R.I.P.

Előző téma - Következő téma

0 Felhasználó és 1 vendég van a témában



Profi boksz: rablótámadásban elhunyt Klicsko legyőzője

Több nemzetközi szakportál információi szerint szombat este életét veszítette hazájában a WBO korábbi nehézsúlyú világbajnoka, a dél-afrikai Corrie Sanders (42–4).

A 46 éves bunyós a hírek szerint egy rablótámadásban sebesült meg, amikor gyomron lőtték. Sanderst az eset után azonnal a pretoriai kórházba szállították, de a gyors orvosi segítség és műtét sem tudta megmenteni a 2008 óta inaktív öklöző életét.
A fordított alapállású Sanders profi karrierje 1989-től 2008-ig tartott, és legemlékezetesebb mérkőzését a nehézsúlyú ukrán világbajnok Vladimir Klicsko ellen vívta 2003-ban, amikor is a 2. menetben kiütötte a toronymagas esélyes ukrán bunyóst.

Boxen Wladimir Klitschko vs Corrie Sanders 8-3-2003.avi

Nagy tehetséget veszített a magyar sport

Csütörtök éjjel elhunyt az Atomerőmű SE férfi kosárcsapatának tehetséges játékosa, a mindössze 21 éves Morgen Ferdinánd. A korábban a magyar válogatottban is bemutatkozott center nemrégiben esett át szívműtéten.

Azt már korábban is szinte biztosra lehetett venni, hogy az utánpótlás-válogatottakban is megfordult k osaraspályafutásának vége, hiszen szívfőartéria-elégtelenség miatt mindenképpen komplikált műtétre volt szükség az esetében. Az utóbbi napokat már szanatóriumban töltötte.

Kertész Nándor, Ferdinánd menedzsere korábban a következőket nyilatkozta még a műtétet megelőzően: "A rendellenesség miatt sportolói pályafutása során is rendszeresen járt orvosi ellenőrzésekre és egy ilyen kontroll alkalmával derült ki, hogy a műtét tovább nem halogatható. Nyilván ebben a helyzetben egyetlen logikus és ésszerű döntés létezik, miszerint az orvosok tanácsára a szív számára megerőltető sportolói karriert nem tanácsos tovább folytatni. Büszke vagyok játékosomra, hogy fiatal kora ellenére méltósággal és nagy önfegyelemmel viseli ezeket a terheket."

Morgen Ferdinánd játékára nem véletlenül figyelt fel Rátgéber László szövetségi kapitány, és hívta aztán meg keretébe, ám tehetségét már nem tudja bizonyítani a jövőben.

Nyugodjon békében!

Forrás: digisport

Nyugodjék békében!



Nyugodj békében!!!  :(

Nyugodjon békében!  :(


Nyugodjék békében!


37 évesen elhunyt a korábbi Hertha-csatár, Alex Alves

Jaú – A néhai brazil támadó leukémiában szenvedett.

Mindössze 37 éves korában, leukémiában elhunyt Alexandro Alves do Nascimento – futballistanevén Alex Alves –, a Hertha BSC egykori kitűnő csatára.
A brazil támadó a Vitória, a Palmeiras, a Juventude, a Portuguesa és a Cruzeiro csapatát is megjárta, majd 2000-ben igazolt 7.5 millió euróért az akkor már Király Gábort és Dárdai Pált is soraiban tudó Hertha BSC-hez.
Nyolcvanegy Bundesliga-mérkőzésen huszonöt gólt szerzett a Hertha színeiben, kétszer Ligakupát nyert a berliniekkel. Mindkét győztes fináléban betalált a Schalke 04 hálójába.
2000-ben egy csodálatos átemeléssel ő szerezte az év gólját – a Köln ellen, egy középkezdés után. Az ezzel kiérdemelt érmet a Hertha Alex Alves gyógyíttatásának céljára árverezte el.
A kitűnő, de fegyelmezetlen csatár (soha nem kapott játékos annyi pénzbüntetést a berlinieknél, mint ő) a Hertha után az Atlético Mineiro, a Vasco da Gama, a Vitória, a riói Boavista, a Fortaleza, a görög Kavala és az Uniao Rondonópolis profija volt.
Alex Alvesnél négy évvel ezelőtt diagnosztizáltak leukémiát – már betegen játszott karrierje utolsó szezonjaiban –, de a játékos ezt csak 2012 októberében tárta a nyilvánosság elé.
Kemoterápiája sikertelennek bizonyult. A jaúi Amaral Carvalho rákklinikán hunyt el – tájékoztatott az nso.hu.

Alex Alves Kölnnek rúgott álomgólja:
Alex Alves - TOR DES JAHRES 2000 - live kommentar Premiere

Nyugodjon békében!

Forrás: nb1.hu


Nyugodjon Békében! :(

Nyugodjon Békében!