ATP San José

Előző téma - Következő téma

0 Felhasználó és 1 vendég van a témában


Érik az álomdöntő


2006. február 18

Andy Roddick és Lleyton Hewitt is bejutott az elődöntőbe a San Joséban zajló férfi tenisz tornán.

Az 1. kiemelt amerikai játékos a nyolc között a német Björn Phaut búcsúztatta 6:3, 6:2-vel és a fináléba jutásért a brit Andy Murrayjel játszik, aki a svéd Robin Söderlinget verte 4:6, 7:5, 6:4-re.

A másik ágon a 3. helyen rangsorolt ausztrál Lleyton Hewitt 7:6, 6:2-re győzte le honfitársát, Wayne Arthurs-t, és a következő körben Vince Spadea ellen ragad ütőt. Az amerikai teniszező a negyeddöntőben 6:1, 2:6, 6:3-ra nyert a belga Kristof Vliegen ellen.

Roddick kiesett, McEnroe döntős San Joséban


Az első helyen kiemelt amerikai Andy Roddick meglepetésre nem jutott be a döntőbe a 355 ezer dollár összdíjazású San José-i férfitenisz-tornán, mivel két játszmában kikapott a brit Andy Murraytől.

A mindössze 18 éves játékos eddigi legnagyobb sikereként értékelte, hogy legyőzte a világranglista harmadik helyezettjét, aki ráadásul saját közönsége előtt szerepelt. 

A másik párharcban a papírforma érvényesült: a harmadikként rangsorolt ausztrál Lleyton Hewitt két szettben verte az amerikai Vincent Spadeát.

A párosversenyben tovább menetelt a 47 éves, ugyancsak amerikai John McEnroe, aki a svéd Jonas Björkmannal az oldalán bejutott a fináléba.

Eredmények, elődöntő:
egyes:
Hewitt (ausztrál, 3.) - Spadea (amerikai) 6:3, 6:4
Murray (brit) - Roddick (amerikai, 1.) 7:5, 7:5

páros:
Björkman, McEnroe (svéd, amerikai) - Levinsky, Lindstedt (cseh, svéd, 4.) 6:3, 4:6, 10:8


John McEnroe 47 évesen nyert ATP-tornát


Megtörtént a csoda, a 47 éves John McEnroe - oldalán a svéd Jonas Björkmannal - megnyerte a San Joséban rendezett férfitenisz-torna párosversenyét. Az egykori világelső tizenkét év szünet után tért vissza korábbi sikerei helyszínére, ahol egyéniben ötször, párosban nyolcszor diadalmaskodott. A duó a döntőben 7:6, 4:6, 10-7-re nyert a Paul Goldstein, Jim Thomas kettős ellen.
A finálé első játszmájában (a verseny folyamán először) John McEnroe elvesztette az adogató játékát, de a másik oldalon Goldstein is hibázott egyszer, így a rövidítés döntött Björkmanék javára.

A folytatásban 4:5-nél a balkezes zseni 40:0-ról bukta el a szerváját, jöhetett a meccsről döntő tie-break. Ebben a veteránok elhúztak 5:1-re, majd "Big Mac", a mérkőzéslabdánál pontot érő fonák röptével koronázta meg egész heti teljesítményét.

"Nem tudtam, mi fog történni, de már az első nap jó érzéseim voltak, tehát gondoltam, hogy van esélyünk. Most néhány hónapig kiélvezem ezt a sikert, aztán visszatérek oda, ahova tartozom, az öregfiúk közé"- mondta John McEnroe, aki jött, látott és győzött, pályafutása 78. páros serlegét nyerte.

ATP-torna, San Jose (355 ezer dollár), döntő, egyes
Murray (brit) - Hewitt (ausztrál, 3.) 2:6, 6:1, 7:6

páros:
John McEnroe, Jonas Björkman (amerikai, svéd) - Paul Goldstein, Jim Thomas.(amerikai) 7-6, 4-6, 10-7.