csabax tippek

Előző téma - Következő téma

0 Felhasználó és 76 vendég van a témában





#22743 december 27, 2018, 19:10:34, csabax
Trabzonspor - Rizespor 1  :great:

#22744 december 23, 2018, 15:32:42, csabax
Aue - Union Berlin DNB 2  :noway:

#22745 december 27, 2018, 20:08:08, csabax
Juve Stabia - Matera 1  :great:

#22746 december 28, 2018, 13:08:33, csabax
FC Porto - Rio Ave 1  :great:

#22747 december 28, 2018, 13:09:42, csabax
Everton - Tottenham, 1.5 gól felett  :great:


Idézetet írta: csabax Dátum december 20, 2018, 23:47:14
Jong PSV - Almere, 1.5 gól felett  :great:
Helmond - Jong Utrecht, 1.5 gól felett  :great:

Szorzó: 1.28

39. perc: 2-0
49. perc: 2-0

#22750 december 26, 2018, 18:00:46, csabax
Leicester City - Manchester City 2  :noway:

Akármennyire is közvetlenül a karácsonyi ünnepek után rendezik a mérkőzést, és akármennyire is Boxing Day van, és akármennyire is "bokszolnak a majmok" az ember fejében, nincs semmi mese és - bármennyire is a szeretet ünnepének is nevezett pihenőnapokról érkeznek a népek - semmilyen könyörület sem lehetséges! Hiszen az előző fordulóban a Manchester City akkorát bukott, mint Rottenbiller!

Ez az újabb vereség egyben azt jelenti, hogy már 4 pontra nőtt az angol bajnokságban éllovas FC Liverpool előnye (48 pont, illetve 44 pont). És természetesen azt is, hogy innentől kezdve minden újabb pont esetleges elvesztése a Manchester City remélt bajnoki címébe kerülhet. Mert, ugyebár, abban ugyan teljes joggal bízhat majd ezután is a Manchester City, hogy a fő rivális FC Liverpool nem lesz mindig verhetetlen, s előbb-utóbb majd pontot-pontokat fog "bukni", viszont neki akkor muszáj lesz győznie, ugyanis csak ezzel bírja majd csökkenteni a két csapat közötti pontkülönbséget. Azaz, röviden: az előző fordulótól kezdve már arról szól a dolog, hogy a Manchester City folyamatos győzelmi kényszerben van! És innentől kezdve már egyetlen pontot sem veszíthet!

Minden bizonnyal az az egyik legjobb hír a Manchester City menedzsere, Josep Guardiola számára, hogy egyik legmagasabban jegyzett focistája, a hosszú kihagyás után visszatért belga Kevin De Bruyne kezd egyre jobb formába lendülni. Ráadásul a kiváló irányító nem csak nagyon jól "mozgatja" a csapatot és fontosabbnál-fontosabb átadásokkal véteti észre magát, hanem a gólszerzésben is jeleskedik. De Bruyne már gólokat is szerzett a Manchester City legutóbbi két mérkőzésén: előbb éppen a mostani ellenfél, a Leicester City otthonában szerzett gólt a King Power Stadionban, majd legutóbb a Manchester City - Crystal Palace (2-3) bajnoki meccsen 1-3-nál csereként pályára lépve az utolsó bő félórára, annyira sok beadással "tömte" hiába csapattársait, hogy végül megunta és "eltévesztett" egy beadást. Ez a "téves" beadása végül hatalmas gól lett, ám mindez már csakis arra volt elegendő, hogy 1-3-ról 2-3-ra módosuljon a mérkőzés állása.

Egy dologban már most teljesen biztos vagyok: Kevin De Bruyne már nem cserejátékos, hanem kezdőjátékos lesz a Leicester City elleni idegenbeli mérkőzésen! És Karácsony ide, Szilveszter oda, Boxing Day pedig amoda, minden teljesen mindegy lesz az általam csak "mankeszteri vakhangyáknak" nevezett "bugyikékek" számára, s lehetek én akármennyire FC Liverpool-szurkoló és kívánhatok újabb vereséget a Manchester City számára, mert ezek tutira biztosan jobban fognak hajtani, mint a "mérgezett egerek".


:beerchug: :beerchug: :beerchug: :beerchug: :beerchug:
:beerchug: :beerchug: :beerchug: :beerchug: :beerchug:
:beerchug: :beerchug: :beerchug: :beerchug: :beerchug:

#22751 december 28, 2018, 16:36:08, csabax
Manchester United - Huddersfield Town, Manchester United 1.5 gól felett  :great:

Végre eltűnt az a Jose Mourinho nevű beképzelt és öntelt csávó a hazaiak kispadjáról, s így talán már joggal lehet reménykedni abban, hogy 1 gólnál többet szerez a Manchester United a Huddersfield Town elleni bajnoki mérkőzésen.

Szerintem már csak azért is érdemes ezúttal egynél több hazai góllal számolni, mert ez lesz a "babaarcú gyilkos", vagyis Ole Gunnar Solskjaer menedzseri bemutatkozása a manchesteri közönség előtt. És, ugyebár, Solskjaer hatalmas hősnek számít Manchesterben azóta, hogy a Bayern München ellen 2-1-re megnyert 1999-es Bajnokok Ligája-döntőben ő szerezte az angolok győztes gólját a 93. percben. Ezért várható, hogy megfelelő tiszteletadással fogják fogadni őt az Álmok Színházában. Ez a "megfelelő tiszteletadás" ezúttal - természetesen - a gólzáporos hazai győzelmet jelentheti.

Már csak azért is lehet számolni azzal, hogy egy gólnál többet fog szerezni a Manchester United, mert a legutóbbi bajnoki mérkőzését 5-1-re nyerte meg a Cardiff otthonában. És ugyan lehet azt mondani, hogy a Cardiff bizony gyengécske ebben az idényben, s így már könnyedén lehetett 5 gólt szerezni ellenük idegeben is, de hát ezúttal az a helyzet van, hogy éppen az a Huddersfield Town fog látogatni a Manchester United otthonában, amelyik jelenleg még a walesi focicsapatnál is eredménytelenebb. Plusz a bajnoki tabellán is a Cardiff mögött van a Huddersfield Town. Méghozzá kieső helyen, az utolsó előttin.

Nekiállhatnék én most olyasmikről írni, hogy Pogba így, Rashford úgy, Lingard pedig amúgy, de az az igazság, hogy én ilyesmit most totálisan feleslegesnek tartok. Egyrészt, ugyebár, azért, mert például a Karácsony is "bezavarhat" a dologba, de másrészt pedig az van, és szerintem ezúttal csakis és kizárólag ez a fontos és jelentős, hogy Ole Gunnar Solskjaer menedzserként mutatkozik be egykori sikerei helyszínén, az Álmok Színházában.

És bizony látni lehetett már jó alaposan az előző fordulóban is, hogy mi történik akkor, amikor azt a Műringyó pökhendi ürgét elzavarják a Manchester United kispadjáról és már nem az a beképzelt portugál edző által favorizált "buszos" megoldás a menő a hazaiaknál, hanem a fékektől megszabadult focisták végre-valahára amolyan "babaarcú gyilkos" jellegű támadójátékot "nyomathatnak" felszabadultan.