th3PR0j3ct0r Pókeres Naplója

Előző téma - Következő téma

0 Felhasználó és 1 vendég van a témában


Idézetet írta: th3PR0j3ct0r Dátum április 07, 2011, 07:59:09
Április eddig határozottan tetszik  ;D

Valahol ott hagytam abba, hogy MTS-ek irányában fogok tovább haladni, végülis ezt sikerült is tartani, aránylag jól is ment/megy, de most nem erről lesz szó, hanem a keddi napról.

Megbeszéltük eNGine barátommal, hogy tartunk nála egy sessiont, amihez csatlakozott Yety20 is, igaz, ő csak pizzázni jött  ;D . Végülis este 8 körül értem oda, eléggé fáradtan, kb nulla játékkedvvel, majd kiderült, hogy nem működik a mobilnetem, úgyhogy starson/tilten nem tudok játszani, mert eNGine is itt tolta, az IP címünk pedig egyezett volna, ami nem feltétlenül jelent sok jót. Végülis úgy döntöttem, hogy fellövök pár MTT-t kisebb termekben, gyorsan befizettem UB-re és Chilire 2-200$-t, + volt még Merge-e is egy kis apróm, ebből terveztem folyamatosan futtatni 6-8 versenyt.

Mint írtam, nem volt igazán nagy kedvem tolni, erre eNGine annyit mondott, hogy "Tudod, az ilyen sessionök szoktak jól elsülni..." Mondom jah persze, majd reggel is ezt mondd :D Jelentem, jól sült el :D

Összesen 14 versenyt indítottam, ebből egyet sikerült behúzni, de összejött még egy 3. és egy 5. hely is, továbbá 4db kiesés a 1x. helyek valamelyikén (ezek közül egy 3$ rebuy különösen fájó volt). Egyszerűen olyan jól ment a zsuga, hogy lényegében éjfél után már nem is tudtam regelni versenyekre, mert folyamatosan jól alakult az a megmaradt 8 verseny, ahol még tartottam magam.

Az első FT-m Chilin volt, itt egy 11$-os versenyen sikerült 3. helyen végeznem, bár ebben egy picit több volt. Sikerült 3 handed játéknál egy elég nagyot hibáznom, 66-tal calloltam egy 3bet allin-t, ellenfelemnél 99 volt, nem sikerült legyorsulnom, így short stack lettem, ahonnan még sikerült nagyjából visszakapaszkodnom, majd bvb szituban kisvak rámlimpelt, 74o-val passzoltam, a 456 flopon pedig sikerült all-in kerülnöm K6 ellen, ami végülis nem feltétlenül rossz mutatás, főleg úgy, hogy turnre kaptam egy flushdraw-t is, de sajnos blank riveren sikerült búcsúznom.

Mindeközben volt még egy 5$-os verseny Chilin, ahol 1x. lettem, itt kétszer vertek emg alulról, így 30 embertől már shortként kellett küzdenem, sajnos nem sikerült FT-re kerülnöm. Emellett volt még Merge-en szintén egy 1x. helyem, erre már pontosan nem emlékszem, hogy hogyan alakult.

A másik FT-m UB-n egy 6.6$-os bounty-s verseny volt, itt 5. helyen végeztem, bár ez elég furcsa volt. Volt egy érdekes leosztásom: 5-6-an voltunk még az asztalnál, 1010-zel emeltem, majd egy addig lazán passzívan játszó ellenféltl kaptam egy mini3betet, ami egy 2-es 3bettel rendelkező játékostól elég erősnek éreztem. A flop 742 lett, ahol az ellenfelem overbet all-in ment, itt nagy tankelés után inkább eldobtam a tízeseimet. Nem tudom, hogy mennyire volt jó döntés, de bíztam a reademben. Ilyen előzményekkel egy flop overbet all-in eléggé polarizálja  az ellenfelem range-ét, de ellene mégsem éreztem azt, hogy elég lenne a 1010.

Az FT mellett még végülis négy értelmes versenyem maradt. Az egyik a már említett 3$ rebuy,  ahol 13-14 embernél gigastackért sikerült buknom egy AK vs QQ-t, AKx flopon még örültem, a riverre érkező backdoor flushnek már nem igazán tudtam... Szintén 1x. helyen végeztem egy 1$-os deepstack versenyen.

A nap utolsó versenye egy 1$-os rebuy volt, amit végülis sikerült behúznom. Igaz, 7 embernél sikerült leamortizálnom a stackemet, valamiért biztos voltam benne, hogy tudok dobatni Q9x10 boardon, ám 9-es set ellen nem sok esélye volt a 10-es páromnak. Itt egy kicsit meggyengültem, de sikerült visszakapaszkodnom, 4 embernél már toronymagas leader voltam, majd egy elég feszes ellenfelemet sikerült meggyengíteni. Q9o nálam, természetesen emelek, kaptam egy mini3betet, flopon három treff érkezett AK5 formájában, nálam a Q treff, ellenfelem potot hívott, amiből az addigi játéka alapján arra a következtetésre jutottam, hogy itt még tudok dobatni, ha meg nem, akkor még simán jó lehetek a nutflushdrawmmal. Allinemre dobott az ellenfél, aztán pár handdel később őt is kiejtettem. 3 embernél valahogy így nézett ki az asztal: 2.5M itt, 8-900K körül egy olyan játékos, aki nagyon sokszor játszott vissza rám, továbbá volt még egy shortstack 100K-val, aki ha jól tudom, itt már sit out volt, valami olyasmit mondott, hogy mennie kell mert sír a kislánya  ??? . Az erős ICM hatás miatt elkezdtem durván aggrózni a középső stackre, bár az első pushomnál (K8) sajnos KK-t talált a srác, aztán sikerült feldupláznia. Két handdel később fordított ICM hatásnál AI-t jelentett a nagystack, majd a short is betette, így úgy gondoltam, hogy 1010-zel van létjogosultsága a callnak. A10 ellen sikerült kitartanom, két leosztással később pedig openpusholt a srác, amit A5-el calloltam, J5-öt borított, itt ismét kitartottam, így sikerült megnyerni ezt a versenyt.

Nem gondoltam volna, hogy ennyire eredményesen fog sikerülni az este, de reggel 9-kor elégedetten álltam fel a gép elől  ;D . Életem legjobb MTT sessionje volt, ha nem a számokat nézzük, hanem magát az elért eredményeket.

Merge-en kívül (mivel ott csak egy versenyt toltam) íme az eredmények:

GL Mindenkinek!

Ó máj gád! Hatalmas gratuláció! 8) Ebből a bombasztikus formából majd nekem is adhatnál át telepatikus úton :great:

Gratula, sose legyen rosszabb napod.

Köszi szépen Srácok!

Tegnap sikerült ismét odaérnem egy 3 rebuyon UB-n, ezuttal második helyre futotta. Igazából összetehetem a két kezem, mert volt 3-4 hand ahol hatalmasat mákoltam, ebből kétszer ráadásul hibáztam is (Anyukám biztos csuklott...), kétszer viszont standard resteal szituban domináltak, de A8 vs AK-nál, majd 66 vs JJ-nél csapták a 3, majd 2 outom egyikét.

5 előtt nem sokkal kezdtem el regelgetni versenyekre iPokeren meg UB-n, de 8 után már nem indítottam újabb versenyeket, mert elég szarul éreztem magam, ez pedig kihatott a játékomra is. Ennek ellenére azért jól sült el a dolog.

3 leftnél érdekes szituba keveredtem, utólag végiggondolva megúszhattam volna a lestackelődést, durván 600-500-500K-s állásnál, 20K-s vakok mellett (600K itt) egy hatalmas fish (36/5-öt játszott) limpelt gombról, én SB-n 88at kaptam, amit betoltam, mert nem szerettem volna oop játszani egy ennyire passzív ellenféllel szemben (utólag talán hiba, egy 60K-s izolálás elég lett volna), ezután a BB AI-t jelentett, legnagyobb meglepetésemre a passzív button callolt. Nálam ugye 88 volt, BB-nél 1010, a button pedig 99-le képes volt limp AI call-t játszani 3way potban, kétlem, hogy ez helyes lenne a részéről. Természetesen mindketten szettesedtünk, a TT kiesett, viszont a HU-t 7BB-vel kezdtem, sajnos nem sikerült beforgatni. Így is 405$-t fizetett a verseny, úgyhogy nem panaszkodhatok, főleg a gyenge játékom miatt.

Eredmény Sharkscope-ról a mellékletben.

GL Mindenkinek!

Gratulálok! Szép napok.  ;)   :beerchug:   :great:

Gratula! :)

GL mindenkinek az asztaloknál!

#185 július 04, 2011, 07:59:00, th3PR0j3ct0r
Ismét sikerült elhanyagolni a naplómat, na persze nem önszántamból.

Szóval a vizsgaidőszak elején felhagytam eme gyönyörű játékkal, ugyanis nem nagyon lett volna rá időm... Helyette inkább fogadtam, ami elég jól sült el.

Minden vizsgám meglett, úgyhogy a héten újúlt erővel vágtam bele a pokerbe. Végülis a versenyekhez tértem vissza, de felállítottam magamnak egy stoploss-t, ahol aztán majd vissza kell állnom sng-zni. Eleinte elég langyosan indult, ha jól emlékszem szerdán és pénteken toltam egy-egy rövid sessiont, összesen talán 15 verseny ha lement. Voltak bíztató jelek, pl egy 13. hely egy iPoker 11$ freezeouton, egy 48. hely stars 2$rebuyon (500 cap), továbbá egy daily big 5.5$-os versenyén elért 31. hely (4020 induló volt, szóval elég monster field volt). Persze ez az egész kb arra volt jó, hogy kb nullszaldósra hozza a dolgokat, talán minimális profitom is volt.

Yety20 kollégával egyeztettünk vasárnapra egy sessiont. Én délután a 14:45-ös stars 2.2$ rebuy 500 capes versennyel kezdtem, Ő viszont egy kicsit később, olyan 4 óra körül. Eleinte nagyon rosszul ment a zsuga, aztán a végére belelendültünk. Neki majdnem sikerült kijutnia a GSOP Live manchesteri állomására, azonban egy hellyel lemaradt a repjegyváltásról... A végére eléggé leshortosodott, majd QQ-val betette, természetesen a fél asztal callolta, egy K10 pedig megverte egy turnre érkező K-val. Ezen kívül még volt egy canadian daily FT-je, egy 22$ freezeout FT-je (mind ongame). Ezen kívül számos kisebb ITM összejött, így ő kb nullszaldósra hozta a napot.

Számomra is elég érdekesen indult az este, lényegében stacket sem tudtam építeni sehol, sok-sok coolerem is volt, szóval nem alakultak jól a dolgok, nah. Az első halvány remény (hol máshol) az egész nap legkisebb garantált díjalapú versenyén jelentkezett, egy 5.5 eurós 500euró gari freezeouton. Lényegében egész végig short volt a játék, az FT elég gyenge volt, lényegében az utolsó helyek egyikéről kezdtem meg, de aztán viszonylag könnyedén első lettem, ez 191 eurót fizetett, végülis jobb mint a semmi, és azért pluszba lendítette a napot, még ha nem is nagyon (ekkor már elég sok pénzt elégettem, magamhoz képest legalábbis).

Ami viszont az igazi áttörést hozta, az egy party 6$ 2.5K gari freezeout. Ezt is sikerült behúzni, megdöntve ezzel a saját rekordomat, 953$-t nyertem. Végülis itt is elég shortstackként kerültem FT-re, kb a 8. helyen, de annyira parádésan gyenge volt az FT, hogy lényegében egy leosztástól tekintve könynedén sikerült feljönnöm. Eleinte kerestem a jó push szitukat, majd sikerült felduplázni, azt a stacket pedig szinten tartani. Ezután egy eléggé std party következett, KK-val emeltem, bízva abban, hogy vki megpróbál 3betAI menni, ez végülis nem történt meg, csak egy callt kaptam. A flop elég veszélytelen volt, ellenfelem A magassal tette középre a stackjét, nem sikerült lejavulnia. Innentől megint vegetálás következett, szépen, aggresszívan építgettem fel a stackemet, amikor elérkezett lényegében a döntő leosztás. AQ-val emeltem, 2-2.5BB között, majd kaptam egy allint egy olyan tagtól, aki egészen addig 18/0-t játszott 89 hand alapján. Akiknek esetleg nem világos, az a nulla azt jelenti, hogy egyszer sem emelt 89 leosztás alatt. Yetyvel elég sokáig tanakodtunk, de aztán arra jutottunk, hogy az image-em elég irritáló lehetett, továbbá a srácot előtte kb két leosztással vették le kb a stackje felével, így arra jutottunk, hogy becalloljuk a kb 25BB-s stackünket. A tag AA-t mutatott, de a turnre és riverre érkező káróval sikerült lemákolnom az ellenfelemet. Őszintén szólva eléggé határeset volt a call, valszeg nem minden esetben léptem volna meg. Innentől kezdve gyakorlatilag legyalultam az asztalt. Yetyvel nagyon sokat röhögtünk, talán FT-n még életemben nem szakadtam ennyit. Az ellenfelek enyhén fogalmazva is fogalmatlanok voltak... 4 handed játékból kb 3 leosztás alatt megcsináltam a HU-t, amit elég nagy előnnyel kezdtem. Eleinte orosz ellenfelem nagyon meglepő húzásokkal rukkolt elő, egyszerűen nem tudtam mit csinálni ellene, bár még mindig majdnem 2:1 arányban vezettem. Ekkor alkut ajánlottam a tagnak, elég nagy előnyben voltam, nekem pedig fontos lett volna egy nagyobb eredmény, így alkudozni kezdtünk, talán ez volt a verseny legnagyobb vicce...

Szóval szünet következett, jól is jött, legalább sikerült kifújnom magam. Először megkérdeztem, hogy egyáltalán hajlandó-e tárgyalni... Erre annyit mondott, hogy igen, 50-50. Lol... Yetyvel szakadtunk ezerrel, mire én azt ajánlottam, ami sztem egy ilyen játékossal szemben már-már túlságosan is fair, hgoy 850 az enyém, a maradékot pedig megkapja ő. Erre ennyit írt, hogy jó lesz neked az 50-50 :D . Ekkor már nagyon kíváncsi voltam, hogy vajon miért tartja ennyire nagyra magát... Sharkscope-on meglestem, 9db versenyt játszott összesen :D. Még egyszer felajánlottam neki a 850-maradék elosztást, ő azt mondta, hogy nem, inkább játsszunk.

Két handdel később 12500-25000-es vakoknál emeltem SBről kb 53K-ig J10s-el, erre kaptam egy elég nagy 3betet, amit nehezen, de calloltam a flop ilyen 1082 rainbow, itt emelt, egy kisebb visszaemelésemre pedig allin ment, amit emgadtam, AQo-t tudott mutatni. A turnre jött egy J, a river pedig valami blank zsuga volt, így megnyertem a versenyt, jól jártam, hogy nem kötöttük meg az alkut.

Összesen olyan +1.1K lett a nap, nyertem két versenyt egy maratoni session alatt, szerintem bőven megfelel  ;D.

Screenshotok a mellékletben.

Ma pihenés, kedden újabb lockdown session, szerdán pihi+videó+könyv, csütörtökön ismét session, pénteken pedig ismét az önképzésé a főszerep.

GL Mindenkinek!


Gratulálok th3PR0j3ct0r, szép "visszatérés"! :beerchug:

Nagy Gratula kedves th3PR0j3ct0r!!! :great: :great: :beerchug: :beerchug:
Annak is nagyon orulok,hogy ujraelesztetted a naplod!
Remelem gondozgatod mostantol! ::)

A keddi session eredményéről még nem volt időm beszámolni, hát most megteszem.

Először is köszönöm szépen Mindenkinek a gratokat.  :beerchug:

Még mielőtt belekezdenék, a vasárnapi bejegyzéshez egy kis adalék. Összesen 33db versenyt toltam le, ~230$-t költöttem nevezésekre, 1253$ ITM-et csináltam, így a profit nincs 1.1K, inkább 1K-hoz közelít.

Szóval a keddi session:

Egy biztos, életem legfárasztóbb sessionjén vagyok túl. Hétfőn éjszaka nem sikerült aludnom csak öt órát, azt is úgy, hogy reggel 10kor már keltem, mert 11-re jött yety. Ezután 14.5 óra kőkemény grind vette kezdetét. Ha jól számoltam 29 verseny ment le, öt ITM-et csináltam, ebből 4 FT jött össze, bár azok is inkább kisebb tornákon.

Először egy 2$ rebuyon értem oda PlayersOnly-n. Itt HU kerültem az általam egyik legjobban gyűlölt online player ellen, róla olvashattatok már itt a naplómban is, egy román ragról van szó. Sajnos sikerült kikapnom tőle, KJ-vel tettem be J magas flopon, QQ-t borított, aztán nem sikerült legyorsulni.

Később még volt egy döntőm Mybeten, itt 3. lettem. Ha jól emlékszem, akkor itt 3 handed covereltem az ellenfelemet, 44-gyel floppoltam ilyen 4108 szerű flopot, végighívtam, ellenfelem adott. Riverre érkezett egy J, itt bekerült, képes volt JJ-t mutatni. Ha nyerem, akkor 2:1 vezetésből kezdem a HU-t, így azonban meg kellett elégednem a 3. pozícióval.

Nem sokkal később FT-re értem a BAH 5 eurós freezeoutján, ugyanarról a versenyről van szó, amit vasárnap sikerült megnyernem. Itt egy rendkívül intelligens ellenfelemmel szemben 3 handed játékban SBről emeltem A8-oval, ő megadta. Flopra 332 jött, cbet-call, turn ismét 3, cbet-call. Riverre jött egy 9-es, addigra már kommitáltam magam, így muszáj voltam betolni maradék stackemet, a lengyel srác pedig mutatott egy 96o-t. GG WP sir.. Egy újabb 3. hely.

Az utolsó FT-met pedig partyn játszottam egy 5.5$-os deepstack versenyen. Itt többször is bajba kerültem, kétszer álltam fel 3-4 BB-s stackről, egyszer valahol 20-30 leftnél, egyszer pedig FT-n. Az FT-s comeback után, amikor már tlleg elég szilárdnak tűnt a stackem, megpróbáltam izolálni egy shortstack allint SBről A9-cel, azonban a BB mögémcallolt AQ-val, így sajnos kiestem. Itt lehet, hogy hibát követtem el, de a short allinjével kb 20-25%-a volt a potban, ezért úgy gondoltam, hogy mindenképp érdemes egy játékossal a hátam mögött all in menni, de sajnos lapon ült a srác...

Nagyjából ez történt, összesen kb 450$ profittal zártam, ami ismét nem mondható rossznak.

Ma viszont nem vagyok benne biztos, hogy sokat fogok játszani, mert elég fáradt vagyok. Most még megy egy versenyem, ott még megpróbálok alkotni, de aztán mára lehet ennyi, ugyanis tegnap éjszaka ismét nem sikerült sokat aludni...

Egyik kedves szomszédom tegnap úgy döntött, hogy éjszaka fél1-kor nekiáll főzni... Ezzel nem is lett volna gond, ha közben nem alszik el... Fél 2 körül itt rohangáltak a tűzoltók a lépcsőházban, bár szerencsére nem történt semmi extra.. Mindenesetre rendesen nem tudtam pihenni, így ma inkább majd megnézek 1-2 videót, ha befejeztem ezt a versenyt.

Screenshotok a mellékletben, de csak két hsz-ben tudom feltenni, mert túl nagy lenne egyszerre a négy.

GL Mindenkinek!

Íme a másik két eredményem.

Szép eredmények, toljad csak neki, így tovább!

Csak igy tovabb!
Te vagy a szinte "kezzel foghato" peldakepem".
:beerchug: :cya: :ok:

Demi, Umek: Köszi szépen a dícsérő szavakat!  :great: :beerchug:

Most pedig az utóbbi idők történéseiről pár szóban:

A két jól sikerült session után kisebb hullámvölgybe kerültem. Lényegében nem történt semmi extra, kicsit kiégettnek éreztem magam, nem is jöttek úgy az eredmények ahogy kellett volna, bár igaz, nem is játszottam túl sokat. A bukó MTT-khez képest minimálisnak mondható, -2-300$ között. Volt egy-két deep runom, de aztán pár buta move gallyratette a versenyeimet.

Ezután következett egy "nyaralás", ami finoman fogalmazva szarul sikerült, bár rajtam kívülálló okok miatt. Mindenesetre a pénzégetés fogalma teljesen új értelmezést nyert számomra ezalatt a 4-5 nap alatt, de nevezhetnénk "időégetésnek" is..

Persze volt öröm is az ürömben, mert vasárnap kaptam egy sms-t Yety20-től: sikerült kijutnia a GSOP Live manchesteri versenyére. Ráadásul abban a megtiszteltetésben van/volt részem, hogy felajnálotta, hogy menjek ki vele Manchesterbe. Sokat nem kellett gondolkodnom rajta, természetesen elfogadtam, szóval hétfőn irány Manchester! Lényegében ugye a verseny aug. 2-7. között lesz, de sikerült úgy intéznünk a dolgokat, hogy két hetet kint töltsünk. Az odaút elég hosszú lesz, mert csak úgy tudunk időben odaérni a szobafoglalásra+ a welcome party-ra, hogy aug. 1-én indulunk egy esti járattal, majd este 8 körül érünk Londonba, aztán onnan busszal London-Birmingham-Manchester, végülis kedden hajnal 6 körül érünk oda. Van közvetlen járat Pestről Manchesterbe, de azzal csak késő este érnénk oda, a szállást pedig elméletileg korábban kellene elfoglalni, szóval ez a lehetőség elég korán stornozva lett. A verseny után családlátogatás, aztán aug 12-én irány haza. Elég sokat fogunk utazni, de sztem jó bulinak ígérkezik az egész kiruccanás.

A versenyről: Yety ugye a main eventen indul, ami egy ~1700$-os verseny lesz, max 400 indulóval, remek struktúrával, egy órás vakszintekkel. Amennyiben kiesne idő előtt, akkor valszeg side event(ek)en próbálkozik. Ha már ott vagyok, akkor valószínűleg nem fogom megállni a játékot (nagy hiba lenne, ilyen lehetőség nem minden nap adódik az ember életében), úgyhogy valszeg a 110 fontos side eventen fogok indulni, valamint ha lesz elérhető téten SNG, akkor azokon fogok próbálkozni. Persze ez még a jövő zenéje. A helyszín érdekessége, hogy állítólag a casino úgy van építve, hogy játék közben be lehet látni az egész Old Traffordot, szóval a hangulatot még ez is fokozza majd.

Egyelőre nagyjából ennyi, legközelebb már valszeg csak kintről jelentkezek, addig is GL Mindenkinek!  :beerchug: :cya:

Azannya! Jó utat, kellemes időtöltést és nem utolsósorban GL!  :cya: