Férfi Kézilabda VB 2013

Előző téma - Következő téma

0 Felhasználó és 1 vendég van a témában


Ki nyeri meg a Férfi Kézilabda VB-t?

Spanyolország
25 (29.4%)
Franciaország
12 (14.1%)
Dánia
12 (14.1%)
Horvátország
10 (11.8%)
Izland
1 (1.2%)
Magyarország
23 (27.1%)
Lengyelország
0 (0%)
Németország
1 (1.2%)
Egyéb válogatott
1 (1.2%)

Összes szavazó: 84

Szavazás lezárva: január 18, 2013, 13:59:58

#30 január 10, 2013, 23:22:15, oakland23
Idézetet írta: Botika Dátum január 10, 2013, 22:04:02
Valaki segítsen nekem abban, hogy ha mi ugye továbbmegyünk a csoportból, (amiből azt hiszem nehéz lenne nem továbbmenni), akkor ugye egy C csoportos ellenfelet kapunk. Ha megnyernénk a csoportot, a C csoport 4.-jével találkoznánk, ha 2.-ak lennénk, a 3.-al, és így fordítva... Ha itt is sikerül nyernünk a C csoportból továbbjutó ellenféllel szemben, melyik csapatokkal kerülhetünk össze a 4 közé jutásért?
Már csak azért kérdezem, mert hallottam ilyet, hogy a 4.hely lenne talán az egyik legjobb ilyen szempontból, mert gyenge ellenfeleket kapnánk az egyenes kiesésben... Na már most eléggé elkezdtem parázni, mert elég sok pénzem van az egyiptomiak elleni mérkőzésben. Megőrülök, ha úgy spekulálnak Mocsaiék, hogy elég ha féllválról vesszük azt a mérkőzést...

http://en.wikipedia.org/wiki/2013_World_Men%27s_Handball_Championship

Fene se tudja, egy jó iksz bármikor benne van a magyar csapatban  ;D

Ráadásul buzi egy lebonyolítás, hisz nem úgy van, mint a női kézi EB-n, hogy viszik a pontokat, egyenes kiesésesben nem számít. Simán lehet valaki világbajnok, ha három zakóval nyit  :D

Én biztos vagyok benne, hogy pont ezért lesz itt csillagszóró, és lesz meglepi is bőven  ;D

Aztán mindegy, mi hogy taktikázunk, ha a többi csoportban is borul a papír...

Spanyolokra ment a voks. De persze ebben benne van az is, hogy a magyarok után/mellett nekik szurkolok.

Elkészítettem, hogy Magyarország attól függően, hányadikként végez a csoportban, kikkel találkozhat a későbbiek folyamán. Ebből kiderül az is, hogy nincs olyan eszméletlen nagy jelentősége, hogy 2.-ként, vagy negyedikként végzünk a csoportban. Ebből kifolyólag mivel majdnem 80 ezret nyernék Egyiptom legyőzésével, még a lábkörmeimet is le fogom rágni a nyitómérkőzésünk alatt annyira izgi lesz. Főleg ha a nagy taktikus Mocsai mesterre gondolok, máris félek attól, hogy pl. Nagy Laci, vagy Császár kap max negyedórát a nyitó meccsen... Annyi idő alatt pedig nem lehet felpörögni.
Kedden fogadtam a magyarokra, tippmixen 1.28 volt még ránk, szóval két másik meccs(amik már jöttek) mellett behúztam a mieinket, megőrülök ha nem nyerünk.

Na tehát a csoportküzdelmek után...:
Amennyiben megnyerjük a csoportot
a 16 között: Dél-Kórea(bár simán benne van az is, hogy a koreaiak megverik a szerb,szlovén,lengyel 3-as valamelyikét, és nem ők végeznek 4.-ként)
a 8 között Oroszország/Izland, vagy Németország jöhet.
Az elődöntőben a dán, szlovén, horvát hármasból valamelyik.

Amennyiben 2.helyen végzünk
16 között: C2, vagyis a szlovénok/lengyelek/szerbek jönnek
8 között: a D csoport győztese,vagyis valószínűleg a dánok jönnének.
Az elődöntőben pedig a legkönnyebb dolgunk lenne, hisz a B2, valamint a C1-el mérkőznénk. Előbbi vélhetőleg Izland, vagy Oroszország lesz. Utóbbi pedig a lengyel,szlovén,szerb hármasból valamelyik. Mindegyik verhető.

Amennyiben 3.helyen végzünk
A 16 között a C2-vel meccselünk. Vagyis talán Szlovénia, esetleg Lengyelország, (Szerbia).
Ez után a B1, vagyis vélhetőleg Dánia jönne a 8 között.
Az elődöntőben pedig a spanyolok jönnek, ha megnyerik a csoportunkat a horvátok előtt.

Amennyiben 4.helyen végzünk
A 16 között a C csoport elsője (lengyelország,szlovénia, vagy szerbia) lesz az ellenfél.
A 8 között Montenegró, vagy Tunézia mellett a B csoport 2.-ja, vélhetőleg Izland,esetleg Oroszország, vagy ha Dánia betlizik, még ők is leszorulhatnak másodiknak.
Ez után az elődöntőben a francia,horvát,szerb/szlovén csapatokkal találkozhatnánk.

Ezt elnézegetve legjobban biztosan az első hellyel járnánk, csak hát nehéz lesz egy otthon játszó spanyolok előtt megnyerni a csoportot (főleg hogy beállóban Aguinagaldét nem az erősségünk tartani), vagy egy olyan horvátok előtt, akik az Olimpián mind a csoportküzdelmek alatt, mind pedig a bronzmeccsen 7 góllal vertek minket.... Ebből kiindulva ugye a 3.helyre várhatjuk magunkat, ami talán a legkeményebb sorsolással jár. Még a 4.hellyel is jobban járnánk... ez az, amitől félek Egyiptom ellen.... Bár az első mérkőzést fontos volna megnyerni akkor is. Meg azért a C csoport elsője mégiscsak a legerősebb lesz a szlovén,szerb,lengyel,dél-kóreai négyes között. És ha Egyiptom megver minket, akkor ezzel a C csoport legerősebbjével megyünk a 16 között ugyebár... Ráadásul ha sokat taktikázunk simán pórul lehet járni... Egy igazi csapat egyébként is a győzelemre törekszik, és próbálja megszerezni az első helyet a csoportban. Ráadásul ugye a 2.hely is jó lenne, hisz másodikként továbbjutva a legkönnyebb dolgunk lenne az elődöntőben. Egyedül vélhetőleg a dánokat kellene levernünk a 8 között, de ezen kívül a legkönnyebb út vezetne a döntőig. Remélem nálunk is az lesz a cél, hogy minél előrébb végezzünk már a csoportban. Hisz elsőként lenne a legjobb sorsolásunk. A pórul járást pedig azért írtam, hiszen Algéria szinte ugyanaz a szint, mint Egyiptom. Meglepetést is okozhatnak. Olyan 6-7 gól van közöttünk, de egy olyan mérkőzésen, ahol izgulni kellene a továbbjutásért, vérszemet kapva akár meg is tréfálhatnának minket... (Bár sehogy se tudom elképzelni azt hogy legyőzzön minket Algéria...) Az egyiptomiakkal szemben a gáz az, hogy a fiatal egyiptomiak bizonyítani akarnak, hiszen európai klubokra termett kézisekről van szó. Egy korosztályos VB 4.helyezés nagyon sokat jelent. Ezek a fiatalok megállnák a helyüket egy francia középcsapatban, esetleg később feljebb is léphetnének. Ők nagyon küzdeni fognak ellenünk. Ennek ellenére van annyi különbség a magyar és az egyiptomi válogatott között, hogy még félvállról is le kellene őket vernünk. (Csak halkan jegyzem meg, hogy egy esetleges Egyiptom elleni döntetlennel lehetne spekulálni, és pl. az idei Karabatic féle bundabotrányból kiindulva kaszálni is... de csak nem korcsult el ennyire a világ, hogy már VB-n is....). Na mindegy, majd lesz valahogy... Ha nem nyerünk tuti befejeztem a kézilabda nézéseket.

Bet365-ön ugye van egy ilyen fogadás, hogy Szerbia, vagy mi végzünk-e előrébb.
A szerbek az életüket is oda fogják tenni a pályára a csoportküzdelmek alatt. A leglátványosabb, és legszorosabb mérkőzések a C csoportban lesznek. Hiszen ott aztán bármi előfordulhat. Egyedül a csoportelső fog jól járni, amit nem gondolnám, hogy meg tudnak szerezni a szerbek. Nem az a csapat ez a mostani, akik kiegyensúlyozottan, nagy dolgokra lennének képesek. Az Egyiptom elleni felkészülési meccsen pár napja elszenvedett 15 gólos vereségük se egy jó előjel számukra... Klasszis játékosok természetesen alkotják a csapatot, de mégis kicsit kiszámíthatóak. Ilic és Vujin központú nagyon a válogatott. Túlságosan az átlövéseken van a hangsúly. Emellett a védekezést is újjá kellett szervezni, hiszen Manojlovic és Beljanski se lesz ott a csapatban... Felkészülési tornán a szerbek tőlünk is kikaptak egyébként. És amennyiben nem tudják megszerezni a csoport 1., vagy 2. helyét, ebben az esetben csoport harmadikként vélhetőleg Horvátországgal, csoport negyedikként pedig Spanyolországgal meccselnének. Mindkettő 90%, hogy egyenlő lenne a búcsúval. Amennyiben csoport 2. a szerb csapat, vélhetőleg velünk játszanak. Ha meg tudnák nyerni a csoportot, akkor Egyiptom jönne nekik (vagy Algéria). Nem hiszem hogy megnyerik a csoportot, nem tűnik erős csapatnak most a szerb válogatott. A hazai rendezésű EB-n se volt reális az ezüstérmük. Az Olimpián már nem is játszottak jól, és ugye a felkészülés alatt sem. Még Dél-Kórea is simán megverheti őket a csoportküzdelmek alatt. Ez a négyes, a szlovén,lengyel,szerb,valamint dél-kóreai nagyon egy szinten van. Talán Dél-Kórea mondható kicsivel gyengébbnek, de egy csapatot illene elcsípniük nekik is a három közül. Sum a sumarum, nekünk nagy esélyünk lenne tovább lépni a lengyel,szlovén,szerb,dél-kóreai négyes mindegyike ellen. Nekik pedig amennyiben 3.-ak, a horvátok nagy valószínűséggel búcsúztatják őket, amennyiben 4-ek, Spanyolország teszi meg mindezt. Ami előnyünk lesz, hogy ez a szerb,szlovén,horvát,kóreai négyes a csoportküzdelmek után már meg lesz halva, hisz az összes csoportmérkőzésen foggal körömmel fognak küzdeni a csoportelső, valamint még a csoport második helyért is. Pihentebben állhatunk majd fel a 16 között. Tehát Szerbia előtt kell hogy végezzünk, mert már ebből kiindulva is a 8 között sokkal nagyobb valószínűséggel kellene ott lennünk...

Egyáltalán nem mindegy hanyadik helyen végzünk. A negyedik helyen kellene továbbmenni, mert akkor verhető ellenfelek jönnének minden adott lenne  4a-be jutásra. Feltételezve, hogy a dánok csak elbírnak egy  hiányos Izlanddal és ők lesznek a csop. elsők. Még a sorsolásunk is jó a taktikázáshoz csak okosan kell kezdeni.

#34 január 11, 2013, 15:00:45, Lufu
Az A-csoport immár teljes, mert Montenegró bemutatása is elérhető.

B-csoport

Dánia
Izland
Oroszország
Macedónia
Katar
Chile

Sziasztok!

Szerintetek a Spanyolország-Horvátország meccsnek mi lehet a kimenetele? Amennyire én számolgattam a D csoport második helyezettje  könnyen szembe találhatja magát a 8 között a franciákkal és az mondjuk a spanyolok esetében elég kellemetlen lenne.Viszont ha behúzzák a meccset nagyságrendekkel könnyebb ellenfelük lehet. Ti mit vártok? előre is köszi!

Idézetet írta: fafa Dátum január 11, 2013, 13:37:34
Szerintetek a Spanyolország-Horvátország meccsnek mi lehet a kimenetele? Amennyire én számolgattam a D csoport második helyezettje  könnyen szembe találhatja magát a 8 között a franciákkal és az mondjuk a spanyolok esetében elég kellemetlen lenne.Viszont ha behúzzák a meccset nagyságrendekkel könnyebb ellenfelük lehet. Ti mit vártok? előre is köszi!
A spanyolok biztos nem fognak számolgatni, hazai pályán csakis a csoport első helye lehet a céljuk. A horvátok kicsit fiatalítottak, míg a spanyoloknál sérülés miatt két fontos ember is kiesett (R. Entrerrios, Ugalde). Előbbit azért tudják pótolni, de a balszél elég gyengus Ugalde nélkül. Az Olimpián 5-el nyertek a horvátok, de szerintem a hazai pálya miatt most behúzzák a spanyolok.

... és végül itt a C-csoport. (a többi csoport is frissítve már, vagyis csak Chilével voltam adós.)

C-csoport
Szerbia
Szlovénia
Lengyelország
Fehéroroszország
Dél-Korea
Szaúd-Arábia

Köszi,én is feléjük hajlok :)

Idézetet írta: Lufu Dátum január 11, 2013, 17:08:25
A spanyolok biztos nem fognak számolgatni, hazai pályán csakis a csoport első helye lehet a céljuk. A horvátok kicsit fiatalítottak, míg a spanyoloknál sérülés miatt két fontos ember is kiesett (R. Entrerrios, Ugalde). Előbbit azért tudják pótolni, de a balszél elég gyengus Ugalde nélkül. Az Olimpián 5-el nyertek a horvátok, de szerintem a hazai pálya miatt most behúzzák a spanyolok.

Nyomnék egy algéria +16.5-ös hendit bet365-n, de nyúl vagyok. Inkább nézem tét nélkül  :)

Meglátjuk. Egyébként nekem ez a lebonyolítási forma nagyon nem tetszik. Mint kézibarát, úgy igen, de mint sportfogadni vágyó majom, nagyon nem kedvez nekünk.

Idézetet írta: oakland23 Dátum január 11, 2013, 19:00:29
Nyomnék egy algéria +16.5-ös hendit bet365-n, de nyúl vagyok. Inkább nézem tét nélkül  :)

Meglátjuk. Egyébként nekem ez a lebonyolítási forma nagyon nem tetszik. Mint kézibarát, úgy igen, de mint sportfogadni vágyó majom, nagyon nem kedvez nekünk.

Nekem is vállalhatónak tűnik a +16,5 :)

Csak már ilyen határral nem lehet megtenni...

Kicsit belehúztak a spanyolok :S :)

Idézetet írta: drogos Dátum január 11, 2013, 20:06:09
Kicsit belehúztak a spanyolok :S :)

Ilyen unalmas nyitómeccs  ;D 27-14 siralmas

Ha ezek az afrikai csapatok ilyen szinten vannak, mint ahogyan ez a Spanyolország-Algéria 27:14-es eredmény mutatja, még elcsalni is nehéz lesz a holnapi Egyiptom elleni találkozót... De akkor a szerbek elleni 15 gólos Egyiptom győzelem mégis hogyan!???

Ez a VB majd az egyenes kieséses szakaszban kezdődik, addig a meccsek többsége ilyen unalmas bohóckodás lesz. Az a baj, ha két jobb találkozik majd, akkor sem fognak megszakadni...

Egyébként az algírok szurkolása rádöbbentett, hogy az Afrika Kupa Dél-Afrikában lesz. Ugye emlékszünk még a vuvuzelára  ;D

Ez az Algéria tényleg egy vicc. Ha Egyiptom is hasonló szinten van, tényleg nehéz lenne elcsalni még akkor is, ha Laci vagy Csaszi perceket kap.