Férfi Kézilabda Eb 2024

Előző téma - Következő téma

0 Felhasználó és 1 vendég van a témában


Ki lesz a 2024-es Európa-bajnokság győztese?

Dánia
3 (23.1%)
Svédország
0 (0%)
Franciaország
6 (46.2%)
Spanyolország
0 (0%)
Németország
1 (7.7%)
Izland
0 (0%)
Norvégia
2 (15.4%)
Magyarország
1 (7.7%)

Összes szavazó: 13

Szavazás lezárva: január 09, 2024, 16:59:59

Németország - Ausztria tipp: egy top mérkőzés a szomszédok között

Ami a nézőszámot, a hangulatot és a meccseket illeti ezen a kézilabda Európa-bajnokságon, nagyon jó úton haladunk.  Olvasd tovább


Franciaország - Izland tipp: Kézilabda Európa-bajnokság 2024 Pontveszteség nélkül maradnak-e a franciák?

Szombaton még nem osztanak ki jegyeket az elődöntőre. Mindazonáltal elvárható egy döntés ebben az irányban. Olvasd tovább


Nagy László: nincs más választás, mint talpra állni

Nagy László csapatvezető szerint az Európa-bajnokságon szereplő magyar férfi kézilabda-válogatottnak nincs más választása, mint talpra állni az osztrákokkal szembeni, csütörtöki vereség után.


"Ha valaki azt mondja, hogy négy mérkőzésből hármat nyerünk, akkor aláírtam volna. Az osztrákok elleni vereség egy kicsit nyilván fájóbb a szokásosnál, mert talán ez volt az a meccs, amelyen nagy esélyt szalasztott el a csapat" - nyilatkozta pénteken az MTI-nek a korábbi 209-szeres válogatott jobbátlövő.
   
A magyarok az olimpiai kvalifikációs kontinenstorna csoportkörében Montenegrót, Szerbiát és Izlandot is legyőzték Münchenben, így a maximális két ponttal jutottak a kölni középdöntőbe, amelynek első fordulójában, csütörtökön 30-29-re kikaptak Ausztriától.
   
A magyar szövetség elnökségi tagja szerint az apró hibák pecsételték meg a válogatott sorsát. Mint kifejtette, a fáradtság is közrejátszhatott a vereségben, másrészt talán a játékosok úgy érezték, hogy Ausztria ellen kötelező a győzelem, és feszültté tette őket, amikor szorossá vált az állás.
   
"Nekem ezek a megérzéseim, de még nem igazán tudtam velük beszélni. Hagytam, hogy emésszék a dolgokat, és nagyon jó volt, hogy tegnap a csapat összeült, és a játékosok beszélgettek" - mesélte.
   
Hozzáfűzte, nem játszott rosszul az együttes, de elkövetett egy-két gyermeteg hibát, amit nem kellett volna, ám bízik benne, hogy ezeket ki tudják javítani. Hangsúlyozta, ha valamivel nyugodtabban játszik a válogatott, a szünetben döntetlen helyett vezethetett volna három-négy góllal, és akkor talán az osztrákok elgondolkodtak volna, hogy nem sok keresnivalójuk van.
   
Nagy László megjegyezte, az emberelőnyök kihasználásán mindenféleképpen javítani kell, de ez a szünetben is szóba került. A második félidőben szoros állásnál egy-két labdát jobban meg kellett volna becsülni, mert abban az időszakban voltak elkapkodott lövések, amelyeket nem feltétlenül úgy kellett volna végrehajtani. Meglátása szerint az osztrákok létszámfölényes támadójátékára készültek a magyarok, de az ellenfél rendkívül pontosan, kevés hibával alkalmazta ezt a taktikai variációt.
   
"Lehetett volna hamarabb cserélni? Igen, lehetett volna. Lehetett volna időt kérni? Igen, talán lehetett volna. Ezek olyan apróságok, amiket ott bent nem úgy éreztek. Nem azt mondom, hogy nem éreztek fontosnak, de nem érezték, hogy meg kell húzni ezeket" - nyilatkozta.
   
A nemzeti csapat szombaton 18 órától Horvátország ellen folytatja szereplését a kölni középdöntő-csoportban. Nagy László úgy fogalmazott, nincs más választás, mint talpra állni és "okosan nekiugrani" a horvát csapatnak, amely már bizonyította, hogy jó játékra is képes.
   
"Bízom benne, hogy szoros meccset tudunk játszani, és a végjáték jobban fog sikerülni, mint az osztrákok ellen" - vélekedett.
   
Az Európa-bajnokság győztese - illetve a kvótával még nem rendelkező legjobb csapat - kijut a nyári, párizsi olimpiára. A következő két legjobb együttes, amely még nem kvalifikált az ötkarikás játékokra vagy selejtezőtornára, részt vehet a márciusi selejtezőn, amelyre a magyar csapat már korábban biztosította a helyét.

forrás: MTI

Norvégia - Dánia tipp: Folytatja Dánia a győzelmi sorozatot?

Nicolaj Jacobsen válogatottja megnyerte a nehéz csoportmérkőzést Svédország ellen 28-27-re, ezzel pedig közelebb került a kézilabda Eb elődöntőjéhez. Olvasd tovább


Svédország - Portugália tipp: Forró csata az elődöntőért

Svédország és Portugália továbbjutása is esélyesnek tűnik, így kemény meccsre lehet számítani ezen az összecsapáson. Olvasd tovább


Szlovénia - Hollandia tipp: Jó szorzó egy jó meccshez

Ez a mérkőzés majdnem tét nélküli, és emiatt elképzelhetőnek tartjuk az esélytelenebb csapat győzelmét. Olvasd tovább


Horvátország - Izland tipp: magyar szempontból is fontos meccs lehet?

A listavezető Franciaország 6 ponttal rendelkezik, és már nem érhetőek el a pont nélküli szigetlakók és a horvátok számára sem. Olvasd tovább


Férfi kézilabda Eb: Németország - Magyarország élő közvetítés és tipp

Nem csak a magyar labdarúgó válogatott küzd a házigazda németek ellen 2024-ben, hanem kézilabdás legényeinknek is szurkolhatunk, ugyancsak Európa-bajnokságon.

Férfi kézilabda Eb: Franciaország - Magyarország élő közvetítés és tipp

Vajon milyen csapattal állnak fel ellenünk a franciák? Azt már biztosan tudjuk, hogy számukra a meccs tétnélküli.

Férfi kézilabda Eb: Magyarország - Szlovénia élő közvetítés és tipp

Összejön a történelmi siker, vagy ismételjük az 1998-as olasz Eb-n nyújtott produkciónkat?

Férfi kézi Eb elődöntő Franciaország - Svédország tipp: Az olimpiai bajnok az európai bajnok ellen küzd a fináléért

Ebben az első elődöntőben a címvédő olimpiai bajnok, a vb-ezüstérmes és az Európa-bajnok csap össze egymással. Pénteken Köln a kézilabda-világ központja. Olvasd tovább


Férfi kézi Eb elődöntő Németország - Dánia tipp: A házigazda egy lehetetlen feladat előtt

A 20 000 néző a kölni Lanxess Arénában hangos buzdítással próbálja majd a német férfi válogatottat a döntőbe vezetni, de nem hisszük, hogy ez elég lesz. Olvasd tovább


Bodó Richárd számára nagy motivációt jelent az ötödik hely

A balátlövő Bodó Richárd számára nagy motivációt jelent, hogy a magyar férfi kézilabda-válogatott pénteken megszerezheti az ötödik helyet az olimpiai kvalifikációs Európa-bajnokságon.


"Egy kicsit már fáradtak vagyunk, de szerintem ez normális, mert a nyolcadik mérkőzésünk következik. Főleg az elalvással van gond a meccsek után, már nem is tudunk úgy pihenni, hogy ne meccseket néznénk, és még a pihenőidő alatt is a mérkőzések járnak a fejünkben" - nyilatkozta csütörtökön az MTI-nek a Szeged játékosa.
   
A magyar csapat - története során először - százszázalékos teljesítménnyel jutott tovább a csoportkörből, a középdöntőt pedig egy győzelemmel és három vereséggel zárta, így csoportja harmadik helyén végzett, és pénteken 15 órától Szlovéniával játszhat az ötödik helyért, Kölnben. Sikere esetén az eddigi legjobb Európa-bajnoki szereplést produkálja, a rekordot az 1998-as csapat tartja a hatodik hellyel.
   
"Úgy gondolom, eddig elfogadható tornát produkál a csapat. Voltunk fent, voltunk lent, és itt a lehetőség szépen befejezni, de ehhez mindenkire szükség van" - szögezte le Bodó.
   
Hozzáfűzte, nem szabad arra gondolniuk, ki fáradt és ki nem, hiszen a szlovénoknak ugyanannyi mérkőzésük volt, és bizonyára ők is fáradtak.
   
"Remélem, győztesen fogjuk elhagyni az Európa-bajnokságot. Nagy motiváció az ötödik hely, ezért össze kell szorítani a fogunkat, és valahogy meg kell csinálnunk" - vélekedett.
   
Bodó szerint a szlovén és a magyar csapat hasonló kaliberű. Az elmúlt évek egymás elleni mérkőzéseiből kiindulva úgy véli, hasonló figurák, taktika és játékerő várható a két együttestől.
   
"Az elmúlt meccsek alapján a kétirányítós játék az egyik erősségük, Aleks Vlah és Miha Zarabec, esetleg Dean Bombac nagyon gyorsan tudják kavargatni ott elöl a labdát és helyzetbe is kerülnek" - magyarázta Bodó.
   
Hozzátette, szegedi klubtársára, a balátlövő Borut Mackovsekre is készülnek. Reményei szerint ezúttal is működni fog a taktikájuk, mert eddig nagyon stabil volt a védekezésük, és ehhez olykor remek kapusteljesítmény is társult.
   
Bodó eddig 35 lövésből 16 gólt szerzett. Mint mondta, nagyon nehezen indult számára az Európa-bajnokság, de érzése szerint tudott javítani. Bár nincs megelégedve a teljesítményével, de ahhoz képest, amilyen szinten volt, nagy lépést tett.
   
Az európai szövetség (EHF) csütörtökön nyilvánosságra hozta a torna álomcsapatának jelöltlistáját, amelyre három magyar került fel: a jobbátlövő Ancsin Gábor, a beálló Bánhidi Bence és a védekezőspecialista Sipos Adrián. Szavazni vasárnap 13 óráig lehet az EHF okostelefonos alkalmazásában. Negyven százalékban a szurkolók, hatvan százalékban az EHF szakértőinek voksai alapján alakul ki a végső névsor.

forrás: MTI

Franciaország - Dánia tipp: A tökéletes kézilabda Eb döntő

Természetesen szívesen láttuk volna a magyar csapatot a döntőben a 2024-es Európa-bajnokságon, és nem sok hiányzott, de végül vasárnap az előzetesen várt döntő lesz megrendezve. Olvasd tovább


Svédország - Németország tipp: A házigazda mindent megpróbál a harmadik helyért

Már most egyértelmű, hogy a még címvédő Európa-bajnok nem tudja megvédeni a címét. A svédek kiestek az elődöntőben és most a 3. helyért harcolnak. Olvasd tovább