Sorozatok

Előző téma - Következő téma

0 Felhasználó és 2 vendég van a témában


Családi körben a depressziós Tyson Furyvel

Néhány hétig ott volt a Netflix legnézettebb műsorai között az angol előfizetők körében, pedig kifejezetten unalmas és erőltetett. Olvasd tovább


Doron Kavillio munkában!

https://hvg.hu/elet/20231010_Lior_Raz_Fauda_Szderot_menekules_video

Fauda hiteles volt (ja, ellentétben azzal, amit írtam róla az eddigi utolsó évad után, nincs vége a sorozatnak, pedig olyan lezárással logikus lett volna...), Lior Raz meg nem hiába harcolt korábban is a frontvonalban, mielőtt filmesnek állt volna... Érdemes nézni, többször írtam már róla, nem ismételném magam.



Beckham doku Netflixen

Nekem az egész egy nagy Beckham felszopásnak tűnik, többször alkalmazzák például akár részeken belül, hogy jaj nagyon rossz Beckhamnek és teljes mélypont, majd a pályán feljön és jól teljesít. Zene is, vágás is ezt a célt szolgálja. Szóval olyan minőségi módon elkészített átlagos cucc.

Viszont a legjobb részek... aaa ;D beül nevetve Diego Simeone, aztán beül nevetve Luis Figo, és kicsit megtörik a tökéletes ember, tökéletes focista, tökéletes minden képet. Nekik kb egy a sok közül Beckham, és ez megtöri az egész tökéletességet.


Májköl Szkófield meleg a valóságban, szóval érthető hogy visszatér a börtönbe ;D

Lupin

Megint beugrottam a Georga Kay átverésbe. Adott egy író, akinek jó elgondolásai vannak, érdekes ötletei, amit érdemes filmvászonnra vinni, de...

Lupin, Hijack és Killing Eve. A közös bennük, hogy mindegyiken dolgozott George Kay, előbbi két sorozatból tevékenyen kivette részét, míg a Killing Eve azért több ember érdeme is, de milyen érdem? Három sorozat, amelyben sokkal több volt, nem árt megfigyelni, milyen hype alakult ki körülöttük az első évadok felénél. Mindegyiket hirtelen felkapta a média vagy szimplán a nézők, mennyire izgalmas sztori, de ennyi.

És itt vagyok bajban, ugyanis nem tudom, hogy Kay gyenge író és készítő, vagy valami más hibázik. Hajlok afelé, hogy Kay nem képes befejezni megfelelő módon sorozatokat. A Hijack vége gagyi, Lupin szezonzárók gyengék, Killing Eve folyamatosan romlott. Az alapok tehát jók, mint ahogyan a casting is. Minden összeáll, hogy legyen három jó sorozat, amiből három középszer lesz.

Omar Sy, Idris Elba, Jodie Comer és Sandra Oh mind kiváló színész, magas szintet hoznak, első 4-5 rész mindegyik sorozatból jó, ott ülsz, beránt, visz magával, de aztán minden esetben elfogy a lendület. A Lupin is pont ilyen, néhol már egészen kínosan éreztem magam, pedig az újabb évad is érdekesen indult, de aztán hamar elfáradt.

Az ötletek maguk jók, okos átverések vannak (rablók figyelem, bár, ha olvastátok a Lupin könyveket, akkor semmi újdonság sincs), lehetne ez egy nagyon jó sorozat, Omar Sy tényleg remek, és megint az a fránya "de". Azoknak ajánlom, akik kicsit ki akarnak kapcsolódni, nem kell közben agyalni, mert amúgy mindent átverést elmagyaráznak utána.

Valóban nem tudja hozni azokat az izgalmakat, amit főleg az első évad kínált. Fellángolások minden évadban vannak, de inkább csak bizakodásból és egyfajta 'kötelességből' nézem már :laugh:  Azt hiszem az sokat elárul, hogy a 6. rész és az évadzáró rész között nálam eltelt valami 4-5 nap is, ami egy jó sorozat esetén elképzelhetetlen, hiszen alig várod a végkifejletet.

Idézetet írta: TiB Dátum október 10, 2023, 13:18:23Beckham doku Netflixen

Nekem az egész egy nagy Beckham felszopásnak tűnik, többször alkalmazzák például akár részeken belül, hogy jaj nagyon rossz Beckhamnek és teljes mélypont, majd a pályán feljön és jól teljesít. Zene is, vágás is ezt a célt szolgálja. Szóval olyan minőségi módon elkészített átlagos cucc.


És még hamisítanak is a múlton, igaz ők biztosan máshogyan fogalmaznának ???

Harmadik rész: Anglia-Görögország; a 93. percben szerzett szabadrúgás gólja úgy gondolom ikonikus. Ezzel egyenes ágon kilőtte a csapatát a VB-re, csodaszép gól az biztos :ok:  de:

A dokuban azt mutatják, hogy Becks labdát szerez, 2-3 pazar csel után faultolják és abból jön a szabadrúgás gólja. Nekem ez a remek szóló nem rémlett, így rákerestem. Azok a cselek és szabálytalanság nem akkor volt, mert a gól előtt Sheringhamet faultolták. Szóval összevágták, hogy a hős csakis Beckham legyen :) Teljesen értelmetlen hamisítás ez, mert az a gól alapból fontos és nagyszerű volt.


Ó hát ez valóban felesleges volt részükről :(

Ha egyszer újranézem, tuti hogy a vendégszereplők miatt lesz. Például mikor mondja Beckham, hogy gólt kapott a Real Madrid, ő mérges lett. Majd ránézett Ronaldóra, aki csak nevetgélt, mert biztos volt benne hogy rúgnak majd kettőt ;D

Primetime Emmy-díj tipp: Mindent adjatok oda az Utódlásnak!

Minden lehetséges kategóriában ítéljétek oda azt a francos Emmy-t a tökéletes Utódlásnak! Olvasd tovább


Apple TV+

Masters of the Air

Érdemes felírni a naptárba, hogy január 26-án érkezik a Masters of the Air, amit minimum másfél éve vár már mindenki (Te is, csak még nem tudtál róla). A sorozatra minimum 250 millió dollárt költöttek, grandiózus költségvetés, ezt szánják az Apple újabb nagy dobásának. A készítők (Band of Brothers és a The Pacific készítő), fontosabb szereplők: az összes jelenlegi feltörekvő fiatal sztár, akik a jövő legendái lehetnek (Austin Butler, Barry Keoghan, Callum Turner, Isabel May stb.), mellettük pedig olyan segítők lesznek a stábban, mint Steven Spielberg, Tom Hanks, ja, meg amúgy a True Detective első évadának rendezője készíti az első négy epizódot (Cary Joji Fukunaga), aki nem mellesleg az egyik legjobb James Bond filmet is csinálta. Elvileg ez a sorozat amúgy az HBO-ra jött volna, de hát HBO... elengedték, mint ahogyan minden mást is.

"A légi hadviselés lenne a középpontban, az Eighth Air Force (Mighty Eighth) tagjainak szemén keresztül, akik Hitler tőszomszédságába vitték el a háborút."



Lessons in Chemistry

Nem volt időm belenézni, pedig már lassan vége az első évadnak, de eddig elvileg nem okozott csalódást Brie Larson sorozata: "A történet egy 60-as években élő nőről szól, aki világéletében tudós akart lenni, de a társadalom a házimunkába kényszerítette, mint oly sok nőt. Amikor teherbe esik, egyedül van és a munkájából is kiteszik, akkor elfogadja egy főzőműsor vezetését, hogy a nemzet hanyagolt háziasszonyait tanítsa a recepteknél többre, és azokat a férfiakat kik hirtelen odafigyelnek."

Imdb: 8.1-es értékelés



SkyShowtime

Terveztem egy olyat, hogy leírom, mik elérhetőek a SkyShowtime felületén, de őszintén szólva, rengeteg sorozatról beszélünk: Dexter, Ray Donovan, akkor a Taylor Sheridan-művek (Yellowstone, Mayor of Kingstown, 1883, 1923 stb.), Bates Motel, 22-es csapdája, Elementary, Dr. House, Knight Rider, Szupercsapat, New Amsterdam, Mr. Robot, Penny Dreadful, Star Trek, Yellowjackets, The Affair stb., de sorolhatnám még sokáig. Most már kezd egy egész szép lista kialakulni, amiről korábban is írtam. Ezekből egyetlen sorozatot emelnék ki, amiről kevés szó esett itt a topicban, igazából fogalmam sincs, hogy miért.

Mayor of Kingstown

Jeremy Renner sorozata, melynél elvileg már a harmadik évadra készülnek. Ez egy csak vélemény, de azt gondolom, érdemes elkezdeni ezt a sorozatot, de tudni kell abbahagyni. Az első évad kiváló, nagyon jó a csúcspont a tizedik résszel, de itt állj meg. Ne indítsd el a második évadot, mert felesleges. Kapsz egy jó első évadot, ahol sok az agresszió, váratlan jelenet, bármikor jöhet egy vérrontás, senki sincsen biztonságban. Egy börtönváros, ahol Renner amolyan megoldóember, aki közvetít a bandák között, beszél a rendőrökkel, intézkedik a börtönökben. Van dinamikája, de a másodikra ebből semmi sem marad, így nyugodtan engedd el. A sorozat 6.1-ről eljutott 8.1-ig, nem véletlenül.


Miért nem írtam az újonc SkyShowtime sorozatokról? Mert mindegyik egy csőd volt (The Continental, Based on a True Story, Twisted Metal stb.). Ez van, ez egy ilyen év, egyértelműen hanyatlik a sorozatgyártás.

Disney+

Én nagyon akartam szeretni az új Justified sorozatot, de kínos volt. Ha muszájból kéne mondani egy jó újoncot tőlük idén, akkor az a The Good Mothers, amely az olasz maffiáról szól, de ez sem volt kiemelkedő, stabil közepes. Emiatt viszont megint jön egy olyan ajánló, ami valamiért lemaradt.

Reservation Dogs

Ehhez idő kellett, míg hozzáláttam, de nem bántam meg. A hívószó: Taika Waititi. Az elborult készítőket szeretem, mint amilyen Donald Glover vagy Taika Waititi, mert mindig történik valami váratlan, oda nem illő az adott sorozatban. Ez az, amit WTF-pillanatnak hívünk, aminél tényleg azt gondolod, neee, mi a franc, szakadsz a röhögéstől. Ezért volt jó a JoJo Nyuszi és a What We Do in the Shadows. Waititi kiváló alkotó, alapjáraton sosem kezdenék neki egy ilyen sorozatnak, mert abszolút nem érdekel négy gyerek bandába verődése és tarhálása azért, hogy eljussanak LA-be, de itt voltak olyan részek, amikor szakadtál a röhögéstől és végül a három évad egy jó élményt adott.

A sorozat 8.2-vel zárt, kapott Emmy-jelölést is, soha rosszabbat.


#1121 november 18, 2023, 18:46:38, csabax
Idézetet írta: Pozzato Dátum november 13, 2023, 23:45:22SkyShowtime

Terveztem egy olyat, hogy leírom, mik elérhetőek a SkyShowtime felületén, de őszintén szólva, rengeteg sorozatról beszélünk: Dexter, Ray Donovan, akkor a Taylor Sheridan-művek (Yellowstone, Mayor of Kingstown, 1883, 1923 stb.), Bates Motel, 22-es csapdája, Elementary, Dr. House, Knight Rider, Szupercsapat, New Amsterdam, Mr. Robot, Penny Dreadful, Star Trek, Yellowjackets, The Affair stb., de sorolhatnám még sokáig. Most már kezd egy egész szép lista kialakulni, amiről korábban is írtam. Ezekből egyetlen sorozatot emelnék ki, amiről kevés szó esett itt a topicban, igazából fogalmam sincs, hogy miért.
Tényleg vannak figyelemre méltó sorozatok a SkyShowtime-on.
Mostanában a Penny Dreadfult nézem.
(Vagyis pontosabban: Eva Green miatt már megint a Penny Dreadfult nézem.)
 :beerchug:

2024. február, Disney+, Shogun


Az Árulók - Gyilkosság a kastélyban

Lehet hogy meggyőzött Gyenesei Leila egyszer rég a külsejével, hogy kövessem a közösségi médiában ;D ki tudja, mindenesetre nála észleltem, hogy elhozták a magyar verzióját a nyomozós reality-nek. Mivel ledaráltam már minden amerikai Survivort a csoportmechanika, taktika stb okán, ezért az az irány is tetszik. Oda akarok kilyukadni, hogy bár nem láttam még a magyar verziót, de ha valakit érdekel az ilyesmi, vannak nagyon király külföldi kiadások.

Sorolok párat: The Traitios UK, The Mole vagy épp Killer Camp

Adtam neki egy (rövid) esélyt; azt hiszem az első vagy maximum a második reklámblokkig jutottam vele. Szerintem unalmas volt; az járt a fejemben, hogy mi gázsit kifizethet az RTL ezért a semmiért ::) Ha mindenképpen ilyen agypusztító műsort választok estére; akkor a Farm VIP nekem sokkal jobban bejön; eyecandynek ajánlom Kiss Daniellát ;)

De hozok egy számomra 10/10-et, így az évad fele alapján. Animációs sorit csak a humor jegyében szoktam választani, de valami sugallat alapján elindítottam netflixen A kék szemű szamurájt. Nekem nagyon bejön az első pillanattól kezdve, szóval nagyon jó szívvel ajánlom :topbet_125: