csabax tippek

Előző téma - Következő téma

0 Felhasználó és 12 vendég van a témában


#24240 augusztus 28, 2019, 06:45:44, csabax
Bolsova Zadoinov A. - Strycova B. 2  :noway:

Idézetet írta: csabax Dátum augusztus 24, 2019, 23:23:50
Viitorul Constanta - FC Voluntari 1  :great:

Fontos mérkőzés vár a házigazda Fekete-tenger-parti alakulatra. Ugyanis már csak azért is szükséges lenne a győzelem a 12 ponttal 4. helyezett konstancaiak számára, mert nem tudni, hogy a bukaresti riválisok (FCSB és Dinamo) mikor "táltosodnak" meg egy kis külső "segítség" igénybevételének köszönhetően. Egyelőre az jót jelent a konstancaiaknak, hogy a Dinamo utolsó helyezett (14. hely) és az FCSB pedig alulról a harmadik a tabellán (12. hely) 3 ponttal, illetve 4 ponttal, ám ismétlem, hogy lehet számítani arra, hogy ezek a csapatok nem fognak sokáig ilyen gyengén teljesíteni. Például az FCSB-nél az van, hogy a csapat alárendelte a bajnokságot a nemzetközi kupaszereplésnek, s míg az Európa Ligában már nagyon közel áll a bravúrhoz, addig a román élvonalbeli bajnokságban az utóbbi 4 fordulóban zsinórban csakis vereségeket szenvedett. Szóval - stílszerűen szólva - a konstancai Viitorul addig ütheti a vasat, amíg meleg.

Abból a szempontból is ideális lenne egy siker a hazai gárda számára, mert azzal az újabb 3 ponttal a tabella tetejére kerülhetne a csapat. Egyelőre még nem lehet tudni pontosan, hogy 1. hely vagy 2. hely lehetne ez, hiszen a dolog nagyban függ a szombat este rendezendő CFR Cluj - FC Botosani találkozó eredményétől, ám ettől függetlenül már most biztos az, hogy ezen forduló találkozói a kolozsváriak és a konstancaiak számára egyaránt nagyon nagy jelentőségűek.

A konstancai együttes általában jól szokott teljesíteni otthon, és mivel most még motiváltak is a csapat tagjai, úgy vélem, hogy ennél az FC Voluntari elleni meccsnél is hazai siker várható. Teljesen egyértelmű számomra, hogy a hazaiak győzelmére tippelek.

A vendég FC Voluntari inkább otthon szokott úgy-ahogy vitézkedni, éppen annyit, hogy elkerülje a másodosztályba való kiesést. Ebben a bajnokságban eddig két találkozója volt idegenben, s míg az egyiken simán kikapott 4-1-re, a másiknál volt olyan szerencséje, hogy a sorsolásnak köszönhetően éppen "megfelelő" időben látogatott az FCSB otthonába. Volt olyan szerencséje, hogy kifogta azt az időszakot, amikor a román bajnokság helyett a nemzetközi szereplésre koncentrálnak a bukarestiek, fáradtak az ottani játékosok, kirúgták az edzőt, ideiglenes tréner és "fejetlenség" volt a fővárosiaknál, tehát mindezek szerencsésnek bizonyultak az FC Voluntari számára és győzni bírt idegenben a csapat. Nem biztos, hogy a bajnokság későbbi szakaszában ez ismét így lenne, sőt, nagyon valószínű, hogy akkor már simán nyerne az FCSB, de most úgy alakult, hogy az FC Voluntari megfelelő időben volt megfelelő helyen.

Motivált hazai csapat és idegenben általában gyengén teljesítő vendégcsapat: az a tippem, hogy győz a házigazda Viitorul.


4-0

#24242 augusztus 30, 2019, 15:07:23, csabax
Aalesund - HamKam 1  :great:

Jelenleg éppen az van, hogy a házigazda alesundi csapat éllovas, míg a vendég hamari együttes a 12. helyen van. Vagyis előbbi gárda a norvég élvonalba való feljutásért küzd, közben pedig a középmezőny második felében található utóbbi alakulat jobbára azzal foglalatoskodik, hogy elkerülje a másodosztályból való kiesést. Az Aalesund 50 ponttal listavezető, a HamKam pedig mindössze 20 szerzett pontnál tart. Az egymás ellen játszó csapatok között van 30 pont különbség, ám nem elsősorban a jelentős teljesítménybeli különbség miatt tippelek hazai győzelmet.

Természetesen az előbb említett dolog miatt is tippelek alesundi sikert, de az a helyzet, hogy van ott még sok egyéb másik dolog is. Például az, hogy jelenleg éppen a házigazda Aalesund FK a norvég másodosztály legjobb formában levő csapata, miközben pedig forma tekintetében a HamKam csak valahol a középmezőnyben van. És akkor ott van még az a szerintem nem elhanyagolható dolog is, hogy az Aalesund FK annyira jól teljesít hazai környezetben, hogy ebben a bajnokságban még csak pontot sem veszített otthon, s mind a 8 hazai bajnoki meccsét megnyerte. Méghozzá úgy, hogy ezeken a 22 szerzett gól mellett összesen 5 gólt kapott. Vagyis kapott góloknál bőven 1 gól alatt van a meccsenkénti átlag.

Eközben ki lehet jelenteni, hogy a HamKam szerényen teljesít idegenben, s a 9 mérkőzésen csak 2 győzelmet 2 döntetlent 5 vereséget és 5-11-es gólarányt bírt "hozni". Vagyis majdnem 2 meccsenként tud szerezni 1 gólt idegenben. Én pedig ennek tudatában amondó vagyok, hogy nem csak győzni, hanem még csak pontot szerezni is nagyon nehéz úgy idegenben, ha nem szerez gólt a csapat, viszont majdnem biztosan kap mindig legalább 1 gólt.

Nem hinném, hogy ez majd máshogyan lesz majd ezúttal. Főleg annak tudatában nem adok esélyt a vendégcsapatnak, hogy az élvonalba való feljutásért küzdő Aalesund FK játékosai már csak azért is motiváltak az újabb sikerben, mert fenyegetően közelíthet hozzájuk a 2. helyezett IK Start Kristiansand és a 3. helyezett Sandefjord Fotball. Szerintem minden adott arra, hogy a hazaiak nyerjenek.

Tipp: győz az Aalesund.



Idézetet írta: csabax Dátum augusztus 25, 2019, 13:39:27
Salzburg - Admira Mödling, Salzburg 1.5 gól felett  :great:
25. perc: 2-0



Idézetet írta: csabax Dátum augusztus 25, 2019, 17:30:54
FC Barcelona - Real Betis, mindkét csapat szerez gólt  :great:
41. perc: 1-1

#24248 augusztus 28, 2019, 20:53:30, csabax
Lille - Saint-Étienne, mindkét csapat szerez gólt  :noway:

Idézetet írta: csabax Dátum augusztus 25, 2019, 17:41:54
FC Barcelona - Real Betis, Griezmann szerez gólt  :great:
41. perc, gólszerző: Griezmann.


Idézetet írta: csabax Dátum augusztus 25, 2019, 23:31:37
Bodo/Glimt - Valerenga DNB 1  :great:

Elvileg nyerni fognak a hazaiak, hiszen ez az újabb győzelem az 1. helyet jelenthetné számukra. Ez a mostani már a 19. forduló a norvég élvonalbeli bajnokságban, már túl vannak a csapatok a pontvadászat felén is, s alighanem már az az időszak van abban a bajnokságban, amikor a 39 ponttal jelenleg 2. helyezett FK Bodo/Glimt kihasználhatja a listavezető Molde FK hazai botlását (Molde - Odd Grenland 2-2) és egy hazai győzelem révén a tabella élére léphet előre.

A norvég bajnoki címet eddigi közel 103 éves története során még egyszer sem megnyerő FK Bodo/Glimt együttesének illene iparkodnia a pontok gyűjtésével, hiszen a riválisok közül az előbbiekben már említett Molde FK 40 pontnál jár, de a 35 pontos Odd Grenland és a 32 pontos norvég rekordbajnok, a bajnokságot rosszul kezdő BK Rosenborg Trondheim is fenyegetően jönnek felfelé a 3. helyről, illetve a 4. helyről.

Szóval nálam minden jel arra mutat, hogy a házigazda Bodo/Glimt csapatának meg kellene nyernie ezt a fővárosi Valerenga IF elleni bajnoki mérkőzést. És ezt a dolgot nem elsősorban az előzőekben írtak miatt kellene megtennie a hazai csapatnak, na, persze, ezekért is, ám még az is a házigazdák felé billenti azt a billenteni valót, hogy jelenleg némileg jobb formában vannak, mint a vendég Valerenga. Egészen konkrétan az a helyzet van mostan, hogy jelenleg éppen a Bodo/Glimt a norvég élvonalbeli bajnokság legjobb formában levő csapata.

Persze, annak azért tudatában vagyok, hogy az ellenfél Valerenga sem szokott rosszul teljesíteni, de nálam mégis a hazaiaknál van az előny, s maximum annyit teszek a tippelésnél, hogy nem sima 1-est tippelek, hanem a döntetlen nélküli hazai győzelem lesz a tippem. Ha mégis pórul járok, hát akkor az lesz ami, és ezt bizony jó alaposan "megszívtam". Vagy, ha úgy jobban tetszik valakinek, akkor jó alaposan "benéztem".

Tipp: DNB 1


4-0



#24254 augusztus 30, 2019, 17:26:26, csabax
Storhamar Handball - Follo HK Damer, 33.5 gól felett a hazai csapat  :great: