csabax tippek

Előző téma - Következő téma

0 Felhasználó és 2 vendég van a témában


#24945 október 31, 2019, 21:00:26, csabax
Eibar - Villarreal 2  :noway:

#24946 november 04, 2019, 11:08:05, csabax
Getafe - Granada CF, 1.5 gól felett az 1. félidőben  :great:


#24948 november 04, 2019, 12:43:20, csabax
Ried - SV Horn, mindkét csapat szerez gólt  :great:

#24949 november 04, 2019, 14:21:51, csabax
Viitorul Constanta - Chindia Targoviste 1  :great:

A konstancai FC Viitorul vezetősége jól teszi, ha hátrafelé is nézeget, hiszen egyelőre hiába van a 2. helyen a Fekete-tenger-parti csapat, mert bizony sokan leselkednek mögötte. Jelenleg 25 ponttal tényleg még ezüstérmes pozícióban van a konstancai alakulat, ám mögötte "szorosnak" tűnik a román élvonal felsőházának rangsora. A pillanatnyi sorrend a következő: 3. hely: CS Universitatea Craiova 24 pont (18-14-es gólarány, +4 gól), 4. hely: Gaz Metan Medias 22 pont (23-20-as gólarány, +3 gól), 5. hely: FC Astra Giurgiu 22 pont (19-17-es gólarány, +2 gól), 6. hely: Poli Iasi 21 pont (17-15-ös gólarány, +2 gól). Elöl pedig listavezető 27 ponttal a Kolozsvári Vasutas (CFR Cluj).

Szóval az a helyzet van, hogy az FC Viitorul a Chindia Targoviste elleni hazai veresége esetén bizony "szorulttá" tud válni a dolog a tengerpartiak számára. És azért jelen van ám az előremenekülés lehetősége is. Sőt, igazából ez jelentheti majd a hatalmas tétet a hazaiak számára.

Ugyanis az éllovas kolozsvári csapat volt olyan "nagylelkű" az előző fordulóban, hogy vereséget szenvedett Jászvásáron (Iasi) és maradt az eddigi 27 pontjával az élen. Mivel a Viitorul Constanta 25 szerzett pontnál jár és az újonc Chindia Targoviste elleni hazai mérkőzésen újabb 3 pontot szerezhet egy esetleges otthoni győzelemmel, ez pedig azt jelentené, hogy - legalább 1 napra - helycsere lesz a román élvonalbeli bajnokság tetején, s a konstancai FC Viitorul megelőzi a kolozsváriakat. Persze, nem érdemes "túllihegni" ezt a dolgot, hiszen a Viitorul Constanta - Chindia Targoviste mérkőzést követő napon fogják rendezni a CFR Cluj - Academica Clinceni, ahol a tavalyi bajnokcsapat kolozsvári gárda hazai pályán játszik majd a másik újonccsapat ellen.

Arra azért érdemes lesz nagyon figyelni, hogy igazából nem is az jelenti a legnagyobb tétet a konstancai FC Viitorul számára, hogy egyetlen napig éllovas lehet a román focibajnokságban (persze, ez is tét), hanem a jelentősebb dolog inkább abban rejlik a konstancaiak számára, hogy a Chindia Targoviste elleni otthoni győzelemmel továbbra is közelharcban lehetnek a bajnoki címért zajló küzdelemben és egy újabb győzelem révén továbbra is tisztességes távolságban bírják tartani a mögöttük levő vetélytársakat.

Tipp: győz a konstancai FC Viitorul.

#24950 november 04, 2019, 16:19:04, csabax
Galatasaray - Caykur Rizespor 1  :great:

Úgy tűnik, hogy nem tanult semmit sem a tavalyi bakijaiból az isztambuli Galatasaray legénysége. Ugyanis az előző bajnokság elején az történt, hogy eltékozolta a pontokat a Boszporusz-parti alakulat, majd utána pedig nagyon alaposan kellett "kapaszkodnia", hogy pótolni bírja még időben a lemaradást és ismét bajnokcsapat lehessen a Galatasaray. Eddig hasonló forgatókönyve van ennek a bajnokságnak is, hiszen a 9 mérkőzésen elért 3 győzelemmel, 4 döntetlennel, 2 vereséggel, 9-9-es gólaránnyal és 13 ponttal jelenleg még csak 7. helyezett a minden kétséget kizáróan leghíresebb török focicsapat.

Ez a Caykur Rizespor elleni - és hazai pályán rendezendő - mérkőzés a várható Galatasaray-sikerrel együtt éppen a fentebbi szerény mérlegen javíthat. Főleg annak tudatában hazai győzelem várható - és ez is a tippem -, hogy a vendég Caykur Rizespor máris elfoglalta "jól megérdemelt" helyét a bajnoki tabella második felében, a kiesőhelyek közelében (13. hely). Az is reményre ad okot nekem a hazai győzelemre való tippelésnél, hogy a vendégcsapat nagyon rossz formában van mostanában. Persze, azt is lehetne említeni, hogy egyelőre még veretlen hazai környezetben a Galatasaray, de szerintem ezzel még nem érdemes túlzottan sokat foglalkozni, hiszen még csak a török élvonalbeli bajnokság elején járnak a felek, s egyelőre még csak néhányszor játszott otthon az isztambuli együttes.

Szerintem inkább érdemes azzal foglalkozni, hogy annyira gyenge a Caykur Rizespor, hogy még néhány cserejátékosát játszatva is illene nyernie a Galatasaraynak. Hangsúlyozon, hogy "illene", mert hát, sajnos, a törököknél sem lehet "biztosra menni" azzal, hogy az egyik csapat nagyon sokkal erősebbnek tűnik, mint az ellenfelként pályára lépő másik csapat.

Mégis "bepróbálom" a hazai győzelmet. Elvileg nem szabadna, még véletlenül sem, semmi egyéb másik eredménynek sem születnie, csakis hazai sikernek kellene lennie a meccs végén.

Tipp: győz a Galatasaray.

#24951 november 04, 2019, 16:49:40, csabax
Sydney FC - Newcastle Jets FC, 3.5 gól felett  :great:

#24952 november 04, 2019, 20:23:38, csabax
TSG Hoffenheim - SC Paderborn 1  :great:

Mindkét csapat játszott mérkőzést hétközben - 2019. október 29-én, kedden - a Német Kupában, tehát nem lehet azt mondani, hogy az egyik együttes pihentebb lenne a másiknál (MSV Duisburg - Hoffenheim 0-2 és Bayer Leverkusen - Paderborn 1-0). Tehát e tekintetben is azonos elbírálás alá esik a két gárda. A hazai csapatnál már első ránézésre is látszott, hogy azon a kupameccsen pihentetett néhány focistát Alfred Schreuer holland edző. Például a kapus Oliver Baumann egyáltalán nem játszott, akárcsak a horvát Andrej Kramaric, az osztrák Robert Zulj és a német Kevin Akpoguma sem. A hoffenheimi csapatnál jutott ugyan több-kevesebb játékperc az osztrák Florian Grillitsch, a holland Jürgen Locadia, Dennis Geiger és Sebastian Rudy számára is, bár az is tutira biztos, hogy az illetékesek nem vitték túlzásba a dolgot.

Ez a dolog az SC Paderborn együttesével kapcsolatban is igaz, mármint a lehetőségek szerinti pihentetés, bár ott, értelemszerűen, kevesebbet lehet variálni, s így több fontosabb játékos kénytelen volt játszani a kupameccsen, mint a hoffenheimieknél. Szóval ezen a pihentetős téren a TSG Hoffenheim némi előnyben van az SC Paderborn előtt. Ugyan nem sokkal, de előfordulhat, hogy majd ezen a TSG Hoffenheim - SC Paderborn német élvonalbeli bajnoki mérkőzésen éppen ez a kevéske előny is döntő befolyással bírhat a végeredményre.

Nem meglepő módon forma tekintetében is sokkal jobb a házigazda TSG Hoffenheim, mint a sereghajtó SC Paderborn. Igen, utolsó helyezett a vendégcsapat, s míg a paderborni együttesnek 9 mérkőzésen 1 győzelem, 1 döntetlen, 7 vereség, 11-22-es gólarány, 4 pont a mérlege, addig a 14 ponttal jelenleg 10. helyezett Hoffenheim egy újabb győzelemmel - és némi szerencsével a riválisok esetében - feljebb kerülhet a tabellán. Egészen pontosan közvetlenül az élmezőny alatti részbe. Szóval hazai részről van tét megszerezni az SC Paderborn ellen a győzelmet.

Mivel mostanában tényleg jó passzban van a TSG Hoffenheim, szerintem minden okuk megvan a játékosoknak a győzelem megszerzésére.

Tipp: győz a TSG Hoffenheim.

#24953 november 05, 2019, 12:59:24, csabax
FC Liefering - FC Juniors OÖ, 3.5 gól felett  :great:

#24954 november 05, 2019, 14:53:13, csabax
Hammarby IF - BK Häcken 1  :great:

Azért az sokat elárul a svéd főváros Stockholm fociban való dominanciájáról, hogy az ebben az idei bajnokság hajrájában négy csapat küzdött a bajnoki címért (Djurgardens IF, Hammarby IF, Malmö FF, AIK Stockholm), közülük pedig három csapat is stockholmi (Djurgardens IF, Hammarby IF, AIK Stockholm). Mivel ez a most hétvégi lesz az utolsó forduló a svéd élvonalbeli bajnokságban, mindenképpen érdemes megemlíteni az élmezőny állását: 1. Djurgarden 65 pont (51-17-es gólarány, +34 gól), 2. Hammarby 62 pont (71-37-es gólarány, +34 gól), 3. Malmö FF 62 pont (51-16-os gólarány, +35 gól), 4. AIK Stockholm 59 pont (45-23-as gólarány, +22 gól).

Mint látható, ezen együttesek közül az 59 ponttal 4. helyezett AIK Stockholm "elszállt" az utolsó fordulóra és már semmi reménye sincsen a bajnoki cím megszerzésére. Fatális volt a fővárosiak számára az előző fordulóbeli Malmö FF - AIK Stockholm mérkőzésen elszenvedett 2-0-ás vereség. És, természetesen, az akkori házigazdáknak azt jelentette az az előző fordulóbeli 2-0-ás győzelem, hogy a Malmö FF talpon maradt a bajnoki címért zajló küzdelemben.

Lépéselőnyben van a 65 pontos Djurgardens IF, ezért a 62 pontos Hammarby IF számára kizárólag csakis a hazai győzelem az egyetlen elfogadható eredmény ezen a Hammarby IF - BK Häcken mérkőzésen. Sőt, a 62 pontos Hammarby IF tagjai még győzelem esetén is csak reménykedni bírnak, hiszen akkor rajtuk már nem fog múlni semmi, ám "szorítaniuk" kell, hogy a listavezető Djurgardens IF egyetlen pontot se szerezzen a Norrköping - Djurgarden találkozón. Ugyanis amennyiben azon a meccsen akár csak egyetlen 1 pontot szereznek az idegenben játszó Djurgardens IF játékosai, akkor máris bajnokcsapat tagjainak vallhatják magukat.

Tehát ennél a Hammarby IF - BK Häcken meccsnél bizony nagyon hatalmas a tét a házigazdák számára.

Tipp: győz a Hammarby IF.

#24955 november 05, 2019, 16:25:51, csabax
Molde - Kristiansund BK 1  :great:

Már csak mindössze négy forduló van hátra a norvég élvonalbeli bajnokságból, s így a bajnoki hajrában a jelenleg 6 pontos előnnyel listavezető Molde FK-nak muszáj megnyernie ezt a Kristiansund BK elleni hazai mérkőzést. Akár úgy is lehetne fogalmazni, hogy győzelemre van ítélve a Molde FK.

Ugyan egyáltalán nem teljesít rosszul a vendég Kristiansund BK (6. helyezés az eddigi 26 mérkőzésen: 10 győzelem, 8 döntetlen, 8 vereség, 36-34-es gólarány, 38 pont), sőt, talán még azt is lehetne mondani, hogy viszonylag jól szerepel a kristiansundi együttes. Emellett még az is van a vendégcsapatnál, hogy a jelenlegi formája is megfelelőnek mutatkozik. Mégis az lehet a vendégek veszte, hogy a náluk minden tekintetben jobb Molde FK számára ezúttal nagyon hatalmas a tét. Hiszen a Molde FK esetében egészen konkrétan arról szól a dolog, hogy bajnoki címet nyer-e idén vagy pedig nem nyer bajnoki címet idén a csapat.

Mivel nagyon jó a Molde FK gólkülönbsége (+31 gól), szemben a rivális 2. helyezett Bodo/Glimt +20 góljával és 3. helyezett Odd Grenland BK +7 góljával, így a Molde FK azt is megengedheti magának ezen a Molde FK - Kristiansund BK meccsen, hogy ne a több gól szerzésére, hanem csak a minimális győzelemre koncentráljanak a játékosok. Ez pedig, mármint az, hogy nincs gólszerzési kényszer, sokat jelenthet a bajnokság hajrájában.

Az előzőekben felsoroltak mellett még van egy dolog, amiért a hazaiak győzelmére tippelek, legyen az bármilyen pici is. Ez a dolog pedig nem más, mint a norvég éllovas Molde FK otthoni és a vendég Kristiansund BK idegenbeli teljesítménye ebben a bajnoki szezonban. Idén a Molde FK annyira jól szerepelt otthoni környezetben, hogy még továbbra is veretlen, ráadásul a 12 hazai meccsen csak 2 döntetlenje van a 10 győzelem mellett. Ellenben a Kristiansund BK inkább otthon játszik jobban és nem pedig idegenben. Jobbára vereséget szenvedni vagy jó esetben döntetlenezni szokik idegenbe menni a kristiansundi alakulat.

Ezúttal viszont idegenben fog játszani és a bajnoki címért zajló küzdelemben maradás a tét a hazaiak számára.

Tipp: győz a Molde FK.

1963. október 31-én élre került az angol kislemezek slágerlistáján a "You'll Never Walk Alone", a liverpooli Gerry And The Pacemakers slágere, és négy hétig ott is maradt.

https://www.youtube.com/watch?v=OV5_LQArLa0&feature=youtu.be&fbclid=IwAR0pNBcpeyJfGgq5eswgXVZqZ4CNMijfru8tCYc7WRHEaUIRzECaIKQvT40

#24957 november 05, 2019, 17:20:48, csabax
Kapfenberger SV 1919 - Floridsdorfer AC Wien, 2.5 gól felett  :great:

#24958 november 02, 2019, 10:40:29, csabax
Waitakere United - Wellington Phoenix Reserves, 4.5 gól felett  :noway:

#24959 november 05, 2019, 18:38:44, csabax
Levante - FC Barcelona, 3.5 gól felett  :great: