Tour de France 2022

Előző téma - Következő téma

0 Felhasználó és 1 vendég van a témában


Ez komoly? A Van Aert, Van der Poel duó szökésben. Mindjárt itt hagyom a melót ;D

Idézetet írta: Latzka Dátum július 13, 2022, 12:50:38Ez komoly? A Van Aert, Van der Poel duó szökésben. Mindjárt itt hagyom a melót ;D
Komoly. A Van Aert, Van der Poel duó szökésben van. Vagyis mostanra már csak volt.
Van Aert részéről ez a zöld trikó miatt volt fontos.
Van der Poel nem tudom, hogy miért ment vele, hiszen már az első emelkedőnél "leszakadt".

Csak megmutatta magát mielőtt végül: VAN DER POEL Mathieu (Alpecin-Deceuninck) abandoned the race

Azért még neki is sok egy Giro+Tour kombó, pláne hogy ott nagyon égette és benne volt szinte minden szökésbe :laugh:

Erről beszéltem, ezt így kell csinálni. Ez így verseny, legyen bármi is a vége. Jumbónak elől még Laporte és Van Aert, van négy emberük, szlovénnak egy sem. Ha kibírja az földöntúli lesz.

Nagy hiba lett volna ezt a szakaszt kihagyni! Pogacar is ember, ez ma kiderült! Holnap de jó lesz az Alpe d'Huez! :great:

Pontosan ezt vártam, hogy Pogacar meg fog törni, ennyi támadást nem lehet átvenni. A Jumbo-Visma kiválóan csinálta, kihasználták, hogy mindenre tennie kell a kereket, ezért csapatsport a kerékpár. Tudtuk, hogy Pogacar a melegben ezt nem fogja bírni, csak a 20 fok körül van komfortzónában, okosan támadták a Galibier lábánál, ahol 28-32 fok volt, elfogyasztották őt. A hegyekben pedig jobb Vingegaard, ha Alpokról van szó és nagy melegről. Ez tavaly is így volt, most sincsen másképp.

Nairoman pedig zseni, sokszor kritizáltam, amikor Froome ellen ment, de most szurkolok neki, hogy valahogy összehozzon egy top5-öt (netalán dobogót). G is kiváló, mondjuk az várható volt, ahogyan ment a svájci körön.

Idézetet írta: curpy82 Dátum július 13, 2022, 16:46:07Nagy hiba lett volna ezt a szakaszt kihagyni! Pogacar is ember, ez ma kiderült! Holnap de jó lesz az Alpe d'Huez! :great:

Bizony ember, így még soha nem láttam; de talán még nem is volt soha ilyen állapotban ??? Bízzunk benne, hogy a meleg a ludas és nem beteg. Fantasztikus ez a Tour eddig :ok:

Van-e még visszaút Pogacar számára?

Bastille ostromának évfordulóján hazaér egy szökés az Alpe d'Huez emelkedőjén, ráadásul francia szakaszgyőzelemmel? Olvasd tovább


Most tudtam visszanézni mikor Vinge és Rogla felváltva cibálta Pogit ~57 km-rel a cél előtt. Nem lett volna okosabb Pogi helyében csak a dán támadásait átvenni? Akkor Roglic 2:52 hátrányban volt, persze ez már csak utólagos okoskodás. Sajnos nem hiszem, hogy hallani fogom amikor a szakasz elején vélhetően kivesézik ezt a tegnapi parádét.

Idézetet írta: Latzka Dátum július 14, 2022, 11:19:30Most tudtam visszanézni mikor Vinge és Rogla felváltva cibálta Pogit ~57 km-rel a cél előtt. Nem lett volna okosabb Pogi helyében csak a dán támadásait átvenni? Akkor Roglic 2:52 hátrányban volt, persze ez már csak utólagos okoskodás. Sajnos nem hiszem, hogy hallani fogom amikor a szakasz elején vélhetően kivesézik ezt a tegnapi parádét.
Így kellett volna csinálni, nem sok értelme volt Roglicra tenni a kereket. Szerintem benne az maradt meg, mikor Roglic a Vueltán elment Bernallal szökésbe. Eiking vezetett összetettben, de a Movistar és az Ineos két-két emberrel volt lőtávon belül Roglichoz képest. Akkor Bernal meglépett, Roglic tapadt rá, majd erőből megoldotta a végét, eldöntötte a versenyt. Valószínűsítem, hogy ettől tartott Pogacar.


Nem bízott az embereiben, hogy képesek tartani Roglicot, pedig azt kellett volna. Kockáztatni, hogy ugyan nem marad embere az utolsó emelkedőre, de legalább friss ő is, ahogyan Vingegaard is. Így ugyan Majka ott volt neki az utolsó emelkedőre, de mivel a 30 fokban szétkapták őt, ezért neki nem maradt ereje. Ez egy iskola volt, elmondta a Jumbo-Visma is, pontosan ez volt a terv. Ha jobban megnézzük, minden tökéletesen zajlott, ahogy ezt így kívülről is leírtuk, mi a járható út egy ilyen etapon. Előre szökésbe egy ember (Van Aert), aki jól megy lejtmenetben és síkon. Hegyekben támadni, főleg, ha meleg van. Ez is megtörtént, lejtmenetre nagy tempót menni, fárasztani Pogacart, hogy nem tudjon pihenni (ez volt Van Aert feladata). Hiába maradt egyedül Vingegaard a Granonra, sokkal többet pihent, mint Pogacar a szakasz során.

Őszintén szólva, nem értem az UAE-t, olyan tapasztalt tanácsadóik vannak, mint Mauro Gianetti és Giuseppe Saronni. Utóbbi maga is kiváló támadásokat csinált, két alkalommal Girót nyert, csapatvezetőként pedig Tonkovval, Simonival és Scarponival is Girót nyeretett. Ezt nekik olvasni kellett volna, emlékeim szerint hasonlót már a Movistar is csinált korábban, ha nem is bevett szokás (ritka, mikor két klasszisod van összetettre), de alkalmazzák, akik megtehetik. Erre fel kell készülni. UAE-nak előre kellett volna küldenie McNulty vagy Soler közül az egyiket (szerintem utóbbit, jobb a lejtmenetben). A szökésben ott van Van Aert mellett, síkra dolgozik Bjerg, Hirschi. A Télégraphe maradna McNulty számára (ha nem megy szökésbe), Galibier eleje maradna Majkának. Azt végig nyélen tolni, miközben Soler folyamatosan marad le a szökevénycsoportról (spórol, várja a szlovént).

Hegytető környékén érkezett volna fel hozzá Pogacar, valószínűsíthetően Vingegaarddal. Pogacar így az utolsó emelkedőre egy az egyben maradt volna a dánnal (frissen...), ha minden jól megy. Ez járható út lett volna ilyen karcsú csapattal is. A gond az, hogy akkor ma kapott volna 2-3 percet, mert ma meg három hegy van. Erről beszéltem, egy ilyen versenyt nagyon nehéz kontrollálni csapat nélkül minden egyes szakaszon.

'86 után került újra be a Granon. Remélem nem kell rá újabb 36 évet várni, hogy benne legyen az útvonalban! ;D

Idézetet írta: curpy82 Dátum július 14, 2022, 12:19:37'86 után került újra be a Granon. Remélem nem kell rá újabb 36 évet várni, hogy benne legyen az útvonalban! ;D

Figyelj, Hinault már nincsen képbe (bár ezzel kapcsolatban megosztottak az infók, lehet tényleg nem ő vétózott), de ismerve Prudhomme agilis természetetét, szerintem 3-4 éven belül újból láthatjuk.  :ok:

Ezt kibírhatják a sprinterek?

Wout van Aert félig ember, félig gép, most épp szakaszt nyerne.  Olvasd tovább


Ez egy nagyon érdekes szakasz lesz, könnyen nyerhet valami nagy odds ma.
Én azt gondolom a vége az lesz hogy csak elmegy egy szökés, persze a sprinterek csapatainak az az érdeke hogy ne legyen így, de szerintem annyi csapat és versenyző akar még szakaszt nyerni, hogy nem lehet ma minden próbálkozást "leoltani" mivel ez a mai etap pont egy nagy esély sokaknak.
Ezzel együtt nyerhet sprinter simán, csak nem klasszikus bunch sprinterek, én pl. Matthewsban biztos vagyok hogy megpróbálja, a kérdés hogy bele tud-e kerülni a megfelelő elmenésbe.
Bettiol is gyanús, hogy kinézte magának ezt a mai szakaszt.
Ami nagyon érdekes az van Aert. Simán nyerhet ma, a nagy kérdés hogy inkább visszafogják, úgymond spórolnak ma vele mert nagyon fontos lesz Jonas számára az utolsó héten, vagy hagyják ma is menni.
Mi van ha Laporte-ra tesz ma a Jumbo, neki adnak szabad kezet? Jó formában van, egy dobogós helyet már hozott, ez a mai útvonal meg ideális neki, ráadásul francia.
De ezek csak elmélkedések a részemről, aztán lehet bunch sprintben nyer Groenewegen  :)

Ki tud a legjobban dekázni a Tour de France mezőnyéből?

Lehetne faragni a hátrányon, de ésszel kell menni az utolsó hét előtt.  Olvasd tovább