csabax tippek

Előző téma - Következő téma

0 Felhasználó és 23 vendég van a témában



Idézetet írta: csabax Dátum augusztus 25, 2015, 18:21:27
Dinamo Zagreb - Skenderbeu Korce, Dinamo Zagreb nyer és 2.5 gól felett a meccsen  :great:
4-1

Idézetet írta: csabax Dátum augusztus 24, 2015, 20:23:32
Malmö - Celtic

Tipp: Malmö  :great:
Odds: 2.40
Fogadóiroda: bet365
Tét: 10


Talán jobb lenne arra tippelni, hogy mindkét csapat szerez gólt. Nagyon valószínűnek tartom, hogy a választási lehetőségek közül végül ez lesz az egyik nyertes tipp, ám úgy döntöttem, hogy kockáztatok egy keveset. Nem csak azért teszem, mert nem találom túl meggyőzőnek a skótok 1 gólos előnyét, s az a 3-2-es győzelem nekem nem tűnik megfordíthatatlannak, hanem leginkább azért tippelek így, mert adok esélyt a svédeknek. Nem tűnik annyival jobb alakulatnak a Celtic, hogy ki tudjam zárni teljesen a Malmö továbbjutási esélyeit.

Azzal számolok, hogy - az előző összecsapáshoz hasonlóan - ez a mérkőzés is kiélezett lesz, s végül csak a pillanatnyilag szerencsésebb csapat fog továbbjutni. Mivel teljes mértékben háromesélyesnek vélem a találkozót, s bármelyik csapat nyerő lehet ebben a párharcban, nem marad más hátra, mint az, hogy voksoljak a kettő közül valamelyikre. Semmi különösebb problémám nincs a skótokkal, ám ezúttal mégis a svédekre szavazok.

Leginkább azért, mert általában jól szokott teljesíteni hazai pályán a Malmö, míg a skót együttes már csak nyomokban képes azt nyújtani, mint amit évekkel korábban. Ez a Celtic, már nem az a Celtic, amelyik magabiztosan jutott be a Bajnokok Ligája csoportkörébe, majd a pénzgyűjtés tekintetében még abban is előnyben volt, hogy többször is egy csoportba sorsolták a skót Alex Ferguson manager által irányított MU-val. Ez amiatt érdekes, mert a skót tréner olykor nem garasoskodott a skót csapattal, hanem akár még a győzelemért járó pénzt is átengedte a Celticnek. Azaz akár hazai pályán is bukott a Manchester United, majd a többi ellenfelét úgy elverte, mint szódás a lovát.

Úgy vélem, hogy a mostani helyzetet kihasználhatják a svédek. Ha Rosenberg, Berget, Eikrem, Lewicki és társaik elhiszik, hogy képesek túljutni ezen a legyengült skót együttesen, akkor minden bizonnyal nem csak én fogok örülni a nyertes tipp miatt. A Celtictől elsősorban talán Griffiths, Biton, Boyata és Ambrose tehet azért, hogy ne svéd örömünnep legyen a találkozó után. Valószínű, hogy némi szerencse is szükségeltetik majd a Malmö győzelméhez, de emellett még a svédek jó hazai teljesítményében is bízom.

Tipp: Malmö.

2-0

Idézetet írta: csabax Dátum augusztus 24, 2015, 17:26:08
Dinamo Zagreb - Skenderbeu

Tipp: Dinamo Zagreb 1,5 gól felett  :great:
Odds: 1.36
Fogadóiroda: bet365
Tét: 10


Volt némi szerencséjük az első mérkőzés hajrájában a vendégeknek, hiszen a 93. percben szerezték meg a győzelmet jelentő gólt, s ezzel a találattal alakulat ki Albániában a 2-1-es horvát győzelem. Nem nevezhető jelentősnek ez az 1 gólos előny, ám a két csapat tudásbeli különbsége ismeretében számomra eléggé nyilvánvaló, hogy ez mégis nyugis előnyt jelent a zágrábi csapat számára.

Ennek ellenére azt gondolom, hogy a Dinamo nem fogja a véletlenre bízni a továbbjutást. Túl sok pénzt kockáztatna, ha így tenne. És mivel a horvát együttes már két idény óta nem szerepelt a Bajnokok Ligájában, elérkezett az idő az újabb pénzfeltöltésnek álcázott BL-szereplésre. Nyilván ezúttal sem fog sok vizet zavarni a csoportmeccsek során a Dinamo, de nem is a legfontosabb célkitűzés, hanem a BL-csoportkörben való szereplés. Ehhez pedig már nem kell mást tenni, mint győzni a Skenderbeu elleni mérkőzésen.

Az előző bajnokságot veretlenül nyerte meg a zágrábi csapat, s a mostani bajnokságban is listavezető 7 forduló után. Nem lehet azt mondani, hogy nincs jó formában a horvát együttes, s ugyan előbb-utóbb jönnie kell egy vereségnek is, ám valószínűtlennek tartom, hogy ez az albánok ellen fog bekövetkezni. A Skenderbeu nincs igazán játékban, még nem játszott bajnokit, kevés a tétmeccse, s kétlem, hogy neki ajándékoznák az eurómillókat érő mérkőzést a horvátok. Profitorientátabbak ők annál, hogy ezt megtegyék.

Viszonylag biztosra veszem, hogy Hodzic, Soudani, Junior Fernandes, Pivaric, Ivo Pinto és Paulo Machado közül néhányan gólokat fognak szerezni. Nem tudom, hogy mennyire lesz kénytelen felpörögni a Dinamo, s így hány gólra lesz szüksége a továbbjutáshoz, de az számomra eléggé egyértelmű, hogy egy gólnál többet fog szerezni a horvát csapat és nem fogja a véletlenre bízni a dolgot.

Tipp: Dinamo Zagreb 1,5 gól felett.

4-1

#10549 augusztus 26, 2015, 20:22:19, csabax
Fucsovics M. (Hun) - Ghem A. (Bra) 1  :great:

#10550 augusztus 26, 2015, 22:39:07, csabax
Partizan - BATE

Tipp: Partizan Belgrád 1.5 gól felett  :great:
Odds: 2.25
Fogadóiroda: bet365
Tét: 10


Évek óta nem szerepelt a Bajnokok Ligájában a szerb csapat, így teljes mértékben bizonyos vagyok abban, hogy nem fogja veszendőbe hagyni a mostani alkalmat. Nem ledolgozhatatlan a hátrány a Partizan számára, mindössze egyetlen gólról van szó, azaz tulajdonképpen a BL-csoportkör küszöbén érezheti magát a belgrádi együttes. Emiatt és ismerve a szerb mentalitást, még véletlenül sem gondolom azt, hogy a továbbjutás érdekében nem fog megtenni minden tőle telhetőt a belgrádi csapat. Ha százalékos skálán kellene voksolni arra, hogy mennyire vagyok biztos a szerbekben, gondolkodás nélkül a 100 százalék lenne a választásom.

Persze, érdemes számolni azzal is (már aki akar, mert én nem fogok), hogy stabil csapat a vendég fehérorosz alakulat, s ha véletlenül úgy "hozná" a sors, hogy szerencsétlen lenne a szerb együttes és már a meccs elején "beszedne" 1-2 gólt, akkor van annyira jó a BATE, hogy "ráüljön" az eredményre és nagyon megnehezítse ellenfele dolgát. Ilyen esetben azzal lehet számolni, hogy szerbek hangulata átcsap a másik végletbe, a játékosok feladják az általuk hiábavalónak ítélt küzdelmet és akár még vendéggyőzelem is születhet a találkozón. Ugyan nem árt ezt tudni, de én nem foglalkozok ilyesmivel, s abból indulok ki, hogy megérezték a vérszagot a szerbek és úgy nekiesnek az másik csapatnak, hogy abban nem lesz köszönet.

Jevtovics piros lapot kapott az előző mérkőzésen, s emiatt nem játszhat a visszavágón és Andrija Zivkovics sem teljesen egészséges. A Partizan részéről volt némi pihentetés az elmúlt hétvégi bajnokin, de például a BATE elleni első meccset végigjátszó Balazsics annyira nem pihent, hogy még gólt is szerzett a Borac elleni győztes bajnokin. Nagyon nem lenne baj, ha az egykoron a Fiorentinában, a Juventusban és a Manchester Cityben is megfordult bolgár Bozsinov megtalálná a gólcipőjét, s belgrádi együttes jelenlegi csatára 1-2 góllal találattal hálálná meg a bizalmat.

A BATE esetében nem számítok újdonságra. Szerintem betömörül majd saját térfelére a fehérorosz csapat, s elsősorban a védekezésen lesz a hangsúly. Várhatóan nehéz lesz átjátszani a fehéroroszok dupla sorfalát. Természetesen nem lesz szó a támadás teljes feladásáról, de leginkább csak kontrák révén lesz veszélyeztetve a szerb kapu. Jó esetben ennyi elég is lehet, hiszen vannak annyira szemfülesek a BATE focistái, hogy gólra váltsanak 1-2 ellentámadást. De nagyon jó esetben akár hármat-négyet is.

Szoros meccsre számítok. No és persze arra, hogy lesz annyira mázlista a szerb csapat, hogy szerezzen egynél több gólt. Kettő, de még inkább három szerb gól várható. Már csak amiatt is több gólt kell szereznie a Partizannak, mert nem biztos, hogy nullán tudja tartani a vendégeket.

Tipp: Partizan Belgrád 1.5 gól felett.

#10551 augusztus 26, 2015, 22:40:43, csabax
APOEL - FC Astana

Tipp: APOEL 1,5 gól felett  :noway:
Odds: 2.37
Fogadóiroda: bet365
Tét: 10


Mindössze egygólos előnyhöz jutott az első mérkőzésen a kazah csapat (1-0), s ezt bizony le tudja dolgozni a ciprusi gárda. Elvileg. Nemsokára kiderül majd, hogy nem csak talán és nem csak elvileg működhet így a dolog, hanem a gyakorlatban is. Én mindenesetre bízok a ciprusiakban. Mármint csak annyira bízok bennük, hogy most tovább fognak jutni, mert amúgy teljesen tökmindegy számomra, hogy miként fognak szerepelni a Bajnokok Ligájában.

Ugyan felfelé ívelő tendenciát mutat a kazah focicsapatok nemzetközi eredményessége, s olykor már potenciális veszélyforrásként is érdemes számolni velük, mégis arra tippelek, hogy még nem érkezett el a BL-csoportkörben való szereplés ideje. Lehet, hogy - ellentétben az elképzelésemmel - a pénz szaga után kullogó európai fociszövetségnek már most az az érdeke, hogy legyen kazah focicsapat a Bajnokok Ligája csoportkörében, de én még továbbra is csak ott tartok, hogy miért szerepel ázsiai csapat az európai BL-ben? Mióta van az Ázsia középső részén fekvő Kazahsztán Európában?

Na, mindegy, foglalkozzanak ezzel az illetékesek, én maradok inkább a meccsről szóló tippnél. Az egykoron a magyar bohócliga I. osztályában (más néven: mennyei bajnokság) a Kecskeméti TE-ben labdát kergető közép-afrikai Foxi Kethevoama révén ismerős játékos is van a kazah együttesben. A maga szintjén megfelelően van összerakva az FC Astana, s olykor még akár jónak nevezhető teljesítményre is képes lehet a kazah listavezető, mégis inkább maradok a ciprusi továbbjutásnál. Valószínű, hogy a két csapat első meccsét kihagyó Charalambidis ezúttal már pályára fog lépni, de azt is kizártnak tartom, hogy Luis Leal, Vinicius, Nuno Morais vagy Stilic, hogy ölbe tett kezekkel fogja szemlélni a vendégek próbálkozásait.

Az egyértelmű, hogy egy gólnál többet kell szereznie a Bajnokok Ligája néhány évvel ezelőtti meglepetéscsapatának, azaz a házigazda APOEL FC-nek. Mint ismeretes, 2012-ben úgy lett BL-nyolcaddöntős a ciprusi alakulat, hogy a francia Lyon együttesét győzte le büntetőkkel. Ezúttal várhatóan egy gólnál többre lesz szüksége a BL-csoportkörbe jutáshoz. Ez már csak azért is így van - mintegy biztonságképpen -, mert bármikor szerezhet egy gólt a kazah együttes (melyet nem szabad lebecsülnie a ciprusi gárdának). Ezért a hazaiak által szerzett 2-3 gól megnyugtató lehet a ciprusiak számára.

Tipp: APOEL 1,5 gól felett.

#10552 augusztus 27, 2015, 10:47:40, csabax
Roberta Vinci - Caroline Wozniacki 2  :great:


#10553 augusztus 26, 2015, 23:13:37, csabax
Talán:

Radwanska A. (Pol) - Cornet A. (Fra) 1  :great:


#10554 augusztus 26, 2015, 21:36:51, csabax
Johanna Konta - Reka-Luca Jani 1  :great:
Kateryna Bondarenko - Miyu Kato 1  :great:
Florencia Molinero - Petra Martic 2  :great:

Nyereményszorzó 1,34


#10555 augusztus 27, 2015, 10:04:14, csabax
Apoel Nicosia - FC Astana, 1.5,2.0 gól felett  :great:


#10556 augusztus 26, 2015, 20:43:40, csabax
Olga Savchuk - Karolina Pliskova 2  :great:

#10557 augusztus 26, 2015, 22:31:25, csabax
Dynamo Dresden - Hallescher FC 1  :great: