A koronavírus és hatásai

Előző téma - Következő téma

0 Felhasználó és 2 vendég van a témában


Idézetet írta: BvB_09 Dátum március 23, 2021, 12:28:04
Jobbulást mindenkinek!
A munkámból kifolyólag lehetőségem nyílt oltásra, amiről úgy döntöttem, hogy élni fogok vele. Oltásellenes voltam, de a család miatt muszáj vagyok, mivel csak tőlem kaphatják el. Igazából az lenne a lényege nálam, hogy megszűntesse az aggódást, mert már kezd tele lenni vele a hócipőm. Egy felesleges stressz forrás (igaz, nem olyan nagy), ezzel tisztában vagyok, mert mindegy, hogy élünk, vagy vigyázzunk-e, úgyanúgy elkaphatjuk. Az lenne a kérdésem, hogy ti hogy bírjátok? Nálatok is jelen van, vagy úgy vagytok vele, hogy sima influenza (ezt több embertől is hallottam)?
Én is a család miatt aggódom csak, de komoly stressz nincs.
Azért tud genya lenni, ha úgy adja. Az asszony volt fodrásznál, a fodrász kiscsaj mesélte, hogy az egyik ügyfele ápoló, együtt éltek a szülőkkel, hazavitte valahogy a kórházból a vírust, januárban mindkét szülő meghalt, most március elején meg a férje is.

Idézetet írta: BvB_09 Dátum március 23, 2021, 12:28:04
Oltásellenes voltam, de a család miatt muszáj vagyok, mivel csak tőlem kaphatják el.
Azért ez csalóka, mert önmagában az oltás nem véd meg a megfertőződéstől, mint ahogyan attól sem, hogy te megfertőzz másokat - ha elkaptad -, sajnos (lefolyás súlyosságát enyhíti). Szóval továbbra sem árt óvatosnak lenni.  :ok:

Idézetet írta: BvB_09 Dátum március 23, 2021, 12:28:04
vagy úgy vagytok vele, hogy sima influenza (ezt több embertől is hallottam)?

Most csak erre a részre szeretnék válaszolni: NEM. Szintén hallom ezt a véleményt egyesektől, de ezt nem tudom elfogadni.

Idézetet írta: Pozzato Dátum március 23, 2021, 12:58:41
Azért ez csalóka, mert önmagában az oltás nem véd meg a megfertőződéstől, mint ahogyan attól sem, hogy te megfertőzz másokat - ha elkaptad -, sajnos (lefolyás súlyosságát enyhíti). Szóval továbbra sem árt óvatosnak lenni.  :ok:

Csökkenti az esélyét, ez is valami.  :) 2 éve született a fiam, a születésétől kezdve használjuk a kézfertőtlenítőt, illetve elég sűrűn mostam kezet korábban is.

Múlt péntek óta produkálom a tüneteket. A nőm vasárnap óta. Sajnos fix a covid, mert volt kontaktom, akinek pozitív lett a tesztje. Most várom azt, hogy hívjanak a Covid centrumba. Nagyon könnyű elkapni, én 2 órát voltam maszk nélkül tünetmentes 4 másik emberrel egy 15 négyzetméteres helyiségben. A vicc, hogy csak én lettem új fertőzött az egyikük volt az akkor még tünetmentes hordozó.

Olyan betegség ez ami teljesen más akár minden nap. Az influenzának van egy jó 4-6 napos egyenletes lefolyása. Itt meg rémisztő és sokszor súlyos tünetek vannak - mindig más.
Első két nap vagy 40 órát aludtam, volt, hogy 39,6-os lázzal, de alapban 38,5. - volt minden fájdalom, de leginkább fej, illetve alap a gyengeség - elindulsz a wc-re, de félúton megfordul a fejedben, hogy nem érsz ki, na nem a dolgod elvégzése előtt, hanem az életben - csak iszol, de ki van száradva az arcod folyamatosan, a sok hugyozástól, már a lőcs is sajog...
Aztán van légszomj, mellkasi nyomás, vándorló fájdalmak - a kedvencem az az érzés, hogy dönts: most elájulok vagy inkább lefekszem egy kicsit...
Ma volt a semmiből egy erős 20 perces köhögő roham, ami közben úgy voltam, hogy vajon befulladok - e????

Minden nap próbára tesz, máshogy támad. Én mielőtt elkaptam volna biztos, hogy nem oltattam volna be magam. Igaz hiába is regisztráltam volna nem kaptam volna meg így negyvenpár évesen...Most ha ezen túl leszünk szerintem 3-4 hónap múlva oltatni fogok.

Nem kell félni, meg aggódni se, három gyerekünk van egyik se produkálja a tüneteket. Nem a reklám helye ez, de mi toljuk a doTerra esszenciális olajokat, szerintem nélkülük sokkal nagyobb szarban lennénk...

Az van, hogy tudósok, természetvédők már rég mondják, hogy lesznek brutál vírusok a felmelegedés miatt, olvad a tajga/tundra talaja ki tudja  mi van a jég alatt mik nem szabadulnak még a légkörbe, vízbe. Persze Gréta tök jó mindkét politikai tábornak, hogy ellene/mellette kampányolva teremtenek népszerűséget, csak ezek a dolgok nem oldják meg a helyzetet...

Míg Szijártó, meg Trump, Johnson pár nap alatt ki vannak szopva a vírusból (nyilván van megoldás, csak pénz kérdése...), addig a társadalom alsóbb rétegeiben torkos szívás van. Ez a szopóág!!! Erről már írtam párszor...

Két dolog van ha elkapod, vagy vársz hátha olyan erős az immunrendszered, hogy megoldja (szerintem a kórházak ilyesmi gondolkodású covid-betegekkel vannak teli), vagy minden alternatív dolgot kipróbálsz és tolod: d-vitamin, méz, Aspirin!; holnap pl kapok: fahéj, citrom, teafa, tömjén, szegfűszeg, borsikafű, oregano, eukaliptusz illóolajok keverékéből készült kapszulákat - állítólag immunbomba. Tényleg az van, hogyha benned van ez a szar két kimenetel lehet: hagyod, hogy kikészítsen, vagy kinyírod (azért ehhez sok mindent kell tenni: figyelni a változásokat mert mindig más a baj..., ha jön egy tünet kell legyen rá válaszod, fegyvered.).

Szóval ez nem influenza! Tulajdonképp magadra vagy hagyva, ha ezt a szart benyeled - csak magadra számíthatsz, ki mivel fegyvekezik? Mert ez egy harc! Ha nem készülsz a harcra az is egy döntés, de akkor amikor padlón vagy hiába sírsz nincs mi segítsen...

Aki szerintem be tudja oltatni magát bármivel az fogadja el adassa be.

Üdv, béke:
sound

Sok erőt, csak keményen, jobbulást.

Köszi, hogy leírtad.

Kitartás Sound! És jobbulást!  :ok:

Kiszámoltam mikor kaphatok oltást. :o


Minden jót kívánok Sound!

Párommal, mi novemberben voltunk betegek. Érdekességképp, hogy minden tűnetünk meg volt, páromnak erősebben, nekem gyengébben, de pozítív tesztet sosem produkáltunk.
Én oltás párti vagyok, voltam. Már az elején is jelentkeztünk, de 27 évesen sok esélyünk egyenlőre nincs. Sőt szívesen mindent nem is kérnék. Én élnék akár a fizetős szolgáltatással is, csak választhassak. Inkább a pfizer, de ez hitkérdése.

Egyébként elég gáz a helyzet a kórházakban már.
De szerintem sokat ront akár az embereken az állandó médiai nyomás. Nyilván ne azt mondják, hogy minden rendben van, ha nincs. De nem is tesz jót az állandó problémák olvasása.
Azt veszem észre, hogy a környezetemben, egyre többen produkálnak lelki problémákat, ha voltak, ha nem betegek. Ahogy mondják is, ennek nem csak a fizikai, hanem lelkihatásai is komolyak lesznek. Amely lehet egyébként nem valós szövődmény, csak állandó bizonytalanság, a szorongás lelki betegségig vezet. Amihez hozzájárul a média, a politika, az eü. állapotok.

Összefoglalva, a legjobbat kívánom!





Idézetet írta: Tomka Dátum március 23, 2021, 20:48:20
De szerintem sokat ront akár az embereken az állandó médiai nyomás.
Erre létezik egy nagyon-nagyon-nagyon egyszerű és nagyszerű megoldás: távkapcsoló a neve.
Nem muszáj nézni olyasmit, amitől parázik az ember. Van Eurosport, van Sport TV, van DigiSport és vannak egyéb sportcsatornák, s ha ezeket nézi az ember, akkor várhatóan kevesebb Covid-szerű dolgon lehet rontani az idegsejteket. Bőven elegendő a lesgól, az Atletico Madrid játékosainak ámokfutása, a VAR és társaik. Stb.

#686 március 24, 2021, 00:48:24, Sound
Tomka!

Köszönöm! Vigyázzatok magatokra. Az ismerőseim közt kettő is van aki másodszor is elkapta, most ezzel a hullámmal. Azt hinné az ember hogy nem lehet de simán..vannak ilyen esetek!

Idézetet írta: csabax Dátum március 23, 2021, 21:04:05
Erre létezik egy nagyon-nagyon-nagyon egyszerű és nagyszerű megoldás: távkapcsoló a neve.
Nem muszáj nézni olyasmit, amitől parázik az ember. Van Eurosport, van Sport TV, van DigiSport és vannak egyéb sportcsatornák, s ha ezeket nézi az ember, akkor várhatóan kevesebb Covid-szerű dolgon lehet rontani az idegsejteket. Bőven elegendő a lesgól, az Atletico Madrid játékosainak ámokfutása, a VAR és társaik. Stb.

Ezt folytatva vannak jó filmek, könyvek, és ott a SPORT (futás, bicikli, hosszútávú séta, otthoni edzés stb.). De megint csak ismételném önmagam, mert erről pár napja leírtam a véleményemet. Lényeg, hogy amíg tudjátok, zárjátok ki az életetekből. Ez mindaddig megy, amíg nem lesz valaki a környezetedben beteg, de akkor sem érdemes a média apokaliptikus hangulatú cikkeit állandóan böngészni lelkileg totál tönkretéve, bestresszelve magadat! Elég annyit tudomásul venni, hogy rohadt nagy a baj, és felelős magatartással, védekezéssel igyekezzünk megtenni annyit, amennyi tőlünk telik, hogy védjük a velünk együtt élők és a magunk egészségét. Maszk mindenhol, ha idegenekkel kerülünk egy légtérbe tartósan, sűrű kézmosás, találkozások minimalizálása stb.

Itt jön a képbe a lenti idézetem az Infernoból, ami a hárításra vonatkozik. Nem jó hárítani, de egyszerűen itt jelenleg meg kell birkóznunk a tehetetlenség démonával. Azokon túl amit írtam fentebb a védekezésről, az ég egyadta világon nem tudsz ez ellen a vírusgeci ellen semmit sem tenni. S még ezek a védekezési tevékenységek sem garantálják 100%-osan, hogy megúszod.
Ez egy HÁBORÚ egy láthatatlan ellenséggel. Ilyet még a világon az emberiség 99%-a nem élt át. Látszik is olykor egyesek magatartásán. Ez az egész komoly áldozatokkal, veszteségekkel jár. Korunk, életünk első olyan komoly traumája, amit jelenleg fel sem fogunk. Azt se tudjuk hosszú távon milyen hatásai lesznek egészségügyileg, gazdaságilag, egzisztenciálisan. Viszont ha napról napra kattogunk, és teret engedünk a félelmeinknek ezzel kapcsolatban, akkor az lesz, hogy egyre több ember becsavarodik, megroppan stb. Persze ez is valahol természetes velejárója ennek a szarnak...
Elhiszem, hogy sokaknak a veszteségeken túl az egzisztenciális válság is komoly félelem, viszont erre csak azt tudom mondani, hogy nem szégyen segítséget kérni másoktól. Az összefogás, egymás támogatása szerintem kulcsfontosságú lehet.

Fuu belemelegedtem, le is állok! Mondandó lényege, hogy HÁRÍTSATOK, amennyire lehetséges, foglalkozzatok a mindennapi teendőkkel, mentális és testi egészségetekkel, és a családotokkal! Mást nem tudtok tenni, maximum a családotoknak azzal, hogy Ti vagytok a Szikla! Ne engedjétek, hogy a félelmet és a pánikot érezzék rajtatok! Csak pozitívan, az már fél győzelem!

Jobbulást neked is Sound!

Személyes véleményem szerint sokan azért is kerülnek kórházba (szerintem fölöslegesen), mert bepánikolnak. Köhögnek, nem kapnak levegőt, úristen, mi történik, "menjünk gyorsan kórházba effektus". És lehet, hogy pont ilyen személyek miatt sokan akik valóban kezelést igényelnének kirekednek.

Korábban is írtam, újra ismétlem. Mindez javarészt a média hibája is, mert beszaratja az embereket.

Közvetlen környezetemben is voltak betegek, én pont kimaradtam (szerencsére). Elmondásaik szerint nem kellemes, de sokat segít a pozitív hozzáállás is. Volt olyan barátom aki az első nap már egyből hívta volna a mentőt, aztán lenyugodott, s bár nem volt kellemes periódus, áteset.

OFF:
Vajon mi történne a mai emberekkel ha a fejünk fölött bombáznának? Ahhoz képest szerintem ez még egy eléggé türhető háború.

Köszönöm Rob!

Tegnap éjjel pont ezen gondoltam amit írsz. Soha nem voltunk rákényszerülve arra, hogy ennyit foglalkozzunk saját magunkkal, közvetlen környezetünkkel.
Most kell! Viszont ez áldás, ha úgy vesszük.
Sokaknak nem megy, hogy önmagukkal kell lenniük és ne foglalkozzanak másokkal...A média teljesen beteg módon ezt szolgálja ki. Tényleg felmerül bennem, hogy akik a híreket gyártják ennyire beteg pszichók?
...és megint ott vagyunk ahol annyiszor, hogy nyilvánvalóan nem a jó emberek vannak felelős pozícióban.
Még szerencse, hogy lehetőség van arra, hogy ne foglalkozzunk semmivel, csak a saját magunk fizikális, mentális, szellemi erősítésével. Ez is munka magunkon, s a cél a helyzet túlélése minél magasabb minőségben.