NFL Beszámolók

Előző téma - Következő téma

0 Felhasználó és 1 vendég van a témában


NFL Beszámolók

Ebben a témában lehet írni az NFL-es mérkőzések beszámolóit!

Köszönjük, s sok sikert!  :ok:

#1 november 10, 2010, 22:10:40, Cesc18
Pittsburgh Steelers - Cincinnati Bengals


Kicsit féltem ettől a meccstől, mert szinte minden a Steelers mellett szólt és kezdett gyanús lenni meg ugye hétfő esti meccs volt amik igen csak szoktak meglepetéseket tartalmazni.
A Bengals számára a lehető legrosszabban kezdődött ez a találkozó ugyanis a kirúgást visszahordó Bernard Scott kezéből kiütötték a labdát és a Steelers szerezte meg és nagyon jó mezőnypozícióból jöhettek, úgy a Bengals 25 yardos vonala körül. Pár play után már a tigrisek 1 yardjánál jártak ahonnan Mendenhall meg is csinálta a TD-t. Jöhettek a hazaiak, de messze nem jutottak és punt következett illetve következett volna, ha a Steelers speciális egysége nem dolgozik ennyire jól és nem blokkolják... újra a vendégeknél a labda újra remek mezőnypozícióból. Viszont a Bengals védelme most nem hagyta őket így következhetett 25 yardról a field gól, amit Jeff Reed értékesített is. A Steelers speciális egysége gyorsan letette a névjegyét a Poul Brown stadionban. Egyébként ahhoz képest, hogy eddig mennyire jól védekezett a Pitts a futások ellen Bensonnal nem igazán tudtak mit kezdeni. Amikor elsőnek támadott a Bengals ha jól emlékszek zsinórban 4 futó playt hívtak és Benson össze is hozott 20-22 yardot (volt egy fogadásom, hogy 63.5 yard alatt fogják tartani...ezt látván temettem a tippet). Az első negyedben gyakorlatilag más nem nagyon történt, punt-punt hátán volt... nem jutottak sokat előre a csapatok.
A második negyed hasonlóan folytatódott, mint ahogy az első befejeződött majd 4 perc elteltével jött a fordulat. Egy szép Bengals szerelés után Ward kiejtette a labdát amire Roy Williamsnek sikerült rávetődnie. Így a hazaiak jöhettek a Pitts 40 yardjáról. Pár yard megtétele után Palmer kiosztott egy 19 yardos passzt Terrel Owensnek és így 10-7-re alakult az állás.

http://www.youtube.com/watch?v=GJYtojeKza4
(T.O 150. TD elkapása volt ez...ami miatt beteszem ezt a videót az a TD öröm miatt van)

Jöhetett a Steelers, megint csak nagyon halovány támadás és mindössze 1 yardot jutottak előre. A punt után Palmer szórt egy interceptionst... nem volt nyomás alatt, semmi extra egyszerűen levadászta, olvasta a játékot Timmons. 5 perccel a félidő előtt jöhetett a Pitts a félpályáról. Sikerült eljutni a tigrisek 8 yardjához ahonnan Big Ben kiosztott egy TD passzt Wardnak. Egyébként ha Marvin Lewis bedobja a pirosat akkor kiderült volna hogy valójában ez nem is volt TD és mivel 4. és 8 lett volna így csak field gól lett volna. De nem dobta be így 17-7 lett. 2 perccel a vége előtt Scott javította a hibáját és a Pitts 40-45 yardos vonaláig visszahordta a kirúgást. Palmerék innen még haladtak előre, de csak field gól lett belőle...illetve lett volna, ha Nugent berúgja...de nem tette így maradt a 17-7. Kb 1 perccel a vége előtt a Steelersnek sikerült eljutni field gól távolságig és Reed 53 yardról nem hibázta el. Ezzel 20-7-el mentek szünetre.
Az első félidőben mindkét offense elég halvány teljesítményt nyújtott. Ha valaki félidőbe kapcsolódott be a meccsbe és ránézett az eredményre biztos azt gondolta mennyivel jobb a Steelers és alázás folyik a pályán...de egyáltalán nem így volt. Ha belegondolok, hogyha nincs az elején a fantasztikus speciális egység teljesítmény és mondjuk Lewis bedobja a piros zászlót és az sem TD...akkor rögtön más állt volna az eredményjelzőn. Persze a volna az semmit nem ér, csak a tisztánlátás végett írom le, hogy egyáltalán nem volt meggyőző a Steelers offense.

A harmadik negyedben a Pitts kezdett támadni, de megint csak nem jutottak messze...jöhetett a punt. A punt után a Bengals field gól kísérletig jutott, de 45 yardról újra hibázott Nugent. Ebben a negyedben orrba-szájba puntolták egymást...itt azért már kezdett leragadni a szemem, szerencsére sikerült nyitva tartanom...a negyedik negyedben jött az izgalom dögivel. A Bengals térfelén járunk és a Steelers egy olyan playt hívott, hogy tátva maradt a szám... Randle El elkapónál a labda QB pozícióban miközben Big Ben blokkolja a védőt és ezzel párhuzamosan az időben Randle elengedi a labdát és egy 39 yardos TD passzt oszt ki Wallace-nak. Közben megtaláltam youtubon...csatolva. Komolyan ezért az 1 playért megérte virrasztani...


27-7 az állás... na itt mindenki azt gondolta, hogy zsebben a milliók és izgulni sem kell már... de tudjuk, hogy az NFL-ben 15 perc az töménytelen sok idő. Ennek megfelelően a tigrisek nem is adták fel és ahogy az első héten a Patriots ellen úgy most is nagy hajrát nyitottak. Nekem egyébként még mindig izgulnom kellett, hogy Benson 63.5 yard felett fut-e vagy sem...jelenleg 50 yard körül járt... viszont mivel nagy volt a hátrányuk, várható volt, hogy 1 futó playt sem hívnak így én pipáltam is tippem reménykedve abba, hogy tényleg nem hívnak futó playt. A Bengals egy villanás alatt átgázolt a Steelers defense-én és Palmer kiosztott egy újabb TD passz T.O-nak. Ezután a Steelers pörgethette volna az órát...nem tették meg, eredménye Big Ben INT... mondjuk csodás védő munka volt ahogy leszedték a labdáját. Valahonnan a félpályáról jöhetett a Bengals amikor is Palmer elindított egy hosszú labdát és pass interference-t fújtak... egyébként köze nem volt hozzá, de hazai pályán belefér. Gyorsan ott termettek a Pitts end zonejának a közelében. Jött is egy 1 yardos Benson TD. Ezzel feljöttek 27-21-re és még tengernyi idő volt hátra. Akiknek a Pittsen volt a pénzük most kezdték csak igazán jóízűen rágcsálni a körmüket... igen még 9 perc izgalom. Ekkor már az én szemem se akart leragadni! A Bengalsnak ki kellett védekeznie, persze a Steelers okosan pörgette az időt és Mendenhall mesterien szállította a yardokat. De a TD nem jött össze...sőt a field gól sem ugyanis Reed most hibázott 46 yardról... Az üvöltő tigrisek ezt kiszurkolták... óriási lehetőség a Bengals előtt kb 4 perc hátra és ha elmennek TD-ig akkor megvan a meccs. Lendületbe voltak elhitték, hogy nyerhetnek a szurkolók 1000 fokon buzdították őket... de a Pitts 12 yardjánál összeomlott minden amikor is 4. kísérletre sem jött össze a 10 yard megtétele. 27-21-re vereséget szenvedtek.

Pár fordulóval ezelőtt úgy gondoltam, hogy ez a Steelers esélyes a Super Bowlra...de az utóbbi 3 meccsüket láttam és egészen megváltozott a véleményem. A Miami ellen a bíróknak köszönhetik, hogy nyertek. Aki nem emlékezne rá azoknak a kedvéért leírom miért... Vezetett a Miami és pár mp volt hátra és Big Ben bevetődött TD-t adtak, de közbe kiesett a labda a kezéből. Repült a piros visszanézték, és a bírók azt a döntést hozták hogy nem TD de nem is fumble hanem jöhet a Steelers, persze pár yardról berúgták a field gólt és nyertek 1 ponttal... hmm érdekes, mert a visszajátszásból egyértelműen látszódott, hogy fumble. Szóval érdekesen nyerték ezt a meccset. A Saints lejátszotta őket és simán 10 ponttal kikaptak. A Bengals is nyerhetett volna ellenük, mert sokkal jobban játszottak és bánhatják, hogy az első félidőbe ekkora hátrányt szedtek össze. A Steelersnek nem sok olyan drive-ja volt ami említésre méltó. Sőt a saját 20-30 yardjukról még csak field gólig sem tudtak elmenni ha jól emlékszek. Mondjuk Big Ben 163 passzolt yardja mindent elárul. Nagyon megérdemelték volna a tigrisek a győzelmet, kicsivel több szerencséjük van és akkor a Steelers keserű szájízzel távozott volna.

Kicsit hosszúra sikeredett ez a beszámoló szerűség, majd máskor próbálom rövidebbre fogni :)

Atya jó ég....Cesc18, van egy pár söröd részemről. Ha minden beszámoló ilyen lenne.... ::)

:beerchug:

Baltimore Ravens - Atlanta Falcons


Nagyon vártam ezt a találkozót, nem elképzelhetetlen, hogy majd ez a két csapat fogja játszani a Super Bowlt. A meccs előtt mindkét csapat 6-2-es mérleggel állt, ez is mutatja, hogy egy kiélezett csata előtt álltunk.
Az első negyedben jóformán semmi említésre méltó sem történt. A Falcons vezette az első támadást ami közel 5 percig tartott és már a 2. playben földre vitték Ryant. Átjutottak a Ravens térfelére, de nem sikerült field gól távolságig eljutni és következett a punt. Jöhetett a Baltimore és Rice rögtön futott két szép first downt. Sokra nem mentek vele, mert utána Flacco passzai besültek. Punt majd Falcons punt majd Ravens punt. Az Atlanta jöhetett a 9-10 yardos vonaláról és egy nagyszerű drive-ot vezettek végig melynek az eredménye Snelling TD lett. Közel 7 perces drive volt így már a második negyedben járunk. A Baltimore offense megint csak besült és megint puntoltak. 5 perccel a negyed vége előtt a Falcons is puntolt, de a visszahordást követően megszerezték a labdát így újra ők következtek ráadásul remek mezőnypozícióból. A Ravens defensenek a 10 yardos vonalnál sikerült megfékeznie az Atlantát így jöhetett a field gól melyet Bryant értékesített is, így félidőben 10-0 az állás a hazaiaknak. Az egyértelműen látszódott, hogy a Falcons ezen a meccsen a futások ellen kevésbé tud mit tenni míg a Ravens védelme a passzok ellen. A Ravens defensenek jól jött a szünet, mert elég sokat voltak a pályán.

A hollók számára a lehető legrosszabbul kezdődött a harmadik negyed, ugyanis a saját térfelükön Flacco szórt egy interceptionst. A Ravens offense fala valami hihetetlen pocsék teljesítményt nyújtott...ebben a pillanatban Flacco 50 yard alatt állt és ebbe kőkeményen ludas volt az offense fal is. Persze a másik oldala ennek, hogy a Falcons defense meg szenzációs, de azért meglehetett volna őket tartani... Jöhettek Ryanék, de csak field gólig jutottak így 13-0-ra húztak. Semmi sem volt még veszve a vendégek szempontjából...2TD-n belül voltak és még rengeteg idő volt hátra. Neki is lendültek és most először a meccsen szépen bejöttek a playek amiket hívtak. Ennek az eredménye egy Boldin TD volt. Ebben a pillanatban ki is bontottam egy hagymás-tejfölös chipset, mert kezdett érdekessé válni a meccs és kellett a rágcsálnivaló. A harmadik negyed végén a Falcons jöhetett és egy 5 perces drive után eljutottak TD-ig. Az állás 20-7 volt. 11 perccel a vége előtt még mindig semmi nem volt veszve. Azért itt már érezhető volt, hogy a defensek is fáradnak. Flacco keze elkezdett sülni és Masonnak is kiosztott egy TD passzt így 20-14-re feljöttek. 5 perccel a vége előtt számomra teljesen értethetetlen, hogy Ryanék miért nem pörgették az órát futó playekkel... passzt választották, a Ravens defense utolsó erejét is összeszedte és kivédekezte a Falcons támadását. Így 3 perccel a vége előtt a hollók támadhattak a győzelemért. 2 perc alatt átgázoltak a pályán és Flacco kiosztott egy újabb TD passzt ezúttal Heap-nek. DE még mindig hátra volt 1 perc és jogosan féltek a Ravens drukkerek hisz szinte egész meccsen jól ment a passz játéka a Falconsnak és field gól távolságig nem sokat kellett megtenniük, ráadásul még 1 időkérésük is volt a hazaiaknak. Két sikertelen passz után jöhetett a harmadik Ryantől és ezt egy elég vitatott elkapás követte. Repült is a piros, de végül a zebrák jó elkapásnak ítélték. (A csatolt videóban 5 percnél lévő play az amiben ez az elkapás van, mindenki döntse el jó volt-e vagy sem...). Ezután megint úgy nézett ki sikerült megállítani a hazaiakat, de ekkor meg jött egy pass interference és így már bőven field gól távolságban voltak... végül is TD lett a vége és ezzel megfordították a meccset. Végeredmény: 26-21 az Atlantának.

Egyszerűen nem értem a Ravens miért nem hívott több futó playt, Rice-nak ment ma a játék és a Falcons defense sem igazán tudta levédekezni. Erőltették a passzjátékot miközben Flaccot-t nem tudták megvédeni. Az Atlántának meg pont a passzjáték ment, de ők okosan passzoltak is... Jó ez a Falcons bár kíváncsi lettem volna mi lett volna akkor az végeredmény, ha Flacco az elejétől kezdve megtalálja elkapói kezeit. Összességében inkább a hollóknak adtam volna a győzelmet...nekem túl sok gyanús elem van a Falcons utolsó drivejában. Megérte fent maradni, mert az első negyedet leszámítva elég jó és fordulatos meccset láthattunk.


Egyetértek veled Cesc, amit a végén írtál. Szerintem ez a meccs a Baltimore kellett volna, hogy legyen. Ami nem tetszett az a számomra két vitatott szituáció. Volt ugye a face-mask, ahol mindketten fogták a másikét még is csak a Ravens kapott 15 yardos büntetést. És abból TD is született. A másik pedig az utolsó Atlanta drive-ban az a kétséges elkapás, ami szerintem nem volt szabályos. Nem birtokolta teljesen a labdát, mindenki látja hogy dadogott a kezében.. Ez döntő tényező is lehetett, mert ha nincs meg az elkapás ki tudja, hogy elértek volna mezőnygólig is...
Viszont a Ravens 3. harmadtól mutatott játéka számomra nagyon tetszetős volt és ellenállhatatlan. Sajnálom hogy nem a vendégek nyertek.

Dallas Cowboys - New York Giants

Mivel a SportTv mindig megismétli másnap a meccsét így úgy voltam vele, hogy a 10 órakor kezdődő meccsek közül ez ígér a legtöbb izgalmat még akkor is, ha a Dallas kutyául áll. Wade Phillipset kirúgták és a helyét a támadó koordinátor vezetője Jason Garrett vette át. Nem tudom mire vártak eddig a Dallasnál én ezt legalább 2 fordulóval ezelőtt már meghúztam volna...
A meccs elején sokáig nem történt semmi, utána a negyed vége felé jöttek a pontok. A Giants részéről egy 43 yardos field gól, majd következtek a Cowboyok és pár play múlva már a red zone-ba voltak. Kitna kiosztotta első TD passzát Bryantnek. Garrett dobott rá egy pirosat, de a bírók TD-nek ítélték és szerintem is az volt. A jutalom pontot blokkolták a hazaiak így 6-3. A Dallas még a negyed letelte előtt eljutott field gólig és értékesítették is ezzel 9-3 volt nekik.

A második negyed majdnem jól indult a Giantsnek egy szép 7 perces driveba voltak és már a Dallas 2 yardjánál jártak amikor is Eli Manning egy balfasz dobással eladta a labdát amit McCann TD-ig visszahordott. Ezzel 16-3-ra elmentek a vendégek.


A Dallas védelme utána megállította az óriásokat Kitnáék pedig újra field gól távolságig jutottak és Buehler be is rúgta így az állás 19-3. A félidő letelte előtt még Manningéknek is sikerült 3 pontot összekaparniuk.

Így a félidőbe azért elgondolkoztam azon, hogy manapság már mindennek van "napja" (víz, Föld anyám kínja...) nem lehet, hogy ezen a meccsen pedig a "mezcsere napja" van...mert eddig a Dallasra volt jellemző a szerencsétlenkedés, most pedig a Giants csinálta úgy, mint az amatőrök. INT, legrosszabb pillanatokban büntetés, szar védelem, szar támadások. A Dallas pedig szárnyalt, simán lejátszották az óriásokat. Kitna úgy csinálta mint aki nem tud hibázni, meg mint aki nem a liga legjobb védelmével néz farkasszemet. Na, de mondom várjatok Cowboyok van még egy félidő...

A második félidő nem épp úgy kezdődött a hazaiak számára ahogy az várták... egy elég megalázó TD-t kaptak Felix Jones-tól. Amikor csak oldalra rövid passz van abból nem szabad 71 yardos TD-t becumizni... a Giants közönsége ezzel sokkolva. Az állás 26-6.... itt már kezdtem temetni a tippem, és nem azért mert ez óriási előny hanem, mert eszméletlen volt a Dallas ahogy játszott.


Ezután már valamit a hazaiaknak is villantaniuk kellett és egy 5 perces drive eredménye megszületett...végre Eli kiosztotta az első TD passzát a meccsen. A Dallas a 15 yardjáról jött és 2 és fél perc alatt végig mentek a pályán... Kitna újabb passza ezúttal Austin kezében landolt. Az utolsó negyed előtt még sikerült egy TD-t bevinniük az óriásoknak majd kétszer is megállította a defense Kitnáékat. Itt egy pillanatra elhittem, hogy ébredeznek a hazaiak és végre a védelem is a pályán van. A negyedik negyedben megérkezett Kitna első eladott labdája, mondjuk meg kell dicsérni Grantet mert gyönyörűen szedte le. Jelenleg az állás 33-20 volt és még volt 8 perc hátra. A Giants elég érdekesen adta el a labdát ...rossz snap után Eli nem tudta megfogni a labdát és arra egy dallasi vetődött rá... atyaég! ordítottam fel. Kiváló mezőnypozícióból jöhettek a vendégek, de az óriások védelme úgy teljesített ahogy eddig a szezonban és gyorsan megállították Kitnáékat. 34 yardról pedig Buehler kihagyta a field gólt. Szóval ezt a lehető legolcsóbban úszták meg az óriások...viszont az idő telt. 3 perccel a vége előtt jött egy újabb eladott labda Elitől így végleg elszállt a Giants utolsó reménye is... Végeredmény 33-20.

Én nem tudom mi volt ezen a meccsen a Giantsel, de, hogy fosul játszottak az biztos..így még egyszer biztosan nem fognak játszani. Tipikus Dallas volt... ők csinálták ezt eddig. Viszont a Cowboysra meg lehet most már oda kell figyelni, nem szabad simán veretni őket, detroitot szerintem hétvégén a földbe döngölik. Csak jó ez a Kitna...persze kellett hozzá a Giants védelme is...de akkor is jó, úgy néz ki jót tett az edzőváltás vagy én nem tudom minek volt köszönhető ez a feltüzeltség ez a hatalmas akarás. Az óriások meg...hááát látván ahogy az Eagles játszott...nem lesz egyszerű dolguk, ráadásul hatalmas csoportrangadó.