Benedek185 naplója, tippjei és elemzései

Előző téma - Következő téma

0 Felhasználó és 1 vendég van a témában


@

A mai napra szánt tippem is jött, így 100 %-osan zártam a 2. játékhetet. Természetesen jövök majd a 2. játékhétre vonatkozó statisztikákkal!  :)

#

Sziasztok, újra itt!
Az elmúlt játékhéten összesen 8 darab tippet adtam:
Ezek közül 8 darab nyertes és 0 darab vesztes.
A nyertes tippek átlagoddsa: 1,58
A vesztes tippek átlagoddsa:    -
ROI 2. játékhét: +59,25%
ROI összesen: +21,85%

[2014.10.14.] 3. játékhét 1. nap

Sziasztok!
Újabb hét, új esély, még nagyobb bizonyítási vágy!  :police:
Ma két meccsel érkeztem, melyekhez sajnos időszűke miatt most nem tudok hosszú elemzést írni, de bőven van bennük ráció!  :)

Lengyelország-Skócia
EURÓPA: Euro - Selejtező
tipp: összesített gólok 1.5 felett
odds: 1.46
iroda: Unibet
tipperősség: 7/10
végeredmény: 2-2

A D csoportban Lengyelország fogadja Skóciát. A hazaiak veretlenek, előbb gurítottak egy hetest Gibraltárnak, majd legyőzték a világbajnok Németországot. A Gibraltár elleni meccs-csel nem nagyon érdemes foglalkozni. Lewandowskiék végig a kezükben tartották a mérkőzést, lehetett volna közte több is, ha nem bohóckodják el a helyzeteiket és a túl oldalt nem Perez áll a kapuban. Lewandowski amúgy nagyon jó formában van, négy gólt lőtt azon a találkozón.

Skócia 3 pontos, egy Grúzia elleni győzelem és egy Németország elleni blama a mérleg. Igaz, azon a meccsen is betaláltak, nem is akármilyen gólt lőttek! Öröm volt nézni a kontratámadásból szerzett gólt. 2 rúgott és 2 kapott gól tehát Skócia mérlege két mérkőzés elteltével, akik egyébként egyáltalán nem játszanak rosszul mostanában.

Egymás ellen négyszer találkoztak a felek, ebből háromszor jött legalább a 2 gól. Legutóbb idén márciusban a vendégek nyertek 1-0-ra.

Különböző oldalakat és véleményeket olvasgatva láttam én aztán mindent. Lengyelország 2-3 góllal nyer, Lewandowski betalál stb. Persze ez is simán bekövetkezhet, bár én gólszerzőre mindig értelmetlen (vagy inkább lutri) dolognak tartottam rakni.  Érzésem szerint a Polska-ban simán benne van 2 gól és talán Skócia is be fog találni. Tehát a mindkét csapat gól vagy a Lengyelország legalább 2 gól se tűnik rossz opciónak, de menjünk kicsit biztosabbra. Az előbbiekből kiindulva elég lesz legalább 2 gól. Az odds 1.46-on áll, ennyiért bűn lenne nem megrakni!  :)


Dánia-Portugália
EURÓPA: Euro - Selejtező
tipp: Dánia szerez gólt
odds: 1.40
iroda: bet365
tipperősség: 7/10
végeredmény: 0-1

Az I csoportban a 4 pontos dánok fogadják a pontnélküli (!) Portugáliát. Igaz még csak 2 forduló telt el, de a vendégeknek mostmár nincsenek elbohóckodni való pontjaik. Azonban ma mégsem Portugál szempontból közelítem meg a meccset, hanem dán gólszerzésre hajlok.

A dánok egy kínkeserves x-et játszottak Albániával, ahol a 81. percben sikerült kiegyenlíteniük. Albánia előtt Örményországot gyűrték le 2-1-re. Két meccs után tehát 4 pont, 3 rúgott és 2 kapott gól a mérleg. A hazaiak lépéselőnyben vannak Szerbiával és mostani vendégükkel szemben. Szerintem nem akarják majd ezt az előnyt elvesztegetni, így ma is oda fogják tenni magukat.

Portugália nagyon nincs formában, igaz még csak egy meccset játszottak, de az is elég volt. Borzasztó gyengék voltak Albánia ellen, ki is kaptak 1-0-ra. Nagyon is sebezhető ez a portugál csapat.

Az utolsó 6 egymás elleni mérkőzésen Dánia mindig betalált, volt amikor kettő gólt is szerzett. Ma sem lesz ez másképp, egyszer legalább mindenképpen meg fogják zörgetni a portugálok hálóját a hazaiak. Ha Albánia ellen sikerült betalálniuk a dánoknak (még ha nem is könnyen), Portugália pedig kikapott tőlük, simán benne van a mai meccsben is a dán gól.  ;)

@

A lengyel meccs jött, viszont a dánnal nagyon elszámoltam magam. Sebaj. Fel a fejjel! Holnap folyt. köv.!  :)

#

Sziasztok!
Tegnap még úgy voltam vele, hogy ma is jövök tippekkel, de a következő napok kínálata valami borzalom. Ne csodálkozzatok, hogy ha hétvégéig nem találkoztok velem, majd még meglátom hogyan alakulnak a dolgok.  :)
Addig is mindenkinek további szép hetet és sikerekben gazdag fogadásokat kívánok!  :ok:

[2014.10.18.] 3. játékhét 2. nap

Sziasztok!
Ma eszméletlen jó a kínálat, már-már a bőség zavarával küzdök. Sok jó meccs van,de most csak egyel jelentkezem.

Arsenal-Hull City
ANGLIA: Premier League
tipp: Hull City szerez gólt
odds: 1.61
iroda: bet365
tipperősség: 7/10
végeredmény: 2-2

Az Ágyúsoknál tucatnyi a sérült, a védelem pedig nem az igazi, hét meccsen 9-szer kapituláltak Wenger fiai. Valljuk be az Arsenal sosem a hátsó alakzatáról volt híres, ennyi hiányzóval bőven lehetnek gondok a hazaiaknál. Gibbs és Mertesacker helye adott a védelemben, de könnyen lehet, hogy a francia tréner bevet majd két fiatal 19 éves védőt Koscielny és Debuchy pótlására.

A Hull City hozza amit hoznia kell, az átlagos középcsapat szerepét. Idén a kiesés nem fenyegeti őket, bőven van annyi ebben a csapatban, hogy a 10-14. hely valamelyikén végezzenek. Hét forduló elteltével 10. a csapat, 1 pontnyi különbséggel lemaradva a hazaiaktól. A Hull támadóalakzata elég robosztus, olyan nevekkel a középpályán, mint pl. Huddlestone, Diamé vagy Livermore. Elől Jelavic és Hernandez rohamozza az ellenfelek kapuját. A vendégeknek nagyon bejön ez a 3-5-2-es játékrendszer, amely erős és biztos középpályát biztosít. A Tigrisek hét meccs alatt 11 gólt szereztek, melyekből Jelavic 4-szer talált be. Külön érdekesség, hogy a vendégek átlagmagassága 3 cm-rel több, mint az Ágyúsoké, amely ideális az elől helyezkedő csatároknak és a szélen felfutó középpályásoknak való felívelgetésre, amely egyébként az erősségük is. A tiki-taka amúgy se állna jól egy ilyen "betoncsapatnak".

Ha pályára lép Hayden és Bellerin hazai oldalon, adott a recept. Végy kettő fiatal és rutintalan védőt, add hozzá az Arsenal mindig is sebezhető védelmét, a Hull ütős támadóalakzatát és a Tigris gól tálalva is van. Viccet félretéve, a Hull magasabb és erősebb csapattal rendelkezik, a középpályájuk bitang erős, az Ágyús védelem pedig bőven mattolható. Bízom a vendég gólban.

Szép volt, köszönöm! A napló ment a kedvencek közé ;)

@

Nagyon szépen köszönöm, örülök neki iLogic! :)


A tippem Diamé találatának köszönhetően bejött, aki totál bohócot csinált az Arsenal védelméből. A szenegáli 4 védő gyűrűjében tört a kapura, majd a kivetődő Szczesny felett a hálóba pöckölte a labdát. Valljuk be, Hernandez gólja sem volt csúnya, aki szintén 3-4 hazai védő között/mellett egy jobb oldali beadást követően totál üresen fejelhetett a kapuba. A gólokon kívül szinte helyzete nem volt a Hull-nak, az Arsenal az utolsó fél órában szinte egykapuzott, a statisztikák elég beszédesek. Hazai oldalon 21, míg vendég oldalon 4 kapuralövés. De mit ér ennyi kapuralövés, ha csak X a vége, a Hull pedig amikor kapura lőtt kis túlzással gól lett belőle!?  :laugh:
Hát igen, erre mondják, hogy a focit még mindig gólra játsszák!  ;)

[2014.10.19.] 3. játékhét 3. nap

Sziasztok!
Ma folytatódnak a topligák, igaz jóval kevesebb meccsel mint a tegnapi napon, de így is van mire fogadni természetesen.

Stoke-Swansea
ANGLIA: Premier League
tipp: mindkét csapat szerez gólt
odds: 1.83
iroda: bet365
tipperősség: 6/10
végeredmény: 2-1

A Premier League küzdelmei folytatódnak, a vasárnapi játéknap második mérkőzésén a Swansea a Stoke City otthonába, a Brittannia Stadionba látogat. Két csapat, két különböző játékstílus, avagy nézzük mit is hozhat a Fazekasok és a Hattyúk összecsapása.

A SWANSEA eredményei az utóbbi időben elég vegyesre sikerednek, szinte már egyfajta sormintát követnek. Győzelem, vereség, döntetlen, majd kezdődik minden előlről. A csapat nem tud egy állandó teljesítményt hozni, pedig a játékuk képe és a játékosállomány alapján képesek lehetnének erre. A vendégek hét forduló elteltével a 7. helyen állnak, a maguk 11 pontjával.  Tavalyhoz hasonlóan szerintem idén is a középmezőny környékén fognak zárni a Hattyúk. Pedig többre is képesek lehetnének, csak a hullámzó forma rányomja a bélyegét az eredményekre.

A vendégek az eddigi összes bajnokijukon 4-2-3-1-es felállásban léptek pályára, a kezdő tizenegy nem túl gyakran rotálódik, így a csapat összeszokottan tud játszani hétről-hétre (még ha ez az eredményeken nem is látszik). A játékosok nem túl magasak, a legmagasabb játékos is csupán csak 190 cm Fabianski és Fernandez személyében. A csapat átlagmagassága 181 cm, ez kulcsfontosságú a meccs szempontjából, majd később el is mondom miért. A Swansea idei játékát leginkább a földön való játék jellemzi. Sok rövid passz, gyors támadások. Erre az alacsonyabb játékosok kifejezetten alkalmasak, mert fordulékonyabbak és gyorsabbak. A Routledge, Sigurdsson, Dyer és Bony támadónégyes rendkívül összeszokottan játszik meccsről meccsre, nagyon érzik egymást, hogy ki, hol helyezkedik a pályán. Dyer 3 gólos, Sigurdsson pedig már 6 gólpasszt adott a szezonban.

A STOKE CITY-ről mindig egy betontömb vagy egy nagy erős fal jut eszembe. A hazaiak igazi erőcsapat, erős robosztus játékosokkal, elég csak pl. Shawcross-ra vagy N'Zonzi-ra gondolnunk. Mindketten 190 feletti játékosok, Crouch-ról nem is beszélve, mondjuk ő nem kifejezetten az az erőjátékos. A csapat átlagmagassága 188 cm, tehát 7(!) cm-rel több, mint a vendégeké, ez is kulcsfontosságú lehet a meccs szempontjából. A Fazekasok 4-2-3-1-es hadrendben lépnek pályára hétről-hétre, a támadóalakzatban olyan nevekkel, mint Crouch vagy Moses.
A csapat 15. helyen áll 8 ponttal, három hazai meccsükön csak 3 pontot tudtak szerezni, azt is több, mint 3 hete, így győzelmi kényszerben lépnek pályára Tony Pulis fiai.
A Stoke játékára jellemzőek a kontratámadások, az agresszív foci és a gyakori fejpárbajok, ívelések.

Most érkeztünk el oda, hogy elmondom mi miért is kulcsfontosságú. Ugye a Stoke elég jól teljesít fejpárbajokban, ezeket eddig 64 %-ban, míg a Swansea 47 %-ben nyerte meg. A hazaiak tehát a levegőben nem igen hozhatóak zavarba, de a földön annál inkább. Amiben jók, az az érdekes, hogy pont  azokat nem tudják kivédekezni. Ezek pedig a kontratámadások. A Hattyúk a földön majd megverhetik Crouch-ékat, gyors és kreatív focijukkal.
A Swansea játékosai pedig elég alacsonyak, így ők inkább a levegőben hozhatóak zavarba, ne csodálkozzunk ha a hazaiak felívelgetik majd Crouchra a labdákat. Két különböző stílus annak előnyeivel és hátrányaivel, érzésem szerint gólváltással.

Hazai oldalon Odemwingie biztosan nem lép pályára ma, Arnautovic, Moses, Doiuf és Cameron játéka kérdéses. A vendégeknél Amat és Britton sérül, Shelvey eltiltott, Tiendalli játéka pedig még kérdéses. Bevallom őszintén jó, hogy nem játszik Shelvey. Véleményem szerint nem illik ebbe a csapatba, lassú és körülményes játékos. Nem passzol hozzá a Swansea a kreatív játéka. Ő erőcsatár, pont egy Stoke-ba illene bele szerintem.

Tehát, bár sok a hiányzó mindkét oldalon, a Stoke földön, a Swansea levegőben verhető, érzésem szerint ma mi mindkét csapat be fog találni. Legutóbbi három találkozásukkor mindig jött a gólváltás, ma is bízom benne. Tétekkel azért óvatosan.

#

Off!
Holnaptól szerintem kipróbálom magam az SfGuru nevű játékban. Amúgy már régóta terveztem, de valahogy valamiért mindig elmaradt. Így tehát holnaptól nem csak a naplómban, hanem majd ott is találkozhattok velem.  :)

@

Mai tipp is zöldült, két büntető jóvoltából.
Holnap jelentkezem legközelebb, addig is mindenkinek további szép vasárnap estét kívánok! :)

[2014.10.20.] 3. játékhét 4. nap

Sziasztok!
Elnézést kérek mindenkitől, elég sűrű napom volt, így az elemzést csak mostanra tudtam megírni, az SfGururól ma sajnos ezúttal megint lemaradtam.  :-\
Igyekszem majd minden nap minél hamarabbra megírni ezeket az elemzéseket, mert most már tényleg ki akarom próbálni az SfGurut!  :ok:
Mára egy meccset hoztam, nem túl bő a kínálat. Holnap viszont folytatódnak a BL-meccsek, lesz ám miből csemegézni.  ;)

West Bromwich-Manchester United
ANGLIA: Premier League
tipp: West Brom szerez gólt
odds: 1.47
iroda: Betfair (Sportsbook)
tipperősség: 7/10
végeredmény: 2-2

A Premier League 8. fordulójának utolsó mérkőzésén a Manchester United a West Bromwich Albion otthonába látogat. A két csapatot 9 hely választja el egymástól, de pontokban mérve csak 3 a különbség. Sűrű a mezőny. A hazaiak nem állnak túl fényesen az eredményeket tekintve, hullámzó forma jellemzi őket. Míg a vendégek kezdenek magukra találni az idény eleji rossz rajt után, de még közel sem a legjobb formáját nyújtja a vörös alakulat. Mire  számíthatunk tehát a Vörös Ördögök és a Rigók hétfő esti összecsapásán? Nézzük meg!

A WEST BROMWICH ALBION hét forduló elteltével a 15. helyen áll. A hazaiak helyezése csalóka. Még nagyon a szezon elején járunk, így a mezőny úgy besűrűsödött, hogy pár pont választ el több csapatot is. Ezáltal fordulhat az elő, hogy a Rigók a kiesőzónátol 1 pontra vannak, de az 5. Liverpooltól is csak 5 pontra, míg a mai ellenfelüktől 3 pontra. Természetesen ahogy közeledünk a szezon vége felé, úgy fog a mezőny is szétszakadni. Fosteréket az 1-10. valamelyik helyére várom a pontvadászat végére.

Alan Irvine fiai eléggé felemásan teljesítenek mostanában, mondhatni átlagosan, olyan középcsapathoz méltóan. A gólokat se igen rúgdossák a hazaiak, viszont nem is sokszor kapituláltak az eddig eltelt fordulók alatt, a 8:9-es gólaránynak kiegyensúlyozottnak tűnik. A sorsolással nem volt szerencséjük Sessegnon-éknak, olyan csapatokat kaptak, mint a Liverpool, Everton, Swansea vagy a Southampton. Mondanom se kell egyik gárdát se sikerült legyűrniük. A Spurs elleni győzelem viszont megsüvegelendő teljesítmény. A további meccseken a tabella hátsó felén helyezkedő alakulatokkal találkoztak a Rigók, a Burnley-t és a Hull City-t győzték le odahaza.

A West Brom háza táján volt ám jövés-menés az átigazolási időszakban. Olyan klasszis játékosok érkeztek, mint pl. Gardner, Lescott vagy Samaras. Gardner és Lescott a védelem biztos tagja, jól beilleszkedett a két játékos a csapatba. Samaras egyelőre padozik, sokkal jobb formában van posztján a mai is minden bizonnyal pályára lépő Berahino, aki már 5 gólos. A távozók oldalán pedig olyan nevek tűnnek fel mint Gera, Ridgewell vagy Amalfitano.

A Rigók általában 4-2-3-1-es vagy 4-4-1-1-es hadrendben lépnek pályára a szezonban. Erősségük a pontrúgásokban és a pontrúgások védekezésében rejlik, a védelem is nagyjából rendben van, ez a kapott gólok számában látszik is. Törekednek a széleken való játékra, a gyakori keresztpasszokra, a fejpárbajok megnyerése és a labdatartás viszont nem az erősségük.

Ideye, Anichebe és Varela biztosan nem lépnek ma pályára, mindhárman sérültek, Brunt és McAuley játéka viszont kérdéses.

A MANCHESTER UNITED egyre jobb formában van, gyűjtögetik ám a pontokat szépen lassan, kezd magára találni a vendég alakulat, amit az elmúlt négy meccs mutat is. Legyőzték a West Ham-et, a QPR-t és az Evertont, a Leicester elleni drámai vereség viszont nem épp üde színfoltja az elmúlt hetek eredményeinek. A szezon első három meccse valami borzalom volt. Kikaptak a Burnley-től és a Swansea-től, remiztek a Sunderland-del. A másfél hónap alatt megszerzett 11 pont a 6. helyre elég, amely mint mondtam erős javulást mutat, de így is még bőven zavarba hozható a vörös védelem, a West Brom ma szerintem be is fog találni.

A nyári átigazolási időszakban rengetegen jöttek és mentek a csapat körül. Az érkezők oldalán olyan neveket találunk, mint Blind, Rojo, Shaw vagy Di Maria, a távozókén pedig olyanokat, mint Büttner, Welbeck, Vidic vagy Evra.

Az Ördögök 4-1-2-1-2-es vagy 3-4-1-2-es formációban lépnek pályára az angol bajnoki pontvadászat mérkőzésein. A vendégek erőssége pontrúgásokban, helyzetek jó kihasználásában és a széleken vezetett támadásokban rejlik. Továbbá az agresszív letámadás sem a gyengeségük. A fejpárbajok megnyerései viszont azok és a védelemben is akadnak bőven azért rövidzárlatok. Ennek a manchesteri védelemnek ma is bőven megzörrenhet a hálója.

A vendégeknél egy tucat játékos hiányzik, Herrera, Jones, Smalling és Lingard biztosan nem lépnek ma pályára sérülés miatt, Rooney pedig eltiltott. Továbbá Valencia, Carrick, Young, Evans és McNair játéka erősen kérdéses. Egy erősen felforgatott United-et láthatunk ma tehát, Rooney helyén Falcaoval a pályán.

Az elmúlt 5 egymás elleni találkozón (az elmúlt 2 év alatt) a West Brom csak kétszer talált be, amely a tipp szempontjából nem túl előnyös.

Azonban kitartok továbbra is a hazaiak gólszerzése mellett, mert van annyi potenciál ebben a West Bromban, hogy egy javuló, ám továbbra is sebezhető Unitednek betaláljanak ma este. A manchesteriek védelem sosem a magabiztosságáról volt híres, így meg, hogy Jones és Smalling is hiányozni fog a hátsó alakzatból, egy bizonytalan és nem túl összeszokott védelemre számítok vendég részről, bízok tehát a West Brom gólban.

Newcastle -> West Bromwich
Szarkák -> Rigók

Remélem, csak ennyi lesz a hiba benne és a tipp simán jön ;)

Idézetet írta: iLogic Dátum október 20, 2014, 19:20:45
Newcastle -> West Bromwich
Szarkák -> Rigók

Remélem, csak ennyi lesz a hiba benne és a tipp simán jön ;)

Köszönöm, javítom! :) Elnéztem itt a dolgokat, sok a madár...  :D

Guruba miért nem tetted be? Vagy csak késik? Ez röhögve megvan 1000 vagy 2000 karakter, amennyi oda kell.