Filmek

Előző téma - Következő téma

0 Felhasználó és 3 vendég van a témában


A Pokol konyhája
(State of Grace, 1990)


New York írek lakta negyede, vagy más néven a Pokol konyhája köztudottan az amerikai ír maffia központja. Zárt közösség, ahol esélye sincs idegeneknek arra, hogy közel kerüljenek a tűzhöz - nem csoda, hogy a rendőrség és az FBI évek óta nem képes fogást találni a helyi alvilágon.. Itt jön a képbe Terry Noonan, aki a Pokol konyhájában nőtt fel, majd Bostonba költözött, ahol most zsaruként dolgozik. Új feladata során azonban vissza kell eleveníteni régi kapcsolatait korábbi barátjaival, akik közül most is sokan a maffiának dolgoznak, sőt egyikük, Frankie a helyi bűnbanda vezetője lett...

Nemzet: amerikai
Stílus: krimi
Hossz: 134 perc

Alapmű:  ;) 21:55   Viasat 3


#76 augusztus 08, 2011, 15:03:39, manyman
A tetovált lány
(Män som hatar kvinnor, 2009)


Harriet Vanger negyven éve tűnt el nyomtalanul a családja - a nagyhatalmú Vanger klán - birtokában álló szigetről. Holtteste sosem került elő, ám nagybátyja meg van győződve arról, hogy unokahúga gyilkosság áldozata lett, a tettes pedig az egyik családtag. Megbízza Mikael Blomkvistot, egy vesztes sajtóper miatt éppen munkanélküli újságírót, és Lisbeth Salandert, a kegyetlen és tetovált hackert, hogy nyomozzanak az ügyben. Mikael és Lisbeth alaposan beletenyerelnek egy 40 éve történt gyilkosságsorozatba, s minél mélyebbre ásnak, annál nagyobb veszélybe kerülnek...

Egyéb címek: A tetovált lány - A korrupció és a gonoszság anatómiája
Nemzet: svéd, dán, német
Stílus: thriller
Hossz: 152 perc
Amerikai bemutató: 2010. november 14.
Magyar mozibemutató: 2010. július 8.

HBO: 23:10  remek film  ;)

The Girl With The Dragon Tattoo - US Theatrical Trailer HD

Éli könyve
(The Book of Eli, 2010)


Egy posztapokaliptikus világban járunk. 30 évvel ezelőtt nukleáris katasztrófa történt, mely miatt minden megváltozott. A nap égető, ha nem hord az ember szemüveget, könnyen megvakulhat. Az utakon lerobbant, holtestekkel teli autók állnak, illetve fosztogatók leselkednek a vándorokra. Az ivóvíz kincs. Ebben a világban Éli egy olyan dolgot próbál áthurcolni Amerikán, amelyen az emberiség sorsa múlhat, egy könyvet, melyet mindenáron meg kell védenie. Sajnos úgy néz ki, hogy vannak, akik mindent feltesznek annak érdekében, hogy ezt megszerezzék.

Nemzet: amerikai
Stílus: akció, kaland
Magyar mozibemutató: 2010. február 25.
Amerikai bemutató: 2010. január 15.

HBO:23:15





Vki világosítson már fel, hogy az Eli-t mióta ejtjük és írjuk Éli-nek? Ezzel nem manymant kritizálom, hanem a magyar "fordítást". Nem vagyok nyelvész, se anglisztikus, de szerintem azt "iláj"-nak ejtik.

Mert a magyar fordítok ennyire profik.
Tökéletesen igazad van. A kiejtés nem helyes! Az észrevétel viszont az!  ;)

A félszemű
(True Grit, 2010)


Mattie Ross egy 14 éves lány, aki nagy feladatot vállal magára. Szeretné megtorolni édesapja halálát. A lány célpontja Tom Chaney. A makacs tininek azonban segítsége is akad, egy hatósági dolgozó személyében, akit sikerült rábeszélnie a lánynak arra, hogy segítsen fellelni a gyilkost.

Nemzet: amerikai
Stílus: western, dráma
Magyar mozibemutató: 2011. február 17.
Amerikai bemutató: 2010. december 25.


'True Grit' Trailer HD

A király beszéde
(The King's Speech, 2010)


A film VI. György király - aki II. Erzsébet királynő édesapja - történetét meséli el. Miután bátyja, VIII. Eduárd lemond, György vonakodva foglalja el a trónt. Különös probléma sújtja őt: meglehetősen dadog, ezért retteg a nyilvános szereplésektől. Beszédhibájának legyőzéséhez elfogadja egy beszédterapeuta (mai szóval logopédus), Lionel Logue segítségét. A specialista szokatlan módszereinek, valamint a két férfi között kialakult különös barátságnak köszönhetően György önmagára talál, olyannyira, hogy végül bátran vezeti országát, Nagy-Britanniát a II. világháború zavaros időszakában.

Nemzet: brit, ausztrál
Stílus: történelmi, dráma
Hossz: 118 perc
Magyar mozibemutató: 2011. február 3.
Amerikai bemutató: 2010. november 26.

Ajánlott az eredeti hanggal nézni.... ;)


A majmok bolygója - Lázadás
(Rise of the Planet of the Apes, 2011)


Will Rodman San Franciscóban dolgozik. Munkája nem mindennapi, genetikai kísérleteket végez majmokon, hogy megtalálja az Alzheimer-kór ellenszerét. Az egyik tesztalany, Caesar, egyre érdekesebb tüneteket produkál. A majom intelligenciára napról napra nő. Will hazaviszi a majmot, ezzel megmentve őt a labor doktoraitól, akik nem válogatnak az eszközökben, amikor egy kísérletről van szó. Otthon tovább folytatja a kísérleteket, és a fejlemények egy valóságos háborút indítanak el.

Nemzet: amerikai
Stílus: sci-fi, akció, kaland
Magyar mozibemutató: 2011. augusztus 18.
Amerikai bemutató: 2011. június 24.


Rossz tanár
(Bad Teacher, 2011)


Elizabeth Halsey fiatal középiskolai tanárnő, akit nemrégiben dobott a pasija. Nem kell sok idő Elizabeth-nek, és máris képbe kerül az új jelölt, egy helyettes tanár, Scott. A dolog azonban nem olyan egyszerű, mint ahogy azt a nő elsőre gondolja, ugyanis a férfinak egy másik nő is csapja a szelet, aki szintén kolléganő.

Nemzet: amerikai
Stílus: vígjáték
Magyar mozibemutató: 2011. augusztus 18.
Amerikai bemutató: 2011. április 1.


Frászkarika
(Fright Night, 2011)


Charlie és a mamája nem olyan régóta élnek jelenlegi házukban. Miközben Charlie a szomszédokkal ismerkedik, különös dologra lesz figyelmes. Kis gondolkodás után rájön arra, hogy az egyik szomszédja vámpír. Ráadásul a mamája is valamiféle vámpír átok áldozatául esik.

Nemzet: amerikai
Stílus: horror, vígjáték
Hossz: 120 perc
Amerikai bemutató: 2011. augusztus 19.
Magyar mozibemutató: 2011. augusztus 18.


Viharsziget
(Shutter Island, 2009)


Két amerikai rendőrbíró, Teddy Daniels és Chuck Aule egy Massachusetts partjaitól távol fekvő, sivár szigetre érkezik, ahol egy elmegyógyintézet áll bűnözők számára. Jövetelük célja, hogy egy gyilkosságért elítélt nő szökése ügyében nyomozzanak. A nyomozás során mindenki távolságtartó velük szemben, őrök is, rabok is, és a vezetőség is, s mintha mindenki csak a bemagolt szöveget fújná. Teddy Daniels-t eközben migrén és különös rémálmok kezdik gyötörni, melyben rendszeresen felbukkan halott felesége is. Ő pedig mindenképp rá szeretne jönni a sziget titkára...

Nemzet: amerikai
Stílus: misztikum, dráma, thriller
Hossz: 148 perc
Magyar mozibemutató: 2010. március 4.
Amerikai bemutató: 2009. október 2.

HBO: 23:35


Nagyfiúk
(Grown Ups, 2010)


Harminc évvel az érettségi után az öt egykori jó barát és sporttárs elhatározza, hogy együtt töltik a Függetlenség Napját, ezért családostul elutaznak egy az ünnepi hétvégére kibérelt víkendházba. Elméletileg már bőven felnőttek, ám az évek számából még nem következik egyenesen az, hogy valóban fel is nőttek...

Nemzet: amerikai
Stílus: vígjáték
Magyar mozibemutató: 2010. július 29.
Amerikai bemutató: 2010. június 25.

HBO: 20:00


Cowboyok és űrlények
(Cowboys & Aliens, 2011)


A történet az 1800-as években játszódik, a főszereplői az apacsok, és a cowboyok. Az egymás elleni rivalizálás, harc közben furcsa dolog történik a vidéken: idegen lények landolnak a földön, és szándékuk nem az, hogy jobban megismerjék az emberi fajt. Az alienek terve, hogy leigázzák a földet, és birtokukba vegyék. A két egymással szemben álló csoport, az apacsok és a cowboyok együtt szállnak harcba a lényekkel, ehhez félre kell tenniük az ősi ellentétet, amely köztük problémát okoz.

Nemzet: amerikai
Stílus: fantasy, akció, sci-fi
Magyar mozibemutató: 2011. augusztus 25.
Amerikai bemutató: 2011. július 29.


Egy becsületbeli ügy
(A Few Good Men, 1992)


A tengeri flotta elitalakulatának két katonáját azzal vádolják, hogy meggyilkolták egyik bajtársukat. Daniel O'Kaffee, a fiatal ügyvéd eleinte rutinesetnek véli az ügyet, de kolléganője, Joanne Galloway meggyőzi, hogy fel kellene deríteni a dolog hátterét. Elszánt, kemény munka árán együtt leplezik le a katonai vezetés embereit, akik a gyilkosságra megbízást adtak.

Nemzet: amerikai
Stílus: dráma, krimi
Hossz: 129 perc

2011. augusztus 19. péntek, 21:25 - TV2
Kötelező darab!  ;)


Conan, a barbár
(Conan the Barbarian, 2011)


A film Conanről, a kimmer barbárról szól, aki Hyboria kontinens földjét átszelve különös kalandokat él át küldtesének teljesítése közben. A célja nem más, mint megbosszulni édeasapja halálát, és szülőfalujának lerombolását.

Nemzet: amerikai
Stílus: fantasy, akció, kaland
Magyar mozibemutató: 2011. szeptember 1.
Amerikai bemutató: 2011. augusztus 19.