A koronavírus és hatásai

Előző téma - Következő téma

0 Felhasználó és 1 vendég van a témában


Jobbulást MessiÁs, szurkolok! :beerchug:

A nejem 3 hete regisztralt, ma kapott emailt.

Nala jatszik a Pfizer, Moderna, Astra, de sajnos Szputnyikrol kuldtek.

Kicsit tobbet gondolkodott mint en 1 perc>0 perc, de vegul kivarja o is.

Majusra lesz itt szarasig Pfizer, addig kell kihuzni, bar most jon a legdurvabb 3 het kb.

"Orbán Viktor és egy már megjelent rendelet szerint 2,5 millió ember beoltása után kezdődhet a lazítás. Duda Ernő szegedi professzor szerint ehhez legalább 3,5 millió embert kellene beoltani, Kásler Miklós miniszter szerint 4 milliót, Merkely Béla szerint 5 milliót, Szlávik János szerint minimum 6-7 milliót" - írja a telex.

Link: https://telex.hu/koronavirus/2021/03/31/nyitas-koroanivrus-orban-viktor-kasler-miklos-oltas-millio-merkely-bela-statisztika-iskolak-tanarok-uzletek

Szerintem most van a teljes káosz a kormánynál, fogalmuk sincs hogyan oldják meg a járványt, és azért nem tudják megoldani, mert fontosabb nekik hogyan állnak közvéleménykutatáson. Legalább most, egy ilyen helyzetben nem lehetne, hogy nem politika van, hanem határozott irányítás, terv és megoldás. :-\

Joban vagyunk a gyerekek óvónénijével, pedig 15 eve voltak ovisok. Irta face-n, hogy marcius elejen kapott Astrat, marcius 16-an elkapta, azota otthon fekszik, lazas, de szerencsere komolyabb, tüdőt erinto baja nincs, es talan mar kifele jon.

Jobbulást!


Rendelőbe be kellett ugranom, épp oltás volt, mondta a nővér, menjek vissza félóra múlva. Míg a 30 perces várakozási idő volt, elugrottam pár dolgot venni, visszaérek, egy néni ott áll kint. Kérdezem, hogy már véget is ért minden? Elkezdi nem, ő a férjét várja csak. Kérdezem tőle, hogy nem tetszik beoltatnia magát? Néni: én nekem ez nem kell (kínai), de megnézem, hogy él-e még az a öreg (gúnyos mosoly).

Érdekes, hogy egy párkapcsolaton belül is mekkora a megosztottság a vakcinával kapcsolatban.

Ausztriaban elo magyar csaj nyilatkozott az RTL-nek, azt mondta, hogy "szinte minden sarokra" ingyenes tesztallomasokat telepitettek, ahol barki teszteltetheti magat ingyenesen.

Nyolcadanyian haltak meg az elmult 7 napban, mint nalunk.

Itt is ez lenne az alap, aki pozitiv, rogton felrakni a felhobe a Favipiravirt, menjel haza hulyegyerek, szedjed, ki ne menj az utcara.

1. december 18. Orbán "Ma egy általános, országos, egy-két nap alatt történő átoltásnak a föltételei megvannak"
2.január 14. Kormányinfo Gulyás "Szükség esetén naponta félmillió embert
tudnánk beoltani, ha lenne elég oltóanyag" - részletezte a miniszter, aki szerint két hét alatt a teljes lakosságot immunizálni lehetne.
3. február 12. Orbán, ez most is kint van a hivatalos infolapon
Orbán: ha a kínai vakcinával is elindulhat az oltás, húsvétig minden regisztrált beoltható
4.március 11. Kormányinfo Gulyás ez is ott van a hivatalos infolapon
Gulyás: Az a cél, hogy a regisztrált idősek húsvétig megkapják az oltást.

5. Ma mondta a cigo, majus vegere 7 millio.

Idézetet írta: zbking Dátum március 31, 2021, 21:07:55
5. Ma mondta a cigo, majus vegere 7 millio.
Egy nullát lehagyott, legyen 70 millió, merjünk nagyot álmodni, kipcsak testvéreinket is be kell oltani.
https://www.youtube.com/watch?v=XLgTZpfBp0s

Jobbulást @MessiÁs!Mindenkinek jó egészséget és kitartást!

Idézetet írta: TiB Dátum március 31, 2021, 19:34:42
Szerintem most van a teljes káosz a kormánynál, fogalmuk sincs hogyan oldják meg a járványt, és azért nem tudják megoldani, mert fontosabb nekik hogyan állnak közvéleménykutatáson. Legalább most, egy ilyen helyzetben nem lehetne, hogy nem politika van, hanem határozott irányítás, terv és megoldás. :-\
Így van, szerintem is. Teljesen egyetértek.

Én mindig is azt véltem, hogy a koronavírus-járvány lerántja a leplet az országok kormányairól és előbb-utóbb meg fogja mutatni, hogy mennyire hatalmas a káosz a hatalmon levőknél és látni lehet majd, hogy a politikusok mennyire képtelenek megoldani a dolgokat. Ez főleg azért van így, mert ez a koronavírus-járvány totálisan komoly és egyáltalán nem olyan játék, amivel a politikusok eljátszhatnak a homokozóban, hanem tényleg életre-halálra "megy". És amiatt, mert most valójában arról van szó, hogy élnek vagy meghalnak az adott országokban lakó emberek, a politikusok már nem "terelhetnek" és nem hazudozhatnak össze-vissza mindenféle hülyeségeket, hanem tényleg dolgozniuk kellene és tényleg azt kellene tenniük, amiért megválasztották őket és fizetik őket az emberek.

Jól látod, hogy "most van a teljes káosz a kormánynál, fogalmuk sincs hogyan oldják meg a járványt, és azért nem tudják megoldani, mert fontosabb nekik hogyan állnak közvéleménykutatáson." A helyeslés mellett csak annyit tennék hozzá az általad írtakhoz, hogy szerintem nem csak Magyarországon tapasztalható ilyesmi, hanem sok-sok egyéb másik országban is.

Jut eszembe Magyarországgal kapcsolatban. Vélhetően te is észrevetted, hogy Orbán Viktor kormánya "visszavett" a migráncsos dumából és mára már a Fidesz szerint sem jön annyira sok migráns Magyarországra. Nyilván Orbán Viktorék is rájöttek arra, hogy mivel ebben a koronavírus-járványos időszakban minden országban lezárják a határokat vagy fokoztottan őrzik a határokat, teljesen röhejes lenne, ha a fideszesek mindezek ellenére továbbra is azzal a migráncsok Magyarországra özönlős dumával hülyítének a népet.
Valószínűleg a fideszes politikusok is tapasztalták már korábban, hogy már csak a saját híveiknek hazudhatnak azzal a migránsos dumával, mert a többi ember nem hisz nekik.

Lásd az Európai Unió szuperhatalmát, az európai gazdaság motorjának számító Németországot, ahol az utóbbi időben éppen az AstraZeneca vakcinája kapcsán tapasztalható a német kormánynál levő káosz és a német politikusok tehetetlensége.
Merkelék előbb azt mondták, hogy az AstraZeneca vakcinájával minden rendben van és oltásra ajánlják. Néhány hét múlva ugyanazok a Merkelék már azt mondták az AstraZeneca vakcinájáról, hogy minden sztornó és felfüggesztik. Majd pedig újabb pár nap múlva már megint csak ugyanazok a Merkelék azt mondták az AstraZeneca vakcinájáról, hogy rendben van és ismét oltásra ajánlják.
A fentebbieket bonyolítandó, korábban Merkelék azt is mondták, hogy az AstraZeneca csak 60 év alatti embereknek adható be. Ám mostanában ugyanazok a Merkelék már azt mondják az AstraZeneca vakcinájáról, hogy a német hatóságok nem bíznak az AstraZeneca oltóanyagában, ezért csak a 60 évnél idősebbek esetében engedik használni.

Az egyszerű állampolgár tanácstalanul nézhetett ki a fejéből: Most akkor mi van? Jó vagy rossz az AstraZeneca? És ha jó, akkor ez az AstraZeneca a 60 évnél fiatalabbaknál vagy a 60 évnél idősebbeknél használható? Döntsék már el végre ezek a hazugok, hogy akkor most mi van!

Szerintem a német kormány politikusainak tanácstalanságát látva, érdemes lehet emlékezni arra, idén ősszel országgyűlési választás lesz Németországban, ahol hatalmas lesz a tét, hiszen meg fogják választani a 2005-ös esztendő óta kancellár Angela Merkel utódját. Tényleg óriási a tét, hiszen rengeteget fog számítani a következő években, hogy idén kicsodát fognak megválasztani Európa legnagyobb gazdaságának első számú emberévé.
Már most tapasztalható a zavar a németeknél, s náluk már most lehet látni a választ arra, amit a hozzászólásod végén írsz: lehetetlen, teljes mértékben lehetetlen, hogy legalább most, egy ilyen helyzetben ne legyen politika, hanem határozott irányítás, terv és megoldás.

Nemrégiben volt egy tartományi választás Németországban, ahol Angela Merkel pártja akkorát bukott, mint az ólajtó. Ám Angela Merkel nem tanult a buktából és néhány nappal ezelőtt még tovább szigorította a húsvéti korlátozásokat. Politikus párttársai olyan gyorsan reagáltak, mint akiket megégettek, szóltak a "muttinak", hogy hátrább az agarakkal, mert ha Merkelt már nem érdekli az őszi választás, attól még őket nagyon is érdekli az őszi választás és nem szeretnék, hogy ott is buktázzanak egy hatalmasat, mert akkor kikerülnek a hatalomból és "ugrik a pénz". Ezután rögtön már azt jelentette be a német kormány, hogy további húsvéti korlátozások nincsenek és minden marad a régiben.

Másik példa a koronavírus-járvány kezeléséről:

A briteknél eleinte lazaság volt és hiába nőtt egyre jelentősebben a fertőzések és a halálozások száma, mert a csakis és kizárólag a politikusi népszerűségre figyelő Boris Johnson miniszterelnök "tojt" az egészre. Egy idő után az történt az Egyesült Királyságban, hogy beszéltek Boris Johnson "fejével" és kerek-perec megmondták neki, hogy térjen észhez, mert ez nem az az idő, amikor jobbára csak a saját politikusi népszerűségével kell törődnie, hanem muszáj megfelelően cselekednie, mert különben nagyon-nagyon-nagyon sok ember fog meghalni és akkor az ő népszerűségének "annyi meg egy Bambi".
Még hatalmasabb szerencséjük volt a briteknek azzal, hogy Boris Johnson koronavírusos lett és kórházba került. Így aztán Nagy-Britannia miniszterelnöke nem csak hallomásból tudhatott a koronavírusról, hanem saját maga önmagán tapasztalhatta meg, hogy milyen ez a betegség.
Gyógyulása után Boris Johnson azonnal totálisan irányt váltott, elkezdte meghozni a szigorúbbnál szigorúbb korlátozásokat és minden tőle telhetőt megtett annak érdekében, hogy az Egyesült Királyság milliószámra vásároljon vakcinákat és minden brit ember, aki akarja, jusson oltóanyaghoz és be legyen oltva.
Az őrült sebességű oltási akció mostanra odáig jutott, hogy Nagy-Britannia kimagaslóan a legnagyobb beoltottsággal rendelkezik Európában, s ennek köszönhetően pedig elképesztő mértékben csökkent a fertőzések és a halálozások száma. Egy érdekesebb adat: pár nappal ezelőtt az történt, hogy a teljes Magyarországgal közel azonos lakosságú brit főváros Londonban 0 (nulla) volt a koronavírusos halottak száma. Eközben Magyarországon valahol 200-240 között volt az aznapi koronavírusos halottak száma. Másik érdekesebb adat: miközben Németországban paráznak az AstraZeneca miatt, addig Nagy-Britanniában már közel 20 millió embert oltottak be az AstraZeneca vakcinájával. Vélhetően az alapos németek nem figyelnek arra, hogy ugyanaz a vakcina, amin ők ijedeznek, az pár megállóval odébb már sikersztori. Hogy mik vannak.  :)

Már tényleg nem zárható ki, hogy ha továbbra is minden "jól megy", akkor nemsokára nézők lehetnek a Premier League-meccseken.

Máshol pedig, ahol továbbra is kizárólag csakis a politikusi népszerűségre "gyúr" a helyi "hajjakend", például az az idióta Jair Bolsonaro irányította Brazíliában továbbra is tombol a koronavírus. Azt tippelem, hogy a koronavírus miatt értelmetlenül meghalt emberek számában Brazília meg fogja előzni az Amerikai Egyesült Államokat. Az a barom Jair Bolsonaro miatt továbbra is emberek százezrei fognak meghalni és a koronavírus halottainak számát tekintve Brazília világelső lesz.
Nemsokára már nem csak a szuper focijáról és a kiváló focistáiról lesz híres Brazília, hanem az idióta államelnöke miatti halottairól is. 

Ez az undorító tolvaj már nyolcadszor mondja, hogy már csak 2-3 nehéz hét van hátra.

Remélem megdöglik reggelre. A másik majom meg azt mondja, a kórházakban gyógyítani kell, nem fényképezni meg kamu riportot csinálni. A lélegeztető gépre kerültek  95%-a meghal.

Hát a kurva anyjukat.

Idézetet írta: MessiÁs Dátum március 31, 2021, 18:32:28
Helyzetjelentes, monitoroznak és oxigént kapok holnapig tuti. De az orvos, mondta h nincs okom aggódni. Valószínűleg csak néhány napot leszek bent.

Vigyázzatok magatokra.

Es köszönöm a kívánságokat srácok :)

Már most jobban vagyok amúgy.

Jobbulást @MessiÁs   :beerchug:

Idézetet írta: zbking Dátum április 01, 2021, 01:08:01
Ez az undorító tolvaj már nyolcadszor mondja, hogy már csak 2-3 nehéz hét van hátra.

Remélem megdöglik reggelre. A másik majom meg azt mondja, a kórházakban gyógyítani kell, nem fényképezni meg kamu riportot csinálni. A lélegeztető gépre kerültek  95%-a meghal.

Hát a kurva anyjukat.

Sok mindenben egyetértek zbking, de azért másnak a halálát ne kívánjuk. Legalábbis itt ne, jó?  ;)

Idézetet írta: zbking Dátum április 01, 2021, 01:08:01
Ez az undorító tolvaj már nyolcadszor mondja, hogy már csak 2-3 nehéz hét van hátra.

Remélem megdöglik reggelre. A másik majom meg azt mondja, a kórházakban gyógyítani kell, nem fényképezni meg kamu riportot csinálni. A lélegeztető gépre kerültek  95%-a meghal.

Hát a kurva anyjukat.

Azért a politikust és a majmot ne nagyon keverjük. Nem ugyanaz a faj.

@zbking, nagyon elvitted politika irányába, picit kevesebb kovid, több sportfogadás!  ;)

Idézetet írta: oakland23 Dátum április 01, 2021, 09:14:54
Azért a politikust és a majmot ne nagyon keverjük. Nem ugyanaz a faj.
Igaza van Oaknak, egyik egy állat, gyengébb kognitív képességekkel, míg a majmok aranyosak, okosak és tanulékonyak.