Game-Set-Match

Előző téma - Következő téma

0 Felhasználó és 3 vendég van a témában


Idézetet írta: ab_aevo Dátum február 14, 2012, 12:13:14
Miután kiderült egy párosítás, hogy ki kivel fog játszani, rá kb. mennyire időre kezdik el kirakni az irodák az oddsokat? (általában és külön a betfair érdekel (betfairen, hogy mikor kerül be a meccs a kínálatba))
Ez engem is érdekelne pl. soccer-rel

Lahyani Jankovic egyik challengénél úgy kezdte, hogy Mr..  ;D (nem hibáztatom)

Idézetet írta: hege1010 Dátum február 22, 2012, 20:25:31
Lahyani Jankovic egyik challengénél úgy kezdte, hogy Mr..  ;D (nem hibáztatom)

Jankovic fel is kapta vizet miatta. :) (állítólag Schiavonéval keverte össze Lahyani ;D)

Magyar menetelés Mexikóban - Arn és Babos is elődöntős!

Korábban már beszámoltunk róla, hogy a Monterreyben zajló WTA-tornán, egyesben, a negyeddöntőben Arn Gréta 6:1, 6:6-ra állt az orosz Nyina Bratcsikovával szemben, amikor eső miatt félbeszakadt a meccs. Szerencsére ez nem zavarta meg a magyar teniszezőt, aki a szünet után behúzta a második szettet is, és bejutott az elődöntőbe. A másik ágon Babos Tímea is  győzött az osztrák Patricia Mayr-Achleitner ellen, így magyar döntőt is rendezhetnek a mexikói versenyen.

Arn Gréta kiválóan kezdte a világranglista 106. helyén álló Nyina Bratcsikova elleni mérkőzést: rögtön elvette riválisa adogatójátékát, ám erre még válaszolni tudott az orosz játékos, és ő is brékelte ellenfelét.

A folytatásban azonban a magyar teniszező nem adott esélyt Bratcsikovának – akivel eddig egyszer találkozott, és 2005-ben magabiztosan legyőzte két szettben –, és a soron következő öt játékot megnyerve simán diadalmaskodott az első játszmában 6:1-re.

Arn a második szettet is jól kezdte, saját adogatójátéka után az orosz teniszezőjét is megnyerte, ám ezután Bratcsikova brékelte őt, majd 2:2-re egyenlített.

A folytatásban aztán ,,visszaállt a rend", a világranglistán a legmagasabban jegyzett magyarként a 68. helyen álló Arn megnyerte a következő három játékot, és már úgy tűnt, hogy gyorsan be is fejezi a meccset, de Bratcsikova megkezdte a visszakapaszkodást.

Az orosz játékos 5:2-nél hozta a saját adogatását, majd brékelte ellenfelét, és egyenlített. Arn azonban megnyerte a következő játékot, sőt két meccslabdája is volt, de ellenfele mind a kettőt hárította.

A magyar játékos végül egy esőszünetet követően rövidítésben megnyerte az összecsapást, így bejutott az elődöntőbe. Arn Gréta a következő fordulóban a spanyol Lourdes Domínguez Linót nagyon simán megverő, a világranglistán 110. román Alexandra Cadantuval csap össze a döntőbe kerülésért.

A fináléban pedig magyar ellenfele is lehet, ami alighanem sporttörténeti pillanat lenne, hiszen WTA-torna döntőjéig egy magyar is csak a legritkább esetekben jut el, nemhogy kettő...

A másik ágon ugyanis Babos Tímea is két szettben győzött az osztrák Patricia Mayr-Achleitner ellen, és ezzel, akárcsak legutóbb Bogotában, ismét elődöntőbe jutott.

Az első szettben tipikus női meccset produkált a magyar és az osztrák teniszező: Babos úgy nyert 6:4-re, hogy csupán egyszer tudta hozni a saját szervajátékát, amiből következik, hogy Mayr-Achleitnernek ez egyszer sem sikerült.

A folytatás is hasonlóan alakulhatott volna, csak éppen a második szettben a világranglistán Babosnál négy hellyel előrébb jegyzett, 103. Mayr-Achleitner öt bréklabdájából egyet sem tudott értékesíteni, míg a magyar tehetség a háromból kettőt is beütött és egy óra hét perc alatt 6:4, 6:2-re győzött.

És most akkor tekintsünk kicsit előre. A legközelebbi nagy esemény az lehetne a 18 éves Babos pályafutásában, ha a csütörtöki, Sorana Cirstea elleni győzelmet követően szombaton másodszor is győzni tudna egy top ötvenes játékos, a tornán második helyen kiemelt olasz Sara Errani ellen, és pályafutása során először WTA-torna döntőjébe jutna. Anélkül, hogy jóslatokba bocsátkoznánk, valljuk be, nagyon nehéz dolga lesz a világranglistán 36., de nagyon jó formában lévő, az Australian Openen a legjobb nyolcba jutó olasz ellen, elsőre sokkal nehezebbnek tűnik Babos döntőbe jutása, mint a másik ágon Arné.

Az Errani elleni meccstől függetlenül azonban hétfőn újabb mérföldkőhöz érkezik Babos pályafutása, hiszen monterreyi menetelésével biztosan bekerül a világ 100 legjobb női teniszezője közé a jövő heti ranglistán. A magyar játékos meglepően jó szereplésével már azt is elérte, hogy le kellett mondania a következő mexikói tornát, az acapulcói viadalt, amelyen ma már a selejtezőben lett volna jelenése.

Az acapulcói selejtező helyett jöhet a monterreyi elődöntő – helyi idő szerint szombat délután négy órától (a torna hivatalos honlapja szerint), majd ezt követi a másik elődöntő, Arn Gréta és Alexandra Cadantu mérkőzése.



EGYES, A NEGYEDDÖNTŐ EREDMÉNYEI ÁGRAJZ SZERINT
Arn (magyar, 6.)–Bratcsikova (orosz) 6:1, 7:6
Cadantu (román)–Domínguez-Lino (spanyol, 8.) 6:2, 6:0
Babos (magyar)–Mayr-Achleitner (osztrák) 6:4, 6:2
Errani (olasz, 2.)–Minella (luxemburgi) 6:1, 6:2

Forrás: nso


HAJRÁ CSAJOK!  :great:

Nyíregyháza ad otthont a Davis-kupának

Nyíregyházán játszik a magyar férfi teniszválogatott a lettekkel április első hétvégéjén, a Davis-kupa Euro-afrikai Zóna II. csoportjában.

A szövetség csütörtöki közlése szerint a Bujtosi Szabadidő Sportcsarnokban játsszák majd a találkozót április 6-8. között. Hornok Miklós csapata az első fordulóban, Szegeden 3-2-re nyert az írekkel szemben.
A válogatottnak az I-es csoportba való jutáshoz három győzelemre van szüksége, a lettek felülmúlása esetén szeptemberben az ukrán-ciprusi párharc nyertese lesz a mieink ellenfele.

#515 március 05, 2012, 12:12:44, Titti7
KELLNER Ádám - Karim MAAMOUN
(ITF Antalya)   Március 3.   11:45

tipp: Kellner
odds: 1,40
office: bet365


[e]Az írek elleni sikeres Davis Cup ütközet óta nem sokat hallottunk a magyar fiúkról. Ezen a héten Kellner Ádám az antalya -i ITF kemény pályás tornán kezdett nagy menetelésbe. Ami igazán örömteli, hogy a Hornok Miklós kapitány által emlegetett gyors pályás fóbiáját tényleg kezdi levetkőzni, s lassan elhinni magáról, hogy bármelyik borításon képes kimagaslót alkotni, öregbíteni az új évezredben annyira nem csillogó magyar tenisz hírnevét. Ádámnak nagyon megy a játék, adogatójátékait kellő magabiztossággal tudja hozni, s fogadóként is egyre merészebbé vállt a könnyed első körös sikere után melyet a helyi Akkoyun ellen aratott, mindössze négy game -t veszítve. A következő körben egy nagy tehetségként aposztrofált szerb ellen kellett megmutatni ki a legény a gáton, Krajinovic -t hazájában sokra hivatott versenyzőként tartják számon, itt Törökországban is áthasított a mezőnyön (Gödry Leventét 6:2,6:1 -el verte), míg jött a mi fiúnk, s masszív, határozott tenisszel a végén csak legyűrte, nemes bosszút állván Leventéért is. Az orosz Kumantsov -nak a lendületes játékával olyannyira elvette a kedvét a harmadik körben, hogy kisebb nyűgét felerősítve, feladta a küzdelmet, nem is jött rosszul az elődöntő előtt, hogy kevesebb izzadtság cseppet kellett letörölnie Ádám -nak a meccs után. A következő ellenfél az egyiptomi Davis Cup csapat tagja Maamoun, aki szintén nem verhetetlen kategória. A Gulbis által erősített lettek léptek át rajtuk, Maamoun az az 1700 hely mögött lévő Podzus -t is csak nagy erőfeszítések árán tudta döntő szettben verni. Előzetesen az is előnyt jelenthet, hogy Maamoun -nak a salak számít messze az első számú borításának, s az itt legyőzött riválisok sem mondhatóak acélos ellenfeleknek, még ITF szinten sem, Ádám nagyobb játékintelligenciát magáénak tudó riválisokat győzött le. A magyar fiú nagyon "hasít", akarja a sikert, márpedig ennek az eltökéltségnek eredményre kell vezetni, az egyiptomi kiismerhetőbb játékot mutat, erőteljes, okos játékával lepheti majd meg ellenfelét Kellner. Hajrá Ádám![/e]
Eredmény: 2-1

#516 március 08, 2012, 15:03:31, Titti7
Paul CAPDEVILLE - Sebastian DECOUD

tipp: Capdeville
odds: 1,40
office: bet365
tét: 10*


[e]Ez a hét teniszben Indian Wells -ről szól majd, Challenger szinten is a szokotthoz képest kevesebb a torna, az egyetlen salakos CH megmérettetésre Chíle fővárosában gyűltek össze a salak tenisz főleg dél-amerikai megszállottjai. A nap utolsó mérkőzésének a hazaiak egyik nagy kedvencét, a Davis Cup csapatban is számításba vett Capdeville -t tették be a helyi szervezők, bízván benne, hogy szép számmal kilátogatnak majd az esti meccsre. A chíleinak viszonylag jól sikerült az előidényben a ráhangolódás, az ezt a tornát a legutóbbi két rendezéskor nyerő Maximo Gonzalez -t és gimeno-Traver -t is megverte, s nagy küzdelemben maradt alul Starace -vel szemben, Buenos Aires -ben Giannesi és Souza J-O két szettes kiiktatása is bíztatólag hat, Andreev és Riba ellen sem szégyen búcsúzni egy tornán. Capdeville egy-két fordulót rendre megy a turnékon, s most a hazai környezet csak dobhat a hangulatán, extra motivációval kecsegtet, hogy a helyi szurkolóit örvendeztethesse meg szülővárosában. Ellenfele Decoud aki masszív játékot játszik, kicsit hasonlít honfitársához Berlocq -hoz, ám eredményekben jóval elmarad, amit sajnálatos módon a számos előjövő kisebb-nagyobb nyavajájának, sérülésének köszönhet. Az idei szezonban is mindössze két találkozóra volt lehetősége, inkább másfélre, Buenos Aíres -ben két szettes vereséget szenvedett, február utolsó napjaiban a carilo -i ITF tornán 5:2 -es első szett után kénytelen volt visszalépni. Látva az idei szenvedését, egészségügyi problémáikat, s hozzákötve az eddigi egymás elleni mérlegüket, amely 2 győzelmet számlál a chílei oldalán, nem sok jóval kecsegtet Decoud számára. A Capdeville sikere számomra egyértelmű, a bátrabbak a szettveszteség nélküli továbbjutását is bevállalhatják! [/e]
Eredmény: 2-1

Ivan Ljubicic áprilisban, 32 évesen visszavonul

Az áprilisi, monte-carlói torna után felhagy a versenyszerű tenisszel a horvát Ivan Ljubicic. ,,Egy élsportolónak sosem könnyű döntés ez, de már várom életem következő szakaszát – nyilatkozta a 32 éves játékos. – Rengeteget kaptam a tenisztől, és a jövőben sem szeretnék elszakadni tőle."


Amióta 1998-ban bemutatkozott a profik között, a kopasz óriás tíz tornán diadalmaskodott, 2006 májusában pedig a világranglista harmadik helyén állt.

Legnagyobb sikere a 2010-es Indian Wells-i trófea elhódítása volt, amikor néhány napon belül Novak Djokovicot, Rafael Nadalt és Andy Roddickot is legyőzte.

A bosnyák származású Ljubicic tagja volt a 2005-ben Davis Kupa-győztes horvát válogatottnak, Mario Ancic oldalán pedig bronzérmet nyert párosban a 2004-es athéni olimpián.

Forrás: NSO



James WARD - Andrey GOLUBEV
(Miami, selejtező)   Március 19.   15:00

tipp: Golubev
odds: 1,50
office: bwin
tét: 10*


[e]Federer tegnap teljes kontroll alatt húzta be az indian wellsi finálét, egy nap se telik el, s Miamiban folytatódnak a rangos versengések a Masters Tour keretein belül. TOP100 -n kívüli hellyel nem is lehet másban reménykedni, el kell indulni a kvaliban, aki tartózkodott már belül is, annak nehéz lehet ezt megemészteni, ám a kazah Golubev -t nem ilyen fából faragták, látszik az eltökéltség, s a játéka is megvan hozzá, hogy beverekedje magát a legjobbk közé. A tenisze rendkívül technikás, a dinamikával rendkívül jól párosítja, s ha egy kis önbizalom is tapad ezekhez a tényezőkhöz akkor garantált egy kisebb menetelés is. Indian Wellsben a Bautista-Agut, De Voest, a főtáblán pedig Phau egyaránt két szettes legyőzésével jelezte adott a jó forma, s csupán a világelső Djokovic ellen kellett fejet hajtania. Az aktuális ellenfél a brit Davis Cup csapat tagja, Ward messze van csúcsformájától, tavaly még Balázs Attila -nak is sikerült alaposan megizzasztania a Brahead Arena -ban skót földön kemény borításon. Február közepén nagy szomorúságot okozott, hiszen a szlovákok ellen, Lacko illetve Klizan ellen is elbukta az adott Davis Cup meccsét, azóta pedig az önbizalma is alaposan letört. Delray Beachen a kicsi fekete CH - ITF szinten mozgó Monroe is két szettben intézte el, Indian Wells selejtezőjében pedig az 1:6,2:6 -os vereség már tényleg mélypontot jelentett. Golubev az előbb említetteknél még nagyobb játékerőt, játékintelligenciát jelent, nálam nem is a győztes kiléte, inkább az arány jelenti majd a kérdést. Véleményem szerint két szettben megoldja a kazah, Ward formabeli pálfordulása pedig szokásosan a füves szezon megérkezésével jöhet el.[/e]

Isner a TOP10-ben ;D Nem is jártam még soha az oldalán, de ma felnéztem...elég komoly.

http://www.johnisner.com/

Kíváncsi lennék, hogy ki az aki nézte ezt a "James WARD - Andrey GOLUBEV" mérkőzést. Személy szerint sajnos nem találtam meg sehol se, így nem tudtam nézni. De olyan érdekes, hogy a nagyságrendileg esélyesebb, sima 2-0ra kikap. 1.50 odds-ról 1.2ig csökkent. Úgy érzem nem lett volna egyik sportfogadó irodának sem jó, ha GOLUBEV nyer. Csak én vagyok ennyire pesszimista és bunda szagot érzek vagy tényleg ennyire kiszámíthatatlan a tenisz? Mondjuk már a múltkori Nieminen - Sela mérközésen is meglepődtem, de ha az ilyen nagy esélyesek ennyire elszállnak akkor vajon mikor lehet azt mondani, hogy ez "tuti tipp"?! Annyira kecsegtető tudd lenni egy-egy tenisz mérkőzés, olykor már az ember azt hinné, hogy potya odds és most keres egy kis pénzt, aztán csak lesi, hogy a favoritot szó szerint le alázzák. Szerintem statisztikát lehetne róla vezetni, hogy ha az ember mindig az esélytelenebbre tenne fix 10€-t, akkor mennyivel lenne nyereségbe. Ezek az 1.1 - 1.5 oddsok legtöbbször úgy eltudnak szállni. Djokovic is csinálja itt a meglepetéseket az 1.1x oddsaival.

Szerintem aki ismeri Golubevet az annyira nem lepődött meg ezen a verségen...fejben egy nagy nulla. Amikor klappol minden akkor kipipálja az ilyen játékosokat (persze csak ha viszonylag jó formában van), viszont 1-1 rosszul sikerült pont után képes fejben teljesen elszállni, utána pedig csapja szanaszét. Mivel nem volt stream ezért nem lehet tudni mi történt... Ward amúgy sem egy ügyetlen játékos, ezt már tavaly bebizonyította. 1.5-ért mondjuk még épp megjátszható volt Golu, de lófing 1.25-ért szerintem nagy hiba volt... Rá inkább underdogként érdemes tenni, hátha okoz meglepit, de favoritként bármikor benne van, hogy megszívatja a népet.

Adócsalás és dopping: Rafael Nadal karrierjének vége lehet



A franciák doppingolással, a spanyol hatóságok adócsalással vádolják Rafael Nadalt. A korábbi világelső teniszező a Marcának beszélt a vádakról.

"Amikor a sajtó elkezdett írni ezekről az állítólagos csalásaimról, az egyáltalán nem volt jó érzés - mondta a spanyol világsztár a L'Equipe című lap érdeklődésére. - Mindig a törvény szerint fizettem adót, sajnálom, hogy az embereket frusztrálják a rossz gazdasági körülmények."

A gondokat az okozza, hogy a spanyol kormány jelentősen szigorítana az adóbeszedésen: különösen a híres sportolóknak, művészeknek néznének a körmére, azt vizsgálva, hogy a bevallott jövedelmük megfelel-e az életmódjuknak. Korábban már több spanyol művész megjárta: volt, akire milliós bírságot szabtak ki. A legnagyobb port Rafael Nadal teniszező esete kavarta, aki egy baszk törvény értelmében milliókat spórolt, amikor oda jelentette be a cégeit, holott ő maga soha nem lakott Baszkföldön. Most neki is fizetnie kell.

A spanyol sztárról a francia Canal Plus csatorna olyan videót közölt, amelyen bábu megfelelőik (Iker Casillasszal és Pau Gasollal együtt) injekciós tűvel dedikálnak.

"Az emberek nem tudják, hogyan működik a profi sport - fanyalgott Nadal. - Minden nap rendelkezésre kell állnod, és rengetegszer ellenőriznek a doppingellenőrök. Nem tudom, miért vádolnak az emberek, amikor több éve több ezer órát órát dolgozol minden egyes rohadt napon! Fárasztó ez az állandó vádaskodás."

Nadal kijelentette azt is, hogy szerinte mind a korábban doppingolásért elmeszelt teniszező, Richard Gaquet, mind kerékpáros honfitársa, Alberto Contador ártatlan. "Contador azt mondta, nem szedett semmilyen tiltott szert, én pedig hiszek neki, mert a barátom. Gasquet-t tizenéves korunk óta ismerem, nem tudom elhinni, hogy bámit beszedett volna"




Forrás:sport365.hu