Szerencsejáték Szabályozás

Előző téma - Következő téma

0 Felhasználó és 2 vendég van a témában


Idézetet írta: vmlinuz Dátum december 24, 2011, 09:12:06
A platform, amit használni fognak valószinűleg jobb lesz, mint a mostani. Szerződést kötöttek egy külső céggel, a GTECH G2-vel, akik több más irodának is nyújtanak háttér szoftvert, talán a Sportingbetnek is. Szóval változás lesz, de ettől még az odds-ok, kötési szabályok nem biztos, hogy változni fognak.

A min. kötés a nem magyar meccsekre szinte már teljesen eltűnt.



Beszélgettem már jópár emberrel a törvény értelmezéséről, és néhányan arra jutottak hogy mivel a sportfogadás nincs szabályozva a törvényben, ezért az nyílvánvalóan az eddigi keretek közt megy majd tovább míg le nem lesz esetleg az is szabályozva. Kicsit irreálisnak gondolom ugyanakkor hogy tegyük fel a bwin szolgáltatja ugyanazt mint eddig, azaz minden terméke hozzáférhető, ugyanakkor a magyar állam csak a lóversenyből és a kártyajátékokból tart igényt a nyereményadóra.
Akik ezen a véleményen vannak, azokat gondolom ez a mondat befolyásolja:
"A jogszabály tehát nem terjed ki olyan területekre, mint például az online rulett vagy a sportfogadások területe, így a jövőre vonatkozóan a jogalkotónak még mindig van pótolni valója ahhoz, hogy szabályozás alá vonja ezeket a területeket is."

Viszont akad egy olyan mondat is az előtő cikkben, ami szerintem egyértelművé teszi a jövőképet:
"Százmilliós bírság is lehet

Százezer forinttól tízmillió forintig terjedhet a bírság, ha például az üzemeltető a kiadott játékengedélytől eltér,"

Márpedig a kiadott játékengedély kizárólag lóversenyre és kártyajátékokra vonatkozik, így ha továbbra is a palettán marad a többi termék az egyértelműen eltérést jelentene a kiadott játékengedélyhez képest.




Egyet nem értek...
..."Viszont akad egy olyan mondat is az előtő cikkben, ami szerintem egyértelművé teszi a jövőképet:
"Százmilliós bírság is lehet

Százezer forinttól tízmillió forintig terjedhet a bírság, ha például az üzemeltető a kiadott játékengedélytől eltér," ...

Pont Orsósék tudják majd behajtani a bírságokat a külföldi adóparadicsomokban üzemeltetett cégeken? Vagy esetleg majd pont leszarják a sok izmozást, amit ezek csinálnak és csesznek együttműködni. Remélem ez a verzió lesz és marad minden a régiben. Mondjuk köztudott, hogy ezek a magyar emberek megnyomorítására, ellehetetlenítésére esküdtek fel, de még mindig  nem értem, hogy ez esetben mennyi közük lenne adót vonni, hiszen a fogadóirodák külföldön vannak, külföldi cégek az üzemeltetők, ők teremtik meg a játékfeltételeket és a magyar államnak szerintem kb semmi köze nincs ehhez. Mint pl. ha kimész Németországba dolgozni egy német céghez akkor sem a magyar szabályok szerint adózol a magyar pénzeltüntető államnak...

"Pont Orsósék tudják majd behajtani a bírságokat a külföldi adóparadicsomokban üzemeltetett cégeken? Vagy esetleg majd pont leszarják a sok izmozást, amit ezek csinálnak és csesznek együttműködni."

Ez rendkívül szakmai hozzászólás.Ilyen esetekre vonatkozna az ip blokkolás, amivel nyílvánvalóan élnek is majd. Hogy ki lehet játszani azt nem kétlem, de nyílván nem mindenkinek lesz meg hozzá a lehetősége, és egyáltalán az akarata hogy ilyen feltételek mellett kockáztasson.

Bocsánat az ip blokkolás kifejezésért, nyílvánvalóan az engedélynek nem megfelelő oldalak elérhetősége lesz blokkolva.
Ha minden marad a régiben az maximum csak annak lenne köszönhető hogy a végrehajtási rendelet késik.

Nem akarom az ördögöt a falra festeni, és remélem csak vmi banki hiba, de nálam a bankkártya - moneybookers és irodák utalás nem működik ma

Beszéltem telefonon a bankkal, szerencsére náluk volt a hiba...

Sziasztok!az expekt már nem a máltai szerencsejáték felügyelete alá tartozik hanem a Gibraltári felügylet alá! Ez most pontosan mit is jelent? Kell adóznunk vagy ők adóznak ? Hogy is van ez?

Sziasztok !  Az expekten álitolag minden marad a régi ,ha elfogadod a tulaj váltást ! Én CSAK kombinálok pont Máltánvan
A Bet 365 székhelye is ????!!!

Nem, a be365 székhelye Angliában van és a sportfogadás angol licensszel rendelkezik. A kaszinójuk meg Gibraltári licensszel üzemel.

Az Expekt székhelyváltás szerintem az angliai törvénymódositások miatt történt, de ez semmiképp nem biztos.

Úgy tűnik, hogy máshol a szabályozás is ésszerűbben megy, és tényleg az a cél, hogy adóbevételt generáljanak

http://privatbankar.hu/fogyaszto/szabad-a-sportfogadas-spanyolorszagban-243506

Nálunk van egyáltalán licensz osztás, vagy van-e aki foglalkozik ezzel? Vagy ez megint egy tipikus nem érdekel milyen eszközökkel meg milyen áron, csak büntessünk minél nagyobbat oszt jók vagyunk törvény? Egyenlőre nekem nagyon úgy tűnik, hogy az utóbbira elég erőteljesen rárobbantak és ezt a sorozatot nem is akarják megszakítani.