csabax tippek

Előző téma - Következő téma

0 Felhasználó és 7 vendég van a témában



#10606 augusztus 29, 2015, 17:52:20, csabax
Chelsea - Crystal Palace

Tipp: Chelsea 2.5 gól felett  :noway:
Odds: 2.50
Fogadóiroda: bet365
Tét: 10


Nincs irigylésre méltó helyzetben a Chelsea. Három forduló után csak a mezőny közepén (egészen pontosan a 10. helyen) foglal helyet, gólaránya egyelőre még negatív (5 szerzett gól, 7 kapott gól, mínusz 2-es gólkülönbség) és már most 5 ponttal van lemaradva a rivális Manchester Citytől. Ilyen helyzetben nincs túl sok idő a pepecselésre és a totojázásra. Gondolom én, de nem biztos, hogy Jose Mourinho Chelsea-manager is így gondolja.

Jelenleg jobb helyzetben van ellenfelénél a vendég Crystal Palace. Alan Pardew manager együttes az 5. helyen áll a bajnoki tabellán, ráadásul az eddigi három fordulóból kettőben győzni is tudott. Sőt, egyelőre még a gólarányával sincs gond (6-4). Ugyan jelenleg tényleg jobb helyzetben van a Crystal Palace, de nagyon valószínű, hogy ez nem lesz így sokáig. Mivel ismerős Mourinho defenzív taktikája (lásd: Chelsea-busz) azt lehetne mondani, hogy egyetlen gólos hazai siker a legelképzelhetőbb (pl. 1-0 vagy 2-1), ám úgy vélem, hogy már a bajnokság elején kiesett a komfortzónájából a Chelsea és emiatt Mourinho sem ,,ölheti" úgy a focit, mint ahogyan előszeretettel csinálja, hanem gólokat kell szereznie a címvédőnek.

Már most a bajnokság korai szakaszában észbe kell kapni, mert nagyon úgy tűnik, hogy ez nem lesz annyira nyugis idény, mint amilyen az előző volt. A hazaiaknak megvannak a focistáik ahhoz, hogy két gólnál többet szerezzenek a Crystal Palace elleni mérkőzésen, s Mourinho mesternek talán az nehezebb lesz, hogy eltávolodjon a kedvenc bunkerfocijától, mint az, hogy szabadjára engedje az amúgy kiváló focistáit, s azt mondja nekik, hogy annyi gólt szerezhetnek, amennyit akarnak.

Ha Mourinho át tud lépni saját árnyékán és feltüzelve küldi pályára Diego Costát, Pedrót hagyja felszabadultan focizni, Fabregasnak és Hazardnak pedig megengedi, hogy azt tegyék a játékszerrel, amit tudnak, akkor szomorú mérkőzés vár a vendégcsapatra.

Tipp: Chelsea 2.5 gól felett.

#10607 augusztus 29, 2015, 17:32:37, csabax
Augsburg - FC Ingolstadt

Tipp: Augsburg  :noway:
Odds: 2.00
Fogadóiroda: bet365
Tét: 10


Nem hiszek abban, hogy ellen tud állni a hazai rohamoknak Hajnal Tamás és Futács Márkó egykori klubja, az újonc Ingolstadt. Hazai győzelem a tippem. Már csak azért is, mert nekem jobb csapatnak tűnik a házigazda Augsburg, mint a vendég FC Ingolstadt. Ez ugyan nem egy eget rengető érv az Augsburg sikerére, de nekem pont elegendő.

Az igaz, hogy a vendégcsapat némileg jobban kezdte az idényt, mint az ellenfele (Augsburg 0 győzelem, 1 döntetlen, 1 vereség; FC Ingolstadt 1 győzelem, 0 döntetlen, 1 vereség), de ezt a viszonylag gyengébb hazai rajtot betudom például annak, hogy a nyitómeccsen az a Hertha ellen bukott az Augsburg, mely berlini csapat mindenáron bizonyítani szeretett volna Dárdai Pál edzőnek, majd a 2. fordulóban úgy lett döntetlen az eredmény Frankfurtban, hogy a 86. percig vezetett az idegenben játszó Augsburg, s csak a lefújás előtt bírt egyenlíteni - némi szerencsével - az Eintracht.

Az újonc vendégektől várható volt a lelkesedés az élvonalbeli bemutatkozáson, ezért ugyan bravúrnak minősíthető a dolog, ám nekem nem volt túlzottan meglepő a Mainz otthonában szerzett győzelmük. Az már inkább közelebb van a realitáshoz, hogy a folytatásban úgy győzött 4-0-ra Ingolstadtban a Borussia Dortmund, hogy a hazai csapatnak köze sem volt a játékhoz, s akár a 7-0-ás dortmundi siker sem jelentett volna különösebb feltűnést.

Az utóbbi időszakban egy viszonylag stabil élvonalbeli középcsapattá vált az Augsburg, míg az FC Ingolstadt nem több egy másodosztályú középcsapatnál, amelyik átmeneti szerencséjének köszönhetően a német élvonalban szerepelhet ebben az idényben. Az a szilárd meggyőződésem, hogy amennyiben nem bohóckodja el ezt a meccset az Augsburg, akkor könnyedén és nagyon simán győzni fog.

Hiányzók: Trochowski, Moravek, Opare és Parker, illetve Danilo Soares és Engel.

Tipp: Augsburg.

#10608 augusztus 29, 2015, 14:16:20, csabax
Idézetet írta: csabax Dátum augusztus 22, 2015, 17:10:13
Talán ennek most nem sok értelme van, s egyelőre nem más, mint tipp az egyik kedvenc sportolóra. Ha viszont mégis nyerő lesz, akkor 15-szörös pénzt zsebelhetek be.  :)

Atlétikai vb, női magasugrás, végső győztes vagy dobogós: Blanka Vlasic  :noway:
Majdnem összejött a dolog: ezüstérmes lett Blanka.




#10609 augusztus 29, 2015, 17:51:47, csabax
Manchester City - Watford

Tipp: Manchester City 2.5 gól felett  :noway:
Odds: 1.72
Fogadóiroda: bet365
Tét: 10


Van egy olyan érzésem, hogy nem örömködnek Manchester égszínkék érzelmű részében. Túlzás nélkül állítható, hogy az általam (is) olykor csak Dubai Cityként emlegetett Manchester City a Bajnokok Ligája "halálcsoportjába" került az előző idényben döntős Juventus, valamint a Sevilla és a Borussia Mönchengladbach mellé. Ez az a csoport (D-csoport), amelyikben a négy európai topliga - angol, spanyol, német, olasz - egy-egy képviselője kapott helyet.

Minden bizonnyal ki lehet jelenteni, hogy várhatóan nem lesz könnyűnek nevezhető összecsapás ebben a kvartettben. Tehát - a többi csapathoz csoportbeli hasonlóan - a Manchester City is arra számíthat, hogy pokolian kemény BL-csoportköre lesz. Mivel az angol gárda hazája bajnokságában is aranyérmet óhajt szerezni, nagyon megerőltető terhelésre kell készülniük a manchesteri focistáknak. Majdnem kettős terhelést írtam, de gyorsan eszembe jutott, hogy a Premier League és a bajnokok Ligája mellett még az FA Kupa és a Ligakupa összecsapásain is helyt illik állnia a csapatnak.

A Manchester City BL-csoportköre még véletlenül sem lesz összehasonlítható a Chelsea tavalyi  szereplésével, amikor - a nagyon szerencsés sorsolásnak köszönhetően - a londoni gárda gyakorlatilag pihenésre és kikapcsolódásra használhatta a BL-csoportkört. Most az van, hogy - előremenekülés gyanánt - Manchester Citynek lehetőleg minden bajnoki pontot be kell gyűjtenie és minél több gólt kell szereznie a Bajnokok Ligája rajtjáig. Erre azért van szükség, mert bármennyire is ügyelni fog arra, hogy minden fronton jól teljesítsen, óhatatlanul is fog néhány bajnoki pontot veszíteni a legváratlanabb helyeken. Előre kell menekülni, hogy legyen miből bukni az idény során és a bukta ne okozzon túl nagy gondot az angol bajnoki címért zajló küzdelemben.

Abban nagyon szerencsétlennek tartom a Watford együttesét, hogy most és nem pedig másfél-két hónap múlva kell megmérkőznie a Manchester Cityvel. Ha egy későbbi időpontban lenne a mérkőzés, talán esélye lehetne elérni egy jónak minősülő eredményt, ám a jelenlegi helyzetben, amikor arra van kényszerítve a hazai csapat, hogy győzzön és minél több gólt szerezzen, nem sok esélyt látok a vendégcsapat ficánkolására. Azt tippelem, hogy két gólnál többet fog szerezni a hazai együttes. Szerintem ez egyáltalán nem teljesíthetetlen dolog, hiszen a Manchester Citynél több olyan játékos is van, aki akár egymaga is képes három gólt szerezni egy meccsen (pl: Sergio Agüero, Raheem Sterling, Yaya Toure, David Silva, Samir Nasri). Az újonc Watfordról ezúttal csak annyit mondhatok, hogy megkönnyítheti a listavezető dolgát.

Hiányzók: Zabaleta, Bony és Fernando, illetve Britos, Ekstrand és Doyley.

Tipp: Manchester City 2.5 gól felett.

#10610 augusztus 29, 2015, 18:30:15, csabax
SKA St Petersburg - Torpedo Novgorod 1  :noway:


#10611 augusztus 29, 2015, 22:50:53, csabax
Partizan - OFK Beograd 1  :great:


#10612 augusztus 29, 2015, 22:50:31, csabax
Rapid Wien - Mattersburg 1  :noway:

#10613 augusztus 29, 2015, 22:12:55, csabax
Rennes - Toulouse

Tipp: Rennes 1.5 gól felett  :great:
Odds: 2.50
Fogadóiroda: bet365
Tét: 10


A Philippe Montanier edző által irányított hazai együttes jónak nevezhető kezdést produkált a francia élvonalban: az eddigi 3 fordulóban úgy lett 2 győzelme a csapatnak, hogy csak egyszer játszott hazai pályán. Idegenben a Lyon otthonában tudott győzni a Rennes, s ez a siker még akkor kiemelkedő, ha a Lyon már nem az az európai élcsapat, amelyik néhány évvel ezelőtt volt, hanem csak a francia I. osztályban tartozik a jobbak közé.

Hiányzók: Said, Doucoure és Ntep, illetve Tisserand, Sirieix, Aguilar és Spajics.

Pedro Mendes visszatérésével ismét a kedvelt 1-3-4-3-as alakzatot veheti fel a hazai együttes és támadójátékra rendezkedhet be. Nyilván ezt mindenáron próbálja majd megakadályozni a vendégcsapat, de egyáltalán nem vagyok biztos abban, hogy sikerülni is fog a dolog. Sőt, abban bízom, hogy nem fog sikerülni a vendégek terve. Talán abban nem lenne kockázat, ha csak a sima hazai győzelemre tippelnék, ám az a helyzet, hogy tovább megyek ennél, s arra tippelek, hogy egy gólnál többet szerez az otthon játszó Rennes. Ugyan van ebben a tippben némi kockázati tényező, hiszen eddig úgy tűnik, hogy előszeretettel csak 1-1 gól bír szerezni meccsenként a Rennes, de bízok abban, hogy a négy középpályásra és három csatárra kihegyezett játék egynél több gólt fog eredményezni. Már csak azért is, mert Giovanni Sio lesz a hazaiak középcsatára és minden bizonnyal Pedro Henrique és Sylla is játszani fog mellette-mögötte.

Tipp: Rennes 1.5 gól felett.

Idézetet írta: csabax Dátum augusztus 28, 2015, 21:05:09
Aston Villa - Sunderland
Tipp: Aston Villa 1.5 gól felett  :great:
Odds: 2.00
Fogadóiroda: bet365
Tét: 10


Hiányzók: Okore, Gardner, Crespo és Adama Traore, illetve Lens, Fletcher, Adam Johnson, Jones, Kaboul és Jordi Gomez. Két vereség után az e hét első felében játszott Ligakupa-meccsen sikerült 5 gólt szereznie és hosszabbításban továbbjutnia a hazai csapatnak, s ez az utóbbi siker talán elegendő volt a sorok rendezésére. Vagyis arra, hogy a birminghami alakulat képes legyen három pontot szerezni a Sunderland elleni bajnokin.

Három bajnoki után az élvonalbeli tabella utolsó előtti helyét foglalja el a még mindig nyeretlen vendégcsapat. Gólarány terén már mínusz 4-nél tart a Fekete Macskák csapata. A házigazda Aston Villa arra gyúr, hogy megszerezze első hazai győzelmét. Ugyan egyszer már játszott hazai környezetben, ám akkor 1-0-ra kikapott a Manchester United együttesétől, ezért most újfent megpróbálhatja begyűjteni az új szezon első hazai győzelmét.

Mivel ezúttal a szerintem könnyen verhető Sunderland lesz Tim Sherwood manager játékosainak ellenfele, ám a Villa-védelem hazai pályán is képes kapni gólt, azzal számolok, hogy mindenképpen egy gólnál többet kell szereznie a győzelemhez a hazai csapatnak. Amolyan 2-1-es vagy 3-1-es hazai sikerre számítok.

Tipp: Aston Villa 1.5 gól felett.

41. perc: 2-1

#10615 augusztus 29, 2015, 22:50:16, csabax
Rapid Vienna - SV Mattersburg 1  :noway:
Partizan Belgrád - OFK Belgrade 1  :great:

Nyereményszorzó 1,42   

#10616 augusztus 30, 2015, 10:42:52, csabax
Real Madrid - Real Betis 1  :great:
Barcelona - Malaga 1  :great:
Bayern München - Bayer Leverkusen, DNB 1  :great:

Nyereményszorzó 1,36

Idézetet írta: csabax Dátum augusztus 27, 2015, 14:59:19
Világbajnokság, nők, 400 m: Allyson Felix  :great:
Világbajnokság, nők, 200 m: Dafne Schippers  :great:
Világbajnokság, 5000 m: Mo Farah  :great:

Nyereményszorzó 2,56

Allyson Felix
Dafne Schippers
Mo Farah

#10618 augusztus 30, 2015, 01:08:49, csabax
Real Madrid - Real Betis 1  :great:
Barcelona - Malaga 1  :great:

Nyereményszorzó 1,21


#10619 augusztus 29, 2015, 23:24:59, csabax
Dinamo Zagreb - Belupo 1  :great: