NBA 2023/24

Előző téma - Következő téma

0 Felhasználó és 2 vendég van a témában


Csak egy pár szó a párharcokról.

Cleveland - Orlando
Szép-szép Mitchell 50 pontja (60% feletti mutatóval), de kb. annyit ért, mint LeVert 1 pontja. Semmit.
Nagyon rossz látni a Cavs játékát. Ez volt a párharc 6. meccse, és ebből ötször még száz pontig sem jutottak el. Így nem lehet továbbjutni. Vagy ha tovább is lehet, nincs értelme. Látva ezt a 6. meccset, azt gondolom, hogy bárki is megy tovább, ott várhatóan sima 0-4 lesz a Boston ellen.

Dallas - Clippers
Elképesztő, hogy Doncic sérülten is mit képes letenni az asztalra. Ahogy persze Irvingnek is jár a folyamatos dicséret. A baj csak az, hogy kicsit azt érzem náluk, hogy annyira beleadtak mindent ebbe a győzelembe, hogy a következő körre már nem lesz elég energiájuk. Két választásuk volt: vagy pihentetik Doncicot (hagyva, hogy meggyógyuljon), de akkor lehet, hogy elúszik a továbbjutás, vagy kipréselik belőle az utolsó szuszt is, de akkor jelentősen csökken az OKC ellen az esélyük.

Denver - Minnesota
Azt gondolom, hogy az első meccsen pontosan az történt, amire az emberek titkon számítottak, de nem merték kimondani. Ez a Minnesota tényleg ennyit tud (jó értelemben), és nem volt túlzás az a mondat sem, miszerint az idei MIN semmivel sem gyengébb az idei Nuggetsnél. Ez a Nyugat nagyon erős, ezt eddig is tudtuk. De egy ilyen főcsoport playoffjának nem lehet nekimenni 5 emberrel. Márpedig míg a Denvernek nincs kispadja, addig a vendégek pl. egy olyan Naz Reidet tudnak behozni, aki a 4. negyedben 14 pontot szór a bajnok pályáján.

Újra és újra bebizonyosodik, hogy sajnos nem működik az, ha egy csapatban hárman is max. fizetést kapnak, mert nem marad pénz a kiegészítő emberekre. Illetve marad egy kicsi, de azok olyanok is lesznek.

Magát az 1. mérkőzést még nem láttam (bár felvettem, és meg is nézem még ma), de ami a számok alapján a legmeglepőbb volt nekem, az Jokic 9 triplakísérlete. Nem is emlékszem, hogy valaha ennyit rádobott volna kintről. És ez a fajta erőlködés pontosan azt mutatja, amit egy nappal korábban írtam, vagyis hogy előre borítékolható volt, hogy a palánk alatti részt nem a Denver fogja uralni.

Edwards
Végül még csak annyit az idei szezonról (bár még tart a bajnokság), hogy az már most látszik, hogy idén végérvényesen megtörtént a generációváltás. A Curry-k, a James-ek, a Durant-ek korszaka lejárt, és eljött az Edwards-ok, a Brunsonok és az SGA-k ideje. És lehet, hogy már jövőre csatlakoznak hozzájuk a Jalen Williamsek, a Holmgrenek és a Wembanyamák is.