th3PR0j3ct0r Pókeres Naplója

Előző téma - Következő téma

0 Felhasználó és 1 vendég van a témában


Köszi a véleményeket. Párszor visszanéztem a handet és tényleg teljesen hülyeséget csináltam. Igazából kicsit bennem volt az is, hogy tényleg minden összejött, akkor hátha ez is. Teljesen rossz hozzáállás, rossz játék, de tudtam, hgoy van még hova javulnom.

Jó rég írtam már ide, van mit bepótolni, lehet hosszú lesz.  :laugh:

Valahol ott hagytam abba, hogy FTP-n SSS-zek, ment is egy darabig, pörgött a bónusz, de igazából időpocsékolásnak éreztem, aztán valahogy a játékom is megváltozott. Ami eleinte nagyon ment, hogy mutatás nélkül is képes vagyok nyerni, okosan manipuláltam a kasszákat, stb, az kb egy pillanat alatt elszállt. Besült minden cbetem, sokszor kerültem olyan helyzetbe, hogy nem tudtam rendesen bepakolni flopon a stackem, így a non SD grafikonom elkezdett lefelé zúgni. Az óriási gond akkor kezdődött, amikor már a prémium zsugáimat sem fizették ki. Lényegében nyugodtan mondhatom, hogy kiismertek. Persze mindemellett úgy éreztem, hogy ebből tanulni nem fogok, max a bónusz pörgetem ki, de egyre kétségesebbé vált, hogy vajon a játékom legalább nullszaldós lesz-e a későbbiekben? Gondolkodtam, hogy NL10-en kellene játszani, 100BB-vel, viszont azzal nem tudtam volna kipörgetni a maradék 2xx$-t, hiszen ahhoz napi 3-4 órát kellett volna tolni, nagyrészt suli mellett.

A változást egy e-mail hozta meg: A Hollywoodpoker volt olyan kedves, hogy küldött egy bónuszt, igaz, fenyegetés mellett. A lényeg, hogy közölték, hogy amennyiben nem fizetek be hozzájuk, majd kezdek el játszani, akkor addig vonnak le heti rendszerességgel 10$-t a számlámról, amíg el nem fogy, majd törlik az accomat. Persze, ha depózok, akkor kapok 100$ bónuszt. Őszintén szólva ilyenről még nem hallottam, mindenesetre sajnáltam volna, ha zárolják a számlámat, így FTP-ről HP-re váltottam.

Jó lenne megtanulni cg-zni. Szeretnék eljutni NL50-ig, bár ebbe elég sok melót kellene fektetni, meg is rendeltem Harrington vadiúj könyvét, ami online SH c-g ről szól. Őszintén szólva kétlem, hogy ezt ő írta volna, de akkor is nagyon jó, ajánlani tudom mindenkinek. Bele is vetettem magam a cg világába, NL10-en kezdtem elég bíztatóan, majd jött egy kisebb downswing (8BI). Igazából lenne 50BI-em NL20-ra, de nem akarok fellépni addig, amíg meg nem bizonyosodom róla, hogy verem ezt a szintet, ráadásul cg még mindig kiborít, kicsit TAGfishnek érzem magam, nagyon sokat kell még tanulnom, úgyhogy valószínűleg NL10-en fogok még edződni egy darabig, aztán majd meglátjuk mikor lépek fel. Jelen pillanatban még elég feszes statokkal, mondhatni ABC pokerrel operálok, 20/15 körül VPIP/PFR-em van, ami 5maxon... Hogy is mondjam, GÁZ. A PFR/VPIP arány is nagyon gyenge, továbbá lazulnom is kéne, de egyszerűen nem megy. Mondom, sokat kell még tanulnom. Összesen egyébként végül +12-13BI lett a vége, figyelembe véve, hogy csak 10-11K leosztást játszottam le, nem is olyan rossz.

Mindemellett SNG-zok is, itt 5.5$-os normal fullring SNG-ket tolok. Tetszik nagyon ez is, volt olyan nap, hogy 20SNG alatt nyertem 20BI-t. Elején nagyon feszes vagyok, majd a vakok növekedéssel lazulok. Nagyon sok gyenge játékossal lehet találkozni (végülis ongame hálózat), ez is opció lehet a BR építéshez, bár inkább cg-znék. Elég sokan SNG-znek, majd lehet egyszer összedobok egy videót a játékomról. Hátha kicsit felpezsdülne ez a része is a fórumnak, így kicsit élethűbben lehetne megvitatni a leosztásokat, 1-1 SNG-t, stb. Bár nem biztos, hogy célszerű lenne pont fórumos versenyek előtt közzétenni  ;D . SNG-ket a hónap utolsó napjaiban toltam, itt 25BI-t szedtem össze.

Összességében azt mondhatom, hogy az elmúlt 2-3 hónap viszonylag jól sikerült, viszont októberben nem szándékozok sokat játszani, főként a suli miatt.

Ami viszont nagyon hiányzik, az a versenyzés. Az elmúét három hónapban durván 10db versenyen vettem részt. Nem hittem volna, hogy egyszer ide jutok, hogy cg-zni, meg SNG-zni fogok... A későbbiek során megpróbálom ismét növelni a versenyek számát, de azt hiszem, hogy ez még nagyon messze van. Az elsődleges cél, hogy cg-ben fejlődjek, csak elég szar érzés szembenézni minden nap azzal, hogy cg-ben TAGfish vagyok, és a jobb regek simán lejátszanak... Persze játék nélkül nem fogok megtanulni jól játszani, úgyhogy küzdeni kell. Mindemellett, SNG-zni is jó lenne, de az csak ilyen másodlagos dolog lesz valószínűleg, majd meglátjuk mit hoz a jövő.

A későbbiekben megpróbálom rendszeresebben vezetni a naplót, remélem lesz miről írni, mert mostanában nem sok dologról tudtam, hiszen SNG és cg elég monoton.

Várom már a fórumos versenyt, jó lenne ha minél többen lennénk.

GL Mindenkinek  :beerchug:

Nem láttam még sehol az általad említett cg könyvet.  :o

Kicsit bővebben mi a véleményed róla?

Sok sikert a cg tanuláshoz és fejlődéshez.  :beerchug:

http://www.amazon.com/Harrington-Online-Games-6-Max-No-Limit/dp/1880685493/ref=sr_1_1?ie=UTF8&s=books&qid=1286375980&sr=8-1

Erről a könyvről van szó, magyarul nem hiszem,  hogy megjelent volna (még). Komoly véleményt nem tudok alkotni róla, ugyanis még nem értem a végére. Amit látok, hogy nagyon összetett, összeszedett könyv, főként a micro/small stakes-ről szól, NL200-al bezárólag. Teljesen az alapoktól kezdve magyaráz, ugyanezt megteszi a HUD-ról is, ott is mindent elmond, aztán jönnek az érdekesebb részek, pl how to beat microstakes, how to beat smallstakes.

Igazából úgy vagyok vele, hogyha csak feleannyit fog lendíteni a játékomon ez a könyv, mint az, amelyik a versenyek késői szakaszáról szól, akkor már megérte elolvasni.

A jókívánságokat pedig köszi szépen, igyekszem majd.

:beerchug:

Valahol ott hagytam abba, hogy CG-t szeretnék tanulni, ám belekezdtem a SNG-kba is.

Az az igazság, hogy a SNG-k megfogtak... Teljesen stresszmentes, nyugis játék, ugyanúgy rengeteg fish-el, mint mondjuk NL10-en. 5.5$-os, normál sebességű, fullring siteket toltam eddig. Szept 24-től tolom az 5$-os siteket, elég jól mentek a dolgok, most teremváltás, ugyanis kiszedtem a  bónuszom, anélkül meg nincs sok értelme SNG-zni. A hálózat marad Ongame, a terem viszont Hollywoodpoker helyett nagy valószínűséggel a RedKings lesz. Ha sikerül áttelepülni a RK-re, akkor szintet is lépek, elkezdem a 11$-os siteket, aztán meglátjuk, hogy mit tudok ezen a szinten. Pár 11$-osat letoltam már, őszintén szólva felemás érzéseim vannak, de ha tudok alkalmazkodni a játékosokhoz, akkor elméletileg meg fogom tudni verni ezt a szintet is, mert elméletileg meg van hozzá a tudásom (hangsúlyozom, elméletileg). Amennyiben tönkrevernének a fiúk, akkor mindenképp marad a cg, ha megállom a helyem, akkor is meg fogok tanulni cg-zni, csak egy kicsit később, az lehet, hogy újévi fogadalom lesz  :) .

Az 5$-os minta elég kicsi, de kétlem, hogy ne verném tartósan ezt a mezőnyt, ráadásul a BR-om is bőven-bőven stabil 11$-osokra is, úgyhogy váltok. Ha egy 10-12%-os ROI-t sikerülne hozni az első hónap során, olyan 3-400 sit alatt, akkor teljes mértékig elégedett lennék, aztán majd meglátjuk mi lesz.

Az 5$-os eredmények képekben:

Tetszik a görbéd íve, gratulálok!    :great:

Tudom, hogy valahol régebben már foglalkoztál ezzel a naplódban, de hátha azóta változott, szóval elmondanád pár mondatban hogyan játszod a SNG-t?

Nem a játékstílusra gondolok, feltételezem, hogy Moshmanre és a rutinodra építesz, hanem inkább olyasmire, hogy körülmények, napszak, hány gépen, hány asztalon tolod egyszerre, elzárkózol-e a külvilágtól, vagy zenét hallgatsz közben, tévé megy, milyen időközönként iktatsz be szünetet, van-e napi maximum játszmaszám, ami fölé nem mész, szóval gondolom érted hova szeretnék kilyukadni.

Tudom, hogy nincs recept és mindenkinek az egyéniségéhez, szabadidejéhez, stb kell igazítani a játékstílusát, de én személy szerint nagyon felnézek rád és ha csak egy csipetnyi ötletet is el tudnék lesni, az sokat jelenthetne. Szerintem nem én vagyok itt az egyetlen, aki örömmel olvasna műhelytitokokat...

Előre is nagyon köszönöm!

GL

:cya:

Söprű


Köszi szépen a dicsérő szavakat.

A körülményekről:

Az Ongame hálózat elsősorban európai játékosokat fogad, így ehhez az időbeosztáshoz kell alkalmazkodni. Délelőtt nem is emléxem, hogy mikor játszottam utoljára, olyankor a keleti kollégák niteskednek. Általában délután/este játszok, ha éjszakába nyúlna a játék, akkor általában hajnal 2-3 után már nem regisztrálok, de az ilyen elég ritka. Játék közben zene az alap, tv-t elég keveset nézek, póker közben pedig soha. Az viszont nem rossz dolog, ha játék közben eltolok egy vízipipát néha, legalábbis nekem szokásom, bár azért túlzásba nem viszem. Általában 4-6 asztalon játszok, ettől több asztalon Ongame-en nem nagyon lehet jtászani, kib***tt gépigényes egy terem... Egyébként nem is biztos, hogy ez akkora baj, így azért jobban tudok koncentrálni. Ha lemegy az adott asztalszám, utána minimális pihenő van, de tényleg csak pár perc. CG-ben pl általában másfél óránként szüneteltem, mert az hamarabb lefáraszt szellemileg, mint a sima egyszerű SNG döntések. Játékszám maximum lényegében nincs, szerintem felesleges, annyit kell tolni, amennyit az időd/energiád/stb megenged.

Mostanában ismét tartunk közös sessionöket Yety20 és eNGine47 barátaimmal, ezek mindenképp sokat dobnak mindenki játékán. Jó dolog, ha vannak pókeres barátai az embernek, mert van kivel megdumálni 1-1 leosztást, van aki felhívja az ember figyelmét arra, hogy itt és itt adott szituban lapátszámra górom ki a pénzt az ablakon, stb. Ezenkívül az sem elhanyagolható, hogy van aki helyreteszi a másikat, hogyha valaki nagyon elhagyja magát. Persze ezek mind-mind kölcsönösen működnek, nem egyszer húztuk már ki egymást a szarból.

Ami a legfontosabb, az a játékfelfogás, hozzáállás. Fontos, hogy élvezd amit csinálsz... Pl én sosem ülök le játszani, ha valami nagyon kiakasztott, stb. Örülni kell annak, hogy játszhat az ember, örülni kell annak, hogy olyan problémáim vannak, mint pl miért szopott el az AA-om 106o ellen... Az, hogy valaki megteheti, hogy fogad/pókerezik az már önmagában egy nagyon jó dolog, de erről már írtam párszor. Azt sem szabad elfelejteni, hogy a póker nem tartozik semmivel neked/nekem stb. Ha jó döntéseket hoz az ember, akkor annak hosszútávon igenis van eredménye. Ami még nagyon fontos, hogy ne féljünk hibát/hibákat elkövetni, mert csak úgy lehet fejlődni, ha folyamatosan komoly problémák/döntéshelyzetek elé vagyunk állítva. A hiba nem összekeverendő a hülyeséggel, szóval nehogy bárki elkezdjen 72o-val AI-eket callolgatni preflop :D . Ha leülsz játszani, fontos, hogy minden leosztást/versenyt/SNG-t úgy játssz, mintha az utolsó lenne, nem szabad hagyni, hogy belefásuljon az ember a játékba. Mindemellett persze fontos, hogy az ember kikapcsolódjon a játék mellett, ezt mindenkinek magának kell megtalálni, hogy mivel tudja magát elfoglalni.

Az utolsó bekezdésben leírtakat nyilván nem lehet mindig betartani, sőt... Mindenesetre törekedni kell arra, hogy az esetek döntő többségében így legyen, és akkor nem lehet gond.

GL


Jó régen jelentkeztem már, van mit pótolni.

Sikerült eltűnni a fórumról egy pár hétre, vizsgák és egyéb elfoglaltságok miatt nem volt időm foglalkozni a dologgal. Olyannyira, hogy mozgatható pénzem nem sok maradt neten, ugye ha nem játszik az ember, akkor nem fial a pénz... Ugye volt karácsony/szilveszter, egyebek, így muszáj voltam hozzányúlni ahhoz a pénzhez, amit még tudtam mozgatni (fortunawines bónusz nem rövidtávú befektetés  :laugh: . Két hete azt vettem észre, hogy leégés van, így gyorsan kerestem egy savvys termet, majd elkezdtem grindolni. A terem a Betsafe lett, 900 savvypontot adnak 400 pont után (ez ugye 90$ bónuszt jelent), ehhez még kaptam egy 75$-os first deposit bónuszt. Eleinte kicsit féltem, mert csak 30-33BI-em volt 5.5$-os sitekre, így inkább biztonsági játékra törekedtem. 240 sitet kellett letolni, ezt én 10 nap alatt szerettem volna teljesíteni, durván 100$ profittal. Ehhez képest 12 nap alatt sikerült letolni a megadott mennyiséget, ami egy picit több, mint ahogy szerettem volna, de az eredmény tudatában azt mondhatom, hogy megérte két nappal tovább húzni a dolgot. Aminek külön örülök, hogy sikerült hozzászokni az ongame-en a 8 asztalhoz, bár ezt elsősorban nem nekem kellett megszokni, hanem a gépemnek, mert az ongame szoftver eléggé gyilkos...

Volt időközben egy közös sessionöm eNGine kollégával, ekkor elég gyengén ment a zsuga, pár letolt sit után inkább átálltam 30 playeres sitekre, majd hajnalban 2-2 verseny fellőttünk. Nekem egy 5.5$-os 30 playeres verseny sikerült húznom, ezen kívül volt még 1-2 ITM, de még így is csak nullszaldós lett az este. A versenyek közül egy 3.3$-os freezen 7. lettem. FT-ig nagyon jól ment, toronymagas leaderként kerültem oda, ám két elrontott (?) leosztás után 7. helyen távoztam, ami 10 BI-t fizetett, őszintén szólva eléggé csalódott voltam.

Az elkövetkezendő időszakban még meg szeretnék csinálni 3-4 savvys termet, így megszilárdítva a rollt, aztán majd meglátjuk, hogy hogyan tovább..

Íme grafok/képek:
1. Sharkscope összes játék
2. Csak 10 playeres SNG-k
3. SNG statok

Sok sikert Mindenkinek!

GRATULÁLOK!  :great: További terveid megvalósításához sok sikert kívánok!  ;)

Remélem este találkozunk a versenyen! A múltkori mákolást én szégyellem, de az online póker már csak ilyen.

Gratula PROJECTOR, szép eredmények!! :)

Hajrá  Sz.FEHÉRVÁR! ;D

#176 március 25, 2011, 01:44:41, th3PR0j3ct0r
Rég írtam, gondoltam jelentkezek.

Először is köszi szépen a gratulációkat!

Szóval ott hagytam abba, hogy Ongame és FR sitek. Folytatódott a bonushunting, viszonylag sikeresen tornászgattam felfelé a BR-t, aztán kicsit beütött a tré. Azt vettem észre, hogy akárhogy multitablingelek, egyszerűen képtelen vagyok nyerni, elkapott egy számomra elég durvának tűnő break even, kb 2-300 siten keresztül képtelen voltam nyerni. A játékom összességében nem változott, próbáltam keresni az okokat, aztán egyszercsak feltűnt, hogy eddig tableselecting nélkül nyerő voltam ongammán, viszont egy idő után azt vettem észre, hogy asztalonként ül mellettem 3-4 olyan játékos, aki 10-15% körüli ROI-t tud viszonylag tisztességes mintán. Ekkor Gery185 kolléga említette, hogy SH turbo siteken sok a fissss, nyugodtan próbáljam ki. A bónuszok miatt külön jó is volt, mert így gyorsabban jöttek a pontok. Eleinte ez is nagyon jól ment, volt, hogy 20BI-t nyertem egy nap (5.5$-os szint még mindig). Egyszerűen hihetetlen, hogy mennyi fish van ezeken az asztalokon... Általában négy ellenfelemből 2-3 60/10 körüli statokkal operál, ami finoman fogalmazva távol áll az optimálistól... Sokkal kevesebb a reg, így eléggé free moneynak tűnt az egész. Volt olyan nap, hogy letoltam 56 sitet, ami nálam abszolút rekord, persze tudom, hogy ez egy jó SNG regnek nem mennyiség. Durván 240 sit alatt sikerült nyerni ~300$-t, ami eléggé jót tett a lelkemnek, na meg a BR-nak. Ezután viszont mintha elvágtak volna... 150 sit alatt sikerült produkálnom -30BI-t. Videóztam, elemeztem a játékomat, azonban nem akart összeállni a dolog.. Egyszerűen nem sikerült megtalálni az ideális push/fold range-eket a sok fish ellen. Megpróbáltam feszülni egy picit, többször smallballozni, de sajnos nem volt hatása. Igazából SH turbo siteken ennyire random lapokkal játszó ellenfelekkel szemben sztem standard ez a down.

Időközben volt egy MiniGSOP, ráadásul abban a szerencsés helyzetben voltam, hogy Yety20 barátom felajánlotta nekem és eNGine barátunknak azt, hogy állja minden nevezési díjunkat, a profiton pedig 33-33-33%ban osztozunk. Lényegében minden NLHE eventen elindultunk, talán kettő maradt ki. Összességében azt mondhatom, hogy én voltam a csapat visszahúzó embere. Talán az első eventen megilletődötten kezdtem, nem igazán találtam a helyes játékot, de aztán a kövi versenyekre már rendben volt minden. Aztán persze jöttek a szebbnél-szebb coolerek, így aztán végeredményben egy darab ITM-et sikerült összehoznom 12 kerek $-ért... Megnyugtattak a srácok, hogy nem igazán hibáztam a versenyek során, elég std partykban estem ki.

A többieknek viszont elég jól sikerült a versenysorozat. Yety20 hozta a megfelelő formát, a sorozat elején a csapat élére állt, 3-4 ITM-et dobott be a közösbe, közte egy 17. hely, mondjuk utólag kielemeztük a dolgot, itt elég nagyot hibázott.

A legnagyobb meglepetést eNGine szolgáltatta. Eleinte nagyon rosszul mentek neki a versenyek, de aztán az utolsó 3 eventre összekapta magát :D . A 22$ 1reb1ao versenyen 5. lett 1830$-ért, igaz, itt sikerült félreértenünk egymást a kieső handnél, bár ha az eredeti tervhez tartjuk magunkat, akkor is ugyanaz a vége. A lényeg, hogy alul-felül nyitott sorhúzóval+flushhúzóval JJ8 flopon csak callolt 4bet ollé helyett, de csak a turn10-esen került be a stackünk, itt viszont elgondolkodtató a dobás, mert elég szoros volt a verseny. Az ellenfélnél AJ volt, majd a river 8 nem segített. A verseny érdekessége, hogy 250-es vakoknál 167db zsetonja volt eNGine-nek, majd innen sikerült talpraállnia :D . Szóval nincs vége, amíg vége nincs :D A Main eventen pedig egy 106. helyet sikerült elérnie, ami szintén elég jónak mondható, itt sajnos egy flipet sikerült elbukni, preflop KQ vs 1010 került ollé, bár a flop Q-nak örültünk, a turn10-esnek már annyira nem. :D

Összességében azt mondhatom, hogy jól sikerült a sorozat, fejenként 450-500$ körüli profittal zártunk, persze ha ezt a versenyt behúzzuk, akkor másabb lenne :D . Nem vagyok telhetetlen persze, csak az asztalon messze mi voltunk a legjobb játékosok, minden ellenfél legjobb esetben is csak breakeven volt...

A GSOP után másfél hét szünet következett, mert három hét kényszerpihenő után térhettem vissza az iskolapadba, természetesen a zh-k közepén. Őszintén szólva nem is ártott ez a kis szünet, mert át kellett gondolnom a dolgokat, hogy most akkor hogyan tovább. A BR elég jónak mondható, viszont az SH sitektől kicsit elment a kedvem, nem is szívesen ültem le játszani a vége felé... Ezen mindenképpen változtatnom kellene, mert nem lesz ez így jó, ha ilyen kisebb downswingek elveszik a kedvemet az egésztől.. Nem is badbeatekkel volt a gond, mert azokat elég jól viselem, inkább az, hogy egyszerűen képtelen voltam megtalálni a fishek ellenszerét...

Mivel elsősorban MTT játékosnak tartom magam, ezért ebbe az irányba mozogtam. Tegnap elkezdtem 5.5$-os 27 és 45 playeres siteket tolni starson és tilten, egyelőre nem panaszkodhatom.

Jut eszembe... Mindenkinek ajánlanám a www.thebankrollmob.com oldalt. Egy fényképes igazolványért cserébe küldenek 5000VIP pontot playersonly.com-ra, ami a Merge hálózat tagja. Az 5k VPP 50$-nak felel meg, amivel real money versenyeken/SNG-ken vehetünk részt. Ha sikerül valamit nyerni, akkor azt feltétel nélkül kifizetik. Én tegnap kaptam meg a pontokat, ma pedig tartottam egy tourney/MTS napot, viszonylag jól ment, versenyeket pedig csak a playersonlyn toltam, egy 11, 16,5 és egy 22$-os freezeoutra került sor, a 16.5$-oson 5. lettem, amiért 108$-t kaptam. Egy igazolványért cserébe nem rossz :) . Mondjuk itt sikerült elbarmolnom a versenyemet, elég nagyot hibáztam a kieső handemnél, QK vs AK került be preollé, úgy gondoltam, hogy jó leszek egy 20BB-s squeeze/push ellen. Nem is értem miért calloltam... Annak ellenére, hogy az ellenfél elég laza range-el pusholt, a range nagyrészében ászos lapok voltak, szóval valszeg az esetek döntő többségében underdogként teszem be. Erre nem vagyok büszke, de mind1.. :)


Január 24-én kezdtem el újra pokerezni (vagy 26???), 170$ból, mára megtízszereztem, sőt, talán egy picit több is. Kiutalások voltak persze, de így is elég stabil a BR, teljesen nyugodtan tolhatom az MTS-eket. Őszintén szólva soha rosszabb évkezdést. Nyár végére szeretném elérni az 5K-s rollt, bár ez nagyban függ attól is, hogy az egyik irodánál bentlévő viszonylag komoly összegből mit sikerül kihozni.

Kicsit hosszúra nyúlt, köszi ha elolvastad :)

Legjobbakat, GL Mindenkinek!  :beerchug:


ui: Yety20-nek köszi szépen a bizalmat a GSOP-re, és grat a többeiknek a kimagasló eredményekhez!
Egyébként hatalmas élmény volt a miniGSOP, továbbá hatalmas plusz motivációt ad, hogy tudod, hogy a többiekért is harcolsz... Hatalmas élmény, de tényleg. Mióta pokerezek azóta nem igazán volt ilyenben részem, ráadásul meglehetősen jól sült el a dolog :) .

Gl,sok sikert a továbbiakban is!:)

Április eddig határozottan tetszik  ;D

Valahol ott hagytam abba, hogy MTS-ek irányában fogok tovább haladni, végülis ezt sikerült is tartani, aránylag jól is ment/megy, de most nem erről lesz szó, hanem a keddi napról.

Megbeszéltük eNGine barátommal, hogy tartunk nála egy sessiont, amihez csatlakozott Yety20 is, igaz, ő csak pizzázni jött  ;D . Végülis este 8 körül értem oda, eléggé fáradtan, kb nulla játékkedvvel, majd kiderült, hogy nem működik a mobilnetem, úgyhogy starson/tilten nem tudok játszani, mert eNGine is itt tolta, az IP címünk pedig egyezett volna, ami nem feltétlenül jelent sok jót. Végülis úgy döntöttem, hogy fellövök pár MTT-t kisebb termekben, gyorsan befizettem UB-re és Chilire 2-200$-t, + volt még Merge-e is egy kis apróm, ebből terveztem folyamatosan futtatni 6-8 versenyt.

Mint írtam, nem volt igazán nagy kedvem tolni, erre eNGine annyit mondott, hogy "Tudod, az ilyen sessionök szoktak jól elsülni..." Mondom jah persze, majd reggel is ezt mondd :D Jelentem, jól sült el :D

Összesen 14 versenyt indítottam, ebből egyet sikerült behúzni, de összejött még egy 3. és egy 5. hely is, továbbá 4db kiesés a 1x. helyek valamelyikén (ezek közül egy 3$ rebuy különösen fájó volt). Egyszerűen olyan jól ment a zsuga, hogy lényegében éjfél után már nem is tudtam regelni versenyekre, mert folyamatosan jól alakult az a megmaradt 8 verseny, ahol még tartottam magam.

Az első FT-m Chilin volt, itt egy 11$-os versenyen sikerült 3. helyen végeznem, bár ebben egy picit több volt. Sikerült 3 handed játéknál egy elég nagyot hibáznom, 66-tal calloltam egy 3bet allin-t, ellenfelemnél 99 volt, nem sikerült legyorsulnom, így short stack lettem, ahonnan még sikerült nagyjából visszakapaszkodnom, majd bvb szituban kisvak rámlimpelt, 74o-val passzoltam, a 456 flopon pedig sikerült all-in kerülnöm K6 ellen, ami végülis nem feltétlenül rossz mutatás, főleg úgy, hogy turnre kaptam egy flushdraw-t is, de sajnos blank riveren sikerült búcsúznom.

Mindeközben volt még egy 5$-os verseny Chilin, ahol 1x. lettem, itt kétszer vertek emg alulról, így 30 embertől már shortként kellett küzdenem, sajnos nem sikerült FT-re kerülnöm. Emellett volt még Merge-en szintén egy 1x. helyem, erre már pontosan nem emlékszem, hogy hogyan alakult.

A másik FT-m UB-n egy 6.6$-os bounty-s verseny volt, itt 5. helyen végeztem, bár ez elég furcsa volt. Volt egy érdekes leosztásom: 5-6-an voltunk még az asztalnál, 1010-zel emeltem, majd egy addig lazán passzívan játszó ellenféltl kaptam egy mini3betet, ami egy 2-es 3bettel rendelkező játékostól elég erősnek éreztem. A flop 742 lett, ahol az ellenfelem overbet all-in ment, itt nagy tankelés után inkább eldobtam a tízeseimet. Nem tudom, hogy mennyire volt jó döntés, de bíztam a reademben. Ilyen előzményekkel egy flop overbet all-in eléggé polarizálja  az ellenfelem range-ét, de ellene mégsem éreztem azt, hogy elég lenne a 1010.

Az FT mellett még végülis négy értelmes versenyem maradt. Az egyik a már említett 3$ rebuy,  ahol 13-14 embernél gigastackért sikerült buknom egy AK vs QQ-t, AKx flopon még örültem, a riverre érkező backdoor flushnek már nem igazán tudtam... Szintén 1x. helyen végeztem egy 1$-os deepstack versenyen.

A nap utolsó versenye egy 1$-os rebuy volt, amit végülis sikerült behúznom. Igaz, 7 embernél sikerült leamortizálnom a stackemet, valamiért biztos voltam benne, hogy tudok dobatni Q9x10 boardon, ám 9-es set ellen nem sok esélye volt a 10-es páromnak. Itt egy kicsit meggyengültem, de sikerült visszakapaszkodnom, 4 embernél már toronymagas leader voltam, majd egy elég feszes ellenfelemet sikerült meggyengíteni. Q9o nálam, természetesen emelek, kaptam egy mini3betet, flopon három treff érkezett AK5 formájában, nálam a Q treff, ellenfelem potot hívott, amiből az addigi játéka alapján arra a következtetésre jutottam, hogy itt még tudok dobatni, ha meg nem, akkor még simán jó lehetek a nutflushdrawmmal. Allinemre dobott az ellenfél, aztán pár handdel később őt is kiejtettem. 3 embernél valahogy így nézett ki az asztal: 2.5M itt, 8-900K körül egy olyan játékos, aki nagyon sokszor játszott vissza rám, továbbá volt még egy shortstack 100K-val, aki ha jól tudom, itt már sit out volt, valami olyasmit mondott, hogy mennie kell mert sír a kislánya  ??? . Az erős ICM hatás miatt elkezdtem durván aggrózni a középső stackre, bár az első pushomnál (K8) sajnos KK-t talált a srác, aztán sikerült feldupláznia. Két handdel később fordított ICM hatásnál AI-t jelentett a nagystack, majd a short is betette, így úgy gondoltam, hogy 1010-zel van létjogosultsága a callnak. A10 ellen sikerült kitartanom, két leosztással később pedig openpusholt a srác, amit A5-el calloltam, J5-öt borított, itt ismét kitartottam, így sikerült megnyerni ezt a versenyt.

Nem gondoltam volna, hogy ennyire eredményesen fog sikerülni az este, de reggel 9-kor elégedetten álltam fel a gép elől  ;D . Életem legjobb MTT sessionje volt, ha nem a számokat nézzük, hanem magát az elért eredményeket.

Merge-en kívül (mivel ott csak egy versenyt toltam) íme az eredmények:

GL Mindenkinek!

Bravó Robi! "Megy a szekér", csináld! Gratulálok!  :great: