2016

Előző téma - Következő téma

0 Felhasználó és 1 vendég van a témában


Idézetet írta: Schleck Dátum február 18, 2016, 16:51:49
Tetszik a naplód, egy kérdésem lenne: a tipperősségek egész pontosan mit takarnak? A tétet ennek megfelelően súlyozod? Vagy szó szerint értendő, és mondjuk egy 6/10-es azt jelenti, hogy szerinted olyan 60%-ban jönne a tipp?
A teljes bankrollom maximum 8%-át játszom meg egy tippnél. Ezt a 8%-ot osztom fel 10 egységre. Azaz, ha mondjuk 10000 br-el számolunk, akkor 800 az egy tippre költhető max összeg. Egy egység így 80. Ez egy 6/10-es erősségnél 480-as összeget jelent.  :ok:
A tipperősség így gyakorlatilag az egységet jelenti, amivel megfogadok egy tippet. Ezen kívül még rengeteg szabályom van, de mostanság úgy néz ki, ez sem segít elkerülni a vesztes tippeket.  ;D

#61 február 18, 2016, 22:18:29, Pozzato
96. tipp
Kerékpár, Ománi körverseny
Davide Rebellin - Gianluca Brambilla



Elvileg ez a tipp egy sima egyes lenne, de nem egy ilyen etapon. Rebellin nem klasszikus hegyimenő. Sosem volt az és 40 felett az ember már csak gyengébb lesz ebben a szakágban. Most jön egy hegyi befutó, így nincs sok esélye egy jó helyezésre ilyen mezőnyben. Van köztünk 14 mp differencia Rebellin javára, de ez nem jelent semmi. Brambilla tipikus hegyimenő típus. Bírja a hosszú szökéseket, ugyanakkor azért nem erős a tipp, mert az Etixxnél nem lehet tudni, hogy mennyi lehetőséget kap majd Dan Martin és Jungels mellett. Jungels már nyert egy szakaszt, de Martinnak lehet kell majd a segítség a hegyen. Ettől függetlenül ilyen oddson nem lehet otthagyni Brambillát.
Tipp: Brambilla végez előrébb
Odds: 2.00
Erősség: 5/10


Közben kijöttek az Andalúz versenyre is az oddsok.... Hát van három fogadás, de egyelőre nem merem megfogadni azon a viadalon, pedig nagyon érzem őket. Akit érdekel az alábbiakat keresse a 3. szakasz H2H között: Wellens 1.72-ért, Sbaragli 1.72-ért és Lobato 1.72-ért.

Idézetet írta: Pozzato Dátum február 18, 2016, 21:40:44
96. tipp
Kerékpár, Ománi körverseny
Davide Rebellin - Gianluca Brambilla


Tipp: Brambilla végez előrébb
Odds: 2.00
Erősség: 5/10

Mai nap jobban belendülnek az NBA-sek is, így onnan is jön egy tipp, illetve kerékpárról. Ez az Andalúz körverseny nem az én viadalom. Jó, hogy nem fogadtam meg a tippeket, amiket leírtam, mert asszem csak egy jött volna. Most is néztem a holnapi időfutamot, de hiába a nagy szorzók egyikre se tennék egy fityinget se. Ritka pillanat, de az irodák most nem nagyon hibáztak az időfutam oddsoknál. NBA-ben szerintem lesz egy két meglepetés... Én csak egy meccsre rakok, de lehet több találkozón is lejöhet egy nagy odds: Detroit, Minnesota, Philly, Indiana, Denver...

97. Tipp
Kerékpár: Ománi körverseny
Edvald Boasson Hagen - Greg van Avermaet


Két opció lehetséges Boasson Hagen kapcsán: vagy visszanyerte élete formáját, vagy csak simán túlhajtja magát és viszi a lendülete. Én utóbbira tippelnék. Egyik legjobb évkezdést produkálta pályafutása során. Hatalmasat ment Katarban az időfutamon és Cavendish segítőjeként is. Ománban is eddig kiváló. Nyert egy szakaszt, vezetett összetettben, de szerintem a pénteki hegyi etapon kicsit túlvállalta magát. Ő nem hegyimenő. Most viszont 10. lett és olyanokat előzött meg, mint Pozzovivo, Martin vagy Porte. Tavaly is megfigyeltem, hogy nem tud egy versenyt végig jól versenyezve letudni. Mindig vannak kisebb megingásai. Most ezen a dombosabb szakaszon várom ezt tőle. Avermaet ellenben okosan majd 5 perc hátránnyal megjött a hegyen pénteken, nem strapálta magát. Szerintem ő rámegy a következő szakaszra, azt neki találták ki. Gyakorolhat vele a tavaszi egynaposokra. Úgyis nyilatkozta, hogy szakaszgyőzelemért jött. Ő is jól kezdte a szezont. Hajrákban még Kristoffot is megszorongatta.
Tipp: Avermaet végez előrébb
Odds: 2.75
Erősség: 4/10


98. tipp
Kosárlabda, NBA
Orlando Magic - Dallas Mavericks


Normális esetben nálam ez sima egyes lenne, viszont a cserék kicsit bekavarhattak a hazaiaknál. Inkább fogadok egy ilyen találkozón egy olyan csapatra, akinél nem történt változás és PO helyen van, mint olyanra, akitől elvittek egy kezdőt és érkezett egy Jennings és egy Ilyasova... Utóbbi lenne az Orlando. Elboltolták Tobias Harrist, aki azért védekezésben sokat lendített a gárda szekerén. A frissen érkező nem biztos, hogy pályára tudnak lépni, plusz Ilyasova inkább előre erősítést, mint hátra. Szerintem még az elején döcögni fog az Orlando gépezete és ezt kihasználhatja a Dallas.
Tipp: Dallas nyer
Odds: 2.00
Erősség: 5/10



99. tipp
Kosárlabda, NBA
Memphis Grizzlies - Minnesota Timberwolves


Nem őrültem meg, nem azért fogadok a Minnyre mert a kedvenc csapatom. A Memphis komoly bajban van. Kidőlt a szezonra Marc Gasol a csapat agya és kulcsjátékosa. Ő a liga egyik legjobb centere és nélküle ez a Memphis nem PO szintű csapat szerintem. Cseréltek is gyorsan: elment Lee és Green (egy jó védő és egy ponterős játékos) és jött helyettük három olyan játékos, akik nem számítanak erősítésnek. Stephenson már sehol sem állja meg a helyét, cserébe bomlasztja a csapatot, míg Hairston és Anderson max egy-két percre használhatók. Lehet a Maciknál már tudnak valamit és inkább a jövőt próbálják építeni ezekkel a draftjogokkal, amiket még kaptak. Az idei szezont meg lehet lehúzták a wc-n. A Minny ellenben tele önbizalommal érkezik erre a meccsre. Rubio kapott fél évet, hogy bizonyítson. Towns megnyerte az AS-n a skill challenget és harcol az év újonca díjért. Wigginsnek ideje bizonyítani, miért is nagy tehetség, míg Lavine megnyerte a zsákolót illetve az újoncok meccsén MVP lett. Kell ennél jobb előjel? Simán benne van, hogy meglepik a Memphist idegenben.
Tipp: Minnesota győzelem
Odds: 2.65
Erősség: 3,5/10



Annyira tipikus, mikor nagyon hiszek egy tippsorban akkor megy el. Eléggé bosszantó, hogy mindegyik tipp nüanszokon ment el (pár pont, hosszabbítás, utolsó negyedes fordítás, egy hely a bringások között..). Régebben ilyenek után már rég csődöltem volna. Most kivárom a szombati játéknapot és holnap fogadok focira. Főleg azokra fókuszálok majd, akiknek volt vagy lesz hétközi európai kupameccse.
Idézetet írta: Pozzato Dátum február 19, 2016, 22:05:28
97. Tipp
Kerékpár: Ománi körverseny
Edvald Boasson Hagen - Greg van Avermaet


Tipp: Avermaet végez előrébb
Odds: 2.75
Erősség: 4/10


98. tipp
Kosárlabda, NBA
Orlando Magic - Dallas Mavericks


Tipp: Dallas nyer
Odds: 2.00
Erősség: 5/10



99. tipp
Kosárlabda, NBA
Memphis Grizzlies - Minnesota Timberwolves


Tipp: Minnesota győzelem
Odds: 2.65
Erősség: 3,5/10


Megtaláltam a "biztos" foci tippeket vasárnap. Nem lesz most indoklás.

Schalke - Stuttgart: Stuttgart győzelem    3.25   3/10
Athletic Bilbao - Real Sociedad: Sociedad vagy döntetlen    2.10  4/10
Tottenham - Crystal Palace: döntetlen   4.20   2/10
Sparta Praga - Mlada Boleslav: Mlada vagy döntetlen    3.00  2/10
Galatasaray - Trabzonspor: Trabzonspor vagy döntetlen    2.30   3/10


A meccseken már csak nevetni tudtam, főleg a Trabzonén.  ;D  Most jön egy kis szünet, mert nem nagyon leszek gépközelben a következő 3-4 napban, ami nem is akkora probléma. Kerékpár úgyis csak hétvégén lesz, NBA mostanság akadozik számomra, teniszt meg lehet rakok párat, ha találok, de a naplózást most hanyagolom.
Idézetet írta: Pozzato Dátum február 21, 2016, 13:47:50
Schalke - Stuttgart: Stuttgart győzelem    3.25   3/10
Athletic Bilbao - Real Sociedad: Sociedad vagy döntetlen    2.10  4/10
Tottenham - Crystal Palace: döntetlen   4.20   2/10
Sparta Praga - Mlada Boleslav: Mlada vagy döntetlen    3.00  2/10
Galatasaray - Trabzonspor: Trabzonspor vagy döntetlen    2.30   3/10


Szóval eljött a hétvége és jöhetnek újra a tippek. Kisebb kihagyás után behatároltam a fogadandó ligák számát. Fociban főleg ázsiai ligák lesznek (japán, dél-kórea esetleg még pár kisebb bajnokság), illetve dél-amerika. Kerékpár marad, kosárban NBA marad csak kevesebb fogadással, teniszben csak férfi meccsek, illetve pár rally, golf és mma tipp. Ebből áll a szezon majd. Kiesett tehát az európai foci/kosár, női tenisz stb.

Szombat:

Shonan Bellmare - Albirex Niigata

Tavaly a Shonannak kiváló szezonja volt, hiszen nagy meglepetésre 8. helyen végeztek a ligában. Chu mester 4 éves munkája szép fokozatosan beért. Lehet azt is mondani, hogy tulajdonképpen erőn felül teljesített a csapat és ez idén visszaüthet. Már csak azért is, mert a gárda első számú kapusa Akimoto elszerződött, illetve a csapatkapitány Nagaki is távozott. Helyükre érkezők közel sem ütik meg azt a szintet, amit kellene. Maruyama a másodosztályból érkezett a kapusposztra és ő a 2. ligában is rengeteg gólt kapott. 
Az Albirex csapata tavaly nagy nehézségek árán bennmaradt. Az edzőt elbocsájtották, érkezett az egy éves tapasztalattal rendelkező Yashida. Tőle egyértelműen a biztos bennmaradást várják. Ő lehet az, aki meghozza a csapatnak a várva várt stabilitást. Brazil kontingenstől várják a csodát náluk, illetve a fiatal tehetséges japánoktól (Suzuki és Matsubara).
Szerintem a fontosabb játékosok távozása érződni fog a hazaiakon és ezt a vendégek ki fogják használni. Simán benne van, hogy ez a megújuló Albirex elhozza a győzelmet Hiratsikuból.

Tipp: Albirex DNB-vel
Odds: 2.02
Erősség: 4/10




Vissel Kobe - Ventforet Kofu

A hazaiaknál idén komolyabbak a tervek, mint tavaly. Cél a felsőház. Nelsinho személyében van egy jó edzőjük, aki az első évben még annyira nem remekelt, de számára mindig a második és harmadik év hozza meg az áttörést. Ennek érdekében érkezett kapusposztra Kim Seung-Gyu, aki a dél-kóreaiak válogatott kapusa, illetve csatárposztra Leandro. Ilyen csapattal most már egyértelmű cél a minél jobb helyezés.
A Kofu tavaly túlélte a kiesési harcot, idén viszont jóval nehezebb dolguk lesz. Ugyan érkezett pár brazil srác, de nagyon sok kulcsjátékosuk távozott: Baré (csatár és a gólfelelős), Shimoda (középpályás) és Abe ( balhátvéd aki több mint 250 meccset játszott a ligában).
Kobenak muszáj jól kezdeni a szezont, ha idén komolyabb céljaik vannak. Tavaly simán verték a Kofut a szezon első felében, pedig az a gárda még erősebb volt a jelenlegi vendégüknél.

Tipp: Kobe győzelem
Odds: 1.91
Erősség: 4/10



Próbáltam óvatos lenni, mégiscsak első forduló és bármi megtörténhet, aztán nehogy túl sokat veszítsek két piros tippel.

Majd holnap kijavítok mindent.
Gyors tipp hajnalra: G. Osaka - Kashima   döntetlen 3.30   3/10


Idézetet írta: butyi Dátum március 08, 2016, 14:16:25
cső, nem javítod?
Kicsit elnyúlt a betegségem, így nem is tippeltem annyira mostanság, de reményeim szerint a héttől visszaáll minden a régi kerékvágásba.

Idézetet írta: Pozzato Dátum február 27, 2016, 00:10:55
Shonan Bellmare - Albirex Niigata

Tipp: Albirex DNB-vel
Odds: 2.02
Erősség: 4/10



Vissel Kobe - Ventforet Kofu

Tipp: Kobe győzelem
Odds: 1.91
Erősség: 4/10

Idézetet írta: Pozzato Dátum február 27, 2016, 23:48:34
Gyors tipp hajnalra: G. Osaka - Kashima   döntetlen 3.30   3/10

108. tipp
Kerékpár, Tirreno - Adriatico 3. szakasz
Fernando Gaviria - Caleb Ewan




Két kedvenc sprinteremet rakták egymás ellen H2H-ba. Az olasz WT verseny 3. etapja kicsit trükkös. Nem igazán a klasszikus sprintereknek kedvez, hiába tűnhet úgy elsőre. Sok lesz a dombosabb rész, illetve a lejtmenet. Inkább egy amolyan mini Milano-Sanremo-ra emlékeztet. Ennek fényében nálam Sagan és Ewan a favoritok. Sagan már a második etapon is mutatta, hogy jól sikerült a felkészülése és szeretne idén jó tavaszt futni. Ewan más tészta. Ő a második etapon megbújt a mezőnyben, mert főleg ezért az etapért érkezett a versenyre. Kicsit emelkedik a befutó (3-4%-os domb) és láthattuk a Vueltán, mikor Degenkolbékat verte hasonló körülmények között, hogy neki nagyon fekszik az ilyen szakasz. Robbanékony, gyors és jól helyezkedik. Év elején kiválóan ment, idén már három győzelmet szerzett, ezekből kettő az év első WT versenyén volt. Ellenfele a kolumbiai Gaviria hatalmas tehetség. Ő lehet majd Kittel utódja az Etixxben. Rettentően gyors és nagyon nehéz megszorongatni, viszont neki inkább a síkabb befutók fekszenek. Másik probléma, hogy csapatának az Etixxnek védenie kell az összetett elsőnek járó trikót, mivel Stybar győzelmével az ő versenyzőjük vezet a versenyen. Nem lehet tudni, hogy ez majd mennyit vesz ki a csapatból és mennyire tudják segíteni a hajrában Gaviriát, már ha ő lesz a vezér, mert az ilyen hajrák Stybarnak is fekszenek. Nálam ilyen szorzón bőven megéri Ewanre fogadni.
Tipp: Ewan végez előrébb
Odds: 2.10
Erősség: 5/10

NBA:
Charlotte - Detroit: +3,5 pont Detroit   1.98    5/10
Philadelphia - Brooklyn: Philly győzelem    2.20    4/10
Oklahoma - Minnesota: +11,5 pont Minny   2.02   5/10
Utah - Washington: +4,5 pont  Washington  1.95   5/10



Nem igazán esnek mostanság a tippek. Van egy heti tipp amit viszont már jó ideje érzek (lehet ezt is rosszul). Szóval kerékpár és Párizs-Nizza.
Contadorék egész héten erre és a következő etapra készültek. Védték mindentől a spanyolt és szinte mindenki takaréklángon ment. Nem hajráztak, nem vezettek. Ők az összetett miatt jöttek. Összetett szempontjából Dumoulin, Izagirre és Thomas fontos a Tinkoff számára. Ők vannak Contador előtt, akik versenyt nyerhetnek. Legnagyobb differencia Dumoulinnel szemben van és az is 19 mp. Nem vészes tehát. A portugál körön láttam Contadort az egyetlen komoly hegyi etapon, akkor rommáverte Aruékat. Izagirrének kiosztott 30mp-et, Thomasnak pedig 28-at. Azért nem nyert csak összetettet, mert az időfutamon akkor több mint 1 perc hátrányt szedett össze. Csapata közel sem volt ilyen erős, mint a mostani versenyen és ez az etap is nehezebb lesz, mint az algarvei körön volt a hegyi befutó. Ez mind Contadornak kedvezhet. Kétszer már nyert Párizs-Nizzát és nagyon szereti ezt a versenyt. Itt aratta élete első komolyabb összetett győzelmét. A szorzó 4.00-es az összetett győzelmére, amit nem igazán tudok otthagyni. 3 egységgel küldtem csatába a tippet.

Lassan már másfél hónapja tart ez a szar amiben vagyok, hogy nüanszokon múlik a siker. Elfogadom, hogy vannak ilyen periódusok, viszont azt nem értem, hogy miért nincsen ugyanilyen hosszú időszak, amikor minden beesik?
Lusta vagyok kijavítani a tippeket, majd jövőhéten valamikor megteszem. Elgondolkoztató, hogy bringában mennyire "érzem" a dolgokat. Ewant épphogy verte Gavíria, Contador 4mp-el kapott ki összetettben, Nibali összetett sikerére is raktam, de a királyetapot törölték, így nagy valószínűséggel meglepetés győzelem születik majd a Tirrenón. Röhej. Volt még egy tippem a Sevilla-Villarreal meccsre egy X2-re, mert a fordulóban nem igazán remekeltek a vendég csapatok. Természetesen 1-2-ről fordított a Sevilla, majd még emberhátrányban is rúgtak egy gólt.  8)  Úgy gondolom, hogy a jövőhéten illene már nyernem egy rakást pénzt ilyen gyenge időszak után.
Szóval jövőhéten lesz itt minden amire fogadni lehet (kerékpár, tenisz, golf stb.) remélem végre visszatérek a siker ösvényére. Lehet meg is fog szaladni egy kicsit a tippelés, de néha muszáj kockáztatni.