Kosár-Aréna

Előző téma - Következő téma

0 Felhasználó és 1 vendég van a témában


Idézetet írta: F_Kazarian Dátum május 19, 2011, 22:31:31
Kétféle hendifogadás van:
1., 2 esélyes hendi, tehát -4-el hazai, +4-el vendég
Ilyen esetben 4 pontos különbségnél visszajár a téted
2., 3 esélyes hendi, tehát -4-el hazai, -4-el döntetlen, +4-el hazai
Ilyen esetben bukod a tétet, mert a döntetlen kimenetel a nyertes

Általában beleszámít a hosszabbítás is, de pl. Fortunawinen nem számít bele.
Remélem érthető voltam
Fogadóirodák kb 90%-a 2esélyessel adja.

Tudom én azt, de pl. Sportingbet is kínál mind a két fajtát.

Idézetet írta: Lord Dátum május 19, 2011, 22:13:09
A hendikep a meccs végeredményével együtt értendő, azaz a hosszabbítás is beleszámít (ha külön nem jelzik, hogy nem így van). Ha pont 4-gyel nyer, akkor tudtommal bukod.
Nem fizetik vissza az alapot? Vagy az csak ázsiai hendikepnél van?


Hanga: Irány a spanyol élvonal!

Hosszas tárgyalások után 2+2 éves szerződést írt alá Hanga Ádám és a spanyol élvonalban szereplő Assignia Manresa csapata.

- Ádámmal az elmúlt hónapokban többször is leültünk beszélni és hamar leszűkítettük a kört az olasz és a spanyol bajnokság csapataira. Három élvonalbeli spanyol klubbal is tárgyaltam végül az Assignia Manresával kötöttünk szerződést. Ádám most két hétig még pihen, aztán majd a trevisoi EuroCamp következik. Mindannyian tisztában vagyunk vele, hogy ez egy szintlépés ezért a válogatott után Bácsalmássy Gábor egyéni képzésein is készül majd Ádám a nagy spanyol feladatra – mondta a BB1.hu-nak Lóránt András a játékos menedzsere.

Manresát 1931-ben alapították, egyszeres bajnok és spanyol kupa győztes. A csapat vezetése egy fiatalok kinevelésére alkalmas műhelyként üzemelteti a klubot. Az egyesület legutóbb a kongói Serge Ibakát adta az NBA-nek.

Forrás: bb1.hu

Jó hír, hogy sikerült Európa legerősebb bajnokságába igazolnia, a magyar bajnokságot már kinőtte, mindenképpen mennie kellett innen. A Manresa ideális ugródeszka lesz, ha onnan is sikerül kiemelkednie, akkor a következő állomás már egy komoly Euroligás csapat lehet. :ok:


Dávid Kornél után újra egy magyar kosaras, aki nemzetközi szintem is villanthat! :great: Egyébként Hanga Ádámnak nincs véletlen színes bőrű a felmenői között, mert olyan jellegű vonásokat vélek rajta felfedezni. :)

Idézetet írta: rosco Dátum május 31, 2011, 13:36:26
Egyébként Hanga Ádámnak nincs véletlen színes bőrű a felmenői között, mert olyan jellegű vonásokat vélek rajta felfedezni. :)
"igazából az édesapám egyenlítői-guineai, innen a bőrszínem és az, hogy genetikailag atletikusabb vagyok, mint az átlag. Egyébként viszont teljesen magyarnak érzem magam, itt nőttem fel, magyarként gondolkodom. Kétéves voltam, amikor apám hazatért Afrikába, nem emlékszem rá, de talán egyszer, ha sok időm és sok pénzem lesz, megkeresem. Jelenleg ez még nem áll fenn, s a késztetésem is hiányzik hozzá. "

Egyébként Budapesten született.

Idézetet írta: Lufu Dátum május 31, 2011, 14:06:08
"igazából az édesapám egyenlítői-guineai, innen a bőrszínem és az, hogy genetikailag atletikusabb vagyok, mint az átlag. Egyébként viszont teljesen magyarnak érzem magam, itt nőttem fel, magyarként gondolkodom. Kétéves voltam, amikor apám hazatért Afrikába, nem emlékszem rá, de talán egyszer, ha sok időm és sok pénzem lesz, megkeresem. Jelenleg ez még nem áll fenn, s a késztetésem is hiányzik hozzá. "

Egyébként Budapesten született.

Akkor jól láttam. :) Remélem a Manresaban is sikerül majd neki bizonyítani. :ok:

Azt nem tudná valaki megmondani hogy ez a két meccs egy és ugyan az e, vagy két különböző?
Lokomotiv Rostov v CSKA Russia
és
Lokomotiv-Kuban Krasnodar vs CSKA Moscow

Ma bajnokavatás lesz Csehországban véleményem szerint!!!

Prostejov-Nymburk (2-3)   2.62   16.00  1.50     2

A Nymburk jóval jobb csapat, 2x kikapott idegenben, ma nyerni fognak, nem akarnak ők sem 7. mindent eldöntő mérkőzést!

Magyarország - Németország 33-33 félidő.
Magyar sikert tippeltem, de szoros lesz.  :ok:

Köszi magyar lányok!  :bash:
A 3. negyedtől esélyünk nem volt a győzelemre se, nem hogy a továbbjutásra!

"Trotter magyar állampolgár lett

Szolnok – Az utolsó akadály is elhárult az elől, hogy bemutatkozzon a magyar válogatottban.

Ma délelőtt a szolnoki polgármesteri hivatal házasságkötő termében letette az állampolgári esküt Obie Trotter, az Olaj KK amerikai irányítója. A játékos ezzel egyidőben a honosítási okiratot is aláírta, ami szintén előfeltétele volt a magyar állampolgárságnak. Az eskütétel után újdonsült honfitársunk Szabó István alpolgármesterrel és Báder Mártonnal, a piros-feketék csapatkapitányával koccintott. Az ünnepélyes aktussal lezárult a kosaras honosítási eljárása, így az utolsó akadály is elhárult az elől, hogy Trotter bemutatkozzon a magyar válogatottban – adta hírül a szoljon.hu."

A válogatott kerete a pótselejtezőkre:
                              
Báder Márton, Fodor Márton, Hanga Ádám, Hendlein Roland, Horváth Ákos, Keller Ákos, Lóránt Péter, Molnár András, Obadiah Nelson Trotter, Soós Gábor, Szabó Zsolt, Tóth Ádám, Tóth Gergely, Trepák Zoltán, Vojvoda Dávid, Wittmann Krisztián

Azt, hogy az idén semmit nem mutató Trepákot miért hívták meg Csorvási helyett azt nem értem, egyébként örülök Trotter honosításának, jó kis játékos ő, így valószínűleg Hanga 2-est fog játszani. A  kezdő nálam: Trotter-Hanga-Horváth Á.-Báder-Lóránt
-----
"Az MKOSZ Elnöksége úgy döntött, hogy a június 9-i ülésen elfogadott és megszavazott négy klub nemzetközi kupában való indulásra beadott jelentkezését továbbítja a nemzetközi szövetség felé. Eszerint a hölgyeknél az MKB-Euroleasing Sopron és a SEAT Lami-Véd Győr, a férfiaknál pedig a Szolnoki Olaj KK és az Atomerőmű SE nevezését fogadta el az Elnökség. Ugyanakkor a június 15-ig meghosszabbított határidő lejártával az Elnökség úgy döntött, hogy továbbra sem tudja elfogadni a MediTeam Szeged és a Pécs 2010 jelentkezését a nemzetközi kupákban való indulásra, de azzal a kérésssel fordult a a FIBA Europe illetékeseihez, hogy amennyiben lehetséges, a nevezések elbírálását tolják ki június 30-ig, hiszen a Pécs az utóbbi napokban sokat tett az adósságok törlesztéséért, ezért ha haladékot kap, a jelzett időpontig teljesítheti a nevezéshez szükséges feltételeket."

Végre a férfiaknál is úgy tűnik, hogy kilépnek csapataink a nemzetközi vizekre, ami mindenképp dicséretes, remélem legalább addig jutnak, mint tavaly a Szolnok!


Eurochallenge-kupa: verhető ellenfelet kapott a Szolnok és a Paks

A bajnok Szolnoki Olaj és az NB I negyedik helyén végző Atomerőmű SE is verhető ellenfelet kapott a férfi kosárlabda Eurochallenge-kupa selejtezőjének csütörtöki sorsolásán.


Az európai szövetség honlapja szerint a Tisza-partiak a finn Pyrintö Tamperével találkoznak, míg a paksi együttes az osztrák Arkadia Traiskirchen kiejtésével juthat be a 32 csapatos csoportkörbe. Előbbi magyar klub itthon, az utóbbi pedig idegenben kezdi meg a párharcot.


Az első meccsekre október 4-én, a visszavágókra pedig egy héttel később kerül sor.

Forrás: nso.hu


Na ez jó hír, elkerülték az oroszokat és talán a 2 leggyengébbet kapták, mindkét csapatunknak be kell jutnia a csoportkörbe.


Euroliga sorsolás:

Group A: Olympiakos, Caja Laboral, Fenerbahce, Bizkaia Bilbao, NHC Cantu, SLUC Nancy
Group B: Panathinaikos, CSKA Moscow, Unicaja, Zalgiris, Brose Baskets, KK Zagreb
Group C: Real Madrid, Maccabi Tel Aviv, Partizan, Anadolu Efes Pilsen, Armani Jeans, Qualifier A
Group D: Regal Barcelona, Montepaschi Siena, Unics Kazan, Asseco Prokom, Union Olimpija, Qualifier B.

Selejtezők:

Galatasaray vs. PAOK
BC Donetsk vs. Charleroi
VEF Riga vs. ALBA
Gravelines vs. ASVEL
Cholet vs. Cibona
Banvit vs. Nymburk
Buducnost vs. Lietuvos Rytas
PGE Turow vs. Khimky

Holnap, férfi EB selejtező:

Portugália-Magyarország, mit gondoltok, meg tudjuk lepni a Portugálokat? Szoros meccsre számítok, aminek a végén véleményem szerint mi örülünk majd!!!! Hajrá! :beerchug: