A koronavírus és hatásai

Előző téma - Következő téma

0 Felhasználó és 1 vendég van a témában


Idézetet írta: Pozzato Dátum november 10, 2021, 23:26:13
Mivel én hivatalos adatokat hoztam, Te pedig nem tudtál semmit se bizonyítani (és újból személyeskedsz), így nincs mibe belekötnöm.  :ok:

Egyreszt kurvara elegem van mar belole hogy te vagy itt a zseni, aki minden temaban mindenki felett all es a tudasat azzal bizonygatja hogy a googlerol masol be masok altal publiklalt nyilvanos adatokat. Ha akarnek en is találnak olyan publikaciot egy olyan embertol akinek a neve elott dr vagy prof titulus van aki az  en allitasomat igazolna.. en fenttartom a tevedes jogat, nalad ez az opcio viszont soha nem jatszik.

Boldogan fekudnel le ha a kovetkezo fel oramat azzal toltenem, hogy keressek egy tanulmanyt az interneten ahol az en allitasomat igazoljak? Vagy ha megkeresnem az elozmenyekben a cikkt par hettel ezelottrol?

Ez nem az a cikk amit emlitettem. Az orvos gyermekorvos szoval nem infektologus, virologus es nem is kutato. Azonban az orszag legismertebb evidencebased orvosa. Ha valaki hiteles akkor o. Nem azert mert ert mindenhez, hanem mert csak olyat oszt meg es javasol amit kutatasok bizonyitanak. Ott az irsaban amit en is mondtam, van egy táblázat es egy hitelesnek tekintheto link.

https://m.facebook.com/story.php?story_fbid=4066250866806321&id=495574693873974

Belekattintottam utóbb említett facebook posztba. Hát szó mi szó, a mai nap nem röhögtem még ilyen jót amikor megláttam, hogy Novák Hunorról van szó. Nem is olvastam tovább, a név mindent elmond. :redchug:

Idézetet írta: MessiÁs Dátum november 10, 2021, 23:35:05
Egyreszt kurvara elegem van mar belole hogy te vagy itt a zseni, aki minden temaban mindenki felett all es a tudasat azzal bizonygatja hogy a googlerol masol be masok altal publiklalt nyilvanos adatokat. Ha akarnek en is találnak olyan publikaciot egy olyan embertol akinek a neve elott dr vagy prof titulus van aki az  en allitasomat igazolna.. en fenttartom a tevedes jogat, nalad ez az opcio viszont soha nem jatszik.

Boldogan fekudnel le ha a kovetkezo fel oramat azzal toltenem, hogy keressek egy tanulmanyt az interneten ahol az en allitasomat igazoljak? Vagy ha megkeresnem az elozmenyekben a cikkt par hettel ezelottrol?

Aki ismer az tudja, hogy nekem nincsen szükségem Google adatokra, élőben is ugyanígy nyomom, okosteló nélkül. Amelyik témára figyelek, arra a legjobb tudásom szerint felkészülök. Mindig reménykedek veled kapcsolatban, mert van olykor egy-egy reménysugár, de képtelen vagy egyelőre átlépni a saját árnyékodon. A cél az volt, hogy próbálj meggyőzni, de ezzel nyitottál:
"Nem ma olvastam, valahol a bongeszo elozmenyekben megtalálnám, de nem fogom megkeresni a cikket, mert az ezzel foglalkozok mindegyike ugyanezt allitja. A vedett szemely kisbb esellyel fertozodik meg. Innentol nem nekik es nem nekem kell az allitasom bizonyitani, hanem azoknak akik ebben nem hisznek. "

Ahelyett, hogy rögtön ennyit linkeltél volna, mint amit az előbb tettél. Nem bonyolult dolog ez, most is látok halvány reménysugarat. Azért, mert valaki kérdez vagy adatokat hoz, az nem támadás. A támadást Te kezdted azzal, hogy személyeskedtél és azt mondtad, hogy itt neked van igazad, nem kell neked semmit se bizonygatnod. Valószínűleg rajtam kívül már mindenki elhordott volna mindennek, ugyanis, ahogyan beszélsz az emberekkel, az kritikán aluli. Reménykedem benne, hogy a való életben nem ilyen vagy, ha kérdeznek tőled valamit, vagy netalán valaki ellentmond. Erre figyelj majd oda a későbbiekben, mert bőven lenne benned lehetőség arra, hogy nyugodtan kezeld az ilyen szituációkat és megalázz engem. Nálam lesznek jóval komolyabb vitapartnereid is az életben. Hidd el, én is voltam hasonló cipőben, de fejlődni sosem szégyen. Csak így tovább, ez az utóbbi link erre utal, a többit meg elfelejtjük.

Ami a linkkel kapcsolatos: ez továbbra sem magyarázza meg a szingapúri helyzetet, de annyi baj legyen, ez már nem a magyarok gondja.

#1504 november 11, 2021, 01:59:57, MessiÁs
Nekem a te stilusod nem tetszik Pozzato. Ugyanolyan laikus vagy mint en ebben a temaban. Bar intellektuális folenyben vagy velem szemben, es mindenkivel szemben itt, ezt sokszor arra hasznalod hogy az 5000karakteres hozzászólásaidban mindeki tudomasara hozd hogy lenezed a masikat es mindenkit aki nem ugyanazt mondja mint te. Sosem kezeltel egyenlo partnerkent egyik vitankban sem. Es ez bosszant. Lehet hogy nem tudatos es csak ugyanugy a szemelyiseged resze hogy mindenkit magad ala helyezl, mint ahogy nekem hogy olykor ezt szemelyes tamadasnak veszem es szmelyeskedessel felelek.

Ha en allitok valamit amit akar egy evidencebased orvostol vettem, tehat tulajonkeppen a szocsove leszek es ezzel te nem ertesz egyet, akkor vegulis nem engem probalsz megcáfolni hanem ot. Ami azert eleg erdekes hogy egy atlagember probal egy ovost orvosi kerdesekben megcafolni. Persze ervelhetnel azzal hogy attol mert valaki ovosi egyetemet vegzett, lehet hulye, es tévedhet, es ez igaz is, de akkor sem hiszem hogy pont egy laikusnak kellene mondjuk Novak Hunort megcafolni. Javits ki ha tevedek, de tudtommal te nem vagy sem virologus, sem kutatoorvos de még csak orvos sem. Tehat maximum ugyanolyan hobbiszakerto vagy mint itt barmelyikunk vagyis igy probalod meg a szingapuri adatokat a sajat ervelesedbe beilleszteni es ezekbol az adatokbol helyes es helytelen kovetkezteteseket levonni..

Szingapur lakossaga 5,5millio. Ha 20%-uk nem oltott, az 1,1millio fo. Ha az altalam belinkelt tablazatot vesszuk akkor egy 50%os hatasfokkal szamolva, az oltott 4,4millio fobol 2,2millio elkaphatja a deltat oltottkent is de valószínűleg joval enyhebb vegkifejlettel. Tehat 5,5milliobol kapasbol van 3,3millio ember, amibol a kétharmaduk oltott es potencialis covid delta fertozott. Tehat egy sokkal virulensebb torzs, nagyobb reprodukciós rataval, fura lenne ha nem robbanna be a virus. Igy lesz ez a vilagon mindenhol. De ettol meg az oltas megelozheti a megfertozodest hiszen oltas nelkul az emberek 100%elkaphatja mert semmilyen vedelme sincs, oltottkent meg a tablazat szerint Pfizernel min 39%ukat megvedi a megfertozodestol.

Persze @curpy82 nyugodtan kirohogheted Novakot, attol meg ez nem az o tanulmanya/vizsgalata/kutatasa. Ott a link a posztja aljan. (Egyebkent szerintem udvozito hogy ilyen ovosok is vannak, akik kepesek es akarnak fejlodni aszerint hogy valtozik az orvostudomany pl kutatasok vagy tanulmányok miatt.. sokkal inkabb hiszek neki, aki folyamatosan kepzi magat, mint annak az orvosnak aki anno unalmasan megvizsgalta a bokamat es azt mondta ra hogy randulas, majd amikor a Fastum gel nem hasznalt es sportorvoshoz mentem kiderult hogy részleges bokaszalagszakadasom van)

De mitol is lenne o hiteltelenebb mint monjuk Pozzato vagy barmelyikunk aki barmilyen velemenyt megoszt..?

#1505 november 11, 2021, 05:33:01, Latzka
@Pozzato @MessiÁs végül is jók vagytok, mert a vita közben nem csaptatok át 'csak személyesbe', hanem mellette a covid is téma maradt :)

@curpy82 neked viszont beszólok 8) Először is amióta jobban újra jelen vagyok a fórumon, azóta számomra te vagy itt az egyik legszimpatikusabb ember :ok: Így, hogy ezt őszintén megírtam már remélem nem veszed támadásnak, hogy nem volt szép, hogy egy 1 vs. 1 csatába beleszóltál; nem semlegsen. Ja, csak ennyi :)

Pozzato azt fogadd el, hogy nehéz veled vitatkozni - mindenki tudja, hogy nagyon értelmes és tájékozott ember vagy - , valamint szerintem sokat is vársz tőlünk. Nem bántó szándékkal írom, de lehet neked is lentebb kellene kicsit csavarni magadon :) Nem vagyok egy vita professzor, de mindketten követtetek el benne hibát; te lekezelő voltál, míg Messiás könnyen felkapta a vizet és nem tényekkel és érveléssel próbálkozott az elején.

Viszont én téma OFF voltam, bocsi :redchug:

Összegezve: akkor az van, hogy azért korlátozzuk az oltatlanokat, hogy megvédjük őket attól, amitől ők nem félnek.

Ez így leírva elég soványka.

#1507 november 11, 2021, 06:34:32, vmlinuz
Nem teljesen. Ha az oltatlanok miatt agyonterhelődik az egészségügy, az mindenkinek problémát okoz. Krónikus beteget, balesetet szenvedettek, stb. Ez Romániában nagyon látszik, egyszerűen most a kórházakban alig látnak el más betegeket, és ugyanez volt a korábbi hullámokban is. Egy amúgy is nagyon szar egészségügyi rendszert teljesen tönkrevágott ez az egész. Ha az oltás valamennyire is csökkenti a kórházban ápoltak számát, az már nyereség.

A tanulmányokkal kapcsolatban, én amig érintett voltam a fertőzésben, rengeteg tanulmányt végigolvastam, mert ez az oltott fertőz oltottat dolog bennem is összetört dolgokat. Ami kiderült számomra, hogy még mindig alig tudunk valamit. A tanulmányok száma (minőségi és peer-reviewed) viszonylag kevés, későre jelennek meg és sok esetben még igy is kis mintákra alapoznak. Mire átmegy a tanulmány a peer-review folyamaton, a virus már mutalódott. Van több tanulmány is, amelyik arra a következtetésre jutott, hogy oltottak között is fertőződhetnek, de kisebb eséllyel. Amit nem tudnak pontosan, hogy mennyi ideig tart az oltás vagy természetes úton kapott immunitás, de úgy tűnik a kettő egyformán erős immunitást ad a legtöbb esetben (kivételek itt is vannak, mindkét oldalon). Az IGG antitestek száma sem mérvadó, egyéntől függ, hogy mennyi idő alatt kezdi el a szervezet termelni a megfelelő antitesteket, és még a működéssel sincs teljesen tisztában az orvostudomány, és nem csak a covid esetében. Magyarán, sok dolgoz az immunrendszerrel kapcsolatban csak gyanitanak, és megfigyelésekre alapoztak eddig is, de nem teljesen tiszta, hogy hogyan védekezik minden esetben a szervezet.

Messiás: utánakérdeztem a számoknak, egyre inkább haladunk az én számaim felé, sőt, meg is fordulhat, mert egyre több oltott kapja el (nyilván, 5,8 milla oltott van) más kérdés, hogy szerencsére gyengébb tünetekkel.

Azért nagyon szomorú, hogy erről nincs naponta hivatalos adat, csak a sumákolás, meg a ferdítés megy, és csodálkoznak, hogy nem akarnak többen oltani.

Vmlinuz: jó amit írtál, de azt írtad, amit én.

Korlátozzuk az oltatlanokat, hogy megvédjük őket, hogy ne terheljék le az egészségügyet.

Egyébként, ha ezt írnák, hatékonyabb lenne.

Egyébként a melóst (nem degradálóan írom) nem igazán érdekli az RNS, DNS, tüskefehérje, stb.

Azt látja, hogy a Csúti Csüngőhasú ellopott egy csomó pénzt a vakcinával, lélegeztető géppel, látja, hogy csak a sumákolás megy a számokkal, teljesen érthetetlen ütemben zárnak, nyitnak, és szarik bele az oltásba.


Idézetet írta: zbking Dátum november 11, 2021, 06:37:46
Egyébként, ha ezt írnák, hatékonyabb lenne.

Ezzel nagyon is egyetértek. A kommunikáció az borzalmas elég sok országban. Akaratlanul is ezzel a szar kommunikációval növelték a szkeptikusok számát. És itt szerintem a WHO az egyik legnagyobb ludas és idióta.

Idézetet írta: zbking Dátum november 10, 2021, 12:14:29
Bemelegítésnek szerintem nézze végig mindenki ezt 13:00-tól 22:00-ig.
Ez a nő nem macskajancsi, nem Gődény, és lehet, hogy igaza sincs, de minimum megfontolásra érdemes, amit mond.

https://m.youtube.com/watch?v=sjx9gtruDCg
Erről a videóról vélemény?

A GMO szó elhangzása után állitottam meg.

https://telex.hu/koronavirus/2021/11/05/romania-covid-nyilvanos-adatok-fertozottseg-oltas

Gondolom nem mindenkinek új dolog. Itt nálunk a sima covidos halálozási ráta jelenleg 3%. Ezzel szemben a 0,02 oltottak esetében azért számottevően alacsonyabb, még akkor is, ha az adatok nem teljesen valósak (gondolok itt arra, hogy a 3% nem annyi, mivel nagyon sok fertőzőtt nincs benne a statisztikában az alacsony hivatalos tesztelés miatt).