2018 VB-selejtező fogadások

Előző téma - Következő téma

0 Felhasználó és 1 vendég van a témában




Svédország lövi az első gólt 12.00

Buffon 100% , hogy előre jön a végén, az jó alap a kontrához.

Ott a 3. 0-0 is tegnapi 2 után ez igen :D ennél már csak az olaszok viccesebbek

Idézetet írta: Milan Dátum november 13, 2017, 21:42:46
Olaszok nélkül a vb olyan, mint a rántotta tojás nélkül.  :D

4 évig most nincs tojás.  ;D ;D ;D

Lazán mellbe térdelte (wtf?) az olaszt, és semmi reakció. Chiellini arcon könyökölte a svédet, semmi reakció. Ezek a spanyol bírók a legalja szinten vannak.

Pár éve írtam a fórumra, hogy az olasz sport bajban van. Az elmúlt években már érzékelhető volt a tendencia, hogy nem haladnak jó irányba és valami nagyon nincsen rendben náluk (például bringa csapatok szűntek meg, kosár is vesztett a presztízséből, Emporio Milano már csak pofozógép, fociban, egykét kivételt leszámítva szintén nem voltak toppon). Ezt még sikerült ellensúlyozni pár jó eredménnyel (Juventus BL menetelései), de ezt többségében inkább én a zseniális edzőknek tulajdonítom. Allegri egy géniusz, de azért idén már nehéz lesz neki is ezzel a Juveval komolyabb európai sikereket elérni. Napoliban és Sarriban lehetne még potenciál (talán 1-2 év és beérnek, ha addig szét nem szedik a csapatot), de az még a jövő zenéje.

Azonban hiába a két jobb klubcsapat, ez az olasz válogatott nem állt készen egy vb-re. Ventura fogalmam sincs, hogy mit keresett a szövetségi kapitányi poszton. Sosem irányított nagyobb csapatokat, nem is tudta kezelni a terheket. Próbálta átültetni az eddig alkalmazott taktikáit, de ide megújulás kellett volna. 3-5-2-es rendszert erőltetni, illetve 4-4-2-őt, mikor láthatóan nem működik a kétcsatáros játék, tiszta hülyeség. Az volt a mázlija, hogy tele volt kutyaütőkkel a csoportjuk, mert lehet, még a második hely sem lett volna meg, ha komolyabbak az ellenfelek. Albánia vagy Macedónia ellen már így is rezgett a léc.

Mellőzni olyan játékosokat, mint Insigne vagy Jorginho, szintén a butaságra vall. Persze tudom, ott is le vannak osztva a szerepek, hogy melyik havernak kell játszania (lásd Bonucci vagy Barzagli), de akkor ne csodálkozzanak, ha nem jutnak ki. A végén már kényszerből játszatta Jorginhót Ventura, mivel Verratti nem volt, de a többi embertől nem tudott elszakadni. Insigne pazar formában van, be sem állította őt..

Ami pedig az olasz liga erejét mutatja, hogy Immobile (és Belotti) hiába rugdossa a gólokat a Serie A-ban, komolyabb válogatott ellenfél ellen nem tényező. Ez a szint az olasz bajnokságban bőven megfelelő, hozzák a gólokat, de egy komolyabb mérkőzésen semmire sem elég. Az olasz focinak (sportnak) végre ébresztőt kéne fújni, mert rossz látni a szenvedést.

Egy jó olasz válogatottra szüksége van a világnak, de erre a mostanira nincsen. Generációváltás kell, el kell felejteni néhány kiégett embert és egy teljesen új mentalitással, edzővel és taktikával kell nekiállni a következő éveknek.

Ha még 2-3 napig tartana ez a playoff kör, akkor az Afrika Nemzetek Kupájához hasonlóan itt is állandósulnának a vaskos szorzók a 1.5 gól felett tippre...

Ha jól emlékszem talán még az espn is foglalkozott vele, hogy mekkora csatárhiány van az olaszoknál. Nincsen minőségi támadójuk, ez pedig nem volt jellemző rájuk régebben. Egyet is lehet érteni ezzel, hiszen a fentebb sorolt csatárok közelében sincsenek a minőségnek. Hol van már Vieri, Inzaghi vagy Del Piero?

Ezért kéne változtatni azt olasz válogatottnak is. Felvállalni, hogy nincsenek jó támadóik, ezért egy minőségi kontrajátékra építeni. Kapuban ugye Buffonnak sajnos már annyi, így valami fiatalítás után kell nézni (Madonnarumma  ;D), előtte négy hátvéd, középen Chiellini mellé Rugani vagy valami fiatal (akit tud oktatni és irányítani kezdetben Chiellini, majd utána az ő utódját is megtalálni), balszélre Darmian, jobbra pedig Florenzi. Így lenne két olyan fullback, akik tudják támogatni az előre játékot is, gyorsak és beadni is képesek. Középen három labdabiztos játékos kell, akik védekezni is tudnak (Verratti, De Rossi és Jorginho). Elől lehetnének a problémák, de szerintem a két szélsőt meg lehetne oldani.

Bal oldalon egyértelműen Insigne, jobbon pedig El Shaarawy. A Chelsea ellen is ott játszott (annak ellenére, hogy balszélső), nem is akárhogyan, hiszen két gólt rúgott. Ha a következő edző felvállalja, hogy egy gyors kontrákra építő csapat lesz, akkor két opció közül választhat középre: egy gyors, alacsony és technikás játékos, aki jó az összjátékban is, ez által pedig gyorsan a kapu elé tudnak kerülni. Ez lehetne Sansone. A másik lehetőség egy nagy óriás, viszont mindig fent kell tartani, leköt két védőt, hórihorgas, így a szélről beérkező labdákat be tudja fejelni (ez a kérdőjel).


Idézetet írta: Pozzato Dátum november 13, 2017, 23:23:32
A másik lehetőség egy nagy óriás, viszont mindig fent kell tartani, leköt két védőt, hórihorgas, így a szélről beérkező labdákat be tudja fejelni (ez a kérdőjel).

Balotelli?  ;D ;D ;D

#115 november 14, 2017, 02:46:28, SPF Előzetes
De Rossi nem kért a cseréből, Insignét akarta a pályára

Amikor gól kell, egy középpályás tudja, hogy támadóra van szükség. Videó itt


Idézetet írta: Pozzato Dátum november 13, 2017, 23:00:24
Ami pedig az olasz liga erejét mutatja, hogy Immobile (és Belotti) hiába rugdossa a gólokat a Serie A-ban, komolyabb válogatott ellenfél ellen nem tényező. Ez a szint az olasz bajnokságban bőven megfelelő, hozzák a gólokat, de egy komolyabb mérkőzésen semmire sem elég. Az olasz focinak (sportnak) végre ébresztőt kéne fújni, mert rossz látni a szenvedést.

Az a baj szerintem, hogy az igazi ébresztő fújáshoz befektetők kellenek, mert minden a pénzről szól. A francia sport helyzetétől, intézkedéseitől, terveitől függetlenül van egy BL-győzelemre esélyes csapatuk, ami olajpénzből állt össze. A City olajpénzből a másik esélyese a BL-nek, az angol labdarúgás helyzetétől függetlenül uralja az angol bajnokságot. Az olaszok nagy bánatára nem arab pénzmosók uralják a nagy olasz klubokat, hanem fukar indonéz és kínai kiskirályok. Bár ezt csak szalagcímek alapján írom, mert a Serie A nem érdekelt sohasem.

De mondjuk eltekintünk a befektetőktől, nézzük mit tehet egy olasz, spanyol vagy épp angol MLSZ/döntéshozó. Szerintem semmit, mert a csapatok nagyrésze interkontinentális kerettel rendelkezik, a tulajok meg messze nem európaiak. Persze lehet ilyeneket kitalálni, hogy max ennyi és annyi légiós lehet, de ez egy ponton túl már az eredményességet korlátozza. Az utánpótlás a nagy klubok kezében van, a világon szerte szét szórt felszívó bázisokkal, ami ugye szintén a nem európai tulaj kezében van végső soron. Nem értek hozzá, tehát csak szimpla okoskodás ez az egész, de én úgy látom itt már minden a nagytőkések döntésén múlik. Ha úgy döntenek, akkor 5-10 év múlva a litván bajnokságból jön a BL-győztes.

Svájc, Németország honosít, Franciaország vizért cserébe focistákat hoz Afrikából, de például a dán-ír pótselejtező közben akárhogy próbáltam kimondani a Pione Sisto nevet, nem jött ki sehogy sem dános hangzásúnak. Nem egyszerű ezzel a lépést tartani, ez már közel sem nemzetek összecsapása, inkább hasonlít a klubfocira.

Idézetet írta: TiB Dátum november 14, 2017, 02:12:54

Svájc, Németország honosít, Franciaország vizért cserébe focistákat hoz Afrikából, de például a dán-ír pótselejtező közben akárhogy próbáltam kimondani a Pione Sisto nevet, nem jött ki sehogy sem dános hangzásúnak. Nem egyszerű ezzel a lépést tartani, ez már közel sem nemzetek összecsapása, inkább hasonlít a klubfocira.

Klubfoci szintjén a pénznek jóval nagyobb jelentősége van, válogatott szinten akkor lenne ez igaz, ha mondjuk olasz játékosokat szipkáznának el más, gazdagabb nemzetek.

Amikor valaki egy adott országban nő fel, mint bevándorló vagy mint bevándorló szülők gyermeke, az azért nem ugyanaz a honosítás, mint mikor kész játékosokat "igazol" egy nemzet a rövidtávú sportsikerek érdekében.
Utóbbi azért annyira nem jellemző a focira, bár időnként még az olaszok (Camoranesi, Thiago Motta) vagy a spanyolok (Senna, Diego Costa) is éltek ezzel, mikor olyan játékosokat honosítottak, akik a 30-hoz közelebb voltak, mint a 20-hoz.

A "külföldi" svájciak és németek nagy többsége vagy már jelenlegi hazájában született, vagy már gyermekkorukban ott éltek, s a korosztályos válogatottaknak is tagjai voltak.
De Balotelliről sem ghánaiként beszélünk, pedig ő csak 18 évesen lehetett olasz állampolgár.
Asszem ezek a játékosok a szüleik hazájában nem vitték volna ennyire...

A válogatottak sikereiben max. annyiban van szerepe a pénznek, hogy az említett országok eleve vonzóbbak bevándorlás szempontjából (ráadásul a foci is egyfajta út a szegénységből kikerülésre, ami egy bevándorlónak talán komolyabb perspektíva), de ez semmit nem érne a profi kiválasztás és utánpótlásképzés nélkül.
Vajon miért pont Dárdai fia lesz Bundesliga játékos, vagy Marozsán lánya olimpiai bajnok focista?
Nem inkább a közeg, a mentalitás és a hozzáértés hozza ki a maximumot a legtehetségesebbekből arrafelé?

Egyébként meg Olaszország pont nem panaszkodhat a bevándorlók hiányára, rajtuk keresztül jönnek sokan Európába, így ők draftolhatnak először közülük, szóval ha ezen múlik, akkor hamarosan nagyon sikeresek lesznek.   :P


Idézetet írta: SPF Előzetes Dátum november 14, 2017, 01:14:47
De Rossi nem kért a cseréből, Insignét akarta a pályára

Amikor gól kell, egy középpályás tudja, hogy támadóra van szükség. Videó itt



Pedig én is De Rossit küldtem volna be.
Ő átlövésből hamarabb lett volna eredményes, sokszor mentett meg ő már szenvedő csapatot egy gólocskával, másrészt nem ártott volna a mentalitása sem a pályán.





Szerintem mától kezdve csinálnak egy nagytakarítást, s elkezdenek újjáépíteni. Én amondó vagyok, hogy 10 éven belül olyannyira gatyába rázzák magukat, hogy még nagytornát is nyerhetnek. Ez volt a németekkel is a 2000-es évek elejének táján, az angolok is McLaren idején pár éve blamáztak, most meg úgy tűnik utánpótlás szinten kezdenek bikák lenni, s szerintem ők is egyre erősebbek lehetnek a közeljövőben. Én a hollandokat sokkal nagyobb gödörben látom pillanatnyilag. Mármint a közelmúltban megszokott szinthez képest.

Idézetet írta: robmiller Dátum november 14, 2017, 09:04:36
Szerintem mától kezdve csinálnak egy nagytakarítást, s elkezdenek újjáépíteni. Én amondó vagyok, hogy 10 éven belül olyannyira gatyába rázzák magukat, hogy még nagytornát is nyerhetnek. Ez volt a németekkel is a 2000-es évek elejének táján, az angolok is McLaren idején pár éve blamáztak, most meg úgy tűnik utánpótlás szinten kezdenek bikák lenni, s szerintem ők is egyre erősebbek lehetnek a közeljövőben. Én a hollandokat sokkal nagyobb gödörben látom pillanatnyilag. Mármint a közelmúltban megszokott szinthez képest.

Szo szerint ugyanezt gondoltam en is, aztan eszembe jutott az olaszok karaktere, habitusa. Majd rafogjak a sporira, az ellenfel buszara, visszamenoleg a spanyolokra, vagy a balszerencsere. A nemeteknek es az angoloknak is kellett par torna es nagy eges hogy mar a gyokereknel, utanpotlas szinten kezdjenek valamit a helyzettel, az olaszokat meg azert Balotelli vagy Conte legalabb az EB-ken hatara vette, es abba sajnos lehet kapaszkodni (pedig evek ota bantoan szurke az azzurri). Egyelore a LGDS is csak az uj edzot keresi, es talalgatja ki akasztja szogre a stoplist. Szegeny Buffon  :'(

Hol van mar ez a valasztek (https://www.11v11.com/matches/mexico-v-italy-13-june-2002-249006/)? 2002-es vb. Inzaghi, Vieri es Totti a tamadosorban, Montella es Del Piero cserekent szall be, a szarnyait bontogato Luca Toni, vagy a Bresciaban meg paradezo Baggio meg tv-n nezi a meccseket (es kozben a vedelemben sem csak klasszisok, hanem felistenek teszik a dolgukat)...

Az egyre gyengebb szinvonalu vb nem eleg hogy Oroszorszagban lesz, de Olaszorszag, Hollandia, Chile, USA, Kamerun, Elefantcsontpart nelkul  :redchug: