NBA hirek

Előző téma - Következő téma

0 Felhasználó és 1 vendég van a témában


Fegyelem mindenekelőtt



2006. 02. 03.


Jeff Van Gundy akár a mellére is tetováltathatná ezen jelmondatát. A több sebből vérző Houston trénere ugyanis inaktív listára helyezte Stromile Swiftet – annak ellenére, hogy a csatár ezúttal egészséges – mivel az elkésett a reggeli edzésről. ,,Megbocsáthatatlan mértékű késést vonultatott fel Stro. Szerencsétlen eset, de ez van." – nyilatkozta a mester az ügyről. Majd hozzátette: ,,Elégedett vagyok a fiúval, jól játszik, és rendes srác. De a büntetés jár!". Még szerencsétlenebb az eset amiatt, hogy Houstonban lasszóval kell lassan összefogni az egészséges játékosokat, ráadásul Swift egykori kenyéradója, a Memphis ellen a szezonja legjobb teljesítményével rukkolt elő. A Swift rajongóknak azonban nincs okuk aggodalomra, az eltiltás minden bizonnyal minimális időre korlátozódik majd, és csak példaértéket képvisel.

Nelson visszatérne


2006. 02. 03.


Tavalyi távozása után újra edzősködne Don Nelson, a Dallas volt mestere, jelenlegi tanácsadója. A kérdés egyelőre a ,,hol?", ugyanis a Mavs köszöni szépen, de nem igényli a szolgálatait, hiszen Marc Cuban a lehető legnagyobb mértékben elégedett Avery Johnson munkájával. A pletykákban felmerült a Golden State csapata, mint következő állomáshely, mivel a lapok újabban a Montgomery edző és Baron Davis közti ellentétekről cikkeznek (mellesleg a két fél bőszen állítja, hogy az egész kitaláció). A másik potenciális célpont Seattle, ahol a tavaly szépen szerepelt, ám idén csak vergődő Szuperszónikusokat kellene visszatéríteni a megfelelő röppályára.

Nagyember kerestetik


2006. 02. 03.


Ami csak részben sikerült a nyáron, azt szeretné most kiigazítani a Nets gárdája. Köztudott, hogy a Jersey megpróbált a holtszezonban majdnem minden valamirevaló erőcsatárt, illetve középjátékost magához csábítani, ám hol ezért, hol azért, az üzletek nem köttettek meg. A februári csere határidő lejárta előtt most újabb száguldásba kezdenek Rod Thornék. A kiszemeltek ezúttal nem olyan nagyágyúk, ám mindegyikük segíthetne a magas posztokon gondokkal küzdő Netsen. A kívánságlistát Tim Thomas nyitja, aki teljes mellőzöttségnek örvend nyári cseréje óta. Rajta kívül szerepel még a lajstromban Chris Wilcox, és Melvin Ely, akik valószínűleg drágábbak annál, mint amit East Rutherfordon meg tudnak engedni. Végül pedig Steven Hunter (a héten cserélte el a 76ers), valamint Robert Tractor Traylor (szívműtétjéből lábadozik). Nehéz helyzet...

Joe Smith: közel a visszatérés


2006. 02. 05


Tegnap a két hónappal ezelőtti térdműtétje óta először edzett teljes intenzitással Joe Smith. A Milwaukee középjátékosa reméli, hogy ma a Memphis ellen már pályára tud lépni. 

Visszatérők az NBDL-ből


2006. 02. 05.


Két fiatal játékos, C.J. Miles és Gerald Green is visszatért az NBA-be, miután hosszú heteket töltöttek a Boston és a Utah fiókcsapatainál. Miles-ra Gordan Giricek és Andre Owens sérülései miatt lett szükség újra a Jazznél, míg a Celtics egyszerűen csak kíváncsi rá, hogy hol tart Green a fejlődésben.

Isiah rózsás kedve


2006. 02. 05.

A Knicks menedzsere tovább folytatta a problémás, túlfizetett játékosok összegyűjtését, ezúttal Jalen Rose-ra csapott le. A Toronto a Denver 1. körös draftjogát is odaadta, csak hogy megszerezze Antonio Davis nyáron kifutó szerződését. Így a Raptors a nyáron várhatóan 8 millió dollárral lesz a fizetési sapka alatt, amiből komolyabb igazolásra is futhatja. Már fel is merült két név: Nenéé személyes kapcsolatok, Stojakovicé pedig a Torontóban élő népes szerb kisebbség okán. Rose érkezésével és Davis távozásával tovább folytatódhat Larry Brown elidegenedése a Knickstől, hiszen Davist az ő kérésére tartották a csapatnál, míg Rose Brown másik patronáltjának, Qyntel Woodsnak a helyét veheti át.


[a csatolmányt egy admin törölte]

 
Folytatódó játékoskeringő?

2006. 02. 06.


Nem először hallunk már hasonló (vagy pontosan ilyen) pletyká(k)ról, miszerint az Orlandóban kegyvesztetté vált Steve Francis (és néhány hasonló sorsú társa) kezdhet csomagolni. A NY Post szerint Francis és Brian Hill edző között már nem fog rendeződni a kapcsolat, sokkal inkább valószínű, hogy a játékosnak el kell hagynia a csapatát. Az állomáshely Denver, ahonnan cserébe Earl Watson és Nené érkezne. Persze a denveri pakkért még a New York és a Seattle is harcba szállhat, méghozzá olyan nevekkel mint Ronald Murray, Reggie Evans és Vitaly Potapenko. A Knicks Penny Hardawayt és valamelyik ifjú tehetségét kínálhatja. És akkor a Portlandról még nem is szóltunk, a Blazers a Ratliff-Pattersont duóval házal, állítólag... 




[a csatolmányt egy admin törölte]

 Pierce jövője


2006. 02. 06.


Paul Pierce jövője bizony meglehetősen bizonytalannak látszik. Számos pletyka és spekuláció látott már napvilágot azzal kapcsolatban, hogy hol folytatja pályafutását. Ezek többsége úgy számolt, hogy napokon belül várható a nagy bejelentés. Konkrétumot ugyan még nem tudunk, de Danny Ainge legutóbbi nyilatkozata tovább sűríti a ködöt, hisz kijelentette, hogy megkezdték a tárgyalásokat a jelenleg még a Celtics emblémájának számító Pierce szerződéshosszabbításáról... 

Nem lesz kivásárlás

2006. 02. 06


Wayne Embry, a Toronto általános igazgatója az előzetes várakozások után némileg meglepőnek ható magabiztossággal jelentette ki, hogy klubja nem fogja kivásárolni szerződéséből a napokban New Yorkból megszerzett Antonio Davist. A játékos és a klub korábbi incidensét firtató kérdésre válaszul pedig csak annyit mondott, hogy Davis igazi profi, tudja hogy mit kell tennie. 

Thomas még nem végzett


2006. 02. 07.


A helyi média értesülései szerint James Dolan, a Knicks tulajdonosa további dollártízmilliók elköltésére adott felhatalmazást menedzserének, Isiah Thomasnak. Thomasnak kétszer sem kellett mondani, már jó ideje minden percét lehetséges játékoscserék tető alá hozására áldozza. Figyelmét elsősorban a Portland köti le, ahol Larry Brown egykori játékosát, Theo Ratliffet nem nagyon tartóztatnák. Főleg, ha Ruben Pattersont is a Knickshez küldhetnék és cserébe Anfernee Hardaway kifutó szerződése, valamint David Lee érkezne. A New York inkább Trevor Arizát adná és Patterson helyett Darius Milest preferálja. A Knickshez közel álló források szerint Thomas 23.-ig biztos összehoz még legalább egy cserét, ha nem a Blazersszel, hát mással. 

Tárgyal a Magic, de nem Francisről


2006. 02. 07


Otis Smith, az Orlando helyettes menedzsere cáfolta a korábban felröppent híreket Steve Francis Denverbe költözéséről. Smith elismerte, hogy több csapattal (Sacramento, Denver, Indiana, Detroit) is tárgyaltak esetleges cserékről, de megismételte, hogy Francist továbbra is Orlandóban szeretnék tartani. Lehet, hogy az Orlando és a Detroit közti tárgyalásokon is szóbakerült Darko Milicic, akit állítólag a Pistons hajlandó elcserélni, ha érte az első 10-ben való választásra jogosító draftcédulát kap.

Lép a Bobcats is?


2006. 02. 07.


Egyes hírek szerint az Okafort nélkülöző hiúzok szemet vetettek a Seattle lepattanózó-gépére, Reggie Evansre. Evans jelenleg nem nagyon jut szóhoz a Sonicsnál, akik nem zárkóznak el az elcserélésétől, de Bernie Bickerstaff szerint túl magas árat kérnek érte. A Charlotte menedzsere ezt elsősorban azért sokallja, mert Evans a nyáron szabadügynök lesz, így nem biztos, hogy újra aláír a Bobcatshez. Ugyanakkor Brevin Knight-ot csak igazi értékért hajlandóak elcserélni.

Lassan a glória is a fejükre kerülhet


2006. 02. 07.


A Raptorok sem tudták feltartóztatni a Clippers alakulatát, így az tovább fényesítette eddig is csillogó szezonját. Legutóbb 1976-ban, még Buffalo Braves néven sikerült elérniük, hogy 11-gyel több győzelmet számláljanak, mint vereséget. Elton Brand, a franchise oszlopa megelégedését fejezte ki a játékukkal kapcsolatban, kiemelve, hogy szépen lassan megdöntenek minden rekordot, amit érkezte óta állítottak fel. ,,Minden eddigi eredményünkre büszkék lehetünk. Először az 5-0-s rohamunk, a januári meccseink, aztán ez az alapszakasz mérleg..." A Los Angeles-i klub a biztos rájátszást jelentő 5. helyen tanyázik a bivalyerős nyugati konferenciában.

Detroiti maradiak


2006. 02. 07.


Az All-Star hétvégén húsztagúra kívánják szűkíteni a válogatottnál számításba jövők listáját. Jerry Colangelo, az új ,,Dream Team" játékosválogató bizottságának tagja megkereste Tayshaun Prince-t is, a Pistons pókkarú kiscsatárát, aki viszont tisztelettel visszautasította a felkérést. Hasonlóképpen cselekedett Chauncey Billups és Rip Hamilton is, s az ok azonos mindhárom esetben: a bajnokaspiráns Detroit tagjaiként száz meccset játszanak szezononként, és emellé nem fér be a nyári edzőtábor a túlterhelt játékosok számára. Ismerős szavak... 

110 kilós vándormadár



2006. 02. 07.

Drew Gooden, a négy év alatt harmadik csapatát fogyasztó játékos könnyen lehet, hogy ismét költözni kényszerül, ugyanis egyes források szerint a Bulls bejelentkezett érte. A nyáron korlátozott szabadügynökké váló magasembert a Chicago azonnali injekcióknak szánná a bágyadt társulat rájátszásba segítéséhez. Ellenértékként a Cleveland szívesen látná az igazi irányítói habitussal rendelkező Chris Duhont. Gooden szerepe és vele statisztikai mutatói is csökkentek Donyell Marshall érkeztével, és vélhetően nem is nagyon marasztalnák a nyáron. További vonzó lehetőség számára, hogy Kirk Hinrich-hal lehetősége nyílna nosztalgiázni a Kansas Egyetemen töltött szép időkről... 


[a csatolmányt egy admin törölte]