Foci EB "utózatosok"

Előző téma - Következő téma

0 Felhasználó és 1 vendég van a témában


Portugália vs. Spanyolország

Nagy reményeket fűztem a meccshez, ráadásul két guru elemzésem is erre a meccsre épült. Aztán az első 15 perc játék után, éreztem, hogy baj lesz. Lagymatag iram, pontatlan spanyolok, mondtam is magamban, hogy na megint sikerült jól belenyúlni. Eltelt 40 perc, volt pár veszélyesebb helyzet, de akkor már tudtam, hogy az első tippem, ami félidő spanyol vezetésre épült elmegy. Életbe lépett a B verzió, hogy a második játékrészben csak találnak egy gólt a spanyolok és a hendikepes döntetlenem kihúz a csávából. Hát nem, hogy jobb lett volna az iram, még szarabb lett. A második félidőben szinte nem történt semmi, jó hát Knézy bekiabálásait, meg a hülyeségeit, "Ramos kezezése utáni tizenegyes reklamálását"  leszámítva. Az EB leggyengébb mérkőzését láttam tegnap. Ezek után nem is volt meglepő a 0:0. Lacapi írása alapján főleg nem. Most már késő panaszkodnom, de félek, hogy a német-olasz meccs is hasonló lehet, mint a tegnapi. 

Németország - Olaszország

Csalódott vagyok... Egyrészt mert a németeknek szurkoltam, másrészt pedig mert az eb előtt egy lyukas garast nem adtam volna az olaszokért. A meccs jól indult a németek szempontjából, de a legnagyobb lehetőségeklet is elpuskázták, vagy gyatra befejezést választottak, mint pl. Özil. Aztán Balotellinek összejött az ami az angolok ellen ellen egyszer sem, gólt szerzett. A németek erre nekiláttak izomból támadni, az olaszok percekig csak keresték a labdát, majd Balotelli ismét kihasználta a lehetőséget, ami adódot, Neuer csak pislogott, 2-0 az olaszoknak. Itt mintha minden eldőlt volna, a németek kicsit elgonodolkodtak, és következett a szünet. Szünet után ismát belendültek a németek, de Buffon hatalmas formában védett, valaki ajánlotta aranylabdásnak, a Juve lassan veterán hálóőre meg is érdemelné. Az egyre inkább fellalzuló németeken egyre többször jutottak tól az olaszok, és benne volt a pakliban az is, hogy rugnak még egyewt - kettőt. Ez már nem jött össze nekik, de erről Prandelli inkább tehet(lehozta Balotellit), mint Neuer, aki - a védelemben nem egyedül - nem játszott csúcsformában ezen az Eb-n. A végén egy szerencsésen megadott tizenegyes még esélyt adott az addigra teljesen széteső német csapatnak, de az egyenlítésre sem idő, sem esély nem volt. Fáj leirni, de a bundáskenyér olaszok megérdemelten jutottak tovább. Ugyanakkor dicséret mindkét csapatnak, mert játszottak, nem csak az időt töltötték a pályán, az olaszok sem álltak be védekezni az első gól után - a második után se, de onnantól nem volt nekik sürgős végképp.

A németek meg gondolkozhatnak, mit rontottak el megint, hogy ismét nem sikerül nagy tornát nyerniük. Véleményem szerint a védelem gyengesége okozta vesztüket, Neuer már emlitettem, de Badstuber is formán kivül volt az eb-n, a két szélső védő, Boateng és Lahm pedig túl sokszor volt - és felejtette magát - elöl a támadásoknál. Hummels szerintem nem volt rossz, de nem tudom miért nem játszhatott mellette esetleg Mertesacker, vagy ha a szélső védők támadnak, akkor miért nem volt inkább a védekező közzéppálya - Khedira - beáldozva a védelem oltárán. De nem én vagyok Löw, nem tudhatom miért így volt. Eddig a támadójáték sem tűnt problémásnak -a győzelmet nem kell megmagyarázni - de őszintén, és ezt már többször irtam, én ezt a Gomez-Müller párost sem értettem, bár Klosenak sem sok sikerélménye volt most. De a védekező ötös mellettt egy Podolski-Sweni-Özil-Reus négyes plusz egy csatár (a két felfutó szélső védővel) szerintem eredményesebb tudott volna lenni.

Nem volt rossz meccs, bár az ember hajlamos nem értéken kezelni, ha nem a favorizált csapat nyer. Az olaszok kihasználták a lehetőségeiket, a németek pedig szétestek, mikor kezdett szorítani a cipő, az olasz továbbjutás sajnálatos ugyan, de megérdemelt. Én meg nem nézek EB döntőt...

És a döntő:
Spanyol - Olasz  4 - 0

Ebben a topicban ez lesz az utolsó hozzászólásom, a témát ezzel befejezem...    ;D