A koronavírus és hatásai

Előző téma - Következő téma

0 Felhasználó és 1 vendég van a témában


Idézetet írta: csabax Dátum március 18, 2021, 16:53:13
Látom, hogy "megy a kavarás" a vakcináknál is. Főleg az AstraZeneca vakcinájával kapcsolatban.
Voltak dolgok, amikben egyetértettem az általad leírtakkal (gyógyszergyártok egymás elleni harca stb.), de azt se felejtsük el, hogy jelenleg a briteknél minden szem Boris Johnsonra és az ország tudósaira szegeződik. A Brexit után az elégedetlenség eléggé magas lett az országban, mert ahogyan azt sejteni lehetett, eléggé átverték a brit lakosságot.

Az elmúlt egy év során, szinte hibát hibára halmoztak. Boris Johnson először azzal kezdte, hogy nem kell annyira komolyan venni a pandémiát, majd a nyájimmunitás elvével jött. A migránsok ellen is fellépett, majd jött a groteszk jelenet: megkapta a vírust és két "migráns" mentette meg az életét. Pálfordulás történt, mikor már Johnson szénája eléggé rosszul állt (ide kapcsolódik, hogy Trump is kritikus helyzetben megkapta a vírust, épp a kampányidőszakban, amit hősiesen legyőzött 1 nap alatt). Amikor nagyjából rendeződtek a dolgok, mindenki várta a megállapodást az EU-val (nyáron feljebb is kúszott az elégedettségi indexe Borisnak), ami nehezen érkezett, később kiderült, hogy a britek számára nem éppen kedvező döntések születtek (hiába úgy próbálták kommunikálni a sajtóban).

Ha ez nem lett volna elég, akkor decemberben is jöttek az újabb hibák (a tárgyalások mellett), mikor lezárták Londont, mindenki lement az ünnepekre vidékre, ott is berobbant a járvány. Az egész országot elfedte a Covid, ami a kormány rossz lépései miatt történt. Időközben az emberek megtapasztalták a Brexit hatását is, volt, ahová nem érkezett friss élelem, akadozott minden országban és azóta folyamatos a gyengülés Nagy-Britanniában. Az egyszerű emberek megszívták, így a brit kormány nem hibázhat újból (az a bizonyos népszerűségi index nincs az egekben). Boris Johnson nem engedheti meg magának, hogy kiderüljön, valami nem stimmel az ország jelenlegi "zászlóshajójával", az AstraZenecával.

A nagyobb gond, hogy jelen helyzetben is sokan úgy tekintenek a britekre, mint hiteles vezetőkkel rendelkező országra. Elmúlt időszakban mindent lehetett a Konzervatív Pártra és Boris Johnsonra mondani, csak azt nem, hogy hiteles. A Brexit kapcsán elhallgattak például egy titkosszolgálati vizsgálat eredményét, amely arra jutott, hogy orosz beavatkozás történt (kilépés felé terelték a népet). Putyinéknak érdekükben állt, hogy a britek kilépjenek az EU-ból, ráadásul utána orosz oligarchák azzal dicsekedtek, hogy mekkora anyagi támogatásokat nyújtottak a Konzervatív Párt számára (egymásra licitáltak rá).

Alexander Temerko, aki 2011-ben kapott brit állampolgárságot (Konzervatív Párt 2010-ben került hatalomra...), egyik legnagyobb támogatójuk. Temerko egykor az orosz védelmi minisztériumban dolgozott, majd annak a Yukosnak vette át a vezetését, ahonnét Vlagyimir Putyin legnagyobb ellenfelét, Mikhail Khodorkovskyt vitték börtönbe. Ez az ember, aki nyíltan támogatja a Konzervatív Pártot, akiről elsősorban a jelentések szóltak és egyben Boris Johnson jó barátja is. Putyin nem szokott csak úgy "közbeszerzéseket" adományozni idegeneknek, főleg nem katonait, de Temerko kapott abból is bőven.

A végére pedig jöjjön egy érdekesség az AstraZeneca cégről.
2016-ban pert vesztett az AstraZeneca korrupció vádjában, emiatt több millió dollárra büntették őket. A cég 2005 és 2010 között nem tett eleget leányvállalatainál a pénzügyi ellenőrzéseknek, meghamisították a könyvelést, illetve befolyásos embereknek adtak készpénzt, állták az útjaiakat, hogy kedvezőbb helyzetbe hozzák a saját cégüket.

Ilyenek mondjuk minden céggel előfordulhatnak, valószínűleg nem hamisítanának adatokat... További érdekesség, hogy ki támogatja leginkább az AstraZeneca oltalását (és a szimbiózist) és hol van az egyik legnagyobb gyára a cégnek, amit 2015-ben hoztak létre? Oroszország. Az is igaz, hogy a világ számos országában megtalálható a cég, és azért lássuk be, Moszkva fontos a világ vérkeringésében, szóval ez egy védhető dolog.

Ujabb email a haziorvostol, hogy ma este 9–ig jelezzek vissza, hogy kell-e Szputnyik.

Hmmm, nem kell.

Idézetet írta: zbking Dátum március 19, 2021, 17:59:32
Ujabb email a haziorvostol, hogy ma este 9–ig jelezzek vissza, hogy kell-e Szputnyik.

Hmmm, nem kell.
Kéreted magad.  ;D



Idézetet írta: Pozzato Dátum március 19, 2021, 18:01:11
Kéreted magad.  ;D
fiamat is hivtak Szputnyikra.
O is irta, hogy azt nem kene, viszont az en tegnapi AstraZenecas cuccom erdekelné.

Idézetet írta: zbking Dátum március 19, 2021, 18:17:26
fiamat is hivtak Szputnyikra.
O is irta, hogy azt nem kene, viszont az en tegnapi AstraZenecas cuccom erdekelné.

Esküszöm ez kezd hajazni valami drogdiler-filmre... ;D ;D Most szóltak van 1-2 ilyen-olyan cucc, kit mi érdekelne az áruból?

Idézetet írta: robmiller Dátum március 19, 2021, 18:30:27
Esküszöm ez kezd hajazni valami drogdiler-filmre... ;D ;D Most szóltak van 1-2 ilyen-olyan cucc, kit mi érdekelne az áruból?
Gondolom kikuldtek vmennyi adagot, es probaljak elsozni.

Idézetet írta: zbking Dátum március 19, 2021, 17:59:32
Ujabb email a haziorvostol, hogy ma este 9–ig jelezzek vissza, hogy kell-e Szputnyik.

Hmmm, nem kell.
A Kormányhivaltaltól kapott értesítés szerint, mai napon össze kell gyűjtenünk a betegeket, akik szeretnék a Szputnyik védőoltást. Az oltás valószínűleg jövő hét közepén lesz.

Jelentkezési határidő mai nap (2021. 03. 19.) este 9 óra!

Azon betegek kaphatják meg a Szputnyik oltást, akiknek jól beállított krónikus betegsége van, panaszmentesek. Illetve 60 év felett bárki, aki szerepel az oltási listánkon.

Ilyet kuldtek delutan 5-kor.

Úgy tudom, hogy mivel a Pfizer-BioNTech és a Moderna megelőzték vetélytársaikat azzal, hogy náluk teljesen új technológia alapján készül az oltóanyag (mRNS), ezért a visszább rangsorolt Oxford-AstraZeneca és Johnson & Johnson között megkezdődött a küzdelem a 3. helyezés megszerzéséért.

Sportnyelvre "lefordítva" ez a következőképpen értendő:

A Pfizer-BioNTech és a Moderna már Bajnokok Ligája-helyeken vannak és behozhatatlan az előnyük. Már csak egy Európa Liga-helyezés kiadó, s azért az egy helyezésért küzd meg egymással az Oxford AstraZeneca és a Johnson & Johnson.
Ezen az AstraZeneca - Johnson & Johnson mérkőzésen már felmutatott néhány sárga és piros lapot a játékvezető, ám egyre inkább úgy tűnik, hogy nem csak sima bunyó, hanem tömegverekedés is lesz ezen a meccsen.

A koronavírus-vakcina működésének jobb megértéséhez ajánlom megtekintésre a következő videót:

https://www.youtube.com/watch?v=KJcw06F7SSQ&t=161s

Számomra ez a lényeg, az Indexes Duda riportbol:

"Már majdnem 80 éves vagyok, így a Pfizert adatnám be magamnak.

Ennek az az oka, hogy az eredeti vírus ,,darabjai" közül a lehető legkevesebbet szeretne a szervezetében tudni?

Ez az egyik érv, az mRNS-vakcinákba a vírusból csak a tüskefehérje genetikai kódja kerül be, s ez vált ki immunválaszt. A másik, hogy eredetileg az RNS-alapú oltóanyagot arra fejlesztették ki, hogy daganatos betegek kezelésekor immunválaszt váltsanak ki, vagyis olyanok számára készült, akiknek az immunrendszere nem biztos, hogy tökéletesen működik. Ez az idős emberekre, így rám is igaz, az RNS nálunk is hatásos immunválaszt képes kiváltani. Ráadásul a vakcinával bejuttatott RNS órák alatt lebomlik a szervezetben, ez nagyon előnyös, a vírus RNS kis darabja is kevés ideig marad meg bennünk."



Kíváncsi lennék a vélemenyetekre:

Mi lett volna kb., ha nem zárunk be semmit?

Most ugye 1 millio fore vetitve 1860 halott jut (tegnapi adat).

Kinek, mi a tippje?

Nálunk 18 ezer korul van a halott, a Svedeknel 13 ezer. (Lakossag ugyanannyi kb)

A mérleg nyelve úgy lenne érdekes, ha egy varázsgömbből látszana, hogy hányan nem haltak volna meg egyéb betegségben kezelés és műtét hiánya miatt.

Nyilván a kérdésre csak tippelni lehet, de kíváncsi lennék, ki hogy látja.

(Nálunk szerencsére nem lett senki beteg, legalábbis tünettel együtt, a tünetmenteset nem tudjuk. A járvány kezdete óta tömegközlekedek, minden nap, bármikor hazahozhattam. A gyerekek szintén, az asszony home office-os, tömött Lidl-be mindennap járunk, nekünk nagyon sokkal nem lenne más, ha nyitva lenne, nyitva lett volna minden.

Nehogy az jöjjön ki ebből, hogy vírustagadó vagyok, nagyon nem, pár ismerős átesett rajta, egy komolyabb eset volt szerencsére csak.

Beírom a tippemet: 30.000-et mondok, es senki nem vesztette volna el a munkajat.

Mondjuk igy se kellett volna beledogleni a munka elvesztesebe, mert lett volna ra keret, ha KisGömböcék is adtak volna 60-70% fizupótlást a lopás helyett.

A maszkok miatt vagy nem tudom, mi miatt, az influenza szezon elmaradt, ez evi 5-6 ezer halaleset, ez van a pozitiv oldalon.

Idézetet írta: zbking Dátum március 20, 2021, 10:15:27

Mondjuk igy se kellett volna beledogleni a munka elvesztesebe, mert lett volna ra keret, ha KisGömböcék is adtak volna 60-70% fizupótlást a lopás helyett.


az a baj ezzel a munkaelvesztéssel, hogy a vendéglátósok hiába kapják meg a 70-80, vagy akár a 100%-ot is, majdnem mindenki minimálbéren van bejelentve, plusz feketén mellé kap még ugyanennyit, plusz a jatt, szóval ha összeszedett két munkahelyről 4-500 ezret, és most meg odanyomnak neki 80-100 ezret akkor az úgy para

Most nézem Ausztráliából a Lions-Swans meccset, tömött lelátók előtt játszanak, vagy 80-90 ezer ember biztos van, maszk még véletlenül sincs senkin a nézőtéren. Párhuzamos valóság. Azért picit irigykedem  :)