Kézilabda adatbázis

Előző téma - Következő téma

0 Felhasználó és 1 vendég van a témában


január 06, 2016, 20:27:41, Gloom
Nem tudom jó helyen nyitom-e, ha nem, helyezzétek át nyugodtan.
Arra gondoltam, hogy készítek egy kézilabda adatgyűjteményt a bet365 fogadási lehetőségeire alapozva. A félidőben elsőnek elért gólok fogadási lehetőség miatt kezdtem el, de gondoltam más is mehet bele, nem túl nagy a piac. Ha valaki már csinált ilyet, és van egy-két tanácsa, vagy ötlete van, hogy lehetne bővíteni, esetleg felesleges részeket kiszedve csökkenteni, az írhat.
A link: http://data.hu/get/9378637/SEHA_Liga_15-16.xlsx

Elég kezdetleges ugye, még így az alapoknál, két fordulónyi SEHA Liga van benne, mivel az csak tízcsapatos, és a weboldaluk részletes jegyzőkönyveket ad. Színeknél a zöld az adott csapat számára kedvező, a piros hátrányos, a sárga meg semleges adat (fordulóknál félidő eredménye-játékidő eredménye van, így ha csupa zöld, a csapat megnyerte mindkettőt, ha piros-zöld, félidőt elbukta, de a meccset megnyerte és így tovább). Egyéb jegyzetekkel kiegészítettem a könnyebb megtekintés érdekében az egyes cellákat.
Amire én még gondoltam, hogy benne lehetne egy kiterjedtebb adatbázisban, hogy melyik félidőben dobnak több gólt, vagy dobnak gyakrabban gólt (esetleg kapnak?), így lehetne látni, melyik csapatok melyik félidőben teljesítenek jobban, milyen gyorsan érik el mondjuk a 15-ről a 20 gólt (12 gólra levinni, vagy csak azt is beletenni), hogy teljesítenek erősebb/gyengébb csapatok ellen (itt erősorrendet az odds alapján határoznám meg, azért van benne. Nem volt jobb ötletem erre hirtelen.)
Alapfokú Excel ismereteim vannak, de ha van esetleg valami program, amivel még jobban meg lehetne ezt csinálni (és ezzel arányosan bonyolultabb, minimális előnyért nem tanulnám meg egy sokkal nehezebb program használatát), szólhattok. Ja, és a legfontosabb: ha tudtok forrásokat, írhattok. SEHA Liga nagyon részletes, BL sajnos édeskevés a hivatalos oldalon, pedig többre emlékeztem, de az a királykategória, így valahogy össze lehet vadászni a percről-percre góllebontást (gondolom), NB1-nél remélem, legalábbis a Picknél találtam délmagyart, női NB1-et is remélem, hogy meg lehet találni. Még a Bundesligára számítok, esetleg a nagyobb csapatokra az egyes bajnokságokból, azokkal foglalkoznak részletesebben.
Elsőre hirtelen ennyi, ha vannak egyéb ötletek, osszátok meg nyugodtan.  :ok:

Szerk.: úgy látom, nem sokakat mozgatott meg a dolog, ha valakit mégis érdekel, csak nem kommentel, itt van egy kifejezetten az elsőnek eléri-fogadásokra készített táblázat a Pick Szegeddel, ha már magyarok vagyunk.
http://data.hu/get/9393118/NB1.xlsx
Pár dolog: a fordulóknál a szín NEM az HT/FT-t, hanem azt jelzi, hogy az első és második félidőnek mi lett a kimenetele. Továbbá az mp/gól számításoknál minden esetben felfelé kerekítettem, és ahol nem volt elég minta, oda értelemszerűen nem csináltam számítást. Két meccsből ugye nem lehet leszűrni semmit.
Nem tudom, melyik adat mennyire lenne hasznos fogadásnál, sajnos az EB miatt minden szünetel, csak februártól tudom ezt meg még a többi elkészült cuccot letesztelni, női kézinél sajnos nem találtam elég részletes statot még az NB1-hez sem, így oda nem tudok semmit csinálni., legfeljebb egy sima eléri-nem éri el, többnyire teljes táblázatot. (Nagyobb csapatoknál talán lenne is értelme.) Minden korábbi érvényes, ötletek stb. jöhetnek.