Várda64 pókeres naplója

Előző téma - Következő téma

0 Felhasználó és 1 vendég van a témában


Akkor túlvagyok az első versenyen is. Bosszantó a kiesésem, mert szerintem nem játszottam rosszul a lapom, de az égiek nem akarták, hogy valami nagyon szép eredménnyel gazdagodjak.
22.10-es 8000$GTD rebuy 5+0.50$-s versenyről van szó. Első óra semmi, kezdő zsetonnál maradtam, óra végén rebuy+add-on így 4950 zsetonnal fordúltam az egyenes kieséses szakaszra. Itt elég hamar legatyásodtam 1750 zsetonra, majd onnan sikerült feltornáznom magam 9-10K körüli mennyiségre. Mikor a csatolt leosztás történt már csak 220-an voltunk a 680 indulóból és valószínüleg ha ezt a leosztást behúzom akkor menthetetlenül fizetős helyen zárok, így viszont 220. lettem. Ezzel a versennyel amúgy sincs szerencsém. Ebben az évben cirka tízszer indultam már rajta, de a döntő leosztásokat rendre bebukom. Volt rá példa, hogy pre-flop all in AA-al is kikaptam....

A csatolmányhoz a könnyebb érthetőség kedvéért csak annyít, hogy zárójelben mögötte van sorszámozva, hogy hogyan követték egymást az események.

Zárszóként csak annyít mondhatok: több szerencsét Mindenkinek!  :cya:

Szia Várda, talán ha kisebbet hívsz flopon... Biztos, hogy csak megad és akkor marad zsetonod, amikor lejön az ász és dobni kényszerülsz.

Balszerencsés hand volt az biztos, nem derül ki, hogy mennyivel, de gondolom több zsetonja volt, mint Neked, kisebb stack ellen sokan betolják az AK-t hátha javul...

Látva az eredményeidet sokszorosan fog még ez visszajönni, amikor ebben a helyzetben nem lesz az ugyanígy játszó ellenfeleknek ugyanilyen szerencséjük!   :ok:

Sok szerencsét!

Köszönöm söprű a hozzászólásod!  :beerchug:

Nos éppen ez bosszantott fel, hogy párszáz zsetonnal volt csak többje és adta a semmire az all inem. Magyarul feltette a versenyét két over card-ra. Ezért is kezdtem azzal a hozzászólásom, hogy szerintem én a lapomat jól játszottam meg, azután jött a "hátha leesik" megadás.
Ezzel már tényleg nincs gond, viszont annyiban gond van, hogy azóta két versenyen is indultam és mind a kettőn kizúgtam. Ez egy dolog, bárkivel bármikor előfordúlhat. Viszont ahogy elszálltam.... Nos ez már egy hosszabb elemzést érdemelne. Most erre se időm, se kedvem, de a lényeg az, hogy fejben nagyon össze kell raknom magam, mert ilyen rosszúl már régen játszottam, mint pl. ezen az ominózus két versenyen.
Tehát a feladat adott, remélem sikerül javítanom a játékomon!  ;)

Mint a mellékelt ábra mutatja nem túl rózsás a helyzet mifelénk.
Tegnap megint megpróbáltam a 8000$GTD versenyt. Ismét a mezőny első harmadában végeztem (161. lettem 821 indulóból), de ez karcsú mutatvány, ezért nem fizetnek. Úgy látszik eddig simán eljutok és itt kellene valami kis plussz, ami egyenlőre nincs. Egyébként nem nehezebb verseny ez mint bármelyik más, úgyhogy nem tettem én le erről, de pár napig biztosan pihentetni fogom az indulást. Csábító, hogy szép pénzt összehajigálnak benne, tegnap is 10K$ felett volt az összdíjazás.
Óriási csalódás volt számomra ma hajnalban az 5.15-ös verseny. Tokostól-vonóstól 49-en indultunk, ami eleve már csak 5 fizetős helyet engedélyez. FT-re ide is bejutottam, de megmondom őszintén, a verseny folyamán egy pillanatig sem éreztem, hogy ebből bármit is kitudnék hozni. FT előtt, amikor már csak 12-en voltunk, volt egy 35-40 perces periódus, amire azt mondom hasonlított egy komoly pókerversenyhez, a többi felejtős.
Holtidőben SnG-vel próbálom visszahozni az elhullajtott dollárokat. Mint a csatolmányban is látható váltakozó sikerrel, szintentartás jellegel megy a dolog.
Következő 1-2 verseny után ismét jelentkezem, remélem több sikerről sikerül beszámolnom.

Na történt itt egy ilyen dolog is, ami a csatolmányban van. Sajnos nincs időm részletesebben írni, mert így is kicsit megcsúsztam. Többen követték, látták a versenyt a fórumról, ezúton is köszönöm Mindenkinek a szurkolást!  :beerchug: :beerchug:

Tudjátok? Sose legyen rosszabb!   :ok:


Szép volt Várda!  :great: Helyreállni látszik a rend!  ;)  :beerchug:



Szép volt Várda! Gratulálok!

Gratulálok! Egyébként az SNG-k sem mentek rosszul, szóval felesleges lett volna pánikolni. Tolni kell és kész, az eredmények meg úgyis jönni fognak. Sok hasonlót a közeljövőben, sajnos én fél órával a verseny után ébredtem, úgyhogy én lemaradtam a szurkolásról. Még egyszer grat!  :beerchug:



Köszönöm szépen a gratulációkat, mind itt, mind a chaten elhangzottakat!  :beerchug: :beerchug:

Véletlenül estem be erre a versenyre, ugyanis mikor megírtam a kis kommentemet szétnéztem a kliensbe van-e még olyan lehetőség ami az időmbe beleférne és ezt találtam. Az indulók létszáma és az összdíjazás szimpatikus nekem, ezért valószínüleg szem előtt tartom majd ezt a versenyt a későbbiekben is.
Az első órában két rebuy-t is fel kellett használnom jelentős gyengülés miatt, de óra végére sikerült add-onnal együtt 8.6K körüli mennyiséggel fordulnom az egyenes kieséses szakaszra. Itt megint jött egy kisebb hullámvölgy, 4K alá mentem, de innen két jólirányzott all innel visszakapaszkodtam. Top40-hez értünk amikor ráéreztem, hogy kicsit befeszült a társaság és az addigi 20K-t blöffökkel, semi-blöffökkel sikerült feltornáznom a duplájára úgy, hogy mutatás alig volt, ha mégis, akkor is jól jöttem ki belőle. Valószínüleg ezt "hálálta" meg a program, mikor fizetős helyekre érve gyengébb induló lapjaimat is feljavította az ellenfelem kárára, vagy éppen fordítva, nem javította az ellen lapjait az én káromra. Két legemlékezetesebb leosztás itt a 88 vs 1010 amikor riverre leesett a 8-as ( bevallom töredelmesen már megadáskor éreztem, hogy valószínüleg gyengébb vagyok, de ha elbukom is maradt volna 30K feletti zsetonom ezért kockáztattam, bejött), valamint a QQ vs AQ ahol a párom kitartott végig. Így kellően megerősödve 2-3. helyen jutottam az FT-ra. Itt se ment rosszul egy darabig, egy fickót sikerült is kiejtenem, de azután volt egy szerencsétlen AJ vs AK találkozásom az egyik figurával és itt sokat buktam. Ekkor úgy tünt reális esélyem maximum az 5.-6. hely megszerzésére lehet. Ráadásul szinte törvényszerűen jött egy hosszú, kínos, már-már fájdalmas lapsivatag is. Türelmesen kivártam a sorom, nem erőlködtem, mert nem volt mire. Közben azért potyogtak az emberkék mellőllem csak sajnos ezzel egyenes arányban a vakszint is vészesen emelkedett. Top5-be végülis bejuttattak a többiek és ekkor úgy tünt ez a plafon. 23K-m volt 2500/5000 vakszinten, lap pedig sehol. Ekkor rövid időn belül kétszer is 88 jött a kezembe és szerencsésen mind a kétszer kitartott, amivel már a dobogón találtam magam. Itt kivártam amíg a két ellenfelem összecsap és jöhetett a HU. Finn ellenfelem ötszörös előnnyel rendelkezett és rövid időn belül meg is nyerte a versenyt, így második lettem.
Még két dolog.
Fizetőshelyek felé közeledve bejelentkeztem a fórumon a chatre. Onnan folyamatosan jött a bíztatás, szurkolás, jó tanács, bátorítás. Külön köszönet érte Mindenkinek, tudják Ők, hogy kikről van szó!
FT-n kivűlállónak lehet kicsit passzívnak tünt a játékom,de..... Van nekem ezzel a játékkal kapcsolatban egy elvem amiből nem engedek, legyen szó a verseny bármelyik szakaszáról. Ha ki kell esnem, akkor lappal essek ki! Olyan lappal, amit én úgy ítélek meg, hogy jobb lehet mint az ellenfelemé. Azután ez vagy bejön vagy nem, de hogy esélyt sem adjak magamnak arra nem vagyok hajlandó. Nem vagyok az a "kiülős" típus, sőt... De ha már végiggüriztem itt pár óra hosszát, akkor mindenféle lim-lom kézre nem kezdek el blöffölgetni, ebből pedig ezen az FT-n volt bőven.

GL Mindenkinek!  :cya:

Kibaszott egy versenyen vagyok túl, az már egyszer biztos. Mai 10.30-ról van szó, amin tegnapelőtt HU-t játszottam.
Végül beértem fizetős helyre, ami bravúrnak tekinthető a körülményekhez képest, de....
Első óra türhetően telt, figyeltem a sok idiótát miként töltik a kasszát. Néha nekem is csorgattak egy kis alamizsnát, így 7K körüli mennyiséggel fordultam az egyenes kieséses szakaszra. Ezt elég hamar feltornáztam 15K körüli, biztonságot jelentő mennyiségre, amikor megtörtént az első csatolmányban lévő leosztás. Lehet be se kellett volna mennem, de olyan keveset emelt a fickó, gondoltam nézzünk floppot. Flop után pedig dobhatatlan volt a lapom, legalábbis számomra. Mondjuk ez még nem tett padlóra, de nem esett jól.
20 perc alatt helyrehoztam a dolgokat, sikerült elérnem az előző szintre, amikor megtörtént a második csatolmányban lévő leosztás. Ezt lehet elemezgetni, hogy hogy kellett volna, miként kellett volna csinálnom! Én így csináltam, buktam is vele olyat csak úgy füstölt. Ezután még benéztem valami Ax lapra és mindjárt a 40/40. pozicióban találtam magam 1.8K-val. "Na Pisti baszhattál itt ennyi ideig!" gondoltam magamban, de még volt előttem egy kis apróság, megpróbálom a "lehetetlent". Végül a "lehetetlent" nem sikerült véghezvinnem, de ebből a kilátástalan helyzetből is sikerült beérnem fizetős helyre. A kiesésem is tipikusnak mondható: AQ vs AK, floppon az ász, raise-reraise all in-call és a K megvert. Úgy látszik ennek így kellett történnie. Meg nem törtünk, csináljuk tovább!

GL Mindenkinek az asztaloknál!

Már megint szivat a program, de úgy emberesen. Mondjuk nem is nagyon lepődök meg rajta, mert utaltam ki róla pénzt. Én akárhányszor kiutalok, rendszeresen ilyen periódusba kerülök és ez azért több mint furcsa...
A két SnG-nél (I és II kép) sok választási lehetőségem nem volt. Vagy úgy itélem meg, hogy jobb vagyok és adom az all int, vagy dobok. Az addigi játék alapján úgy itéltem meg én vagyok a jobb, (nem is tévedtem) de a river mind a két esetben tett róla hogy ne így legyen.
A III-as kép a 19.20-as tegnapi tuor első leosztása volt. Mint látható, sokat itt sem koptattam a hokedlit. Még mielőtt bárki megkérdezné, hogy a 155-ös emelésemnél a 755-ös visszaemelésre miért nem dobtam, azoknak elmondanám, hogy a fickónál a megjegyzés rovatban már szerepelt az "erősen blöffölget" szöveg. Ezek szerint már más versenyen is játszottam ellene és ott már felhívta magára a figyelmemet. Hívásának mértékéből inkább ugrasztásnak tünt az egész, mint komoly támadásnak. Ennek tükrében a KJ-met kellően erősnek éreztem ellene (itt se tévedtem), de a river itt is gondoskodott róla, hogy idő előtt mehessek zuhanyozni. Verseny elején duplázni nem egy rossz indulás, ezért is bosszantott nagyon, hogy egy ilyen idiótát segített a program ehhez és nem engem. Mondanom sem kell kb. 40 hellyel előttem kiesett, mert azért voltam annyira kíváncsi, hogy megnézzem mit tudott vele kezdeni.

#299 október 11, 2010, 15:09:24, Várda64
Tegnap rápróbáltam megint a 8000$ versenyre, 144. lettem. Lassan haladok előre, de ez sovány vígasz. Első óra teljesen jó 7,1K-val fordulok, második óra egy óriási hullámzás van hogy 10K felett vagyok van hogy 4K alatt. Végül a második órát 8.6K-val zártam és onnantól mint amit elvágtak, használhatatlan kezek tömegét kapom.
Ma csacsa szólt, hogy benevezett a 9.45-ös 500$GTD versenyre, na gondoltam akkor én is nevezek. Nem ez volt igazán a tervem, hanem a 10.30-as, de itt is elindultam, majd mellette párhuzamosan a 10.30-on is. Nem egyszerű két versenyre figyelni, legalábbis nekem nem. Tulajdonképpen amikor az elsőn már jól álltam, feláldoztam a másikat. Ott végül 30. helyen zártam, több odafigyeléssel lehetett volna több, de ki tudja. Inkább a 9.45-ös versenyre koncentráltam, mert verseny közepére elég szépen megerősödtem és mindenféleképpen szerettem volna kihozni belőle a maximumot. Viszont itt is utolért a lapsivatag és éppen becsúsztam a fizetősök közé. Itt szerencsére kaptam a prémium lapokat és irány az FT. FT-re 7. helyen érkeztem és innen sikerült még két helyet előre ugranom, így végül 5. lettem. 3.10$-os befektetésre 50.12$-t nyertem. Ha levonom belőle a másik verseny rezsijét, még akkor is jól zártam.
Magyarul:

                       Sose legyen rosszabb!  :ok: