NFL meccs "élmények"

Előző téma - Következő téma

0 Felhasználó és 1 vendég van a témában


december 12, 2010, 17:37:50, benikun
Régebb óta tervezgetem, de most meg is valósítom ezt az ötletemet a tegnapi meccs után. Én a Superbowl óta nem emlékszem ilyen jó Cardinals meccsre. Kis élménybeszámolót tartanék mit éltem át tegnap és mekkora élmény volt látni ezt a meccset élőben - unbelievable  :D

Kezdem is ugye az Arizona sikeresen kiharcolta a playoffot, de a wild card körben már játszania kellett. Ki más lett volna az ellenfele, ha nem a Green Bay Packers. Ehhez hozzátartozik, hogy egy héttel ezelőtt az utolsó alapszakasz-mérkőzésen is ez a két csapat találkozott Arizonában. Akkor a Packers megalázó 7-33-mas vereséget mért "ránk" . Közel sem egyenlő ez az eredmény az igazi valósággal ugyanis a Cardinals 2-3. csapata lépett pályára a nevesebb játékosok mint Warnerék csak az első driveban kaptak szerepet. Innen vette kezdetét történetünk...

Tehát 2010 január 10. 22:45 telóm csörgőre beállítva (azért aludjak egy kicsit a meccs előtt) - kezdődik a meccs!! Az igazi csata a katonák felsorakoztatva kezdődhet a harc.

A Green Bay kezdte a játékot és a remek statjairól és jó teljesítményéről híres Rodgers és támadófala felállt a játékhoz. Kezdődjék hát!! Első és 10, Rodgers kifut a zsebből és futásközbeni dobása (az első passza) INTERCEPTION!! Elképesztő képsorok - a Cardinals jöhet a GB térfeléről. Nem is kellett sokat várni Warnerék köszönték szépen Hightower révén meg is szerezték a vezetést 7-0 . Egyik oldalon rémálomba illő kezdés másik téren soha rosszabbat. Ismét Rodgersék jöhettek pár yard előrehaladás majd egy passz és ismét valami váratlan történik az elkapó catcheli a labdát, de mégis Dansby odaér és kitekeri a kezéből a játékszert FUMBLE!! A labdát persze hogy a hazai csapat szerezte meg a játékszert. Kurték ismét TD-ig meg sem álltak 14-0. Ezután ismét gyatra játék a Green Baytől, a punt után a Cardinals egészen Field Goalig jutott 17-0. 1. negyed vége. Amég tart gondolatban a pár perc szünet a 2. negyed megkezdéséig megjegyzem: óriási kezdés nagy öröm, minden amit el lehet képzelni de még nem akartam elkiabálni a dolgokat hisz 3 negyed még hátra van. Egy érdekesség: A 3. drive, amit a Cards vezetett csak FG-vel végződött, mikor jöttek le a srácok a pályáról Warner valamiért nagyon mérgesnek tűnt és lehordta társait miért csak 3 pontot szereztek ebből a támadássorozatból, ez akkor furcsának tűnt - Jó Kurt tudjuk hogy maximalista vagy de ennyire? - ennél is jobb kezdést kívánni már bűn.. (Az öreg tudhatott valamit hogy ebből az elszalasztott lehetőségből még baj lehet)

2. negyed: Ilyen kezdés után melyik csapat nem lenne összeomolva melyik irányító ne lenne maga alatt. Természetesen nem dőlt még el a meccs, de ez nagy pszicho k.o. már a találkozó elején. Na lássuk a 2. negyedet. Jön a Cards de Fitzgerarld kiejti a labdát Woodson jóvoltából fumble és jöhet a Green Bay. Nem baj Larry majd belejösz! Még mindig akadozik a támadójáték a Packersnél, de a bírók jószívűsége és a Cards védők hibáiból eljutnak az 1 yardig az Ari térfelén. Hát srácok aki innen nem ér el TD-t az nem méltó arra sem, hogy férfinak nevezze magát. Természetesen TD Rodgers befúrta magát a falba és bejutatta a ballt, 17-7. Az ellentámadás megállíthatatlan, Doucet 2. TD-je a meccsen 24-7. A negyedben ezután már csak egy Field Goal született, Crosby kegyetlenül beverte, 24-10 ezzel 2 TD-re zsugorodik a különbség. HALF TIME.
Na most kell valami okosat mondani a Sajtfejűeknek, innen nagyon nehéz visszajönni egy ilyen jól szervezett Cardinals ellen, de Rodgers nem hiába Favre utódja a GB-nél...

3.negyed: Egyik kedvencem Larry Fitzgerarld villant és valami botrányosan sima úton jutott el a célterületre 31-10. Nice Job Warner, Good boy Fitzi!! Valamit most kijavított a fumble óta. Ezután egy szép és drive Jennings a főszereplő szinte végig meg is csinálták a Td-t 31-17. Most jön a ritkán látott csoda. Ugye Green Bay kirugás következik ezt végre is hajtották, de a kis furfangosak egy Offside-kicket hoztak össze és méghozzá egy érvényeset. Ismét ők jöttek és megint simán végigmasíroztak 31-24. Jönnek fel mint a rohadt higany, ekkor már kezdtünk szurkoló társaimmal a világon bárhol is legyenek aggódni. Újabb drive és Larry megint megcsinálja! Egy szép vetődés után elkapta a labdát a célterületen belül egyértelmű mi következik: TOUCHDOWN!! 38-24. Nagyon fontos pont, érezzék a sajtosok hogy képes mindig közétenni az Ari és így még mindig 2 TD-vel vezetünk. A második félidőben igen csak feljavult Rodgers játéka és igazi irányítóhoz híven húzta a csapatot magával vagy vitte a hátán kinek mi jobban tetszik, küzdött és képes volt újat mutatni remekül kezdett adogatni.

4.negyed: Na csináljuk meg Kanári tesók! Green Bay ismét hengerel védelemünknek nincs sok köze a játékhoz 38-31  Jones TD-je. Nyugi guys nincs para csak tegyünk közé még 1-et. Hát ez nem sikerült, és történelmi pillanat a meccsen a Cardinals első puntja ismétlem az első puntját hajtották végre. Jön a Packers és megcsinálja hát hogy a viharba ne csinálnák meg amikor már eddig eljutottak és visszajöttek a meccsbe, Drivers nagy varázsló igazi magic-man nagy szerepe volt ebben a pontban szépen csinálta meg kell hagyni 38-38. Na most kezdődik a meccs. Nagyon fontos drive áll előttünk skacok gyerünk! Warnerben nem csalódtam szép attack végén TD pasz Breastonnak 45-38. 4 perc hátra mindkét csapat szurkolóinak sportszelet a gatyóban bármi történhet még, de a GB ha nem ér el TD-t akkor bye bye playoff. Aaron Rordgers na mutasd mid van. Hát volt neki.. Kis futi-muti tapizsgálás után olyan paszt adott Jenningsnek ami engem is lenyűgözött 20 yardon belül a GB, tudta mindenki nem kellett benfentesnek lenni az TD lesz az bezony Havner az a csávó a szezonban ha 2-3szor szerez TD-t persze hogy most kell neki is beköszönnie 45-45. Nincs baj 1:53 vissza és elég egy FG a victoryhoz. Csodaszép támadójáték után sikerül kiharcolni egy 38 yardos field goal pozíciót és 4 mp még a végéig. Rackers tüzel.... ... .... ... ééééés mellllléééééé :'( :-\ . Az óra lepörög hosszabbítás..

OT: elképesztő milyen meccsbe jött vissza a Packers lélektani előny semleges nézők szurkolása szinte minden mellettük szól, ők választhattak érmét a benga gyerek rábökött az írásra - hát persze hogy az lett és ők kezdik a támadást a hirtelen halálban. Kész végitélet az egész, bevallom én már nem sok reményt tápláltam a sikerek felé. Rodgers elindít egy hosszú paszt a labda a levegőben akár a szívverésem ütemre szállt pump    pump     pump  pump pump pumppumpump ÉÉÉÉÉSS HOSSSZÚÚÚÚÚÚ!!! 2. és 10. Rodgers forgolódik lépeget vesztére leteperik de nem elég hogy megsackelik a kölyköt FUMBLE!!!!!! a kiejtett labdát szószerint Dansby kezébe rúgja a 2 ajtós szekrény pedig begyalogol TOUCHDOWN!!!!!!!!!!!!! 51-45 END!!!!

Röviden ennyi :) Óriási meccs volt sose felejtem el hát még azok a szurkolók akik élőben átélték.. Egyszer ott fogok én is csücsülni és hotdogot rágcsálok.

Egy rövid összegzés és tiszteletleróás, mert megérdemli a Packers amit ezek a fickók visszahoztak, amilyen lelki ereje van Aaron Rodgersnek iylen kezdés után visszahozza a csapatát a meccsbe és majdnem megnyeri nekik a meccset, óriási fantasztikus játékos szerintem méltó utódja Favrenak. Tényleg minden respectem az övé.
Egy kis dícséret a Cardsnak hogy a támadóegységük fantasztikus volt Warnert megvédte a zseb, Fitzerarld hozta amit elvártak tőle, Doucet nagyot játszott, Wellsnek is nagy érdeme van. Boldin hiányzott de remekül helyettesítették és nélküle is meg van a továbbjutás. A védőegység felettébb jól kezdett 8 perc alatt 4szer sackelték azt az irányítót, akit 16 meccs alatt a legkevesebbszer a ligában. A turnoverek is remekek voltak, de a meccs többi felében sajnos csak statisztálták a Packers erős támadósorozatiat.

Köszönöm a figyelmet. GO GO Cardinals!!

Ha valakinek hasonló élménye van vagy egy meccset szeretne megosztani, bátran írjon ezért hoztam létre a témát, engem is érdekelnének a mérkőzések sajátos leírásai. EZ egy fajta kezdeményezés majd kiderül mi lesz belőle, Éljen az NFL!!  I love this game.