Fogadási Stratégiák

Előző téma - Következő téma

0 Felhasználó és 1 vendég van a témában


Idézetet írta: Eisbär Dátum október 11, 2013, 13:45:26
Egyértelműen a Várda64 féle stratégiát tudnám neked javasolni, amit megtalálsz az előbb említett úr aláírásában:
"Pistikém! Minden meccsnek van végeredménye. Azt kell eltalálni és nyersz!" by M.B.

Nem viccnek szántam, tényleg ilyen egyszerű. Ha eltalálod a megfelelő eredményeket, gyorsan meglehet gazdagodni.

Ebben vitatkoznék veled, mert ha a következő 10-15 perc eredményét, félidő eredményét, vagy a következő gólszerzőt próbálod meg eltalálni, az mind gyorsabban gyarapítja a bankodat!  :D

Idézetet írta: Bakos Rudolf Dátum október 11, 2013, 13:31:18
Sziasztok. Véleményeket,tanácsokat várok a már tapasztaltabbaktól. A kérdésem az lenne,hogy szerintetek melyek a leggyorsabb stratégiák? Vagyis melyek azok,amelyek a leggyorsabb módon növelik a bankod a lehető legkisebb kockázattal?

A "gyors" stratégiák szerintem mindig bukással végződnek, mivel az események megfontolt kiválasztása a lényeg.
Élőben persze gyorsabban forog a pénz, hisz elvileg ugyanazzal a tőkével többször is fogadhatsz ugyanazon a meccsen, mármint ha nem bukod el egyből. 
Máskülönben meg a sportágak szezonalitása is befolyásolja a "gyorsaságot", tavasszal és nyáron nem tudsz mondjuk NFL-re fogadni, decembertől februárig meg foci BL-re sem.
Focimeccset mondjuk mindig találsz valamilyent, kérdés, hogy van-e olyan stratégiád, amihez tudod használni. (ha pl. foci döntetleneket játszol, akkor ugyanúgy találsz 3,2-es szorzókat hétfő hajnalban is)
Mondjuk egy martingale stratégiánál mindig csodálkozom, mikor hajlandó valaki egy hetet várni, hogy a kiválasztott csapatot megint döntetlenre játssza, mikor ugyanekkora szorzót megkap minden 10-15 percre egy focimeccsen, ha arra fogad, hogy lesz gól az adott időszakban.

Persze a másik véglet, hogy mondjuk a stratégiád részeként csak olimpiai győztesekre fogadsz, akkor kicsit lassabban fogsz haladni...   :)

Köszi a válaszokat. Értem,mi a lényeg. Minél többet fogadok,annál hamarabb gyarapszok,feltéve ha a Várda64 féle stratégiának is eleget teszek. :D

Idézetet írta: issey76 Dátum október 10, 2013, 20:14:50
Én itt mindent megtalálok:

http://www.oddsportal.com/results/#soccer


Köszi az oldalt. Időközben én is rátaláltam,viszont én olyan oldalt keresek, ahonnan ezt adabázisként le is tudom tölteni, de és nem csak egyesével kiirkálni tudom magamnak. Mivel több évre visszamenőleg lenne szükségem adatokra, igy letölthető adatbázist keresek.


Köszi,R

Idézetet írta: roley05 Dátum október 16, 2013, 19:21:46

Köszi az oldalt. Időközben én is rátaláltam,viszont én olyan oldalt keresek, ahonnan ezt adabázisként le is tudom tölteni, de és nem csak egyesével kiirkálni tudom magamnak. Mivel több évre visszamenőleg lenne szükségem adatokra, igy letölthető adatbázist keresek.


Köszi,R

Szerintem itt az odds-okat leszámítva mindent megtalálsz. Nagyon jó kis program:

http://www.soccerstatstracker.com/english/download.htm

Sok sikert!:)

Sziasztok!
Új vagyok itt, most kezdtem el fogadással foglalkozni újra, bár eddig csak tippmix volt. Viszont most eljutottam oda, hogy rakok fel pénzt a bet365-höz. Jelenleg a fórum 35. oldala körül járok olvasásban. Sok szisztéma volt eddig is ott leírva. Persze végig fogom olvasni a fórumot, viszont szeretném már elkezdeni a fogadást. Ezért az lenne a kérdésem, hogy melyik az a szisztéma, ami működik azóta is, és használjátok.
Köszönettel, Peti

Idézetet írta: mumuss Dátum december 02, 2013, 22:30:17
hogy melyik az a szisztéma, ami működik azóta is, és használjátok.

Nincs ilyen.

Idézetet írta: Thomaschan Dátum december 03, 2013, 18:52:10
Nincs ilyen.

Ez nem jó hír. Haladok az olvasással, de reméltem hogy van olyan, ami azóta is működik

Idézetet írta: mumuss Dátum december 03, 2013, 20:45:48
Ez nem jó hír. Haladok az olvasással, de reméltem hogy van olyan, ami azóta is működik

Más megközelítésben ez jó hír: ha lenne "tuti" stratégia, az gyorsan elterjedne, az ügyfelek többsége nyereségessé válna, az irodák pedig bezárnának.
Így legalább van hol fogadnia azoknak, akik egy-egy területen le tudják győzni a bukikat.  :)

Idézetet írta: Knapp Dátum december 03, 2013, 21:37:09
Más megközelítésben ez jó hír: ha lenne "tuti" stratégia, az gyorsan elterjedne, az ügyfelek többsége nyereségessé válna, az irodák pedig bezárnának.
Így legalább van hol fogadnia azoknak, akik egy-egy területen le tudják győzni a bukikat.  :)

Na igen, ebben is van némi igazság :) Én is gondolkodom egy két dolgon, majd leírom ha működőképes lehet. Persze előtte végig olvasom a fórumot :) De még csak az 52. oldalnál járok

Összetákoltam egy excel táblát pár függvénnyel over 2,5-re. Spanyol - német - holland bajnokság (de gyakorlatilag bármilyen bajnokságra használható):

A hazai csapat összes hazai meccsének számát valamint az idegenben játszó összes idegenbeli mérkőzésének számát állítom arányba a hazai csapat összes olyan meccsével ahol 2,5-nél több gól volt + az idegenbeli csapat összes olyan meccsével ahol 2,5-nél több gól volt.
Ha ez az arány 65% vagy több, akkor - a nagy számok törvénye alapján - javasolt megfogadni overre. Ha alacsonyabb vagy egyenlő 33% akkor javasolt az under, de azt nem játszom.

Kb. 2 percre redukáltam le az eseménykiválasztást, csak bemásolom az over - under táblázatot meg az aktuális forduló programját és már ki is köpi pirossal, hogy mire érdemes - a megadott adatok alapján - fogadni.(Melléteszi a meccs mellé hogy "Over".)

Az elején más - orosz, svéd norvég stb. - bajnokságokkal is "bohóckodtam" és 3 meccset tettem meg 1 szelvényre...de ez felemás sikert hozott. Most nemrég váltottam a fenti bajnokságokra és 2 meccses szelóra és az utóbbi pár darab jött is.(2,68 átlag összodds.)

Mivel múltbeli eseményekkel - megadott, nem változó adatokkal - dolgozom ezért ezt a táblát sokáig tesztelgetni nincs nagy értelme.

A kérdés hogy milyen egyéb statit tegyek még bele a táblába, hogy tökéletesítsem, pontosítsam illetve milyen pü stratégiát tegyek mellé? (Én martingalen gondolkodom de lehet hogy van jobb is). Vagy hagyjam a martingale-t és ugyanazon a téten fogadjak végig illetve ha 2-nél több meccs van egy napra akkor tegyem meg valamilyen kombiba?
Milyen bajnokságot válasszak még a fentiek mellé hogy ne csak hévégén fogadhassak?

Idézetet írta: Knapp Dátum május 10, 2013, 22:43:51
Igen, ott lehet megverni a bukikat, ahol te többet tudsz náluk.
Ez viszont tanulható!
Az élő fogadásnál te pl. láthatod a meccset, a buki meg az idő eltelte, az eredmény, na meg a beáramló tétek alapján állítgatja a szorzókat. Ő nem a meccset nézi, nem látja a labdabirtoklást, a helyzeteket, csak kapja a meccseseményekről az adatokat.

Mondjuk élő- és meccs előtti fogadásoknál is pontosan annyit lehet bukni, amennyit felteszel. Többet nem.  :)
Azt kell megtanulni, hogy türelmesen várni a megfelelő alkalomra. Nehéz ez, mert van 10 000 fogadási lehetőség ebben a pillanatban is, amire tehetnék, DE lesz 5 perc, 5 óra és 5 nap múlva is ennyi! (amíg nem blokkolják az irodák oldalait. hehe)

Azt előre el kell tervezni, hogy mikor fogsz először pénzt kivenni, ha elkezdesz fogadni!
Mivel ha jól megy, az ember általában mohóbbá válik, tétet emel és visszabukja az addigi nyereségét. Talán pont ezért a fordított stratégia működik: nyertes széria után pénzkivonás (pl. megdupláztad a bankod, utaltasd ki a felét! Onnantól már nem veszíthetsz "ebben a körben".), vesztesnél meg, ha hiszel magadban, akár óvatos tétemelés is jöhet.

Hja, a többség alacsony szorzókra tesz és a többség veszteséges.
Alapvetően a szorzó nem a buki, hanem a fogadók értékítéletét tükrözi!
Ha valamire sokan fogadnak, akkor a szorzó esni fog, mert a buki nem akar sokat bukni. (a neve nem innen van!  :D  )
Nekem egy alacsony szorzó mindig gyanús. És legtöbbször értéktelen.

Egy 3-as és egy 1.5-ös szorzó között az a különbség, hogy az esélytelen csapat 3-ból egyszer, az esélyesebb meg 3-ból kétszer fog nyerni az erőviszonyok alapján!  (két kimenetelben gondolkodva)
Ha megteszel 1000 db 3-a szorzós tippet és 1000 db 1.5-öst, akkor kb. ugyanakkora nyereséged lesz a végén, hisz ha jók voltak a szorzók, akkor lesz kb. 667 nyertes fogadásod 1,5-ös szorzóval vagy lesz 333 db 3-as szorzóval, ha mindig a magasabb szorzót választottad!
Az eredmény (a profit) lényegében ugyanannyi.
Szerintem ehhez annyi jön még hozzá, hogy az alacsony szorzók sokszor túl alacsonyak az elvárthoz képest, hisz a népek arra pakolnak és ez torzítja, lefelé löki a szorzót. Ugyanakkor az elmozdulás túlértékelheti a másik oldalt. (a bunda meccsek sem 1.1-es szorzókra játszva szoktak előfordulni...)

A legtöbben a rossz találati arányt nem tudják elviselni, ezért próbálnak a "biztató" alacsonyabb szorzókba kapaszkodni.  ("sok zöldet")
Ennek az is az oka, hogy rövid távon, pár tucat fogadásnál semmiféle stratégia eredményét nem lehet lemérni, s aki erre nem szán megfelelő mennyiségű időt és (hát igen...) pénzt is, az nem tud róla meggyőződni, hogy mire képesek a szorzók és saját maga.  :)
Mindenki tud olyan stratégiákról is mesélni, amit kidolgozott és még véletlenül sem vitt végig... :D

Ennek is több oka van: emberi tényezők mellett a rosszul megválasztott tétnagyság.
Olyan tétekkel kell dolgozni, amelyek komfortosak számunkra, ahol nem jelentkezik a pénz elvesztésétől való félelem!
Ez lehet 100 ft vagy 100 000 is, kinek hol kezd megremegni a keze.
(apró szépséghiba, hogy az olyan tétnagyságnál, ahol jól érezzük magunkat, általában akkora nyeremények jellemzőek, amelyeket kevésnek érzünk... :D  )
Ha viszont megvan a kellő rutin és magabiztosság (következetesség), akkor nyugodtan meg lehet tenni a jól megválogatott alacsonyabb szorzókat is, magas téttel akár.

Ha egy jó tippre nem mersz tenni, mert sajnálod a pénzt, akkor jön majd az önsajnálat, hogy mégpedig én éreztem!

Aztán ahogy fogy az egyenlegünk, úgy kezdünk elbizonytalanodni és másként viselkedni: próbáljuk gyorsan visszanyerni a veszteséget (ez egy jellemzője a szerencsejáték függőségnek, tessék rá odafigyelni! Ilyenkor gép kikapcs, elmegy sétálni! Igen, mínusz 20 fokban is.  :D  Annál hosszabb séta, minél idegesebb vagy!), vagy tényleg ész nélkül kezdünk mindenre pakolni.
Na ebben az élő fogadás tényleg veszélyes, mivel akár 1 perc alatt is kiértékelhetik a szelvényünket, így ott a gyors nyeremény illúziója...

Mit is akartam ezzel az egésszel mondani?!   ;D

Tök mindegy, hogy mit akartál mondani, de egy igazán hasznos (különösen kezdők számára) tényszerű,
írást tettél közzé. Mit nem adtam volna egy ilyen tanácsért amikor elkezdtem játszani, egy pár évvel ezelőtt.
Csak gratula :ok:

Idézetet írta: Knapp Dátum május 10, 2013, 22:43:51
Igen, ott lehet megverni a bukikat, ahol te többet tudsz náluk.
Ez viszont tanulható!
Az élő fogadásnál te pl. láthatod a meccset, a buki meg az idő eltelte, az eredmény, na meg a beáramló tétek alapján állítgatja a szorzókat. Ő nem a meccset nézi, nem látja a labdabirtoklást, a helyzeteket, csak kapja a meccseseményekről az adatokat.

Az írás tényleg jó, ezzel a részével viszont vitatkoznék. Nem hülyék a bukik, ők is nézik a meccseket, nem csak a statisztikák meg a beérkező tétek alapján alakítják a szorzókat. Nemrég volt a Sportfogadas.org (talán TIB?) készített interjút pár bukival, és ott is ezt mondták. Meg tapasztalatból is tudható. Például 0-0-nál az idő múlásával elvileg egyre esélytelenebb a hazai csapat (meg a vendég is), de ha nagyon nyom, jól támad, akkor sokszor nem nő a szorzó, sőt kicsit még csökkenhet is.

Idézetet írta: Irtis Dátum december 15, 2013, 23:08:41
Az írás tényleg jó, ezzel a részével viszont vitatkoznék. Nem hülyék a bukik, ők is nézik a meccseket, nem csak a statisztikák meg a beérkező tétek alapján alakítják a szorzókat. Nemrég volt a Sportfogadas.org (talán TIB?) készített interjút pár bukival, és ott is ezt mondták. Meg tapasztalatból is tudható. Például 0-0-nál az idő múlásával elvileg egyre esélytelenebb a hazai csapat (meg a vendég is), de ha nagyon nyom, jól támad, akkor sokszor nem nő a szorzó, sőt kicsit még csökkenhet is.

Ha egy csapat nagyon nyom, akkor azt a fogadók is látják és a beáramló pénz (vagy ennek hatására a buki) is korrigálhatja a szorzókat, ez nem igazán bizonyít semmit...
Szerintem ha a játék képéhez képest valamelyik szorzó túl magas, akkor azt mindenképpen jelzi a piac. (az arbosok, tréderek is végzik a dolgukat. hehe)

Ha követik is a meccset, akkor is egy bukira több képernyő jut.
Az biztos, hogy egy kiemelt meccsen akár 100 felett is lehet a különböző fogadási ajánlatok száma, ezt nem lehet manuálisan folyamatosan frissíteni, kell lennie automatizmusnak benne.

Sokat figyeltem korábban az 5-10-15 perces lesz gól/nem lesz gól piacokat, nekem eléggé automatizáltnak tűnt a szorzóváltozás.

Azt sem tudom, egy bukinak mennyire kell "tippelnie", azaz kockázatot vállalnia!
Ha ugye ő azelőtt csökkenti a "nagyon nyomó" csapat szorzóját, hogy a fogadók elkezdték volna azt rakni, akkor "felkínálja" a másik oldalt, amiből könnyen lehet value bet vagy éppen szabad préda az arbosoknak.  :)

Lehet, hogy a tévét nézegetik ők is - bár arról is olvashattunk már a fórumon, hogy a helyszínen ülnek "adatközlők" - ám ebben az esetben sincsenek előnyben velünk szemben, ha mi ismerjük jobban az adott csapatokat.
Amikor a döntetlenre álló Barcába Messi készül beállni, akkor a Barca szorzója esni kezd. De egy marokkói bajnokin a buki aligha szúrja ki, hogy egy "sztár" jön be csereként...
Én sem, csak példaként írom a plusz információra.  :)  Egy kézi meccsen viszont már akár észre is veszem, ha a cseresor kerül pályára.

Egyébként ha az alap infókat az irodák egy független cégtől szerzik be, az valószínűleg olcsóbb is lehet, de semmiképpen sem érdekük, hogy kiadják a fogadóknak ezt az infót, már csak a megvesztegethetőség miatt sem.
(mondjuk láttam már pl. teniszmeccs alatt, hogy láthatólag indok nélkül egyszerre vagy 3 iroda függesztette fel a fogadásokat. Én arra gyanakodtam, hogy az "információforrás" akadozott, bár ki tudja...)
Nem értek a műszaki részéhez, de amikor az MTV műholdas közvetítéseiben késik a kép a hanghoz képest (mikor elfelejtik szinkronba hozni...), akkor az nekem azt mutatja, hogy nem a kép közvetítés a leggyorsabb megoldás. Ha a streamre vár a buki, akkor nem kerül túl nagy hátrányba?!
Egyáltalán van minden meccsen kamera és élő tv közvetítés, amire lehet mondjuk a bet365-nél vagy a bwinen élőben fogadni?!  :)  Ilyen magyar ligakupára meg hasonló butaságokra gondolok.

Persze lehet, hogy csak azért ültetnek valakit ki egy meccsre, hogy pl. a bet365-nél futó "rajzos-szöveges tudósítást" nyomkodja, mert az aztán már tényleg nem egy bukmékernek való dolog.

Akárhogy is van, mindenképpen van emberi tényező a pályán történtek "feldolgozásában": láttam már irodát, amely nem húzott be focimeccsen egy piros lapot, amely későn vett észre befújt 11-est, vagy amely kosárlabdában rossz csapatnak adta a legutóbbi kosarat. (és 5 perc múlva javította csak)
/Ezért érdemes több forrásból (tv, eredménykövető oldalak, több fogadóiroda - ezt az előnyösebb  szorzók miatt is) követni az élő eseményeket./

Ha ilyen egzakt dolgokat is elnéznek, akkor itt is igaz, hogy ha jobban látjuk a történéseket, akkor előnybe kerülünk, amit pénzre válthatunk.

És csak ez a lényeg.  :)





Szerintem az élő oddsok változása alapvetően automatikus, de egy trader követi a meccset, beleszólhat, meghatározhatja a változás ütemét, felfüggesztheti a piacot stb. A nem TV-s meccseken a helyszínen ül egy emberke, és nyomogatja a tabletet, hogy éppen ki támad, mi történik. Már csak azért is, mert egy 11-es vagy piros lap esetén hamar le kell zárniuk a piacot. A szorzók változása viszont tuti nem csak a beáramló tétektől függ, egy buki nem fogadási tőzsde. A kevésbé népszerű meccseken simán nem is érkezhet elég fogadás, hogy megfelelően működjön a piac, pl. egy magyar ligakupa meccsen.