Sportfogadas.org blokkolva

Előző téma - Következő téma

0 Felhasználó és 1 vendég van a témában


Idézetet írta: vmlinuz Dátum február 11, 2024, 13:46:34Én másképp látom, eddig ez nem volt kimondottan nagy gond, mert akárhogy nézzük a Szerencsejáték Zrt forgalmához képest eltörpül a külföldi oldalakon eljátszott pénz. Nagyon eltörpül.
Az egyértelmű, hogy a Szerencsejáték Zrt forgalmához képest eltörpül a külföldi oldalakon eljátszott pénz. Egyébként az ilyesmi mindenhol a gazdaságban így van, amikor Magyarországot egy nála sokkal jobban teljesítő céggel vagy állammal hasonlítják össze. Ugyanis Magyarország kicsi ország kicsi gazdasági teljesítménnyel.

Amúgy pedig sokkal jobb dolog - például - 1 millió forint helyett 25 millió forintot kapni.
Mert 1 millió forintból nem igazán lehet medencét csinálni a kertbe (és hosszú távon fűteni), nem lehet vásárolni szuper autót és nem lehet vásárolni luxusjachtot sem.
Viszont 25-25 millió forintból néhány "felszopó" már csináltathat magának medencét a kertbe, majd pár hónap spórolás után a "felszopók" vásárolhatnak maguknak méregdrága autókat vagy akár luxusjachtokat is.

#31 február 11, 2024, 14:12:01, vmlinuz
Emellett, ha visszatekintünk a Fidesz előtti korszakra, ugyanúgy tiltani szerették volna a külföldi szolgáltatókat. Egy dolog közös a két periódusban: a Szar Rt.

Ők tették tönkre az online fogadást, és most ők isszák a levét is. Nem véletlen, hogy több elemzés is azt tárta fel, hogy Magyarországon az online fogadás nem növekedett olyan ütemben, mint a környező országokban. Egy adott szinten megállt, és ez a szint nagyon alacsony más országokhoz képest. A papiros Tippmix még mindig vezet, 66% a 33% online ellen, máshol az online 80%-ot is eléri, vagy meghaladja.

Magyarországon még mindig az van az átlagember tudatában, hogy az online fogadás amolyan szürke zóna, még a Tippmixpron is. Itt nem a fórum közösségére gondolok, hanem a sima átlag emberre, aki feldob egy mixet itt-ott. Egyszerűen a sok negativkodás, késői (2013 utáni) Tippmixpro indulás megtette a hatását annak idején, és mai napig megvan sok ember tudatában.

Ha belegondolunk milyen volt induláskor a fosmixpro, akkor látható, hogy amolyan kényszermegoldás volt, csak hogy legyen valami. De valójában a Szar Rt akkor sem akart minőségi online felületet és most sem akar.  Szerződtek akkor a Sportingodds-szal, mint szolgáltató,  de az újításnál váltottak EveryMatrixra. Vajon miért? A Sportingodds egy sokkal komolyabb platformot adott volna már akkor, mint a mostani EveryMatrix, de nem kellett. Nekik szar kellett akkor is, és most is. Valószínűnek tartom, hogy a korábbi szolgáltató is örvend, hogy megszabadult részben a magyar állami szerződéstől.

Ezt nem tudja csak úgy kinevelni egyedül a Szar Rt a köztudatból, ide valódi szabad piac kellene és még akkor is hosszú idő lenne.

#32 február 11, 2024, 14:19:56, TiB
Ha belegondolunk, azért az Unibet vissza is tett és tesz a gazdaságba, csapatokat támogatott stb, értem hogy elvett sokkal többet a fogadók által, de nem feltétlen ment minden fillér külföldi zsebbe.