csabax tippek

Előző téma - Következő téma

0 Felhasználó és 5 vendég van a témában


#4290 június 15, 2013, 19:41:24, csabax
Spanyolország U21 - Norvégia U21

Tipp: Spanyolország U21 / Spanyolország U21 (HT/FT)
Odds: 2.00
Fogadóiroda: Fortunawin
Tét: 10


Anglia válogatottját vártam a spanyolok elleni elődöntőbe az U21-es Európa-bajnokság előtti tippeléskor, ám az angolok nagyon ügyeltek arra, hogy a csoportkörből ne jussanak tovább. Mivel az utóbbi három évben tönkreverték néhányszor az európai csapatokat, úgy véltem, hogy nem túlzás, ha elődöntőbe jutnak a kontinensversenyen. Nem ezt tették, hiszen a három csoportmeccsen három vereséget gyűjtöttek be (annyi vereséget, mint 2010 óta összesen) és mindössze egy szerzett góllal csoportutolsók lettek. Nem tudom, hogy mi történhetetett: tésztát ettek, esetleg Mezey edzőt kérték fel szaktanácsadónak. Az angolok bukdácsolása láttán olyan érzésem volt, mint a magyar válogatott 1986-os mexikói kudarcakor: végigverték a világot, elutaztak a világbajnokságra, amolyan titkos favoritok voltak, ám jó teljesítmény helyett úgy leszerepeltek, hogy azóta is emlegetjük. Ennyi elég a kalandozásból, irány vissza a spanyol-norvég elődöntőhöz.

Bevallom, a norvégok U21-es válogatottjáról bizony hiányosak az információim. Mindössze annyit tudok róla, amennyit ezen a kontinensversenyen mutatott. Ez a benyomásom: szerény képességű gárda, de nincsenek nagy megingásai és folyamatosan hozza az átlagos teljesítményt. Ez az átlagos teljesítmény közepes teljesítményt jelent az olvasatomban, vagyis se túl jól, se túl rosszul nem játszik a norvég együttes. Hatékonyan használja ki az ellenfél megingását (lásd angolok) és szerencséje is van. Vereség nélkül, két döntetlennel és egy győzelemmel abszolválta a csoportkört: a nyitófordulóban ikszelt a házigazda Izrael ellen, a második meccsen azonnal észrevette az angolok tétovázását és győzött, majd újabb döntetlent szedett össze a már továbbjutott (és ezért leeresztő) olaszok ellen. Summa summarum: Norvégia válogatottja meg tudja nehezíteni Spanyolország döntőbe jutását. Ennyi. Többet nem várok Johansentől, Pedersentől és társaiktól. Minőségi különbség van Spanyolország U21-es és Norvégia U21-es fociválogatottja között, természetesen a spanyolok javára.

Nézem a spanyol U21-es válogatott névsorát és nem tudok nem arra gondolni, hogy sok ország felnőtt fociválogatottjában nincsenek a spanyol fiatalokhoz hasonló kvalitású játékosok. De Gea, Montoya, Bartra, Inigo Martinez, Alberto Moreno, Thiago Alcantara, Illarramendi, Koke, Isco, Rodrigo, Tello és társaik a világ legjobb focibajnokságaiban játszanak hétről-hétre, és nem kiegészítő emberek, hanem olykor nagyon is meghatározó játékosok.

Számomra nem az a kérdés, hogy döntőbe jut avagy sem a La Rojita, mert eléggé egyértelmű, hogy bejut az U21-es Európa-bajnokság döntőjébe. A kérdés mindössze az, hogy mennyit ad ki magából a spanyol válogatott? Több góllal nyer? Nullára nyer? Mindkét félidőt megnyeri? Tartalékol a döntőre és éppen csak megnyeri (valahogyan, nehezen) a norvégok elleni összecsapást? Nem tudom, hogy mire készülnek a játékosok, ezért - jobb ötlet híján - választok egyet a lehetőségek közül.

Tippem: HT/FT Spanyolország U21.


3-0 (1-0).


#4292 június 15, 2013, 22:58:14, csabax
Brazília - Japán

Tipp: Brazília -1 hendikep
Odds: 1.80
Fogadóiroda: bet365
Tét: 10


Nyitómérkőzés ide, oda vagy amoda, ezúttal nem egy-, hanem többgólos összecsapást várok. Például 2-0-ás hazai győzelmet, vagy valami ehhez hasonlót. Brazília nem csak a jelenlegi torna és a jövő évi labdarúgó világbajnokság házigazdája, hanem címvédő is egyben. Még pontosabban: az utóbbi két Konföderációs Kupát a brazil válogatott nyerte. Tehát zsinórban kétszer győzött, s idén összejöhet a triplázás. Nagyon valószínű, hogy erre készül a csapat.

Az első válogatott, amely beleköphet a brazilok levesébe nem más, mint Japán nemzeti csapata. Alberto Zaccheroni szövetségi kapitány együttesét nem szabad lebecsülni, az olasz mester jó munkát végez a távoli keleten, de hozzá kell tenni, hogy nincs nehéz dolga. Jó ez a mostani japán focista generáció, így nem meglepő módon sokra hivatott labdarúgókból áll a japán válogatott. Nagatomo, Uchida, Kijotake, Honda, Kagawa, Hasebe és Okazaki neves európai csapatokban is a jobb játékosok közé számít,  és biztos vagyok benne, hogy kevésbé ismert válogatottbeli társaik sem a kutyaütők színvonalát képviselik. A brazilok elleni összecsapás előtt Honda és Nagatomo bajlódott kisebb sérüléssel, de nagyon valószínűnek tartom, hogy meccskezdetig felépülnek és semmi sem fogja őket akadályozni abban, hogy a kezdőcsapatban lépjenek pályára.

Lehet, hogy én vagyok nagyon szigorú, de ez a brazil válogatott nekem egyáltalán nem meggyőző. Hozzáteszem gyorsan: egyelőre! Még lehet az. Még lehet meggyőző, hiszen bőven van hová fejlődnie. Valószínűleg én vagyok szigorú a brazilokhoz. Ez van, amikor számomra Zico, Socrates és Rivelino a mérce. Nálam egyelőre még sokat pedálozhat Oscar és Neymar.

Ettől függetlenül brazil sikert várok a japánok elleni mérkőzésen. Luiz Felipe Scolari szövkap jól alakítja a dolgokat Brazíliában és bár sokat bírálják (a mindenkori brazil szövetségi kapitányt rengetegen és folyamatosan bírálják), szerintem jó úton halad. Mint vak a poharat, úgy leverték a franciákat a torna előtt. A Les Bleus elleni győzelem nem csak bemelegítésnek volt tökéletes, de az önbizalmat is növelte. Neymar esetében erre nincs szükség, de néhány másik játékosnál bizony van.

Arra számítok, hogy a japánok előszedik a szamuráj mentalitást és szorgalmasan fognak robotolni, a brazilok pedig bemutatnak egy közepesen jó szambát. Nem tökéleteset, de egy hendikepes győzelemre valót mindenképpen.

Tipp: Brazília -1 hendikep.


Kawashima. Ez a japán kapus neve. Megérdemli, hogy jól megjegyezzem magamnak. Az első félidő végén ritkán látható nagy bravúrt mutatott be.

Hát én azt vártam ,hogy japan egy gólt azért vakar, de ezen a héten a mind kettő gólt lő fogadás tabu!

Idézetet írta: hillandkimi Dátum június 15, 2013, 23:56:59
Hát én azt vártam ,hogy japan egy gólt azért vakar, de ezen a héten a mind kettő gólt lő fogadás tabu!

A mérkőzés végén volt esély japán gólra, mert az addig közel semmit mutató brazilok nullára engedtek le, de a szerencse nem volt a távol-keletiekkel: nem rúgtak, hanem kaptak gólt. Megérdemelték, mert túlságosan nyuszik voltak.  :)

#4296 június 16, 2013, 19:11:31, csabax
Horvátország - Fehéroroszország Horvátország +2,5 1.80   :noway:
Brose Baskets - EWE Baskets Oldenburg Brose Baskets 1.30   :great:
   
Össznyereményszorzó 2.34

#4297 június 16, 2013, 20:13:35, csabax
Nagy-Britannia - Lettország Great Britain +1,5 1.85   :great:
Csehország - Litvánia Csehország 1.48   :great:
   
Össznyereményszorzó 2.74

#4298 június 16, 2013, 21:35:50, csabax
Mexikó - Olaszország

Tipp: mindkét csapat szerez gólt
Odds: 2.00
Fogadóiroda: bet365
Tét: 10


Kiszámíthatatlan a Squadra Azzurra. Legalábbis mostanában az. Amúgy egyáltalán nem kiszámíthatatlan az olasz fociválogatott, fontos nemzetközi tornákon pedig végképp nem az. Miért nem kiszámíthatatlan a fontos tornákon? Azért mert döcögősen és nyögvenyelősen kezd, de mindig számítani lehet rá a végjátékban. Nagyon gyakran elődöntős, s ha már elődöntős, akkor általában továbblép a döntőbe és egyáltalán nem ritka eset, hogy tornagyőztes lesz.

Miért kiszámíthatatlan mostanában a Squadra Azzurra? Például azért, mert előző mérkőzésén az acélosnak egyáltalán nem nevezhető Haiti válogatottjával játszott, és hiába vezetett 2-0-ra a 85. percben, csak 2-2-es döntetlenre futotta az erejéből. Haiti csapata 5 perc alatt két gólt vágott az olaszoknak! Vagy vegyük elő a közép- amerikaiakat megelőző meccset: Olaszország 0-0-ás döntetlent játszott Csehországban, méghozzá úgy, hogy szemernyit sem volt meggyőző. Lehet, hogy rossz összefoglalóra emlékszem, de ha nem tévedek, akkor helyzete is alig volt Itáliának. Röviden és tömören: mostanában kiábrándító a Squadra Azzurra.

Az az olaszok szerencséje, hogy a mexikói csapatnak sincs miért büszkélkednie. Az olimpiai siker már a múlté. Abból az olimpián nyertes csapatból többen már a nagycsapatban is alapemberek, de jelenleg az a helyzet, hogy csak néhanapján tud gólt szerezni a mexikói gárda: utóbbi nyolc mérkőzése közül 5 alkalommal nem bírt gólt szerezni. Ez nem adhat okot az optimizmusra.

Jose Manuel de la Torre szövetségi kapitány nyilván Javier Hernandezt és Giovani dos Santost is az olaszok elleni kezdőcsapatba nevezni, hátha megtörik a jég és gólt szerez Mexikó. Joggal reménykedhet, hiszen egyik támadója sem tartozik a botlábúak közé, ráadásul abban is bízhat, hogy nem kap sok gólt csapata, hiszen a bajnoki ezüstérmes Cruz Azul tapasztalt hálóőre, Jose Corona fogja védeni a mexikói kaput.

Cesare Prandelli olasz szövkapnak van egy jelentős problémája: nagy a valószínűsége annak, hogy El Shaarawy sérülése nem jön rendbe, s az AC Milan gólerős támadója kénytelen lesz kihagyni a Mexikó elleni mérkőzést. Mondhatnám azt is, hogy ez nem olyan nagy gond, hiszen Balotelli ott lesz a pályán, ám nem vélem ennyire egyszerűnek a helyzetet. El Shaarawy hiányzását nem érdemes elbagatellizálni, mert ez a hiányzás pontot (vagy pontokat) jelenthet Mexikónak.

Adott tehát két rossz formában lévő csapat, a mexikóiaknál nem hiányzik senki, az olaszok viszont egy gólerős csatárt lesznek kénytelenek mellőzni. Dilemmában vagyok, mert az olaszok felé húz a szívem, de azzal is tisztában vagyok, hogy nem gyenge a mexikói gárda és a szerencsétlen sorozatának is vége lesz egyszer. Nagyon döntetlenszagúnak érzem az összecsapást, ráadásul az olaszok gyakran játszanak döntetlent a nagy tornák csoportmérkőzésein, de most mégsem az ikszre fogok menni, hanem gólokra fogadok. Éspedig arra fogadok, hogy mindkét csapat szerez gólt.

A mexikóiaknál ott van Chicharito és dos Santos, az olaszoknál pedig Balotelli, Pirlo és Marchisio fogja rohamozni az ellenfél kapuját. Gólváltás lesz, utána pedig az olaszok  - sokak meglepetésére - nem fekszenek rá a döntetlenre, hanem kiharcolják a győzelmet.

Tippem: mindkét csapat szerez gólt.


#4299 június 17, 2013, 01:51:42, csabax
Spanyolország - Uruguay

Tipp: mindkét csapat szerez gólt
Odds: 2.00
Fogadóiroda: bet365
Tét: 10


Latin rangadóval kezdődnek a Konföderációs Kupa B-csoportjának mérkőzései. A papírforma szerint ez a két csapat osztozik majd a továbbjutást jelentő első két helyezésen. Bár ki tudja, lehet, hogy az afrikai ,,Szuper Sasok" csak elterelő hadműveletnek szánták az anyagi vitát, s a tornán majd alaposan elnáspágolják ellenfeleiket. Róluk el tudom képzelni ezt. Persze azt is, hogy durcáskodnak egy jó nagyot, és nem csak a két erősebbtől, hanem Tahiti válogatottjától is kikapnak. Ha így történik vagy ha nem így történik, Tahiti pontszerzése mindenképpen óriási bravúrnak számítana. Esetleges győzelme pedig olyan csoda lenne, mint ha a mostani magyar válogatott legyőzné Brazíliát. (Figyelem! Nem az 50-60 évvel ezelőtti magyar válogatottról van szó, hanem a mostaniról.)

Visszatérve Spanyolország és Uruguay válogatottjára: az első gondolatom az, hogy mindkét csapat tagjai hosszú és fáradságos idényen vannak túl, s a Konföderációs Kupa helyett inkább pihennének, kikapcsolódnának a játékosok, hiszen nemsokára kezdődik ismét a robotolás. A presztízsen kívül semmit sem jelent számukra ez a torna. (Presztízs alatt is inkább pénzt érdemes érteni. Azt, hogy mennyi pénzt kapnak ezért a néhány nyári meccsért.) Fáradt és kifacsart játékosoktól nem remélek jó mérkőzést, elfogadható színvonalat viszont igen. Ez utóbbit főleg azért, mert többnyire olyan focitudással rendelkező játékosok alkotják a két csapat keretét, akik mély álomból felriasztva is képesek játszani olyan szinten, melyről mások még csak álmodni sem merészelnek.

Spanyolország:
Ha igaznak bizonyulnak a kezdőcsapatról szóló hírek (vagyis nyolc Barcelona-játékos lesz a kezdő 11-ben), akkor nem sokat kell gondolkozni a spanyol csapat taktikáján. Labdabirtoklás, tiki-taka és várakozás az ellenfél hibájára. Amennyiben hibázik az ellenfél, akkor gyors kontra következik, melynek valószínűleg spanyol gól lesz a vége. Biztosra veszem, hogy Torres nem engedélyez magának hibákat. Szorult helyzetben van a csatár, mert klubjánál Mourinho lesz az edző, s a portugál tréner nem a tapintatosságáról és a türelméről híres. Torres biztos nyaralni menne a legszívesebben, de számára bizonyítási lehetőséget jelent ez a torna. Szerintem nem csak Uruguay ellen, hanem az egész tornán kaparni fog, nálam ő az egyik gólkirály-jelölt. A másik jelöltem is játszik ezen a mérkőzésen, méghozzá a másik csapatban, s egyáltalán nem lenne feltűnő számomra, ha Pique és Puyol páncélmellényben vagy egyéb védőfelszerelésben futna ki a zöld gyepre.

Uruguay:
Az a focicsapat, melynél Luis Suarez és Edinson Cavani a két csatár, nem lehet rossz csapat. Uruguay nem rossz csapat. Olyannyira nem, hogy esélyesnek tartom a tornagyőzelemre. Ráadásul nem csak Suarez és Cavani erős Oscar Tabarez szövetségi kapitány kerete. Muslera, Godin, Maxi Pereira, Arevalo, Gargano, Cristian Rodriguez és társaik szintén nagyon jó focisták. És legalább annyira fáradtak, mint Sergio Ramos, Jordi Alba, Fabregas, Xavi, Iniesta és Mata a túlsó térfélen.

Mi várható? Passzolgatás és spanyol labdabirtoklás, végül pedig majd csak lesz valami címszóval egy spanyol- és egy uruguayi gól, a legvégén pedig spanyol győzelem.  Nem írok erről többet, mert nem érdemes írni a semmiről. Két fáradt csapat fog egymás ellen játszani, lesz gólváltás, nagyon benne van a döntetlen a mérkőzésben, de úgy vélem, hogy a jobbik csapat fog győzni. A jobb csapat pedig számomra nem más, mint a világ- és Európa-bajnok Spanyolország. Ennek ellenére nem fogadok a spanyolok győzelmére, mert a dél-amerikai gárda túl jó ahhoz, hogy ne tartsam esélyesnek a gólszerzésre (ráadásul favoritom is a tornagyőzelemre). Gólokra fogadok, mégpedig arra, hogy mindkét csapat szerez gólt. A vége 2-1 vagy 3-1 lesz a spanyolok javára, de ez már egy másik kávéház. Nekem innen nem kell kávé. Maradok a góloknál.

Tippem: mindkét csapat szerez gólt.


Idézetet írta: csabax Dátum június 16, 2013, 12:29:24
Gólváltás lesz, utána pedig az olaszok  - sokak meglepetésére - nem fekszenek rá a döntetlenre, hanem kiharcolják a győzelmet.

Ahogy a nagykönyvben meg van írva.  :)

Idézetet írta: csabax Dátum június 16, 2013, 19:07:46
Gólokra fogadok, mégpedig arra, hogy mindkét csapat szerez gólt. A vége 2-1 vagy 3-1 lesz a spanyolok javára, de ez már egy másik kávéház. Nekem innen nem kell kávé. Maradok a góloknál.

Ez is jött, s így eddig háromból három a mérleg. Sebaj, mert jó kezdés után jön az erős visszaesés.  :)

Örömhír ez nekem a javából! A (számomra) valaha volt legnagyszerűbb magyar labdarúgó, aki nem szerepelt (mert nem szerepelhetett) a magyar válogatottban, Bölöni László szerepet vállal a marosvásárhelyi foci felvirágoztatásában.


#4303 június 17, 2013, 22:33:51, csabax
Tahiti - Nigéria

Tipp: Nigéria 4,5 gól fölött
Odds: 3.40
Fogadóiroda: bet365
Tét: 6


Egyszer élünk, hukk, kérek még egy hordó Prazdrojt! Az a lényeg, hogy ragadjon a bélyeg. Undzóvájter és egyéb sületlenségek. Néhányszor lebeszéltem magam arról, hogy előzetest írjak ehhez a mérkőzéshez, de úgy tűnik, hogy nem érveltem meggyőzően.

Tahitiről jóformán csak annyit tudok, hogy szigetország Óceániában, Francia Polinéziában, kellemes a klímája és láblógatás módszerével hosszasan tétlenkednék a homokos tengerparton. Rémlik még egy Vahirua nevezetű focista, aki Franciaországban játszott anno régebben, és ennyi. (Jó, oké, van némi fogalmam az ottani nyelvről, gazdaságról, vallásról, politikáról, satöbbi, de ezek annyira távol vannak a sportfogadástól, mint ide Tahiti.) Olvasom, hogy jómunkásemberek vannak a labdarúgó válogatott keretében, sőt azt is, hogy Eddy Etaeta szövetségi kapitány visszahívta Vahiruát a keretbe. Úgy vélte, hogy jó az öreg a háznál, s a tapasztalt focista talán segíthet a többieknek a vb-selejtezőkön és a Konföderációs Kupán. Még egy infó az óceániai válogatottról: teljes a keret, nincs sérült, tehát legjobbjaival áll ki Nigéria ellen. Nem tudom, hogy jelent-e ez valamit, de leírom, hátha valakinek ez is fontos infó.

Szóval Tahiti keretében nincs sérült játékos, viszont Nigéria kénytelen lesz nélkülözni egy labdarúgót: a fiatal Onazi sérült. Nem nagy a gond, hiszen ugyan egy jó képességű, ám nem meghatározó játékosról van szó. Enyeama ott lesz a lapuban, a betonvédelem a helyén lesz, Mikel és Ogude ott lesz a középpályán, Musa ott van a csatársorban, vagyis minden rendben van.

Hogy a nigériai fejekben is rendben van-e minden, az majd csak a mérkőzésen derül ki. Ha igen, akkor gólfesztiválra lehet számítani. Ha nem, akkor a trópusi melegben kerül előtérbe a bunda. Megjósolhatatlan, hogy mi lesz ma este. Az afrikai csapatok nagyon kiszámíthatatlanok. Igen, a Szuper Sasok is azok. Képesek 6-7 gólt szerezni Tahiti ellen, de ha valami apróságnak tűnő dolog miatt durcáskodnak egy látványosat, akkor Tahiti győzelme sem elképzelhetetlen.

Egyáltalán nem becsülöm le az óceániai csapatot (Tahitinek fogok szurkolni), ám ha minden megfelelően működik, akkor többgólnyi különbséggel nyer Nigéria. Ez a realitás. Én arra tippelek, hogy nem fognak bundázni az afrikaiak.

Tipp: Nigéria 4,5 gól fölött.


Ez ám a nem semmi: Maradona ft. Maldini.  :)