NBA hirek

Előző téma - Következő téma

0 Felhasználó és 1 vendég van a témában


Evans célkeresztben


2006. 01. 29.


Bizonyosnak tűnik, hogy Reggie Evans napjai megszámláltattak. Egészségesen sem lépett pályára csapata Dallas elleni mérkőzésén. A kemény lepattanózó könnyen lehet, hogy Ronald Murray-vel együtt Minnesotába teszi át a székhelyét, ellenértékként a napokat Bostonból érkező Marcus Banks pakolhatna. Seattle-ben még mindig keresnek egy megbízható csereirányítót az ingatag Flip helyett.

Harrington a következő?



2006. 01. 30.
Sokak szerint Al Harrington lesz a következő nagyobb hal a játékospiacon, aki klubot vált majd. Persze lehet, hogy idény végén szabadügynökként távozik (vagy marad?) Atlantából, ám kétségtelen, hogy jelen állás szerint ennek kisebb a valószínűsége, ugyanis állítólag egy rakat csapat szeretné így vagy úgy, de minél hamarabb a sorai között tudni a remek idényt produkáló erőcsatárt. Ezek között van a Chicago és a Denver is. A Nuggetstől például meg is lenne az óhajtott ellentételezés a sérült Nené személyében, akit a Hawks már korábban is kinézett magának. 


[a csatolmányt egy admin törölte]

McHale kártyái


2006. 01. 30.

Persze korai még pálcát törni, de elképzelhető, hogy addig kavarta a lapokat Kevin McHale, a Minnesota főnöke, míg a lehető legrosszabb sorral jött ki belőle. Előbb képtelen volt megszerezni Ron Artestet, majd Steve Francis ügyében is vakvágányra keveredett, s végül az eddig nem éppen problémamentes múlttal rendelkező Ricky Davis-Mark Blount duó kötött ki Minneapolisban. Vagy lehet, hogy egy kicsit még mindig a Celtics felé húz a szíve? Viccet félretéve a Boston Szczerbiak érkeztével Paul Pierce ügyében is nagyobb mozgástérhez jutott... 

Mullin robbantani készül



2006. 01. 30


Chris Mullin, a keze alátartozó Warriors kapcsán 40 percen keresztül állta az újságírók keresztkérdéseit, s ezalatt gyakorlatilag mindenfontos témában tiszta vizet öntött a pohárba. Először is védőszárnya alá vette Montgomery edzőt, s határozottan kijelentette, hogy hosszútávon tervez vele, ezért biztos, hogy nem fogja őt idény közben meneszteni. Aztán elmondta, hogy valóban komolyan tárgyalt Artest megszerzéséért, ám a Golden State fiataljait nem volt hajlandó feláldozni, ezért (elsősorban Ike Diogu miatt) nem jött létre üzlet. Ugyanakkor azt is kijelentette, hogy szükség van egy komoly cserére, a cél pedig egy valóban meghatározó magasember megszerzése lesz. ,,Nem kell kapkodni, de az én türelmem is véges". Ez már pedig könnyen lehet, hogy korábbi kedvencének, Mike Dunleavynek szólt, egyelőre persze név nélkül. A szóbajöhető nagy nevek kapcsán Mullin sejtelmes vigyorral az arcán később azt is mondta, hogy nem lesz skót, ha a zsebébe kell nyúlni. Ezt pedig már eddig is többször bizonyította... 

Yao rendbejött



2006. 01. 31.


A Houston centerének sérült nagylábujja meggyógyult és Yao a Memphis elleni mai meccsen pályára is lépett. 32 percnyi produktív játéka sem volt azonban elég ahhoz, hogy a Houston győzelemmel távozzon a Grizzlies otthonából. A kínai játékos új cipőt is csináltatott magának, amelyben speciális betét védi lábujját a további sérülésektől.

J.R. Smith lehet a következő


2006. 01. 31.

A Hornets fiatal tehetsége már jó pár hete elvesztette helyét a kezdőcsapatban és Scott edző bizalmát, de lassan New Orleans-i jövője is veszélybe kerülhet. Nem lenne meglepetés, ha a játékos a február 23-i átigazolási határidő előtt csapatot váltana, a hírek szerint a Suns már érdeklődött Smith után. 

Félidőhöz érkezve


2006. 01. 31. 08:09:16


A szezon felénél a Knicks 14-28-as mutatóval áll, noha idén sem sajnálták a pénzt a játékosokra. Larry Brownnak voltak kétségei az újonnan érkezettekkel kapcsolatban, és nem alaptalanul: James eddig totális csőd, Richardsonnak a háta rossz, Curry pedig motiválatlan. Brown eddig nem sokat haladt a csapat összerakásával, 25 különböző kezdőötöst küldött pályára. Isiah Thomas a kritikákra gyakran az eredményes draftolást hozza fel védekezésül. A három újonc nem játszik rosszul, de lassan kezdik túlértékelni őket, s a trió legjobbjában, Channing Frye-ben sem igazán látni a jövő sztárját.


[a csatolmányt egy admin törölte]

Paxson: "Nem üzletelünk..."



2006. 02.01

A chicagói csapat főnöke ezzel kívánta jelezni, hogy senki ne számítson mozgásra a Bulls házatáján. Legalábbis nagy nevekre ne, mert a nagy volumenű cserékből most biztosan ki fog maradni a gárda. "Még három hét van a határidő végéig. Az összes csapat akkor kezd el cserélgetni, amikor már csak pár nap van hátra. Különböző pletykák természetesen állandóan lábrakapnak, de ez nem jelenti azt, hogy mi rögtön be is dőlünk nekik. Szeretnénk, hogy legyen egy olyan játékos nálunk, aki esténként 25 pontokat dob, de ezek a kosarasok elérhetetlenek, hacsak nem adunk értük megfelelő ellenértéket." - szögezte le a Szeles város csapatának GM-je.

Malone elismerései


2006. 02.01

Karl Malone, a Utah Jazz egykori sztárja szobrot kap és ráadásként még a mezét is visszavonultatják. A ceremóniára március 23-án kerül sor, amikoris a Jazz gárdája a Washingtont látja vendégül. A bronzszobor az eddig árválkodó John Stockton szobor mellé kerül, ezzel is jelezve, hogy a csapat legszebb éveiért ez a két ember együtt volt igazán felelős. A Jazz tulajdonosa, Larry Miller jelentette be a ceremónia hivatalos időpontját a tegnapi, Spurs elleni derbi félidejében.

2006 SlamDunk Contest



2006. 02.01.
Röviddel ezelőtt kihirdették a február 18-án megrendezendő zsákolóverseny résztvevőit. A houstoni gálaszombaton megpróbálja megvédeni címét Josh Smith, de ehhez lesz egy-két szava a Philly rugólábú Igoudalájának, aki nélkül elképzelhetetlen a napi Top10. Nate Robinson 1986 óta a legkisebb játékos, aki megpróbál az egekbe emelkedni - Spud Webbnek akkor sikerült. A negyedik versenyző pedig az NCAA tavalyi idényének legbrutálisabb zsákolásait elkövető Hakim Warrick, a Memphis újonca, akit a Syracuse egyetemen "Kengurunak" is becéztek. Az All-Star szombat többi részén (Skills Challenge, 3pt Shootout, Shooting Stars) szintén indulnak a tavalyi nyertesek.


[a csatolmányt egy admin törölte]

2006 Rookie-Sophomore Game



2006. 02. 02.


Az újoncok és másodévesek kerete is kihirdetésre került a zsákolóverseny résztvevői után. Elsőévesek: Andrew Bogut (Milwaukee), Luther Head (Houston), Danny Granger és Sarunas Jasikevicius (Indiana), Chris Paul (New Orleans/Oklahoma), Channing Frye és Nate Robinson (New York), Charlie Villanueva (Toronto), Deron Williams (Utah). Másodévesek: Dwight Howard (Orlando), Luol Deng, Ben Gordon és Andres Nocioni (Chicago), Devin Harris (Dallas), T.J. Ford (Milwaukee), Nenad Krstic (New Jersey), Jameer Nelson (Orlando), Andre Iguodala (Philadelphia). Emeka Okafor sérülése miatt nem lehet a másodévesek között, míg TJ Ford teljes, kihagyott szezonja miatt vehet részt.

Mark Price Ausztráliában



2006. 02. 02.


Minden idők legpontosabb büntetőzője, a Cleveland legendája, az NBL-ben szereplő Dragons egyik legfőbb edzőjelöltje. A külföldiekből álló listán leljük a volt NBA játékos Cliff Livingstont, Morris "Mo" McHone-t a Vb kvalifikációra készülő amerikai csapat edzőjét, két NCAA edzőt (Jim Saia, UCLA segédedző; Rod Jensen volt Boise State vezetőedző), valamint az európai illetőségű Gordie Herbertet. A vezetőség úgy gondolja, hogy a távolról érkezett trénerek népszerűek lehetnek a szurkolók körében, valamint tapasztalatot hozhatnak.

Fortson boldogtalan

2006. 02. 02.


Danny Fortson, a Seattle termetes erőcsatára kifejtette, hogy boldogtalan jelenlegi állomáshelyén. Érzése szerint Bob Hill edző nem igazán használja őt képességeinek megfelelően. Egyáltalán nem bánná, ha elcserélnék egy olyan csapatba, ahol számítanak is rá. A maga sajátos lebegtető stílusában megemlítette, hogy a visszavonulás is megfordult a fejében, ezáltal a csapat spórolna közel hétmillió dollárt. De ezt még ő sem gondolja komolyan.



 Hornets hírek



2006. 02. 02.
Az Oklahomában állomásozó gárda a tegnapi nap folyamán két másodikkörös draftjogért cserébe (2006 és 2009) megszerezte a Toronto Raptorstól - a Kanadában igen kevés játéklehetőséghez jutó - Aaron Williamst, de a menedzsment ma sem pihent, mert a Philadelphiában - Samuel Dalembert visszatérése óta - mellőzött center, Steven Hunter is csatlakozott a gárdához, tovább erősítendő a Darazsak frountcourt-ját. Őt szintén két másodikkörös draftcetliért sikerült elcserélni, így a Sixers 2006-ban és 2007-ben is mozgalmas draft elé néz. A következő idényt még Oklahomában lehúzó Chris Paulék a 2007/08-as szezonra térhetnek vissza a Katrina-hurrikán által lerombolt csarnokukba és ha már ott vannak, akkor a 2008-as All-Star gála rendezési jogát is megkapják.


[a csatolmányt egy admin törölte]

James keresett



2006. 02. 03.

Ezúttal nem LeBronról van szó, sokkal inkább Mike James az aki a hírekben szerepel. A holtszezon során Kanadába települt irányító idei egyéni statisztikáival egyre több csapat figyelmét vonja magára. A nyáron szabadügynök státuszba kerülő játékosért sok csapat érdeklődik, így a Raptorsban maradásának esélye lassan minimális. A kérők listáján ott szerepel a Boston, akiknek nagyon jól jönne egy James kvalitású kombó-guard. Rajtuk kívül a szintén irányító ínségben szenvedő Atlanta is hajlandó lenne megkínálni Mike-ot egy vaskosabb kontraktussal. És persze nem szabad elfelejteni a New Yorkot, ahol Larry Brown (és a mögötte álló Isiah Thomas) is igényt tartana egykori játékosa szolgálataira. Eredményhirdetés nyáron.


[a csatolmányt egy admin törölte]