Premier League Darts 2011

Előző téma - Következő téma

0 Felhasználó és 1 vendég van a témában


"A világbajnokság végeztével az idén meglepően gyorsan közzétették a 2011. évi Premier League résztvevőit, ezzel egyszersmind rövidre zárva azokat a találgatásokat is, hogy esetleg egy-két ma még a BDO kötelékébe tartozó nevesebb játékos átigazolásával egyből a Premier League-ben is lehetőséget kapna.

Az idei évben a világranglista első négy pozíciója biztosít automatikus részvételt a Premier League-ben. Ennek megfelelően Phil Taylor, Adrian Lewis, James Wade és Gary Anderson részvétele vált biztossá a világbajnokságot követően.

A további négy helyre szabadkártyával lehetett bekerülni. Ezeket ebben az évben gyakorlatilag a ranglista következő három helyezettje kapta meg Mark Webster mellett, aki egymást követő két világbajnokságon is elődöntőt játszhatott, és ahol az idén ráadásul Phil Taylort is legyőzte. Így tehát Raymond van Barneveld, Terry Jenkins és Simon Whitlock is újra ott lehetnek a legtöbb nézőt vonzó, az év harmadát átölelő eseménysorozaton.

A 2011. évi Premier League sorozata február 10-én rajtol Phil Taylor és Adrian Lewis rangadójával a londoni O2 Arénában, ahová az idén is 10.000 nézőre számítanak a nyitóesten. Azt követően 14 héten keresztül minden csütörtökön este összemérik erejüket a nyolcak, mielőtt sor kerül a május 19-i rájátszásra a Wembley Arénában. Ott, ahol tavaly min. az év mérkőzését vívta a döntőben Phil Taylor és James Wade, melyen The Power két 9-nyilast is dobott."

A PLD-ről ezt az irományt nem én alkottam, de gondoltam megosztom veletek, hátha vkit érdekel. A cikket írta HPETI.

PLD végső győztes:

Phil Taylor   2.75   

Adrian Lewis   5.50

Gary Anderson   6.50   

Simon Whitlock   7.00

James Wade   7.50   

Raymond Barneveld   15.00

Mark Webster   15.00   

Terry Jenkins   26.00

Párosítások
Feb 10
20:10   James Wade   v   Mark Webster   
20:45   Gary Anderson   v   Simon Whitlock   
21:30   Raymond Barneveld   v   Terry Jenkins
22:15   Phil Taylor   v   Adrian Lewis

Az idei PDC szervezésében lezajló Premier League Darts versenysorozatot, idén a 888.com fogja szponzorálni.

A résztvevő playerek nevét ugye már közzé tettem, de azért mégegyszer: Phil Taylor, Adrian Lewis, Gary Anderson , Simon Whitlock , James Wade, Raymond Barneveld, Mark Webster  és Terry Jenkins. Ők nyolcan fognak megküzdeni egymással oda visszavágó keretén belül. A versenysorozat február 10.-én Londonban az O2 Arena-ban fogja kezdetét venni, majd május 19.-én fog befejeződni a Wembley Arena-ban, ahol a döntőket is játszani fogják.

Igyekezni fogok minnél több infót beszerezni és az eredményeket itt közölni, igaz én is csak mostanában kezdtem el foglalkozni a darts-al, úgyhogy ha van aki nagyon otthon van benne, akkor hozzászólhat. Ha bárkinek bármilyen kérdése van, vagy van egy jó tippje vagy megérzése, az nyugodtan post-oljon.
Ugye ha jól vettem ki és jól értettem mindent akkor az oda-visszavágókon lehetséges a döntetlen is, ugyanis max 14 leget fognak játszani, tehát aki először eljut 8 legig az behúzta  a párbajt.   

Remélem nem csak én fogok a topikba írni, de ha csak elolvassátok nekem úgy is jó.


#4 február 09, 2011, 19:06:27, buckoBill
2011 Február 10.
The O2 Arena, London
James Wade   v   Mark Webster  
Gary Anderson   v   Simon Whitlock  
Raymond Barneveld   v   Terry Jenkins
Phil Taylor   v   Adrian Lewis

Várom a véleményeket tippeket.

Véleményem szerint a párosítások esélyesei:

20:10   James Wade   v   Mark Webster   
20:45  Gary Anderson   v   Simon Whitlock   
21:30   Raymond Barneveld   v   Terry Jenkins
22:15   Phil Taylor   v   Adrian Lewis


A Premier League Darts-ról némi kiegészítő infó.

Azt már említettem, hogy az eddig sok éven át szponzoráló Whyte & Mackay-t (scotch whisky) az idei évben a 888.com váltja, amely mellesleg a legelső 2005-ös évad hivatalos támogatója volt. Íme a hivatalos logo.


,,A Premier League 2005-ös indulása óta ez a hetedik évadja. Phil Taylor az egyetlen, aki minden évben résztvevője lehetett a sorozatnak, míg Raymond van Barneveld hatodik alkalommal állhat rajthoz. Gary Anderson és Mark Webster a Premier League újoncai, ők első fellépésükre készülnek.
Az eddigi győztesek névsora igencsak kurta, a jelenlegi címvédő Phil Taylor ugyanis ötszörös győztes, rajta kívül csak James Wade-nek sikerül nyernie egyszer, 2009-ben. Raymond van Barneveld négyszer is az elődöntőig jutott. Az idei résztvevők közül a két korábbi győztesen kívül döntőt csak Terry Jenkins játszhatott, még 2007-ben.

Phil Taylor nevéhez kapcsolódik egy szinte felfoghatatlan rekord is a Premier League kapcsán, ugyanis 2005-2008 között zsinórban 44 mérkőzésen keresztül maradt veretlen.

A 2011-es évad nyitónapjára, február 10-én a londoni O2-ben Arénába 10.000 rajongót várnak, míg a Sky Sports a világbajnokságot követően ismét 3D-ben közvetíti a mérkőzéseket. A televíziós közvetítésnek köszönhetően az interneten is minden bizonnyal nézhetők lesznek a csúcstalálkozók."


Eredmények

Mark Webster - James Wade 8-3

Gary Anderson - Simon Whitlock 8-5

Raymond van Barneveld - Terry Jenkins

Adrian Lewis - Phil Taylor

#9 február 10, 2011, 23:18:15, buckoBill
Eredmények

Mark Webster - James Wade 8-3
Gary Anderson - Simon Whitlock 8-5
Raymond van Barneveld - Terry Jenkins 6-8
Adrian Lewis - Phil Taylor 8-2


*A mai nap érdekesen alakult. Amit gondoltam az majdnem mind borult, csak az Anderson győzelmet sikerült eltalálni >:(
Darts-ra fogadni nehéz dolog, de nem bánom!


**Majd jövő7 csütörtökön javítunk!