Csak egy kis politika...

Előző téma - Következő téma

0 Felhasználó és 2 vendég van a témában


Idézetet írta: Pozzato Dátum július 11, 2023, 20:06:50Érdekes ez az ország, hogy ezt szinte most már mindenkitől hallom: be fog dőlni a rendszer. Olyanoktól is, akik korábban ilyet sosem mondtak. 

Sokat számít ki milyen közegben él. Vélhetően és ennek örülök; téged sok értelmiségi ember vesz körül.

Elmesélem pár hónapja mit láttam, tapasztaltam. Roma, női közmunkás vette át a munkabérét és azt hiszem a 4+ gyermekes adókedvezmény miatt életében először 100 000 Ft felett volt a a nettó fizetése. Ha láttál boldog embert már valaha; ahogy az nevetett, meg sikongatva örült. Értitek? A mai világban szaros 100 000 Ft-nak. És ő vélhetően hálát ad az Úrnak, hogy nekünk rendelte Orbán vezérünket.

És minden Viki papa kezére játszik; lásd pl. a francia zavargásokat. Lehet riogatni velük. Meg, ha majd letöri végre az inflációt, akkor is az emberek többsége azt mondja majd, hogy "ez igen bravo"; és nem azt kérdezik, hogy nálunk ez miért tart tovább fél/háromnegyed évvel, mint más országoknak...

Az teljesen biztos, hogy be fog dőlni a rendszer.
Hiszen az életben csak a halál biztos. Semmi egyéb más.
Csakis az a kérdéses, hogy mikor fog bedőlni a rendszer: 1-3-5 év múlva vagy 20-25-30 év múlva.
Az teljesen biztos, hogy előbb-utóbb be fog dőlni a rendszer.

Idézetet írta: Latzka Dátum július 12, 2023, 09:36:48Sokat számít ki milyen közegben él.

Vajon az első értelmiség család hogy alakult? Azt mondták: figyeljetek, sokat számít a közeg, hagyjuk inkább az egészet. A gond az, hogy ez megint a hárítás, magyarázkodás, miért nehéz, majd helyettem más megoldja, meg különben is, nehezek a körülmények. Minden csak akarat kérdése. Külföldön milliárdosok jelentős hányada érkezett a szegénysorból, küzdött, haladt előre. Olyan emberek, akik családjukból elsőként végeztek gimnáziumot/főiskolát/egyetemet, ők sem nyugodtak bele abba, hogy egy putriban élünk, meg különben is, ilyen közegből jövök, ez van.

Balogh Krisztina történetét valószínűleg ismerik páran, sokat szerepelt TV-ben is, azok után is, hogy szakmát váltott.
"Balogh Krisztina egy ukrán határmenti szabolcsi faluban, az alig néhány százfős Nagyaron született 1993-ban. Egészen kis kora óta tudatosan készült a televíziós pályára. Esténként szüleivel a híradót nézte, mert az álma az volt, hogy igazi riporterként helyszíni tudósításokat készíthessen."
https://444.hu/2019/08/12/olyan-belyeg-lett-a-kozmediaban-dolgozni-mint-amikor-leciganyoznak

Balogh Krisztina roma lány, nem éppen nagyvárosi, mégis tett az álmaiért. Ennyi. Ha elfogadod azt, hogy csak a putriban élhetsz, mert eddig is ott éltél, akkor ott fogsz. A lustaság az, ami egy idő után teljesen megtöri a nemzetet. Elég megnézni az osztrák-magyar, szlovén-magyar határokat. A határ egyik oldalán vasárnap dolgoznak, vágják a füvet (közterületen is), minden olyan, mintha egy filmből jöttünk volna (ez Ausztria vagy Szlovénia). A határ másik oldalán minden gazos, parlagon a termőföldek. Múltkor végigmentem az Alföldön, hát esküszöm, kész csoda, hogy nem volt tengelytörése a kocsinak, igénytelen utak és helyek, mélyszegénység, emberek kint ücsörögnek a kocsma előtt, ahelyett, hogy mennének a földekre dolgozni.

Az ember nem úgy fog kitörni, hogy várja a segítséget, meg szül 3-4 gyereket. A mai fiatalok többsége ezzel, hogy elkezdett szülni halomra, csak magának fog betenni végleg. Nincsen szilárd alap, vannak vagy 4-5-en egy családban, mellé egy halom hitel. Bármikor bedőlhet az életük. Ezek az emberek pedig majd kénytelenek lesznek Orbán Viktorra szavazni, ha jót akarnak maguknak.

Amit mondani akarok: egyáltalán nem az határozza meg a TE életed, hogy milyen közegben élsz, honnan származol, milyen mintákat hozol, hanem az, hogy ez miként csapódik le benned. Elhatározás lesz ebből, hogy én fejlődni akarok, másként csinálom, vagy pedig: jó ez nekem, csinálok 3-4 gyereket, várjuk az állami alamizsnát és kész. Mindenkinek van választása, még 40 évesen is.

Itt van az újabb példa arra, hogy a fideszesek már egyre jobban marják egymást: https://index.hu/sport/uszas/2023/07/12/akademia-nyilt-level-hosszu-katinka-uszas/?fbclid=IwAR2g0uE5vVz2Rhaa6rJCP9L-Dv4wvo-MwZYbBQpPnl8jqpIMU0voKQctTEs

Sikerei csúcsán Hosszú Katinka volt a Fidesz egyik legfontosabb reklámarca, a Fidesznek köszönhetően gazdagodott meg nagyon-nagyon és lett multimilliárdos "üzletasszony", majd pedig most, amikor sikeridőszaka elmúlt és a Fidesznek már nincsen szüksége rá, akkor a Fidesz-közeli Index.hu megírja Hosszú Katinkáról, hogy plagizált és az úszóakadémiai pályázat közel felét lopta.

Katka már nem jó Fidesz-reklámarcnak, s eljött az ideje annak, hogy úgy dobják őt is, mint a rongyot.

Pedig Katinkával el lehetne adni a CSOK-ot, bemenne a hivatalba, felvenné a reklámvideón a CSOK-ot, egyelőre egy gyerek után. Amiből felújítanák a villájának a fugáját a fürdőben. Az is valami azért, fugajavításra egy milliárdosnál. Ezek a Fideszesek se a régiek már :D

Idézetet írta: csabax Dátum július 12, 2023, 22:26:52Itt van az újabb példa arra, hogy a fideszesek már egyre jobban marják egymást: https://index.hu/sport/uszas/2023/07/12/akademia-nyilt-level-hosszu-katinka-uszas/?fbclid=IwAR2g0uE5vVz2Rhaa6rJCP9L-Dv4wvo-MwZYbBQpPnl8jqpIMU0voKQctTEs

A cikket köszi, mert érdekes volt nagyon! :ok:

A megfogalmazásod azt sejteti, hogy fidesz válságban van és ez az újabb jele ennek. Holott csak a fidesz maffia levette a kezét a már nem elég népszerű emberéről (a fidesz és a sportolók kapcsolatáról Pozzato írt már korábban), Katinka szerintem nem fideszes, csak kurvára egy pénzéhes ember :P  Népszerűsége csúcsán sem kedveltem, most még kevésbé.

Ezek (fidesz) az a baj midnent megúsznak. Normális országokban a Völner-Schadl ügy lavinát indítana el, itt pedig annyi, hogy a vegyes tüzelésű Jucust elküldték Brüsszelbe :laugh:

#1716 július 13, 2023, 09:45:35, TiB
De amúgy ha belegondoltok, itt voltak a törökök egy rakás évig, az oroszokkal se volt gondunk (ismerek olyan nénit, aki nem tudja hogy a lánya a saját férjétől vagy a rendszeres erőszakoló orosz katonától van), genetikusan bírjuk az elnyomást. Ilyenkor mindig jön a szlávozás, meg más országok stb, engem nem érdekel, de ünnepelgetjük itt '56-ot, de az valami jól berúgott este következménye lehetett az az '56-os este. Semmi hasonló nincs a magyar történelemben, régen voltak menő királyaink, akik még egy Csehországot is leuraltak, de ennek már semmi nyoma, és nem is a népen múlt, hanem az uralkodó motivációján. Ezt most azért hozom fel, hogy Katinka épp pénzéhes, de Benzema is az, vagy Firmino, mindenki az, a küldetéstudat az értelmiségtől a vezetéstől jön, akik nem pénzéhesek. De a Orbán nem éri be semmivel, őszintén nem tudom mire gyűjt :D De tényleg, van végtelen sportkocsid, van végtelen nyaralód a világban, van végtelen bankszámlád a világban, mit akarsz még? De tényleg? :D

Adjuk fel szerintem srácok, ez ilyen marad mindaddig, amíg a középosztálynak drága lesz a parizer is. Mindig ezen múlik, a szegények sajnos nem osztanak, nem számítanak, az eggyel tehetősebb réteg, vagy ne adj isten még eggyel feljebb ha valakik elégtelenek, bukik a hatalom. Töri könyvek ismétlik önmagukat, most is fogják.

Idézetet írta: Latzka Dátum július 13, 2023, 09:29:35A cikket köszi, mert érdekes volt nagyon! :ok:

A megfogalmazásod azt sejteti, hogy fidesz válságban van és ez az újabb jele ennek. Holott csak a fidesz maffia levette a kezét a már nem elég népszerű emberéről (a fidesz és a sportolók kapcsolatáról Pozzato írt már korábban), Katinka szerintem nem fideszes, csak kurvára egy pénzéhes ember :P  Népszerűsége csúcsán sem kedveltem, most még kevésbé.

Ezek (fidesz) az a baj midnent megúsznak. Normális országokban a Völner-Schadl ügy lavinát indítana el, itt pedig annyi, hogy a vegyes tüzelésű Jucust elküldték Brüsszelbe :laugh:
Egyáltalán nincsen válságban.

Az is röhejes, hogy az elmúlt években tanárok százai mondtak fel, diákok inkább külföldre mennek tanulni, egészségügy romokban, egyre rosszabbul élnek az emberek, munkahelyek és vállalkozások megszűnnek, de mi az, amin a leginkább összekapott a két oldal és a médiájuk: egy pad. Baszki egy pad. Nem hiszed el, ha nem ebben az országban élsz, hogy egy kib*szott pad az, amiről napok óta ír mindkét felület: Index, Telex, Origo, 24, Pestisrácok, 444, HVG, Magyar Nemzet, Magyar Narancs, Népszava, Mandiner, 168 óra stb.

Milyen színű legyen az a pad... És akkor mi akarjuk kanyarban megelőzni Ausztriát.

Idézetet írta: Pozzato Dátum július 13, 2023, 13:41:37Az is röhejes, hogy az elmúlt években tanárok százai mondtak fel, diákok inkább külföldre mennek tanulni, egészségügy romokban, egyre rosszabbul élnek az emberek, munkahelyek és vállalkozások megszűnnek, de mi az, amin a leginkább összekapott a két oldal és a médiájuk: egy pad. Baszki egy pad. Nem hiszed el, ha nem ebben az országban élsz, hogy egy kib*szott pad az, amiről napok óta ír mindkét felület: Index, Telex, Origo, 24, Pestisrácok, 444, HVG, Magyar Nemzet, Magyar Narancs, Népszava, Mandiner, 168 óra stb.

Milyen színű legyen az a pad... És akkor mi akarjuk kanyarban megelőzni Ausztriát.

Most néztem meg egy Telexes videót róla. A végén azt írják, hogy a forgatás óta már kétszer újra volt festve.  ;D

Akciós festék az Obiban!

Idézetet írta: Admin Dátum július 13, 2023, 20:27:56Most néztem meg egy Telexes videót róla. A végén azt írják, hogy a forgatás óta már kétszer újra volt festve.  ;D

Akciós festék az Obiban!

Azóta már van dátummal és színekkel jelölt kép is, hogy mikor milyen színű volt a pad. A Telex pedig rendre elmondja, hogy ők jó helyre költik a támogatók pénzét. Elképzelem, ahogy a támogató azt mondja: szeretnék egy padról olvasni napokon át. Ugyanez Origón is, csak ott meg az állami pénzből megy.

https://telex.hu/belfold/2023/07/13/ferencvarosi-pad-mi-hazank-mzogalom-piros-feher-zold


Én szeretnék tök érdekes..megyek adakozni a telexnek.Közleménybe beírom híreket a padokról!! :redchug:  :great:

Az a durva, hogy bármelyik aktivista lennék: a barna, a peace zászlós, a fradis, vagy a magyar zászlós - nyilván tököm lenne tele és elfoglalnám a padot és ott aludnék, vagy újságot olvasnék rajt többed magammal stb...
Azonban a festés után nyilván nincs ideje megszáradni sem a padnak...

Az lenne egyébként a méltó lezárása ennek a szarságnak, ha lécenként lenne más a szín, azaz a következő átfestő csak 1 db lécet festene át a saját színeire. S aztán a következő meghagyná azt és egy másik lécet festene be a saját színeire stb. Ez kb azt üzenné, hogy a magyarok amúgy szeretnének demokráciában élni és képesek elfogadni egymást.

...és akkor egy PAD megváltoztatná az országot.

Padok festésében jártas emberre lenne szükségem alkalmi munkára! A munkadíjban megegyezünk, a színt viszont én választom.  ;D

Idézetet írta: Sound Dátum július 13, 2023, 22:42:51Az lenne egyébként a méltó lezárása ennek a szarságnak, ha lécenként lenne más a szín, azaz a következő átfestő csak 1 db lécet festene át a saját színeire. S aztán a következő meghagyná azt és egy másik lécet festene be a saját színeire stb. Ez kb azt üzenné, hogy a magyarok amúgy szeretnének demokráciában élni és képesek elfogadni egymást.
...és akkor egy PAD megváltoztatná az országot.

Ez a "lécenkénti színezés" dolog egyébként szerintem a legjobb megoldás lenne a jelenlegi helyzetre. De kétlem, hogy a mi társadalmunkban ez működne...