Olasz Focis Beszámolók

Előző téma - Következő téma

0 Felhasználó és 1 vendég van a témában


Genoa-Juventus 0-2: A mérkőzés a Genoa kezdte jobban, de egy negyedóra elteltével kiegyenlített csata folyt és többet birtokolta a Juve a labdát. A Juve 5percen belül úgy növelte 2 gólosra az előnyét, hogy gyakorlatilag helyzete se volt, Marchisio lövésébe beleért egy hazai védő a kapus kapufára lökte a labdát, de az a kapufáról a fejére pattan és onnan a hálóba ;D , aztán jött Krasic aki a szélről betörve elég kiszorított helyzetből a hosszúba lőtte a labdát, a hazai kapus csak beleérni tudott. A Juventus a kétgólos vezetés tudatába visszaállt és így többet támadhatott a hazai csapat,  és első félidő hajrájában még Criscito lőtt egy felsőlecet, de a Genoa nem tudott más nagyobb helyzeteket kialakítani.
A második félidő is úgy zajlott ahogy az elsőt abbahagyták,  a jobb szélre beállt a hazai csapatba Kharja aki veszélyesen játszott, de igazán nagy helyzetet így se tudtak kialakítani, és a juve mestere Del neri behozta a fiatal Sorensent aki levette az addig aktív Kharját a pályáról. A Genoa lőtt még egy kapufát, de más helyzete nem igazán adódott. A Juventus nagyon jól védekezett.
A hajrába beállt Rudolf Gergely akinek volt egy jó lövése, ami középre ment és kipattant Storariról, a látottak alapján Rudolfnak helye lenne a kezdőcsapatba.
A meccs ember Milos Krasic:)

#16 november 21, 2010, 17:25:39, Alex10
Chievo-Inter 2-1: A mérkőzést a Chievo kezdte jobban, az Internek nem "ízlett" a hazai csapat letámadása és a félpályán is alig tudtak átmenni, a Chievo pedig veszélyesen játszott, mégis az inter szerezhetett volna vezetést, ha Pandev az üres kapuba be tudja lőni és nem a kapufát találja el(igaz elég kisodródott helyzetbe volt, de ezt azért illett volna belőni).A vezetést a Chievo szerezte meg, egy beadás után Pellissier érkezett nagy sebességgel és Santon mellett egy bomba fejessel megszerezte a vezetést, kis idő múlva tovább növelhette volna Pellissier a Chievo előnyét ám 100%os ziccerben a kapu mellé gurított. Az Inter a próbált támadni, de Pnadev helyzetén kívül az első félidőben mást nem tudott fölmutatni, csak annyit hogy Eto elintézte magának a következő pár meccset ;D, ugyanis szabálytalankodtak ellene és mikro ment elfoglalni a helyét egyszerűen mellbe fejelte(törlesztésként) a hazai játékost amiért még lapot sem kapott!!! >:(, de a videó felvételek alapján tuti számíthat pár meccsre.
A második félidőben az Inter próbált irányítani, a Chievo inkább csak védekezett, de ez nagy helyzetekbe nem mutatkozott meg, az egyik kontratámadásból pedig 2-0ra növelte előnyét a hazai csapat, és az inter csak szépíteni tudott a 92.percben Eto révén(akinek már a pályán sem kellett volna lenni).

http://www.nemzetisport.hu/nso_hirek/serie-a-etoo-zidane-nyomdokain-mellbe-fejelte-cesart-video-2053648

#17 november 21, 2010, 17:51:15, rosco
Egy kis képes illusztráció Alex10 Genoa - Juve beszámolójához:

http://www.youtube.com/watch?v=qkBUAsLRNeM

Ekkora makker gólt, mint a Zebrák vezető találata... ;D

u.i.: Köszi a beszámolókat Alex, renszeres olvasó vagyok. :ok:




Juventus-Lazio 2-1: röviden: A Juventus nagyon jól kezdte a mérkőzést már a 2percben megszerezte a vezetést Chiellini révén aki egy szögletet követően bólintott a hálóba, de nem sokáig örülhetett a hazai csapat, mert Zarate egyenlített egy szerencsés góllal...a mérkőzés további részében a Juventus dominált, a Lazionak alig volt értelmes támadása, aztán a hazai csapat nyomásának meg is lett az eredménye a 93.percben Krasic egy pimasz góllal megszerezte a vezetést és így a Juventus följött a 2.helyre a bajnokságba és tartja a lépést a Milanal...:)

Alex10-hez csatlakozván:

Juventus - Lazio összefoglaló képekben
Krasic érdekes gólja 4:15-től

http://www.youtube.com/watch?v=KKgTFGrlgOc

Idézetet írta: Alex10 Dátum december 13, 2010, 00:15:02
Juventus-Lazio 2-1: röviden: A Juventus nagyon jól kezdte a mérkőzést már a 2percben megszerezte a vezetést Chiellini révén aki egy szögletet követően bólintott a hálóba, de nem sokáig örülhetett a hazai csapat, mert Zarate egyenlített egy szerencsés góllal...a mérkőzés további részében a Juventus dominált, a Lazionak alig volt értelmes támadása, aztán a hazai csapat nyomásának meg is lett az eredménye a 93.percben Krasic egy pimasz góllal megszerezte a vezetést és így a Juventus följött a 2.helyre a bajnokságba és tartja a lépést a Milanal...:)

Nagyon látszott, hogy egy pontért mentünk Torinóba, sajnos szívás lett a vége. "Zio Reja" hamarabb is láthatta volna, hogy a 20 éves, Primaverából éppen felkerült Cavanda nem a megfelelő ember Krasic őrzésére. A Milan ellen Ronaldinhót meg tudta fogni a fiú, mivel a brazil nem egy rakéta, de a szerb úgy ment el mellette, ahogy akart. Ha a végén Muslera nem üt bele Krasic labdájába, akkor elment volna a gólvonal előtt vagy a védő kivágja. Peches dolog így kikapni, de nem mondhatom, hogy nem érdemelte meg a Juventus.

I. rész

Indulás, út, szállás elfoglalás, városnézés, út a stadionba

Szigcsóka útra kelt. Péntek este volt, a lehető legrosszabb időpont, Pécsett épp szakadni kezdett a hó. Örökös optimistaként azt hittük, hogy csak a Mecsekalja útjai ilyen járhatatlanok, de nem. A hószakadás csak fokozódott. Szigetvár, Nagykanizsa, határ. Az út nehéz, a kék-fekete szín miatt Internek szurkoló barátunk már mondja is: vissza kellene fordulni. De mi ,,melgibiként", rettenthetetlenül mentünk tovább. Szlovénia. Azt hittünk, Magyarországnál nincs rosszabb. De van. Szó szerint 40 km/h-val mentünk végig az egész országon, ha kifogtunk egy sort, és láttunk hátsó lámpákat, akkor 50-60-al is sikerült. Hókotrók minden szakaszon, safety carként fogták össze a kelet Milan-szurkolóit. Libasorban araszoltunk, de a fejekben már máshol is megfordult: vissza kellene fordulni. Nem tettük! Az aktuális bátor sofőr rendíthetetlen volt, szuggerálta belénk: nekünk Milan-meccset kell néznünk. Reggel 6-ra értünk át a határon... Triest előtt sofőr-társunk kidőlt, pihennünk kellett egy órát. Erről az egy óráról többet soha senkinek nem vagyunk hajlandóak beszélni, örök titok, kitörültünk minden ezzel kapcsolatos emlékünket! Triest után Udine, Bologna, Velence, Padova, Verona, Brescia. Jó csapatok városai, szép helyek, de mi most a legjobbakhoz, a legszebbhez megyünk. Az útviszonyok konszolidálódtak, éreztük, hogy megtettük, amit kellett, mi már semmi elöl nem fogunk meghátrálni. 13.00 óra, feltűnt Bergamo, és tudjuk, ez már kvázi Milánó. Felélénkülünk, gps-koordináták előbányászása a szálláshoz. Beérünk, és ledöbbenünk. Bazz, ez Olaszország, és itt a közlekedési kultúra totálisan hiányzik. Körforgalom, sávok, elsőbbség? Olyan nincs, de sofőrünk asszimilálódik pár perc alatt! Hatalmas probléma jön: gps sem csalhatatlan, bevezet minket egy útlezárásba! Egy lehetőségünk maradt: új utat keresni, amit nagy nehezen megtettünk, pusztán 15 km ráadással járt. De mindez nem lényeg. Ibis és Novotel Hotel bemérve, feltűnt a láthatáron a szállás is. Előbb Novotelbe be, mert azt hittük, mi kurva királyok vagyunk, de ott kiröhögnek minket: mi csak másodrangú vendégek vagyunk, irány a három csillagos Ibis. Recepciós Luca érzi, hogy itt kemény gyerekek jönni, de a buzi stílustól nem tud elszakadni. Egy másodperc, és a kártyák, meccs-jegyek is előkerülnek. Irány fel a szoba, néhány meglepetés Coronita is megbontásra kerül gyorsan. MEGÉRKEZTÜNK MILÁNÓBA, az út hossza csupán 15 óra volt!!!

Gyorsan lezuhanyoztunk, és megbeszéltünk a teendőket. Első: napi ,,tikit" beszerzése, mert kocsival nem megyünk innen sehova. Luca félve fogad minket, mit akarnak a suttyó magyarok már megint: nem tudja, hogy itt az egy főre eső doktorok száma majdnem 1,1... Gyors tömegközlekedés-csekkolás után irány a belváros! Egy dolgot rögtön el kell mondani. Első tapasztalunk ugye az volt, az olaszok közlekedni nem tudnak, a második pedig az, hogy mindig azt mondják, a magyarok nem tudnak idegen nyelveket. Nos, ha mi nem tudunk, akkor ezek a digók még annyit sem. Utcán angolul próbálkozni lehetetlen, a fiatalok képtelenek kommunikálni velük, tehát maradt a kéz és láb. Az, hogy amikor azt kérdezzük ,,verizdödóm", süket fülekre talál. A ,,dome" szó szerintem elég alap, de képtelenek voltak átkonvertálni ,,duomo"-ra. És ezek voltak a fiatalok... Villamosra pattantunk, Centrale Stazione, amely Budapesten nagyjából egy pályaudvar keveréke a Deák térrel, itt futott össze minden. Itt vettünk is ,,délitikit"-et, majd irány a sárga metró, és a Dóm-tér. Sokat meséltek nekünk, hogy mennyire szép a Milánói Dóm, képet is sokat láttunk már, de a valóság egyszerűen leírhatatlan. Bazz, ez kábé a kölnihez hasonlítható, monumentális, gyönyörű, lenyűgöző. Ha Milánóban járunk, csak ide jöjjünk, de sokszor. Ingyenes bemenni, és hiába írják ki, hogy képeket nem lehet készíteni, a vakuk folyamatosan villognak. Nem tudtunk betelni, ott még a nagypofánkat is befogtuk, ámulva jártunk a magas falak, eszméletlen üvegablakok között, monumentális épület, tudtak ezek a régiek. A Piazza del Duomo is óriási, II. Viktor Emanuele lovasszobra és a diadalíve is szép, még akkor is, ha Benito használta a maga üdvére... Karácsony közeledtével még gyönyörűbb, mert egész kis kirakodós vásárt rittyentettek a tér köré, ahol tényleg mindent lehetett kapni. Volt ott eszméletlen szépségű pármai sonka, sajthegyek, édesség-csodák, de gagyik tömkelege is. Én utóbbiból néhány hűtőmágnessel gyarapodtam. Az okosok szerint érdemes megnézni még a Divat-utcát, de ott annyian voltak, hogy nem mentünk be, meg azért mégsem vagyunk akkora buzik. Szóval Divatutca kilőve, indulás a Scala felé. Útközben belebotlottunk egy Milan-pointba, ahol jó drága volt minden, én ráadásul csipogtam is, tehát nem sokat nézelődtem ott. Gondoltam, lesz még később Official Store máshol is. Így hát mentünk tovább, és elértünk a Scalahoz. Pont zárva volt, de nem is sajnáltuk, mert nagyon szarul néz ki. Mondták, hogy nem nagy cucc, de azért ilyen egyszerűségre nem számítottam. A Pécsi Nemzeti Színház szebben néz ki, még fényképet sem csináltunk, mert nem volt értelme. Helyette inkább lefényképeztem a téren Leonardo szobrát, mert az viszont jól nézett ki. Mivel gyorsan eltelt az idő, a ,,last dinnert" holnapra halasztottuk. Ezután elindultunk a metró felé, de én megfogadtam, hogy akármilyen hideg lesz, és akármennyire is drága a dolog, de eszem egy fagyit, méghozzá sztracsit. Egy társam csatlakozott, és azt mondta, ilyen finomat még életében nem evett. Fenomenális íze volt, nem ilyen Carte d'ore baromság volt, tömény, csokival tömve. A társam azt mondta: ez olyan volt, mint a legfinomabb punci. Én csak bólogatni tudtam a gyönyörtől. Hat körül értünk vissza a szállásra, és megittunk pár levezető sört, majd megnéztük a tévében az angol kőkemény két bajnoki összefoglalóját, amihez még a Bundást is hozzácsapták az olaszok az én nagy örömömre. Rögtön is el is vették a kedvemet, mert a 'Lautern megverte a Brement. Arra gondoltam, ,,na, patyi biztos írt rá egy király elemzést a Guruban". De hogy a Farkasok is csak épp csak egyenlítettek a Farkaslakban a Hoffe ellen... Mikor ezzel végeztünk, Luca nagy bánatára elindultunk a San Siro felé.

Centrale Stazione, sárga, majd piros metró, és eleinte nagyon nem volt társunk. Aztán ahogy várakoztunk a pirosra, hirtelen tele lettünk. Eszméletlen volt nézni a sok piros-feketét, tele szebbnél-szebb nőkkel, öregekkel, ultrákkal. Barátom kevert magának az útra egy kis löttyöt, amit szopogattunk, de rá olyan rossz hatással volt, hogy szegény egy szem Roma-szurkeszt akarta legyalulni. Szegény gyerek ment is tovább a metróval... Szóval ahogy várakoztunk, hirtelen tömve lett a járat. Csendben volt mindenki, itt már mindenkinek csak a meccs járta fejében. A Lotto megállónál leszálltunk, majd mentünk a többiekkel, ők tudták a járást. Pár négertől vettünk sálat 5 euróért, ennyit megért, hogy ne éhezzen a 15 gyerekük. Szerencsénk volt, mert mentesítő buszjáratokat indítottak, így nem kellett fél órát gyalogolni a Stadionig. És ahogy leszálltunk a buszról, megláttunk a Szentélyt... Ami egyszerűen lélegzetelállító volt élőben. Puskás-stadion? Ugyan már, lószar az ehhez képest. Európa harmadik legnagyobb stadionjához közeledtünk, a hangorkán félelmetes volt. Annyira elragadott minket a hangulat, hogy fényképezni is elfelejtettünk. Bazárerdőn mentünk át, mindenhol ajánlatokkal bombáztak minket, de előttünk még hosszú út állt: a 12-es kapuhoz kellett eljutni, ami pont az ellentétes oldalán volt a stadionnak. 15 perccel korábban értünk oda a belépőhöz, ami elégnek tűnt...

Itt kell kitérni a jegymizériára. A Questor-ral utaztunk, és kicsit bonyolultnak tűnt az egész. Abból indult ki az értetlenségem, hogy nem igazán értettem, hogyan szerezhetnek az irodánál bérleteket. Most már rájöttem. Van néhány olyan sügér magyar, aki megengedheti magának, hogy a harmadik karéjra éves bérletet vegyen magának. Ezek divatszurkolók lehetnek, nem hinném, hogy sokat járnak ki, mert minden meccsre közvetítőkön keresztül eladják a bérletüket. Tehát 7 darab olyan bérletet kaptunk, amely magyaré volt, és egy okirattal egy alkalommal átruháztak ránk, emellett kötelező személyi mutatás is kellett. Szóval ez macerássá tette az egész bejutást. Lényegtelen, bent voltunk. Ezután jött az, hogy találjuk meg a helyünket. 7. lépcsősor, fel a felső emeletre, amit a gyenge fizikai felkészültségünk miatt elég nehezen abszolváltunk. A meccs előtt 1 perccel estünk be a szintre. És ekkor robbant a bomba, mert pont abban a pillanatban a Curva Sud valami eszméletlen robbantásba kezdett. Ahogy kijutottunk a feljáróból, egy hatalmas BUMM fogadott minket, amely megadta a mérkőzés hangulatát. A miénket természetesen elvette az, hogy a helyünkön más lúzer magyarok (!) ültek, akiket nem lehetett felállítani. A csajnak állt feljebb, hogy időben kellene jönni. Szerencsére nem volt telt ház, így máshova sikerült lecsüccsenni. Ekkor néztünk körbe...

folyt. Köv.

Imádom ezeket a beszámolókat!

Várom a folytatást Szigo:beerchug: :beerchug: :beerchug:

Szerintem tippeljünk, hogy mi történt amikor útközben megálltak egy órát pihenni!

Az én tippem:

Szigo meglátott egy kurvát az útszélén, s elment kérje el a telefonszámát....csak mellesleg egy órát tartott.  ;D

II. rész

A mérkőzés

Alig vártátok már a következő részt, igaz? Hát tessék, lényegében ezért a második részért mentünk mi ki. Egy pillanat erejéig azonban vissza kell térnem az előző részhez. Ha valaki figyelmesen olvasta a bejegyzést, azt írtam, hogy 7 bérletet kaptunk, de mi csak egy kocsival mentünk ki, ami nagyon jó barátok között is csak 5 személyt fed le. A látszólagos ellentmondást fel kell oldanom. Szóval mikor elkezdtük tervezni az utat, csak és kizárólag pécsi srácok utazásában gondolkodtam. Azonban egy skype-olás közben a Németországban dolgozó barátom felvetette, hogy ő is csatlakozna hozzánk. Én azt mondtam neki, kurva jó lenne, csak abba nem gondoltam bele, hogy a részleteket nekem kell kidolgoznom. Hiszen itthon kellett megvenni nekik a jegyet, össze kellett koordinálnunk a találkozást Milánóban, stb. Végül pedig ketten lettek... Azonban azzal is tisztában van mindenki, hogy nyugat-Európa most teljesen bedöglött, a repülőterekről gépek nem nagyon szállnak fel. Frankfurtból indultak volna szombaton, 17.00-ra már megérkeztek volna, de a gépüket törölték. Ugyanígy jártak a következővel is, majd a 19.00-kor indulóra csípték meg az utolsó kettő pótjegyet. A kérdés az volt, megéri-e nekik így is eljönni?! Örömmel láttuk, hogy igen, bevállalták az utat. 20.00-ra érkeztek a milánói reptérre, ami nagy szerencse, mert ha Bergamóba jönnek, akkor soha nem érnek ide. A reptérről gyors taxi, és már ott is voltak 21.30-kor a San Sironál...

Ott fejeztem be legutóbb, hogy elkezdődött a mérkőzés, mi pedig más helyen ültünk a harmadik karéjon, az égben fenn. Azt hittük, semmit sem fogunk látni, hiszen plexi üveg választott el minket a pályától, de kellemesen csalódtam. Közvetlenül ráláttunk a pályára, minden látható volt, a legkisebb mozgás is. A San Siro ebből a szempontból (is) tökéletes stadion.

Körbenéztünk, és nagyot csalódtunk: a stadionban korántsem volt telt ház, sőt a félházat is alig haladta meg. Persze rossz idő volt, hideg, tévés meccs is, ami sokakat eltántorított. Azonban nem sokat filozofáltunk erről, mert a meccs nagyon beindult. Allegri mester nem lepett meg minket nagyon, hiszen 4-3-3-at nyomott, ahol Ibra és Robinho mellett Boateng felelt a támadásokért. A középpályán Ambro, Pirlo és Gennaro kezdett, ami előrevetítette, hogy középpályán nem sok párharcot nyerünk meg. A védelem is foghíjasnak tűnt nekem Thiago hiányában, Bonera menjen inkább Angliába. A két szélsőt én nem szeretem, sem Abate, sem Antonini nem Milan-szintű játékos. Szóval eléggé tarcsi volt a csapat, egyedül Nestaban bíztam... Azt azonban örömmel konstatáltam, hogy Francesco nem lépett pályára a Farkasoknál, helyén az ilyen messziről is túlsúlyosnak látszó Adriano pöffeszkedett a kezdőben. Ez azért volt jó, mert mínusz egy embert jelentett a vendégeknél. A Brighi-De Rossi-Fabio Simplicio hármas előrevetítette azt is, hogy itt favágás lesz a középpályán, amiben Pirlo és Robinho csak rosszul járhat.

Az első helyzetecskére nem is kellett sokat várni, hiszen Boateng képtelen volt levenni egy hosszú átadást. Két percre rá Robinho ment el a bal szélen, befűzte a majom Mexest, és jobbal kiválóan ellőtte a hosszúra, de sajnos egy kicsit pontatlan volt. A brazilnak nagyjából ez volt az utolsó jó húzása a meccsen. Ezután szinte egykapuzott a Milan, volt ott Ibra fejes, Gattuso-lövés, Boateng-löket, szóval tűzijáték. További jelentős esemény volt, hogy Pirlot felbikkantotta egy római, de nem tudtuk eldönteni, hogy örüljünk-e ennek, avagy sem. Ugyanis a helyére Seedorf állt be, aki ugyanannyit fut, mint Andrea, de még a seggét is kidugja közben. Szóval a 20. perctől már a hollandus vette át Pirlo szerepkörét, ami sok változással nem járt a labdabirtoklást, elmozgásokat tekintve. Mit lehetett leszűrni az első félidőből? A Milan hatalmas fölényben játszott, a Roma egy alkalommal sem találta el a kaput, három lövésük volt, abból Menez kétszer az égbe lőtte a labdát, De Rossi pedig kapu mellé tüzelt. Ezzel szemben a Milan 5 percenként legalább egyszer eltalálta az ellenfél kapuját, csak egy probléma volt. Túlságosan is lazán vették a dolgokat. Robinho egy hülye csetlő-botló, Ibra kibaszott nagyképű, Boatengben pedig már nem volt erő a sprintek végén. A félidő helyzetét Ibra baszta el, aki eszméletlen trehánysággal akarta ellőni Doni mellett a lasztit, miután hatalmas labdát kapott, és egyedül tört kapura. A taktikákat tekintve egyértelműen a Milan akarata érvényesült, a Roma kizárólag a védekezéssel törődött. A Milannál iszonyatosan szépen kirajzolódott onnan fentről a 4-3-3, ellenben a Románál csak azt láthattuk, hogy össze-vissza mozognak, Adriano lassú és körülményes, Borriello elveszik a védők között, Menez gyors, de béna. A hazai taktika a középpálya gyors átjátszására épült, szinte nem is volt középső csapatrészünk, amint labdát szereztünk a Farkasok támadásánál, azonnal ment az indítás valamelyik csatár irányába. Ezek közül Ibra kiválóan tartotta a labdát, Robinho ellenben nem. Mexesre kellett volna külön rámenni, mert nagyon bizonytalannak látszott a francia hülye.

http://www.youtube.com/watch?v=87vAOJGbWDA

A félidőben jó hangulat volt, hiszen megérkeztek németországi barátaink, tehát kiegészültünk 7 főre, így mi váltunk a harmadik karéj legerősebb szurkolótáborává :). Azt vártam, hogy folytatódik az első félidős henger, de valami megbicsaklott a csapatnál. A második félidő Riise balfaszkodással indult, Ibra majdnem lefülelte a hátsó passzait. Az első 15 perc ettől függetlenül továbbra is Milan-fölényt hozott, de érthetetlen módon a 60. percben valami megváltozott. Volt ott Borriello helyzet (csodálatos Nesta szereléssel, állva tapsolta meg a közönség), Adriano szerencsétlenkedés, stb. Aztán eljött a 68. perc, és lényegében az első kapuralövése a Romának. De ez is milyen volt már? Elvitte a szélen a római játékos, becenterezte, Nesta és Abate pedig szépen megelőzte és elzárta Borriellot, de olyan szerencsétlenül akart felszabadítani Abate, hogy pont belerúgta a berobbanó ex társába, aki tudatosság nélkül lőtte a gólt. A közönség felhördült, mert a köcsög gólszerző még mutogatni is kezdett... A gól után jött a 25 perces meddő mezőnyfölény, de képtelenek voltunk áttörni a tömörülő római védelmet. Ranieri a maga mákos formájával kibekkelte a meccset, de épp elég idegesítő volt látni a mieink szenvedését, a fasz Claudioval nem igazán foglalkoztunk.

http://www.youtube.com/watch?v=1tRrus8s80A

Nézzük azt, miért kaphattunk ki:

1. Allegri nem kicsit hibázott, amikor láthatóvá vált, hogy a 60. perctől fölénybe került a Roma. Ott rögtön változtatni kellett volna, középpályát erősíteni, mert láthatóan ott fáradtak a legjobban a játékosaink. Iszonyatos nagy baki volt, hogy nem cserélt a mester, szerintem ez döntötte el a meccset! Egy simán nyerhető mérkőzést bukott el a lassúsága és körlményeskedése miatt...

2. Seedorf láthatóan bődületesen szar napot fogott ki, értékelhető megmozdulása nem volt, csak egy, amikor Ibra elé varázsolta a labdát, de a svéd elkúrta. Allegerinek őt kellett volna lekapnia a pályáról, a Ronniet beküldeni a helyére. Az is látszott, hogy Seedorf arra játszik, hogy egy csatár mindig üresbe mozogjon, és ő majd bepasszolja a védők mögé neki a labdát. Ez nem is lett volna baj, de nagyjából egyszer jött össze neki, ütemtelen és pontatlan volt az öreg.

3. Nagyon egyszerű taktikával játszott a Roma, tökre fel lehetett volna őket aprítani, de a hazai játékosok is érezték ezt, és úgy léptek pályára a második félidőben, hogy ,,előbb-utóbb úgyis betalálunk". Hát így nem lehet játszani, meg kell szakadni a győzelemért, és ezt kizárólag Boatengen, Nestán és Gattuson láttam.

A játékosok értékelése egy 10 skálán Szigo módra:

Abbiati 6
Abate 5
Nesta 7
Bonera 5
Antonini 5
Gattuso 6
Ambrosini 5
Pirlo 5 Seedorf 4
Boateng 7 Ronaldinho (értékelhetetlen)
Ibra 5
Robinho 4

folyt. Köv.

III. rész

A stadiontúra, hazaút

Vége volt a mérkőzésnek, és senki sem akart hazamenni. Mármint a társaságunkból. Az olaszok mérgelődtek egy sort, de szépen lassan elhagyták a stadiont. Mi viszont ott maradtunk, mert érezni akartuk még ezt az igazi és megismételhetetlen meccshangulatot. Végül az utolsók között hagytuk el a stadiont, fényképezkedtünk, pisiltünk, szívtuk magunkba a hely szellemét. Mikor kiértünk, észrevettük, hogy semmi sem változott, az árusok ugyanúgy árulták a portékáikat, mintha győztünk volna. Én kissé álromantikáztam egy volt csajom kapcsán, akit történetesen ,,panninak" hívtak, és kint is mindenfelé ezt lehetett olvasni: ,,panni, panini". Ha tudtam volna, hogy itt ennyi helyen lehet venni őt, a halál idegeskedik annyit vele. Szóval végül ,,szendvicset" nem vettünk, de sálat, sapkát, egyéb kiegészítőket igen. Én most szundi üzemmódba helyeztem magamat, nem vásároltam, csak nézegettem a cuccokat, mert tudtam, jövünk mi még erre holnap is! Nagyban ecseteltem a német cimbiknek, hogy a magyar utazási irodás összekötő csaj milyen bunkó volt velem, amikor délután felhívtam telefonon. Felvette, beleszólt, hogy ,,prego", aztán mikor elkezdtem a vakert neki, szépen kinyomott, majd az újrahívásomnál már fel sem vette. Miközben nagy hangon mesélem a sztorit, egyszer csak elhallgatnak a többiek. Éreztem, hogy gáz van, és igen, a hátam mögött ott állt a csaj. Nos, enyhe pír az arcon, de a híres ,,szigcsó stílus" megmentett. A csaj egyébként azért osont a hátam mögé, hogy elkérje a telefonomat, mert valakit fel kellett hívnia, és az övé bekampecolt. Én kegyesen odaadtam, majd a végén megkérdezte tőlem, mennyivel tartozik. Én pedig tök faarccal csak ennyit válaszoltam: ,,majd ha legközelebb jövünk, meghívsz egy pannira". Verácska (ugyanis így hívták) mosolygott egyet, és elment, de tudtam, hogy legközelebb több ,,panni" is lesz... :)

Azt terveztük, hogy a meccs után elmegyünk a milánói éjszakába kicsit, de éreztük, hogy ez nem fog menni. Akkor kezdett lecsapódni bennünk az elmúlt 24 óra fáradtsága. Abban sem voltunk biztosak, meddig van tömegközlekedés, mivel buszok már nem jártak ekkor. Sietősre fogtuk, elmentünk a metróhoz, és a már szokásos megállónál akartunk kiszállni. Igen ám, de az ál Inter-szurkesz barátom benyögte, hogy szerinte villamos már nincs, és kitalálta, hogy újítsunk be egy olyat, hogy tovább megyünk metróval, majd onnan gyalogolunk. Nos, az első fele sikerült, a másik része nem. Ugyanis amikor feljöttünk a megállóból, hirtelen nagyon elveszettek lettünk. Ekkor volt pont éjfél... Írhatnám az is, hogy erről az újabb egy óráról megint örökre hallgatunk, de azt hinnétek újra, hogy kurváztunk egyet. Pedig nem, pusztán másfél óránkba került a hazajutás, és a csattanója az, hogy természetesen végül villamosra szállva tettük ezt meg.

Éjjel fél kettőre érkeztünk meg, hullafáradtan. Német arcok még megittak 3-4 sört, de mi kidőltünk, mint egy sózsák és jó nagyot aludtunk. Reggel úgy ébresztettek a többiek 8.00-kor, hogy ideje lenne már reggelizni menni. Én már teljesen beleéltem magam abba, hogy lesz rántotta, mert kifejezetten megérdeklődtem ezt a Questornál. Nálam ha reggeli és szálloda, akkor kizárólag rántotta jöhet szóba. Ennek megfelelően óriási csalódásként ért, hogy nem volt tojás, de ami betette a kaput, hogy pármai sonka sem! Kénytelen voltam a jól megszokott hülyeségeket enni, ezért bosszúból elraktam egy csomó jamet és mézet, persze pusztán emlékbe... Szegény németországiak felhívták a repülőteret, ahol azt mondták nekik, törölték a járatukat, ezért ők fogták magukat, és gyorsan el is búcsúztak tőlünk. Nettó 12 órát töltöttek Milánóban, de azt mondták, nekik ez így is megérte!

Mi pedig újra tömegközlekedtünk, és nappal is megtettük az Ibis-San Siro távot. Mivel a sofőrünk kivitte végül a két barátunkat a reptérre, ezért mi ezt a villamos-metró módit választottuk úgy, hogy majd ott a San Sironál találkozunk. Szép kényelmesen visszamentünk tehát, és míg nem jött a kocsi, addig átmentünk a szomszédos Lovira. Zárva volt, de a szép ló szobrot meg lehetett nézni. Mikor ezzel végeztünk, megjelent a társunk is, és megkerestük a Múzeum bejáratát. Mert hát ezt a Múzeumot nem lehet kihagyni, elég sok helyen olvastuk, mondták is többen. A stadionbejárással egybekötött jegy 12,50 euró volt, ami nem olcsó, de utólag azt mondom, megérte. A Múzeumban a jegyszedő csaj elmondta, hogy 20 perc múlva indul a túra, addig nézzünk körbe. Fényképezni nem lehetett itt sem, de jó magyarként az ilyen szabályokat megpróbáltuk áthágni. Készítettem mobillal képet a régi stadion makettjéről, de másról nagyon nem mertem. Szóval a múzeumban minden volt: Inter és Milan ereklyék is, és most nem tettünk különbséget, megnéztünk mindent. Kupák, mezek, emléktárgyak, aláírások sorakoztak a vitrinekben, nem győztük nézni őket. Külön rész volt Morattinak és Berlusconinak is, valamint a leghíresebb kettősjátékosoknak. Nekem különösen tetszett Franz Beckenbauer 1968-as Bayern dedikált meze, illetve Johan Cruyff 1974-es Ajax meze, hiszen ezen a két meccsen nekem kedvező eredmény született (Milan-Bayern 2-0, Inter-Ajax 0-2). Elég nagy hangsúlyt kapott sajnos az Inter 2010-es BL-győzelme, de a 2006-os világbajnokoknak is szép emléket állítottak. Mikor végeztünk, pont megkezdődött a túra is, az idegenvezetőnk a korábban jegyet lekezelő csajszi lett.

Itt kell kitérnem megint valamire. Mindig is tudtam, hogy a magyarok a világ legnagyobb suttyói, de ez újra bebizonyosodott. A szálláson egy másik magyar banda is lakott, látszott, hogy sült parasztok mind egy szálig. Mikor mi visszaértünk éjjel a meccsről, ők már ott voltak, és kurva lekezelően kérdezték: ,,eddig tartott visszaérni?". Mondtam, hogy igen baszd meg, eddig tartott, mert mi nem kocsival mentünk... Nos, ettől a bandától nem tudtunk elszakadni. Reggel a holt tuskók ott whiskey-kóláztak az előtérben úgy, hogy mindenki lássa őket. Köszönjük, a kívülről hozott Tesco Economy piát is megcsodálhattuk. Soha nem szerettem a hangos embereket, nos ezek kurva hangosak, és kurva ostobák voltak. Természetesen ott voltak a stadiontúrán is. Már messziről hallottuk őket, mivel az idegenvezető csaj Inter-szurkoló volt, és jó magyar szokás szerint azonnal rástartoltak. Ezzel nem is lenne probléma, de egyrészt dőlt belőlük a piaszag, másrészt pedig a tuskók még angolul sem tudtak. Úgy pedig nehéz csajozni, ha az ember nem tud kommunikálni a csajjal. Amit elkaptam a szövegükből, attól égnek állt a hajam, nagyjából ,,Ibra iznámbörván" és ,,döbesztizmilán" mondatokban merült ki. Tuskók, parasztok voltak, lejáratják itt a magyarokat. Ha esetleg olvassa valamelyik (kétlem, hogy tudnak olvasni), akkor szálljanak magukba kicsit! Volt ott egy harmadik magyar társaság is, azok ellenben nagyon korrektek voltak, bár ők csak négyen jöttek be.

Szóval stadiontúra. Ez a San Siro nappal is csodálatos :). Az idegenvezető csaj egyszerű mondatokkal, szakszerűen vezetett, nagyon elégedett voltam vele. Érdekes infókat osztott meg velünk, például nem tudtam, hogy itt nem rendezhetnek világbajnoki és Bajnokok Ligája döntőt, mert hat méterrel rövidebb a pálya, vagy hogy egyedülálló módon itt nem ér körbe a felső karéj, mert a környező épületek miatt lehetetlen volt az egyik oldalra felhúzni azt. Megnéztük a VIP szektort, a közvetítőállást, az elnöki helyet, majd jött a legizgalmasabb rész: az öltözők bejárása. Azt tudtuk, hogy a Milan Milanelloban edz, az Inter pedig az isten háta mögött, így csak meccsnapokon tartózkodnak itt a csapatok. Régebben két öltözője volt a stadionnak, egyik az épp aktuális milánói csapatnak, a másik pedig az ellenfélnek. Azonban a 2000-es évek elején a két klubvezetés megállapodott egymással, hogy a régi edzőteremből kialakítanak egy új öltözőt, ahová a Milan költözik majd. Így is lett, mi pedig izgalommal telve vártuk a szent helyre való bebocsátást. Az első hely amit megnéztünk, a ,,nyilatkozó hely" volt, tehát a meccsek utáni interjúk készülnek innen. Majd jött az Inter öltözője, ahol a csaj elmondta, azért nem tudunk bemenni az edzői szobába, mert Mourinho ,,elvesztette" a kulcsát, így pedig azóta ez a szoba zárva van, Beniteznek nincs külön helyisége. Őszinte leszek: az Inter öltözője puritán, mondhatni szar hely, semmi érdemlegeset nem tartalmazott, fényképet csinálni értelmetlen volt. Azonban végül elérkeztünk a Milan öltözőjéhez, és már a kapu sejtette velünk, hogy itt lesz mit nézni. Az ajtón ugyanis egy hatalmas Milan-címer virított, és a folyosó is teljesen más légkörről tanúskodott. Egyértelműen a kényelem, az elegancia és magabiztosság jegyében készült az öltöző. Mikor beléptünk, szembetűntek a kényelmes székek, mindenhol plazma és LCD tévék, a szoba közepén pedig egy Milan-címeres asztal. A csaj egy kicsit lemaradt, mi pedig gyorsan elfoglaltuk a székeket. Mikor bejött az idegenvezető, azt mondta, ,,jó, akkor lássuk, ki milyen helyet választott magának". Én jobb oldalon ültem le a legszélső székre, mert nekem az az álláspontom, mindig ott ülnek a főnökök, kíváncsi voltam, jól okoskodtam-e. A csajszi bal oldalról kezdte sorolni a neveket. Semmi különleges nem volt, az első felhördülés akkor történt meg, amikor megmutatta Paolo Maldini helyét. Igen, jól hallottátok, az isteni Paolonak még mindig megvan a helye, amit senki sem foglalhat el. Ideiglenesen Antonini használja, de csak a T-shirtjét rakhatja a fogasra, a székre nem ülhet le. Maldini jobbján Nesta, balján Zambrotta szokott öltözni.

És ekkor váltott át jobb szélre. Ahogy egymás mellett ültünk a barátainkkal, ránk mutatott, és azt mondta: ,,ők a brazil fiúk". Hát igen, mi tudunk... :) Velem kezdte: ,,tavaly ezen a helyen ült Leonardo, akinek az volt az álláspontja, hogy az edzőnek a játékosok között a helye. Mióta ő távozott, ez a szék üres, de ha kell, akkor Allegri ül itt". Váó, csak nem itt ül mégis a főnök? :) Mellettem Ronaldinho, Pato, Kaka (?) (Robinho), Dida, Thiago Silva volt a sorrend, majd jött Boateng. Ahogy ezek a nevek elhangzottak, mindenki fényképezni kezdett, én meg fel nem álltam volna Allegri mester székéből... Néhány jó bőr brazil-mezes csajszika behuppant Dinnye és Pato székébe, így az ő képeiken én is szereplek. Persze ők is az enyémen :). Aztán nagy nehezen felkeltem, és gyorsan átültem a megüresedett Paolo helyére, ahonnan szintén nem akartam felállni, pedig nagyon csúnyán néztek már rám. Végül azért csak ki kellett menni, és a gyúrószobában vezettünk le. Volt még egy kis jópofizás a csajjal (gáz magyarok: ,,Morattinománi?"), majd irány az Official Store...

Én elterveztem, hogy ha valamit vennem kell, akkor az csakis egy melegítő felső lehet. Már régóta szemeztem vele, de túlságosan is drágának tartottam. Ellenben most azt mondtam magamban, nem érdekel az ára, én itt most elköltöm az összes eurómat, csak egy pizzára valót hagyok meg! Ahogy bementem, éreztem, hogy vonz egy pulcsi, és nem kerülhetem el a végzetemet. Így is történt, megvettem azt, amit már régen akartam: egy fehér, gyönyörű, igazi irigykedésre sarkalló gyöngyszemet. Ebben nagyon ritkán fogok járni, de tuti, hogy becsajozok egyszer még vele... :)

A többiek már nem vettek semmit, hanem gyönyörködtek ők is a pulcsimban. Kimentünk, csináltunk pár nappali képet a San Siroról, majd kocsiba ültünk. Éreztük, hogy a kaland véget ért, és hiába akarta egyikünk még a ,,last dinnert" megnézni, leszavaztuk. A történet véget ért, megcsináltuk, amit akartunk, ezt nem lehet fokozni, a katarzist elértük. Úgy döntöttünk, hogy onnan indulunk haza. Tervbe vettük még azt is, hogy Veronában vagy Velencében megállunk egy kis városnézésre, de végül ezt is elvetettük, nem sok értelmét láttuk. Az út hazafelé esemény nélkül zajlott, hó sehol nem volt, mi pedig 12 óra alatt otthon is voltunk a pécsi Ágoston-téren. Ennyi volt a nagy kaland, kívánom mindenkinek, hogy jusson el legkedvesebb klubjához egyszer, mert enélkül ne tud kiteljesedni az imádata. Forza Milan!

The End!

u.i.: Shyamalan-os fordulat az lett volna, ha haza sem jövök, hanem onnan Milánóból írom ezt a bejegyzést is...

Szigo, gratulálok a beszámolódhoz!   :great: Nagy élmény lehetett, főleg ha a kedvenc csapatod meccsén lehetsz ott. Én egyszer voltam egy Inter-Milan meccsen / 2-4, 2001. / , és voltunk olyan balekok, hogy hamis jegyet vettünk. Illetve nem is mi, hanem egy kint élő olasz barátunk, aki cirka 5 percre lakik a stadiontól és rendszeres meccsre járó.  ;D Úgy kivágtak minket, mint macskát kakkantozni.  ;D De végül bejutottunk...  ;)