYIK 3ik pontja választ ad rá . :)

"3. Jogsérelem ért: nem kapom meg az online szerencsejátékban elért nyereményemet!
A játékban esetlegesen elért nyereményhez kapcsolódó követelés bírósági úton nem érvényesíthető. Amennyiben a játékost bármilyen jogsérelem éri, a magyar hatóságok nem tudnak fellépni a szervezővel szemben. (Bővebben lásd a ,,PM-SZMM-APEH NFH tájékoztató az online szerencsejátékokról" tájékoztatóban.) "

A 4ik pont is érdekes

4. Nyertem egy internetes fogadáson, amit nem a Szerencsejáték Zrt. szervezett. Kell személyi jövedelemadót fizetnem a nyeremény után?
A személyi jövedelemadóról szóló 1995. évi CXVII. törvény csak a legális szerencsejátékokból származó jövedelmet mentesíti, így az engedély nélkül szervezett játékokból megszerzett nyereményt adó terheli. Ennek alapján a nyertesnek nyereményéből még személyi jövedelemadót kell fizetnie.

Illegális tevékenység után adózni...
Végülis elvileg a bankból rabolt pénz is adóköteles.
Még ami eszembe jut erről hogy Al Capone is adócsalásért ült,nem gyilkosságért pl. :D :D

Szerintetek ez elképzelhető,hogy valakinek utólag adóznia kell emiatt?Elkezdenék kiszámolni,hogy mennyit fizettél be irodákhoz és mennyit utaltál ki és kiszámolják a profitot?:-D
Vagy jelen szabályok szerint egyáltalán kellene ezután adózni?Ezt lehetetlen lekövetni.Skrilles be és kifizetések,egyéb utalások,ez az egész dolog megfoghatatlan szerintem.

Idézetet írta: Maestro90 Dátum június 27, 2014, 12:24:31
Szerintetek ez elképzelhető,hogy valakinek utólag adóznia kell emiatt?Elkezdenék kiszámolni,hogy mennyit fizettél be irodákhoz és mennyit utaltál ki és kiszámolják a profitot?:-D
Vagy jelen szabályok szerint egyáltalán kellene ezután adózni?Ezt lehetetlen lekövetni.Skrilles be és kifizetések,egyéb utalások,ez az egész dolog megfoghatatlan szerintem.
Simán. Úgy csinálják, hogy egy vékonyka, filigrán nő a főnök, de jön vele 2 tagbaszakadt, 130 kilós csávó. Van náluk egy csodalaptop, azzal le tudják kérni az összes befizetést, és kifizetést.
Aztán a nő, egy egyszerű számológéppel kivonja egymásból a kijött két számot.
Ha profit van, a két csávót rád eresztik, és kiverik belőled a szart is. Ha mínuszos vagy, akkor csak a kiszállási díjat kell fizetned, mint a mosógép szerelőknél.
Egyszóval mindenképpen bukás, remélem hozzám nem jönnek.


Gondoljátok, hogy olyan sok nyereséges magyar játékos van, hogy megérné rájuk állítani az apparátust?
Vagy akár azokat megéri üldözni, akik 200,000 ft plusszal lehoznak egy évet?

A másik, hogy amíg nem minden iroda vesz licencet, azaz nem minden irodánál lesz ellenőrizhető a játékosok "gyarapodása", addig át lehet bukni a pénzünket a "rejtve maradt" bukikhoz, így max. a látható veszteségünket számolgathatják itthon.

Ez majd egy nehéz döntés lesz, hogy a licences irodától adózottan kérem ki a pénzem, vállalva, hogy nyereséges vagyok, vagy pedig megoldom illegálisan, kockáztatva, hogy Raskónét felbőszítem.

Nyereséges játékos?! Nem hiszem, hogy pár %-nál többen lennének. Sokkal nagyobb húzás lenne az irodákhoz befizetett összegeket (javarészt elbukott pénzt) visszamenőleg megsarcoltatni. Az azért duplán fájna mindenkinek, hiszen nem elég, hogy buksz még adó formájában fizess is be belőle valamennyit. De inkább nem tippelek, ki tudja melyik bokorból figyel egy három / kettes?! ;D

 A leadózott fizetést amit befizetünk, és mondjuk bukta van akkor újból ne kelljen már rá adót fizetni.

Úgy tűnik ma senkire nem csapott le a tiltóbagázs.

Idézetet írta: ZTE88 Dátum június 27, 2014, 13:14:47
Korrekt, ez a Bánki Erik gondolkodni is tud. Észak Koreából elindultunk Japán felé.

Nyugtával dicsérjük a napot :) messze van az még nagyon. Várjuk meg míg kiderül az igazi ok amiért ilyen egyszerre vettek egy fordulatot. Nem gondolnám, hogy csak "faszagyerekek" akarnak lenni. ::)

Idézetet írta: Larsson Dátum június 27, 2014, 14:17:42
A leadózott fizetést amit befizetünk, és mondjuk bukta van akkor újból ne kelljen már rá adót fizetni.
Amikor megveszed a lottó, tippmix szelvényt akkor is befizeted az adót.

"A személyi jövedelemadóról szóló 1995. évi CXVII. törvény csak a legális szerencsejátékokból származó jövedelmet mentesíti, így az engedély nélkül szervezett játékokból megszerzett nyereményt adó terheli."

Tehát ha valamelyik iroda vesz licenszet, akkor az onnantól legális szerencsejátéknak minősül, így azt nem terhelné adózás, ami végülis jó lesz azoknak akik főállásba csinálják és/vagy háznyi pénzt összenyernek, mivel tudják igazolni a vagyonukat, nem kell nyertes tippmix szelvényeket összevásárolgatni, stb.

De mondjuk ez csak egy marginális réteg Mo.n, de a fórumon is 1-2 ember kivételével szerintem senkit nem érint.
Azért a havi pár tíz vagy évi pár száz ezer forintért kár fosni szerintem...

már nem elérhető az unibet...:S kezdődik?

Állítólag Mandula Zita 10 perc erejéig blokkolta.. élespróba a végleges blokkolás előtt.

Idézetet írta: Geradossz Dátum június 27, 2014, 21:33:28
már nem elérhető az unibet...:S kezdődik?

Az internet szolgáltatók még nem tudnak semmit a blokkolás ügyben.

Elkezdődött az illegális online fogadási oldalak blokkolása, három ismert oldal várhatóan július közepétől nem lesz elérhető a magyarországi internet­szolgáltatókon keresztül. Az illegális online fogadások miatt elkezdődött a bet-at-home.com, a betclic.com és a hu.sportingbet.com internetes oldalak blokkolása. A NAV tájékoztatása szerint ...........

A többi az sg .hu oldalon megtalálható .

Akkor tippelnék !     

Állam bá elért oda ,hogy cselekedjen    és elérhetetlené tesz 3 oldalt  ,de csak azért ,hogy megnézze a reakciót !  Valószínű nem indul nagy mozgalom ezen oldalak bezárása véget  és ezt látván az állam vérszemet kaphat és szép lassan leblokkolja az összes többit is .  Második és nekem a valószínűbb  verzió  ,hogy ezt a hármat blokkolja  aztán meg felteszi a kérdést ,hogy ki szeretne  koncessziós díjat fizetni  a ..... bandának. 

A sportfogadókat meg magasról leszarják  ,hogy ki mit fizettet be vagy vett ki  itt csak a törvény végrehajtása a lényeg .  Valakinek marad bent sportfogadó irodánál pénze ?  Mivel nem legális irodába fogadt a jó ember akkor nincsen jogorvoslati lehetőség . 

Szóval talán nyár végére kiderül mit akar a kormánybácsi,  de mivel pénzéhes banda így tudhatják ,hogy  a magyar oldal nem megfelelő nagyon sok sportfogadónak ezért van esély arra ,hogy a legnagyobbak megmaradjanak . Nem néztem ugyan utána de más európai országban is van rá példa  ,hogy jó pár oldalt blokkoltak  de mellettük maradtak külföldi oldalak .   

Tippem szűkiteni akarják a piacot  és csak egy pár irodát szertnének meghagyni (megfejni ) 

:-\