csabax tippek

Előző téma - Következő téma

0 Felhasználó és 6 vendég van a témában


Idézetet írta: csabax Dátum július 02, 2019, 15:17:16
Donna Vekic - Alison Riske, Alison Riske +1.5 szett hendikep  :great:
1-2


Idézetet írta: csabax Dátum július 02, 2019, 18:59:56
Brazília - Argentína, Brazília 1.5 gól felett  :great:

Ez ténylegesen is amolyan "bosszútipp"-szerű dolog, hiszen nagyon-nagyon szeretném, ha ezeket az elképzelés nélkül kóválygó és teljesen fogalmatlan argentin senkiháziakat úgy elverjék a brazilok, hogy még öregkorukban is kettős látásuk legyen, s úgy megalázzák őket, hogy ezután soha ne merészeljenek még csak focipálya közelébe se menni. Az pedig a labdarúgás nevú játék hatalmas igazságtalanságai közé tartozik, hogy ezek a focizást mímelő beképzelt alakok elődöntőben szerepelhetnek Dél-Amerika kontinenstornáján, közben pedig a három csoportmeccset három győzelemmel és kapott gól nélkül záró, majd a negyeddöntőben szintén gólt sem kapó kolumbiai focisták a Chile elleni büntetőpárbajban elhibázott utolsó 11-es miatt kénytelen voltak búcsúzni a Copa Americától.

Ennél a Brazília - Argentína mérkőzésnél csakis tippelési-biztonsági okból nem fogadok a hazaiak több szerzett góljára és/vagy a nagyobb gólkülönbségre. Meglehet, hogy ez most nem lenne szükséges, és máshogyan lenne érdemes cselekednem, ám némi mérlegelés után úgy döntöttem, hogy egy dolog az, amit én jómagam szeretnék, s egy teljesen másik dolog az, hogy a valóságban micsoda fog történni. És mivel két totálisan különböző dologról van szó, így tehát tippelek valami szerintem biztosabbnak tűnőt, majd pedig meccsnézés közben reménykedhetek abban, hogy a brazilok 6-7-8 gólt fognak szerezni az argentinok elleni találkozón.

Sokáig "szemeztem" azzal a tippel, miszerint legalább 3 gól lesz ezen a Brazília - Argentína mérkőzésen, de végül mégis úgy döntöttem, hogy maradok annál a tippnél, miszerint legalább 2 gólt fognak szerezni a brazilok. Ez leginkább azért van így, mert én ebből a fogalmatlan argentin bagázsból még akkor sem "nézek ki" gólszerzést, ha tényleg úgy tűnik, hogy jóknak nevezett focisták is vannak ebben a fociválogatottnak csúfolt gyülevész társaságban. Közben pedig a brazilok, látván és megszánván ezeket az argentin "vakhangyákat" kegyesen és nagylelkűen megállhatnak két szerzett gólnál.

Egyébként a mérkőzés helyszíne éppen Belo Horizonte lesz, az Estadio Governador Magalhaes Pinto. Ahol a néhány évvel ezelőtti labdarúgó világbajnokságon az akkor éppen házigazda Brazíliát 7-1-re alázták a németek az elődöntőben. Azóta tartja magát a mondás, miszerint a németek egy hétre utaznak Brazíliába.

Most szintén jelentős focitorna zajlik, szintén elődöntő lesz és szintén Belo Horizonte a helyszín. Szerintem Brazília fociválogatottjának van némi kifizetetlen tartozása.

Tipp: Brazília 1.5 gól felett.

2-0

Idézetet írta: csabax Dátum július 03, 2019, 11:19:48
Jamaica - USA 2  :great:

A Copa Americához hasonlóan a CONCACAF Arany Kupán is véget ért a "mókázás", ott is már az elődöntők előtt vannak a még talpon maradt válogatottak, s ott is valószínűsíthető, hogy ha már eljutottak odáig, akkor - elvileg - akár tovább is mehetnek. Örömhírnek számíthat a rendezők számára, hogy a házigazda USA válogatottja elkerülte a jó formában levő meglepetéscsapat Haitit, amelyik együttessel Mexikó szenvedhet majd meg, míg az USA a nem túl jelentősebb erőt képviselő Jamaikával mérkőzhet meg.

A USA - Jamaika párharc előtt vitathatatlanul és jelentősen erősebbnek tartott házigazdák számára nagyon sokat jelenthet az az egyszerűnek tűnő dolog, hogy Jamaika is könnyűnek nevezhető csoportból érkezik, ahol nem volt rákényszerítve arra, hogy "élesebb" meccseken bizonyítson. Ez főleg azért jelenthet majd előnyt az USA számára, mert ha - számomra nem túl meglepő módon - túlságosan magabiztosak és elbizakodottak lesznek az "amcsik", még ilyen esetben is csak egy nem jelentős találkozókon bizonyított - és náluk mindenképpen gyengébb - ellenfelük lesz. Plusz még az úgynevezett hazai pálya előnye is nekik kedvez. Mármint az USA válogatottjának.

Még véletlenül sem lehetett megerőltető az eddigi menetelés az USA számára. Mindhárom csoportmeccsükön simán és könnyedén nyertek Gregg Berhalter szövetségi kapitány tanítványai. Nem kaptak egyetlen gólt sem, de közben 11 gólt szereztek, s az első két meccsükön úgy győztek 4-0-ra és 6-0-ra, hogy igazából "bemutatófocit" játszottak és hírverést csináltak a labdarúgásnak. Az utolsó csoportmeccsen, Panama ellen, megmutatták, hogy védekezni is tudnak, s az 1-0-ás eredménnyel már nekiálltak erőt tartalékolni a kieső szakasz találkozóira.

Majd valamilyen orbitálisan hatalmas és szerencsés "véletlennek" köszönhetően a negyedddöntőben az oda még tévedésből sem várt Curacao válogatottját kapták ajándékba a házigazdák. Lehetett tehát újfent biztonságit játszani és "ezerrel" tartalékolni az elődöntőre és a döntőre. Ám, úgy vélem, hogy még most sem ért véget az "amcsik" szerencsés sorozata, hiszen az elődöntőben nem Mexikó és még csak nem is Haiti, hanem "csak" Jamaika lesz az ellenfél. Vagyis ismét simán lehet nyerni.

Tipp: győz az USA.

1-3


#23705 július 05, 2019, 20:30:55, csabax
Hsieh S-W. - Pliskova Ka. 2  :great:

#23706 július 05, 2019, 20:58:03, csabax
Yastremska D. - Golubic V. 1  :great:

#23707 július 05, 2019, 18:15:07, csabax
Pavic, M/Soares, B - Gonzalez, S/Qureshi, A 1  :noway:

2-0-ról 2-3 lett az eredmény. Aha, értem.  >:(

#23708 július 05, 2019, 18:11:39, csabax
Halep S. - Azarenka V., Azarenka V. +4.5 játék hendikep  :noway:

#23709 július 05, 2019, 21:54:50, csabax
Auger-Aliassime F. - Humbert U. 1  :noway:

#23710 július 06, 2019, 09:42:29, csabax
Hercog, Polona - Gauff, Cori 2  :great:

#23711 július 06, 2019, 20:56:33, csabax
Marokkó - Benin X  :great:

#23712 július 06, 2019, 22:01:39, csabax
Uganda - Szenegál 2  :great:

Uganda nemzeti csapata éppen azt a teljesítményt nyújtotta az A-csoportban, amire előzetesen számítottam, így tehát számomra teljesen jogos volt a 2. helyen való továbbjutása. Ezzel pedig - vagyis előbb győzelem a Kongói DK ellen, majd döntetlen Zimbabwe ellen, végül pedig vereség a házigazda Egyiptom elleni találkozón - azt érte el Uganda válogatottja, hogy az A-csoport 2. helyéről jutott a nyolcaddöntőkkel kezdődő kiesési szakaszba. Tehát Uganda esetében az van, hogy cél elérve, továbbjutott a csapat, s innentől kezdve majd csak lesz valami abban a kieséses szakaszban. Vagy nem.

Hát, az lett abból az A-csoportos 2. helyezésből, hogy éppen a jelenleg Afrika legjobbjának számító Szenegál nemzeti csapat jön szembe. Úgy is fogalmazhatnék, hogy a sors nem volt kegyes Ugandával. Természetesen csakis szerintem. Hiszen az egy kontinenssel arrébb zajló Copa Americán is azt véltem előzetesen a Chile - Peru mérkőzésnél, hogy nyerni fog a chilei csapat, ám végül mégis úgy alakultak a dolgok, hogy "mellétrafáltam" és simán - és teszem hozzá gyorsan, hogy abszolút megérdemelten – győzött Peru.

Ezúttal az van, hogy Szenegál csapatának győzelmére és továbbjutására tippelek, s a mérkőzés végén majd megtudom, hogy jól vagy rosszul tippeltem-e.

Egyelőre még a kieséses szakasz első felében továbbra is bizalmat szavazok Szenegálnak, közben pedig kiderül(het) majd, hogy milyen formában vannak a játékosok. Tehát egyelőre még csak annyi van, hogy egy olyan válogatottnál, amelyben Kalidou Koulibaly az egyik hátvéd, Idrissa Gueye az egyik középpályás, míg pedig a csatárok között ott vannak M'Baye Niang, Keita Balde és Sadio Mane, s amelyik Szenegálnál kifejezetten cél az afrikai kontinenstorna megnyerése, bizony nagyon-nagyon szégyenletes lenne a kieséses szakasz legelején begyűjtött vereség.

Tipp: győz Szenegál.

#23713 július 05, 2019, 22:54:32, csabax
Cork City - Bohemians Dublin, szerez gólt a vendégcsapat  :noway:

#23714 július 07, 2019, 10:50:43, csabax
Viking - Haugesund 1X  :great: